30 Απριλίου 2010

Οξυγόνο για τους μεν, απόσπασμα για τους δε ........

Αθελά τους, οι εμπνευστές του τίτλου του χτεσινού «Βήματος» τα λένε όλα, και μάλιστα στην προσπάθειά τους να ισχυριστούν τα αντίθετα!

«Οξυγόνο 120 δισ. ευρώ», από πάνω, αλλά «Στο απόσπασμα οι μισθοί» από κάτω.

Ομως, αν οι μισθοί πάνε στο απόσπασμα (και πάνε), αν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τους πάνε για «εκτέλεση» (και τους πάνε),
τότε το «οξυγόνο» των 120 (ή κατ' άλλους των 130) δισ., για ποιους προορίζεται ???

Για τους «εκτελεσμένους»; Προφανώς, όχι. Αλλωστε, οι εκτελεσμένοι είναι γνωστό ότι ουδεμίαν χρείαν οξυγόνου έχουν. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν ανασαίνουν.


Στέλνουν το λαό στο απόσπασμα δυο φορές:
Τη μια φορά κόβοντάς του το μισό μισθό! Και την άλλη, ληστεύοντας από τον υπόλοιπο μισό μισθό τον «κεφαλικό φόρο» που - κατά τους γδάρτες του λαού - «αναλογεί» στον εργάτη για να ξεπληρωθούν τα νέα δάνεια!

Με δυο λόγια: Κι από τα νέα δάνεια,  
στο λαό θα απομείνουν τα χρεολύσια, οι τόκοι και τα χρέη.
Οπως έγινε με τα σημερινά χρέη, από τα δάνεια της εποχής του Κολοκοτρώνη, της εποχής του Τρικούπη και της εποχής του Βενιζέλου. Μόνο που αυτή τη φορά δεν έχουμε «μία από τα ίδια».

Αν ο λαός δεν εξεγερθεί και δεν αρνηθεί να πληρώνει άλλο για τα κέρδη τους, τότε τα νέα χρέη που θα του φορτώσουν θα είναι ακόμα μεγαλύτερα από τα σημερινά, όπως τα σημερινά είναι μεγαλύτερα από τα χτεσινά, κι όπως εκείνα ήταν μεγαλύτερα από τα προηγούμενα.
Φροντίζουν οι εγχώριοι και οι ξένοι λωποδύτες - τοκογλύφοι - «σωτήρες» μας, με τον τόκο του 6% που αποφάσισαν να μας «σώσουν».

Τα νέα δάνεια πηγαίνουν αφενός για να εισπράξουν τα τοκογλυφικά οι Ελληνες, Γερμανοί, Γάλλοι και Αμερικάνοι ομολογιούχοι, «οίκοι» και «λύκοι». Αφετέρου προορίζονται για τη «σωτηρία», για τη ρευστότητα, για τη στήριξη και την κερδοφορία των ίδιων που έφαγαν, που λεηλάτησαν και τα προηγούμενα: Στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους εργολάβους.

Το «οξυγόνο», επομένως, προορίζεται για εκείνους που «πέπρωται» να μείνουν ζωντανοί. Και να διάγουν τρυφηλή μακροημέρευση.

Στους υπόλοιπους, στους εργαζόμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους, όσους τελικά απομείνουν από τις στομωμένες «κάννες» της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ, κι όσους γλιτώσουν σακατεμένοι από τα «βασανιστήρια», εκείνο που θα απομείνει από τα δάνεια υπέρ πλουτοκρατίας, θα είναι η εξόφλησή τους!

Νίκος Μπογιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.