14 Απριλίου 2010

Ο μύθος του Κατίν για άλλη μια φορά στα πρωτοσέλιδα !!

Με αφορμή το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο πέθανε ο Πολωνός πρόεδρος, διαβάζουμε στις διάφορες (έγκυρες πάντα....) κωλοφυλλάδες,  διάφορα ρεπορτάζ για στη σφαγή του Κατίν, και δεν εκπλήσσομαι ΚΑΘΟΛΟΥ απο την γενικευμένη "δημοσιογραφική" βεβαιότητα ότι αυτό το έγκλημα διεπράχθη από τους Σοβιετικούς κι όχι απ' τους Ναζί !!!!!

Βέβαια ορισμένοι απο αυτούς τους δημοσιοκάφρους δεν ξέρουν κάν που βρίσκεται το Κατίν ( στο ΒΗΜΑ η Τάνια Μποζανίνου γράφει για κάποιο Κατίν της Πολωνίας, ενώ το δάσος του Κατίν βρίσκεται ως γνωστόν στην Ρωσία !!!!), ή δεν ξέρουν σε ποιά χρονική περίοδο τοποθετείται η σφαγή ( στην Ελευθεροτυπία η Πέπη Ρηγοπούλου λέει πως η σφαγή του Κατύν ήταν ένα απο τα γεγονότα που ετοίμασαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο !!!!!)........ αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ όλοι συμφωνούν στο ότι οι Σοβιετικοί το έκαναν !!!!


Όχι γιατί το γνωρίζουν , όχι γιατί θέλουν να παρουσιάσουν κάποια αλήθεια..... αλλά γιατί τους συμφέρει μια αντισοβιετική (αντισοβιετική εξωτερικά..... αντικομμουνιστική είναι στην ουσία) προπαγάνδα ΣΗΜΕΡΑ, που ο κόσμος (ποιός ξέρει) μπορεί να σκέφτεται και περίεργα πράγματα όπως για παράδειγμα μια ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!! Σου λένε ρίξε λίγο κακό Στάλιν, ρίξε λίγο σφαγή στο Κατίν, και τους βγάλαμε πάλι αυτές τις πονηρές ιδέες απο το μυαλουδάκι !!!

Ασχέτως εαν το 1945 ολόκληρος ο κόσμος αποδέχτηκε πως πρόκειται για προπαγανδιστικά παιχνίδια του Josef Göbbels , ώστε να διασπάσει την συμμαχία της ΕΣΣΔ και Δύσης, καθώς η Γερμανία έχανε το Σταλινγκραντ !!!!
(Χαρακτηριστικά το 1945 οι New York Times έγραφαν : "Η ιστορία με τους μαζικούς τάφους στο Κατίν, που προκάλεσε το παγκόσμιο αίσθημα πριν δύο χρόνια, υπήρξε μια προπαγανδιστική παράσταση που έστησαν οι Γκαίμπελς και Ρίμπεντροπ ώστε να προκληθεί ρήγμα μεταξύ της Ρωσίας και των Δυτικών Συμμάχων ....... ο αρχηγός μονάδας των SS Schellenberg, κατέθεσε αυτή την απίστευτη πληροφορία κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης στο Αρχηγείο των Συμμάχων στη Γερμανία την περασμένη Τρίτη...)

Φτάνει όμως για τον αστικό τύπο, που 50 χρόνια αργότερα, ο καραφλός με το σημάδι (αυτός που για χάρη των αμερικάνικων δολαρίων, διέλυσε την ΕΣΣΔ) παραδέχτηκε λέει, την σφαγή εκ μέρους των Σοβιετικών !!!
Ποιός ? Ο προδότης της ΕΣΣΔ, ...... ο κύριος Pizza Hut !!!


Όχι κύριοι δεν μας νοιάζουν τα ευρύματα, οι αποδείξεις, οι μαρτυρίες των ντόπιων, το ημερολόγιο του Γκέμπελς, οι γερμανικές σφαίρες στα σώματα των Πολωνών, ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ, το βεβαρημένο ιστορικό των Ναζί, η παραδοχή εκ μέρους των Γερμανών αξιωματικών .......... ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!! Αρκεί που το παραδέχτηκε ο δικός μας βρε..... ο Γκόρμπυ !!!

Και πως ξεκίνησε όλη αυτη η κουβέντα....... ααα ναι..... απο τον Πολωνό πρόεδρο..... (Ποιός ασχολείται τώρα με αυτόν ...... ?) Ο Μύθος του Κατίν να είναι καλά !!!

Το ζήτημα βεβαίως και δεν είναι 60 χρόνια αργότερα, ποιός έκανε, πως και γιατί το έκανε...... Το ζήτημα είναι, η ευκολία με την οποία σήμερα οι δημοσιοκάφροι, καταδεικνύουν ενόχους σε μια ιστορία τόσο θολωμένη και τόσο αβέβαιη .... με απώτερο σκοπό να πλήξουν μια ιδεολογία που δεν συμφέρει τα αφεντικά τους !!

Θα μου πείτε, την δουλειά τους κάνουν, όπως πάντα.... ανακατευοντας τα σκατά !!


Υ.Γ.
Διάβασα σε άρθρο του Στάθη, τον παραλληλισμό που κάνει της συγκερκιμένης ιστορίας, με την παραδοχή της ενοχής του αμερικανοκινούμενου Σερβικού κοινοβουλίου, για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα !

Επίσης ο  Josef Göbbels έγραφε στο ημερολόγιό του με ημερομηνία 8 Μαϊου 1943 : «Δυστυχώς στους τάφους του Κατίν βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες από τους ερευνητές ........ Είναι απαραίτητο αυτή η πληροφορία να παραμείνει άκρως απόρρητη. Αν ποτέ ερχόταν εν γνώσει του εχθρού, η όλη υπόθεση του Κατίν θα κατέρρεε».
Και όμως, έξι δεκαετίες και πλέον μετά, και ασχέτως εαν μάθαμε για τις σφαίρες, οι Αμερικάνοι έχοντας πλέον ξεπεράσει τον δάσκαλό τους, κρατούν την προπαγανδιστική ιστορία του Γκαίμπελς αρκετά ψηλά στην επικαιρότητα ...

4 σχόλια:

  1. Διόρθωση! Το Κατίν βρίσκεται στην περιοχή Σμολένσκ της Ρωσίας, προς στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διόρθωση ελήφθη, επιβεβαιώθηκε και καταχωρήθηκε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που να το ξερε ο Γκέμπελς, ότι από κει που περίμενε το όλο παραμύθι να κρατήσει 1-2 βδομάδες, πως μετά 6 δεκαετίες και βάλε θα ήταν ακόμα στην επικαιρότητα!

    http://erodotos.wordpress.com/2009/01/19/katin/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα επιχειρήματα (και των δύο πλευρών) εδώ:
    http://acoelispex.wordpress.com/2012/10/22/%cf%88%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%bd/

    Βγάλτε συμπέρασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.