21 Απριλίου 2010

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των ναυτεργατών, πριν ακόμα αυτή αρχίσει !!!!

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε απο το πρωτοδικείο Πειραιά, η κινητοποίηση των ναυτεργατών νωρίς το πρωϊ (ωωω τι έκπληξη !!!!) οι οποίοι όμως αυτήν την φορά δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τίποτα !!!

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, έχουν κυρήξει 48ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη και Πέμπτη, και όπως λένε , δεν πρόκειται να καμφθούν απο καμία δικαστική απόφαση και καλούν ανοιχτά όλους τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους, όλων των ειδικοτήτων.
«Ολοι οι ναυτεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά να υπερασπίσουμε το απεργιακό δικαίωμα, να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που καταργεί τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα»! !!

Έχουν ήδη αποκλείσει απο το πρωί τους καταπέλτες των πλοίων του Πειραιά, με αποτέλεσμα να μείνουν όλα τα πλοία δεμένα στο λιμάνι. Στο λιμάνι βρίσκεται και η εισαγγελέας Πειραιά, που προς το παρόν δεν έχει προέβει σε καμία κίνηση !! (περιμένει μάλλον άνωθεν εντολές )

Ο Ριζοσπάστης σήμερα καταγγέλει την διαδικασία ως επιχείρηση τρομοκρατίας απέναντι στη ναυτεργατική απεργία άρχισε να εκτυλίσσεται από προχτές το πρωί, όταν ο ΣΕΕΝ ο οποίος εκπροσωπεί μεσογειακά επιβατηγά και κρουαζιερόπλοια, «καθαρίζοντας» συνολικά για την τάξη του, κατέθεσε αίτηση - αγωγή στο δικαστήριο, αξιώνοντας να χαρακτηριστεί η 48ωρη απεργία στα μηχανοστάσια των ακτοπλοϊκών πλοίων, στο λιμάνι του Πειραιά, παράνομη και καταχρηστική.

Η προσφυγή εκδικάστηκε χτες και από την αρχή έγινε καθαρό ότι η διαδικασία θα προχωρούσε σε βάρος των ναυτεργατών, ενώ η στάση του δικαστηρίου μαρτυρούσε ότι η Δικαιοσύνη ως μια από τις εξουσίες του αστικού συστήματος είναι με την κυρίαρχη τάξη, στη δοσμένη περίπτωση με τους εφοπλιστές.

Με την έναρξη της δίκης, η πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα των προέδρων των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Σ. Τσιμπόγλου και Γ. Μανουσογιαννάκη να αναβληθεί η δίκη, καθώς οι δικηγόροι τους δήλωσαν αποχή, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει δίκη με την μεταφορά απεργοσπαστικού μηχανισμού από την Αθήνα. Στη συνέχεια απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα των σωματείων, η δίκη να γίνει από το αρμόδιο δικαστήριο, αυτό των ασφαλιστικών μέτρων. Τέλος απορρίφθηκε και η ένστασή τους ότι η αίτηση του ΣΕΕΝ ήταν χωρίς αντίκρισμα, αφού η απεργία αφορά τα ακτοπλοϊκά πλοία και όχι τα κρουζιερόπλοια που εκπροσωπεί η συγκεκριμένη εφοπλιστική Ενωση.

Τα σωματεία καταδικάστηκαν χωρίς να έχουν συνήγορο και ενώ είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα του δικαστηρίου, καταγγέλλοντας τις πρωτοφανείς αυτές διαδικασίες. Η απεργία απαγορεύτηκε με μοναδικό στοιχείο την μαρτυρία ενός «καλοθελητή» ναυτιλιακού πράκτορα! Μάλιστα η απόφαση προβλέπει ότι σε «περίπτωση μη συμμόρφωσης με το διατακτικό της απόφασης», οι συνδικαλιστές των προεδρείων των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ να τιμωρηθούν με πρόστιμο 1.000 ευρώ ο καθένας και φυλάκιση 6 μηνών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.