7 Απριλίου 2012

Ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός έχουν όρια ?


Πρόταση προς τις ηγεσίες του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων-Πρασίνων για κοινό υποψήφιο στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας απευθύνει μέσω του Βήματος της Κυριακής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι οκτώ έδρες, ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ» λέει χαρακτηριστικά.


Σχετικά με την πρότασή του, εξηγεί: «Εμείς δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι δεν θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ μονοεδρικές. Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να συμφωνήσουμε ότι στις τέσσερις θα στηρίξουμε όλοι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στις δύο της ΔΗΜΑΡ, σε μία των Οικολόγων και σε μία του ΣΥΡΙΖΑ.»


Από το In.gr 


Όπως βλέπετε, ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός δεν έχουν όρια. Ο τρόπος με τον οποίον χειρίζεται την πολιτική ο κ. Τσίπρας και οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και δεν ταιριάζει σε ανθρώπους που υποτίθεται πως αγωνιούν για το μέλλον του ελληνικού λαού, παρά μόνο σε διαχειριστές πολιτικάντηδες που προβάλλουν τις εκλογές ως πανάκεια, απέναντι στον ταξικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει, ντόπια και διεθνής πλουτοκρατία.

Καταρχάς η πρόταση ΔΕΝ απευθύνεται στο ΚΚΕ ! Είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ και των κομμουνιστών. Η πρόταση απευθύνεται σε ψηφοφόρους που ταλαντεύονται, σε εργαζόμενους που είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα προς το ΚΚΕ αλλά μέσα στον ορυμαγδό παραπλάνησης ακόμα επηρρεάζονται απο τέτοιου είδους "πονηριές", σε ανθρώπους που δεν είναι καλά ενημερωμένοι ή δεν έχουν την εμπειρία να αντιληφθούν τέτοιου είδους πολιτικές παγίδες. Ουσιαστικά είναι μια πρόταση που προσπαθεί να μπερδέψει συνειδήσεις και να θολώσει τα νερά.

Τι κάνει λοιπόν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του κατα την γνώμη μας ?

α) Καταρχάς συνεχίζει να αντλεί "αριστεροσύνη", καθώς αναπαράγει το κλασσικό τροπάριο περι ενιαίας Αριστεράς, ... λες και ο Σύριζα και το ΚΚΕ, έχουν έστω και μια πολιτική προγραμματική ή κινηματική σύγκλιση. Οποιοσδήποτε μελετήσει τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλάβει πως δεν πρόκειται καν για επανέκδοση της ίδιας σοσιαλδημοκρατικής καραμέλας της δεκαετίας του 80, καθώς ακόμα και ο απατεώνας Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στα λόγια τουλάχιστον, πολύ πιο προοδευτικός και αριστερός απο τον Αλέξη Τσίπρα. Ο συντηρητικός αστικός χώρος έχει τον Καμμένο του, να μην έχει και ο αριστερός αστικός χώρος τον δικό του ?

β) Προσπαθεί να κάνει εξαγωγή των εσωτερικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το μέγεθος της κρίσης αποκαλύπτει και την πολιτική γύμνια τους. Οι εξαγγελίες περι αναδιαπραγμάτευσης, περι στάσης πληρωμών για 3 χρόνια και οι γενικότητες περι αναδιανομής του πλούτου σε συνδυασμό με την υποταγή που δηλώνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλύπτουν μέρα την ημέρα, το μέγεθος της πολιτικής απάτης που ασκείται απο τα ηγετικά στελέχη μιας παρηκμασμένης και αποτυχημένης ιδεολογικής φούσκας. Της φούσκας της Ευρωαριστεράς. Πάνω σε αυτήν την σύγκρουση, ήδη οι κ. Λαφαζάνης και (σήμερα μόλις) κ. Αλαβάνος, παίρνουν θέση κατά του ευρώ (κατά του ευρώ είπαμε, όχι και κατά της Ε.Ε., μην τρελαθούμε δηλαδή), με την ελπίδα πως θα ησυχάσουν με αυτόν τον τρόπο τις ανησυχίες της βάσης. Μάταιος κόπος, σας το λέμε απο τώρα ... αλλά είμαστε σίγουροι πως το ξέρετε και οι ίδιοι.

γ) Αποκρύπτει τις αμαρτίες των συνδικαλιστικών του δυνάμεων, που δεν "φτιάχνουν" απλά τις κινητοποιήσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν εμποδίζουν μόνο την όξυνση της ταξικής πάλης ... αλλά αντιπαλεύουν κάθε πρόταση και πλαίσιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων του, υποσκάπτωντας το ίδιο το εργατικό κίνημα. Πως επιδιώκει λοιπόν απο την μια πολιτικές-κοινοβουλευτικές συνεργασίες, ενώ στα πλαίσια του κινήματος τάσσεται όχι μονάχα στο πλευρό της ΓΣΕΕ και απέναντι στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, αλλά ξεκάθαρα στο πλευρό της εργοδοσίας ? Διότι απλούστατα δεν είναι στόχος τους εργοδοσία, αλλά ο Βενιζέλος, ο Μπαρόζο και οι έδρες στην Βουλή.

δ) Προβάλλουν όπως αναφέραμε τις εκλογές ως γιατρειά στην κρίση. Μια αριστερή διαχειριστική λύση, η οποία δεν θα αγγίξει την καρδιά του προβλήματος (που είναι η ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής), αλλά η οποία θα βουλιάξει τις συνειδήσεις των εργαζομένων σε νέες αυταπάτες περι ενός καπιταλισμού με ανθρώπινου πρόσωπο. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται για την σωτηρία του καπιταλιστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων, ας συμμαχήσουν μεταξύ τους να τελειώνουμε.

Πέρα αυτών, θα θυμίσω ένα ακόμη πολιτικό γεγονός.

9 Νοεμβρίου 2010, δημοτικές εκλογές - Ικαρία

Σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα/ θιασώτες του μνημονίου και της αστικής τάξης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ με κοινή στήριξη στην υποψηφιότητα του Χρήστου Σταυρινάδη για το δήμο της Ικαρίας απέναντι στον υποψήφιο του ΚΚΕ, Στέλιο Σταμούλο. Τα κατάφεραν και έδιωξαν τον κομμουνιστή ... Και σκεφτείτε, το διακύβευμα ήταν μονάχα ένας δήμος !

Και αφού τελειώσαμε με την πολιτική μας άποψη, ας πάμε και λίγο στην λογική ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας λιγάκι αυθαίρετα την στατιστική.

Ποιές είναι οι 8 μονοεδρικές περιφέρειες ? Η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Λευκάδα, η Σάμος, η Ευρυτανία, η Φωκίδα, τα Γρεβενά και η Θεσπρωτία. Να σημειωθεί πως η περιφέρεια της Σάμου περικλείει και τον δήμο Ικαρίας. Αντιλαμβάνεστε την ειρωνεία υποθέτω.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009 και τις περιφερειακές εκλογές του 2010 σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες ρεαλιστικές αυξητικές τάσεις της επιρροής του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι 8 μονοεδρικές του Αλέξη που "δεν πρέπει να χάσουμε", μειώνονται αυτομάτως σε 3 ή έστω 4. Εκτός εαν πιστεύει κάποιος πως τα αρθροιστικά αποτελέσματα του 7 έως 14 %, μπορούν να μετατραπούν σε 40% !!












Στην μια από τις τέσσερις αυτές περιφέρειες (Σάμος), γίνεται επίσης αντιληπτό πως το ΚΚΕ έχει σημαντικές πιθανότητες να πάρει την έδρα απο μόνο του, βάφοντας για πρώτη φορά έναν νομό σε κόκκινο χρώμα, ειδικά εαν λάβουμε υπόψιν μας το 25% των περιφερειακών εκλογών του 2010. Άρα μας έμειναν πρακτικά 3 περιφέρειες, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλονιά. Και εδώ βρίσκεται το καρότο της πρότασης ...

Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς.

45 σχόλια:

  1. Το έχω ξαναπεί δεν έχει τσίπα...
    http://www.youtube.com/watch?v=IVpSQGTW96k&feature=g-like&context=G24e743bALT4BASwAGAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα δεν είναι πόσες έδρες θα βγουν από την συνεργασία (άλλες εποχές τις δίνατε στο κωλόγερο της δημοκρατίας)το μεγάλο πρόβλημα για σας είναι ότι θα σπάσει το "τσιμεντάρισμα" και θα έρθει η επαφή των μελών σας με την άλλη αριστερά και δεν το θέλετε σαν το διάβολο με το λιβάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λές άλλη αριστερά εννοείς την ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΝ και τους οικολόγους?
      Αν ναι θα πρέπει να αναθεωρήσεις τάχυστα τον όρο αριστερα

      Διαγραφή
    2. Ναι,γιατι ως γνωστον ο Περισσος κραταει αλυσσοδεμενα τα μελη του,πολυ περισσοτερο τους φιλους του κομματος.Τους φοραει και μια παρωπιδα στο αριστερο ματι για να μην βλεπουν προς τα κει..Ειναι καταγεγραμμενα αυτα,και αποδεδειγμενα με ντοκουμεντα.

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι φίλοι του κόμματος δυστυχώς καθημερινά στους χώρους δουλειάς ερχόμαστε σε επαφή με την άλλη αριστερα με ανάμεικτα συναισθήματα σιχασιάς και λύπησης απέναντι σε αυτά τα συμβιβασμένα ανθρωπάρια που ελπίζουν ότι από τον καναπέ τους και ψηφίζοντας έναν Τσίπρα κάθε τέσσερα χρόνια κάτι κάνουν. Πάνος

      Διαγραφή
  3. Συντροφε redfly ασχετο με την αναρτηση αλλα αξιζει.Κανε link και http://xristianospolitiki.blogspot.com/ στα red blogs.Ανηκει στην Χριστιανικη Δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ζηταω προκαταβολικα συγνωμη....
    ρε παπαρα "Ν.Σ>" στον γερο της "δημοκρατιας τις εδιναν οι παρτσαλιδιδες -ναι τους απογονους τους που θες ναπαμε μαζι τους- εναντια στην γραμμη του ΚΚΕ. δεν θα κατηγορησεις και το κομμα για πραγματα που ειναι υπευθυνοι οι οπορτουνιστες...αιντε πια.
    εμεις δεν χαριζουμε σε κανενα ΤΙΠΟΤΑ. εχουμε προγραμμα εξουσιας της εργατικης ταξης και οχι διαχειρισης του καπιταλισμου και της ΕΕ που απλα ξεστρατησε.
    ποιο πανω ειπαν για την ικαρια. για πες μας ρε εξυπνε αν βγει βουλευτης στην κεφαλλονια του συριζα -σαφεστατα με τις ψηφους του ΚΚΕ- θα πει οχι στο μααστριχτ; θα πει εξω απο την ΕΕ; θα πει λαικη οικονομια/λαικη εξουσια; ΟΧΙ. αφου δεν θα τα πει, θες να σου πω τι μοιρα πρεπει να εχει;;;;; ή το καταλαβαινεις απο μονος σου.
    οσο για μενα προσωπικα ενα εχω να πω. προτιμω να πολεμαω καποιον προσωπο με προσωπο, παρα να τον εχω πισω μου και να με μαχαιρωνει...για να εχεις καλυτερο μετωπο μπροστα πρεπει να καθαρισεις πρωτα τα μετοπισθεν....γκεγκε;;
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @@ Προς ανώνυμο παπαράκο: Σπάστα και ξανά ρίχτα ρε μεγάλε....
      Ολες οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι κρίσιμες. Αυτές όμως του Μάη του 2012, (αν γίνουν) μόνο με τις εκλογές του Μάρτη του 1946 ίσως μπορούν να συγκριθούν από την άποψη της σημασίας τους για τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας.
      Οι εκλογές στις 31 Μάρτη του 1946, προσέφεραν λαϊκό νομοθετικό άλλοθι σε ένα στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας. Αυτός ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας, που «επικυρώθηκε» στις νόθες εκλογές του 1946, (έτσι πρέπει να τις λέμε πέρα από το τραγικό «λάθος» που είναι χιλιάδες φορές πιο επώδυνο από τη μαλακία του Μάαστριχ της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ) παραμένει από τότε έως σήμερα σταθερός προσανατολισμός στον θεμελιώδη πυρήνα του, παρά τις αλλαγές, τις εναλλαγές, τις μικρές και μεγάλες ανακατατάξεις που μεσολάβησαν.
      Αυτός ο προσανατολισμός αντιπροσωπεύει μια σκληρά καπιταλιστική Ελλάδα, «μαντρόσκυλο» μαζί και πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό «οικόπεδο», των ηγεμονικών ιμπεριαλιστικών κύκλων της καπιταλιστικής Δύσης.
      Επιμένω λοιπόν ότι οι εκλογές του Μάη του 2012 (αν γίνουν) ίσως να έχουν παρόμοια σημασία στρατηγικού προσανατολισμού για τη χώρα και το λαό. Γι αυτό άλλωστε οι κυρίαρχοι εσωτερικοί και κυρίως εξωτερικοί κύκλοι (ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κλπ) τρέμουν το αποτέλεσμα τους.
      Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ο ενδοαριστερός συσχετισμός δυνάμεων αλλά πρώτα απ' όλα ο συσχετισμός συνολικά της κομμουνιστικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς έναντι των μνημονιακών δυνάμεων, φανερών και απόκρυφων! Και όταν λέω Ριζοσπαστική Αριστερά εννοώ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
      Είναι θεμιτή η φιλοδοξία για κάθε δύναμη της Αριστεράς να προσδοκά το μέγιστο δυνατό ποσοστό στις εκλογές ακόμα και την ανάκτηση της ηγεμονίας, αλλά αυτός ο εμφύλιος δεν θα βγει σε καλό για κανέναν.
      Πρέπει όλοι να κρατήσουμε μια αξιοπρεπή στη στάση μάχης, αλληλεγγύης, επαγρύπνησης και συνεννόησης των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στοιχειώδη συνεννόηση προεκλογικά για έναν επιπρόσθετο λόγο.
      Γιατί πρέπει να ετοιμαστεί το έδαφος για την αναπότρεπτη μετεκλογική σύμπραξη των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων, η οποία θα τεθεί στο προσκήνιο ως, περίπου, τελεσίγραφο επιβίωσης όχι μόνο για την Αριστερά αλλά κυρίως για τον τόπο και το λαό.

      Διαγραφή
    2. Δεν κατάλαβες ΝΣ, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα απο αυτά που λέμε.

      Ακριβώς επειδή οι εποχές είναι κρίσιμες (και όχι οι εκλογές όπως λες), πρέπει εκ μέρους μας να ισοπεδωθούν ο οπορτουνισμός και ο τυχοδιωκτισμός. ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΟΥΝ ! Με καταλαβαίνεις ?

      Και λέγοντας ότι πρέπει να ισοπεδωθεί ο οπορτουνισμός, εννοώ πολιτικές απόψεις, μην μένει ο νούς σας μόνο σε κόμματα.

      Δεν μπορείς να καταλάβεις τι έγινε το 1946, για αυτό σου προτείνω να αφήσεις τις ανούσιες και άστοχες συγκρίσεις.

      Εμείς θέλουμε ιδεολογική διαπάλη και προγραμματική σύγκρουση. Το που θα καταλήξει η διαπάλη αυτή, θα δείξει και το μέλλον του ελληνικού λαού.

      Διαγραφή
  5. Συγγνώμη παιδιά αλλά εδώ είναι οριακό αν θα βγάλει πλειοψηφία το ΝΔΣΟΚ !
    Ούτε εμένα μου αρέσουνε οι θέσεις του Τσίπρα για την ΕΕ αλλά πρέπει να γίνει κάτι !
    Και γιατί θεωρείτε ότι το άθροισμα της αριστεράς στις μονοεδρικές θα βρίσκεται πολύ κοντά στα νούμερα του 2009 - 2010 ??
    Σε περίπτωση που υλοποιόταν αυτό που λέει ο Τσίπρας μάλλον η αριστερά θα έπαιρνε τις 6 από τις 8 έδρες.
    Και τη στιγμή που οι άλλοι σκέφτονται μέχρι και αναβολή των εκλογών γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα, δεν με χαλαέι καθόλου η αλληλουποστήριξη κοινών υποψηφιοτήτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πολιτική ανάλυση της ανάρτησης είναι πολύ καλή.
    Να προσθέσω δύο πράγματα στη "λογική Συριζα", που λέει και ο Redfly.
    1. Οι μονοεδρικές δεν αντιμετωπίζονται, από τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, διαφορετικά από τις υπόλοιπες περιφέρειες. Δηλαδή: εάν ένα κόμμα με 10% δικαιούται 25 έδρες, και πάρει μία μονοεδρική, οι έδρες του δεν θα γίνουν 26.
    Πάλι 25 θα είναι, απλώς, εάν δεν πάρει την μονοεδρική, θα πάρει την έδρα κάπου αλλού. Επομένως, η λογική Τσίπρα είναι μιά τεράστια "πατάτα",για να θυμηθούμε και το πρόσφατο (αλήθεια, γιατί δεν ακούγεται πιά;) "ελπιδοφόρο", "αυτοδιαχειριστικό", και λοιπές σαπουνόφουσκες, "κίνημα".
    2. Πόσο πρόβατα, μπορεί να θεωρεί ο Τσίπρας τους ψηφοφόρους της, για αυτόν "Αριστεράς", ώστε τριάντα μέρες πριν τις εκλογές να δεχτούν "αμάσητη" μιά τέτοια συμφωνία από τα πάνω; Ποιός του είπε, πως οι δημοσκοπικοί ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, προσωρινά πρώην Πασόκοι, που δεν έκαναν παρά μισό βήμα πιό κεί από το Πασοκ, είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν Κομμουνιστή βουλευτή; Ή ακόμα και οι μισοί δικοί του, προκειμένου να ψηφίσουν το μισητό ΚΚΕ, δεν θα πάνε προς Ανταρσυα μεριά; Ή, για να μιλήσω και εγώ προσωπικά (πράγμα που δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά μου τα έχει πρήξει ο κερατάς), ποιός του είπε του Τσίπρα, ότι μετά από 35 χρόνια στο κομμουνιστικό κίνημα θα υποχρεωθώ να ψηφίσω έναν χαζοχαρούμενο μαλάκα οικολόγο ή έναν οππορτουνιστή του αισχίστου είδους, μόνο και μόνο γιά να πάρει το Κόμμα μου την μονοεδρική της Ευρυτανίας;
    Εάν δεν ήσουν αστείος, θα ήσουν γιά δέσιμο κ. Τσίπρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ρε Kolokotronis 35 χρόνια στο κουρμπέτι κατάπιες αμάσητο το '81 το "αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ", κατάπιες αμάσητη την συγκυβέρνηση Μητσοτάκη το '89; Φοβάσαι τώρα μη ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στο κάτω-κάτω οι σύντροφοι του ΝΑΡ δικαιώθηκαν από τα αριστερά!

      Διαγραφή
    2. Δικαιώνομαι απο τα αριστερά, και καθώς με παρασέρνει το "ρεύμα", δια μαγείας βγαίνω απο τα δεξιά ...

      Εντάξει, το ποίημα για τις παρελθοντικές αριστεροδεξιές παλινδρομήσεις του Κόμματος, τις έχετε μάθει ... τον οπορτουνισμό (κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό) του σήμερα τον διακρίνετε ή σας εμποδίζει το κόμπλεξ της δικαίωσης ?

      Η ιδεολογική διαπαλη είναι για εσάς μια στατική εικόνα, ή μήπως ενδέχεται να βρίσκεται σε δυναμική αλληλεπίδραση με το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον ?

      Και κάτι τελευταίο, το σχόλιό σου,
      που κολλάει ?

      Διαγραφή
  7. Σύντροφοι,
    Όπως ακριβώς το μαύρο μέτωπο ΝΔ - Πασόκ - Λάος παραμέρισε τις διαφορές του για να πετύχει τους αντιλαϊκούς στόχους του και μας φόρεσε τον τραπεζίτη,
    πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεργατικότητας στις αριστερές δυνάμεις που αντιπαλεύουν το μνημόνιο.

    Δεν φαντάζομαι προγραμματική σύγκλιση αλλά τουλάχιστον μια Αριστερή συννενόηση ΚΚΕ - Σύριζα - Ανταρσύα ο καθένας με τις θέσεις του μόνο θετικά θα είχε...

    Δεν μπορεί να τρώμε από τα σκουπίδια μέχρι να ωριμάσουν οι υποκειμενικές συνθήκες για τη Λαική Εξουσία και το Σοσιαλισμό...

    Πρέπει να υπάρξει κάποιου τύπου αντίπαλο δέος στο κεντρικό σκηνικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέν ψηφίζω σε μονοεδρική αλλά άν, λέμε άν, τό ΚΚΕ αποδεχόταν μια τέτοια πρόταση θα με έχανε από ψηφοφόρο..

    leon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε όχι και αριστερά το ΣΥΡΙΖΑ.. έλεος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να χρησιμοποιησω δεκάδες και εκαντοντάδες επιχειρήματα περί της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ...

      Θα πω όμως:
      1) Πόσο αριστερά στην "κλίμακα" είναι όταν λένε για πάγωμα,- μορατόριουμ επαναδιαπραγμάτευση του χρέους;

      2) Πόσο αριστερά είναι όταν μιλάνε για επαχθές και μη επαχθές χρέος;

      3) Πόσο αριστερά είναι όταν ενώ έχουν ΨΗΦΙΣΕΙ την συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, κλαίνε και οδύρονται για τις συνέπειές της; Συνέπειες που οφελονται και στην ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟ.

      4) Πόσο αριστερά είναι δεν αμφισβητούν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό οικοδόμημα της Ε.Ε.;

      5) Πόσο αριστερά είναι όταν τους πιάνει ναυτία στο άκουσμα "εργατική τάξη";
      Μπορούν όμως να κινητοποιούνται άνετα και χωρίς "τσίπα" με τους εργατοπατεράδες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να "αγωνίζονται" με τους Παναγόπουλους & ΣΙΑ...
      Όσο για το ΠΑΜΕ ούτε να το ...ακούσουν.

      Κατά τα άλλα είναι σούπερ Αριστερά της...ΔΕΞΙΑΣ !!!

      Διαγραφή
  10. μπραβο ρε kolokotroni, ειχα ξεχασει να το γραψω το βραδυ που ειδα το θεμα για το ποσες εδρες παιρνεις.

    προς ανωνυμο 06:16 PM
    το μαυρο μετωπο εχει το ιδιο αφεντικο -την αστικη ταξη- και οταν αυτη ζοριζεται δινει εντολες και οι πολιτικοι της ακολουθουν.
    το ΚΚΕ εχει αφεντικο το συμφερον της εργατικης ταξης και η πολιτικη του γραμμη εξυπηρετει αυτο.
    ο συριζα και η ΔΗΜΑΡ θελουν την ΕΕ σε αλλη κατευθυνση -να κανουν τον λυκο χορτοφαγο δλδ. αν συμφωνουμε οτι η ΕΕ ειναι δρακα καπιταλιστων και αρα η στοχευση της ειναι η ισχυροποιηση της αστικης ταξης, τοτε μιλαμε για τα 2 αυτα σχηματα οτι ειναι ή ιδιοι υπηρετες της αστικης ταξης ή απλα ανιδεοι, τι προτιμας;
    οσο για την συμπραξη ΝΑΡ/ΣΕΚ. οι αντικαπιταλιστικοι βερμπαλισμοι δεν σε κανουν κομμουνιστη, αλλωστε το σεκ δεν ελεγε και ποτε οτι ειναι κομμουνιστες. το να παιρνεις μια θεση απο δω μια απο κει για να ευχαριστησεις τους σεκιτες και τους ναριτες, να παιρνεις και θεσεις του ΚΚΕ για να κανεις την επιθεση φιλιας αλλα χωρις τις απαραιτητες προυποθεσεις υλοποιησης ειναι απλα για το θεαθηναι.
    και οπως ο thanos αναφωνησε "Ε όχι και αριστερά το ΣΥΡΙΖΑ.. έλεος!!!!"
    ομοιως πως εγω θα αναφωνησω.....ε οχι και κομμουνιστες ο/η/το ανταρσυα....

    αν και ωφειλω να ομολογησω οτι απο ονοματολογια καλα πατε...αλλα μεχρι εκει
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά ο kolokotronis έχει απόλυτο δίκιο: Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι 250 έδρες κατανέμονται αναλογικά (ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ψήφοι/250) και οι υπόλοιπες 50 χαρίζονται στο πρώτο κόμμα. Για ποιές μονοεδρικές λοιπόν μιλάμε αφού το μόνο που μετράει είναι ο πανελλαδικός αριθμός των ψήφων;

    Ήθελα να ήξερα αυτές τις μαλακίες τις πετάει ο Τσίπρας μόνος του ή έχει κι επιτελείο; Γιατί αν λέει ότι φαεινή του κατέβει, ο άνθρωπος ψιλοχάνει και καλό είναι να ψάξουν για καινούριο εκπρόσωπο. Αν πάλι ένα ολόκληρο επιτελείο αποφασίζει να πει τέτοιες χοντρομαλακίες, τότε μιλάμε για επικίνδυνους τύπους που είναι ικανοί για οτιδήποτε προκειμένου να παραμείνουν στον αφρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά όταν το άκουσα χθες το μεσημέρι στο ράδιο, μου' πεσε το σαγόνι στο πάτωμα!
    Συζητώντας με την σύντροφό μου (που παρεμπιπτόντως κατάγεται από τη Σάμο) ρώτησα αν πιστεύει ότι "αν ένα μαγικό χέρι ένωνε την αταίριαστη αριστερά, (εντός κι εκτός εισαγωγικών) θα είχε πιθανότητα κατάληψης των μονοεδρικών".
    Φυσικά και όχι, ειδικά για όποιον ξέρει την ελληνική επαρχία

    Η όλη φάση θυμίζει τα χαρτάκια που κάποτε πετούσαν κάτω από τις πόρτες με σκοπό να τα αντιγράψεις 100 φορές και να τα ξαναμοιράσεις γιατί αλλιώς ο ... Άγιος Νεκτάριος θα σου αφαιρούσε τη ζωή, ή το chain mail που μού ήλθε στο mail μου, προσπαθώντας να με πείσει ότι, αν η αποχή στις επερχόμενες εκλογές ξεπεράσει το 50% αυτές θα είναι άκυρες!

    Aκόμα πιο άσχημο είναι ότι την ευχή της κοινής καθόδου στις μονοεδρικές την εκφράζει επίσημα ο Τσίπρας!

    Πόσα κιλά μ@λ@κ@ς είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη διαφορά στις ελληνικές εκλογές δεν τις κάνουν οι μονοεδρικές αλλά η Β' Αθηνών!
      (και φυσικά ισχύει ότι αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα ήταν παράνομες)

      Διαγραφή
  13. Μα ρε παιδιά τι να συζητάμε τώρα;
    Ας βγει κάποιος από τον ΣΥΝ να μας πει πως -τεχνικά κι όχι πολιτικά, με βάση το εκλογικό σύστημα- αυτή η πρόταση έχει νόημα!

    22 ψήφους πήρε απ' όσο βλέπω ο ΣΥΡΙΖΑ, ε...ας βγει ένας από τους 22 να μας εξηγήσει το τεχνικό του θέματος, γιατί εγώ δεν το πιάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια χαρα προταση που θα ξεβρακωσει πολλους που εχουν ηδη προβληματα με την βαση τους.

    Ας παιξουν το παιχνιδι των πασοκονεοδημοκρατων λοιπον μα δουμε τι θα παρουν τωρα απο κουκακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάνω που άρχισα να ανησυχώ,
      πως δεν θα εμφανιστεί ούτε ένα τρολάκι ...

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε αγόρι μου, εξήγησε την πρόταση με δικά σου λόγια. Πως αυξάνει η αριστερά τους βουλευτές της με αυτό τον τρόπο;

      Κάνε τους πιο έντονο το πρόβλημα με την βάση τους, δηλαδή εμένα :)

      Διαγραφή
    3. Υuri μην περιμένεις απάντηση από δαύτους. Έτσι τους είπε η προεδράρα τους έτσι είναι για αυτούς. Ολόκληρη παραμύθα για την Ε.Ε τους ταϊζπυν κι αυτοί την τρώνε εδώ θα κολλήσουν...?

      Διαγραφή
    4. Για την ώρα Ανώνυμε 02:24 AM ξεβρακώνεται ο Τσίπρας. Πρόεδρος Κ.Ο και δεν έχει ιδέα περί εκλογικού νόμου? Ακόμα και για το μπόνους των 50 εδρών της ενωμένης αριστεράς ήταν άσχετος. Ή μήπως δεν είναι και τόσο άσχετος αλλά λέει ψέμματα στην ψύχρα? Λόγοι πολλοί και διάφοροι. Από την μία θέλει να αποχαυνώσει τον κόσμο με θέματα αστικής διαχείρησης και όχι ταξικής συνείδησης και από την άλλη είναι το μόνο χαρτί που έχει για να λέει τις μαλακιούλες του στο ΚΚΕ.
      Αλλά φυσικά στο τέλος αυτός εκτείθεται.
      Πάντως κ. Τσίπρα δεν είμαστε τόσο μαλάκες όσο μας θεωρείς και δεν εννοώ μόνο τον κόσμο του ΚΚΕ αλλά και τους υπόλοιπους ψηφοφόρους.
      Μια φορά Ψεύτης πάντα ΨΕΥΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΚΟ

      Διαγραφή
  15. Ο Τσίπρας παίζει τον βρώμικο ρόλο του Α.Π. τις δεκαετίες του 70 και του 80. Είναι το ανάχωμα για την ριζοσπαστικοποίηση των εργαζόμενων προς την (χωρίς εισαγωγικά) αριστερά. Η ζημιά που κάνει είναι (και ήταν από την εποχή του εσ.) τεράστια. Δυστυχώς τον ακολουθούν και κάποιοι με τίμιες προθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από τον Στάθη Παλαιολόγο
    ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

    Συμβολική αξία και μόνο έχει η πρόταση του Αλ. Τσίπρα για συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς στις μονοεδρικές. Πρακτικά δεν αλλάζει τίποτε. Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα, τα κόμματα παίρνουν τις έδρες που τους αναλογούν με βάση το συνολικό αριθμό ψήφων σε όλη την επικράτεια. Και στη συνέχεια οι έδρες...
    κατανέμονται στις διάφορες περιφέρειες με βάση τους τοπικούς συσχετισμούς. Επομένως, αν πάρουν έδρες στις μονοεδρικές θα αφαιρεθούν για τα τα κόμματα της Αριστεράς από άλλες περιοχές της χώρας. Άρα, είναι δώρον - άδωρον.

    Από ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, μια τέτοια συνεργασία έχει όντως νόημα.
    Αλλά, αν μπορεί να γίνει στις μονοεδρικές γιατί να μη΄γίνει παντού, η Αριστερά να έρθει πρώτο κόμμα και να πάρει και το μπόνους των 50 εδρών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπόνους των 50 πάει σε κόμμα και όχι σε συνασπισμό κομμάτων. Έλεος δεν καταλαβαίνετε πια ότι ο Τσίπρας σας δουλεύει ψιλό γαζί;

      Διαγραφή
    2. Δεν δουλεύει κανένα ψιλό γαζί ο Τσίπρας. Το παραπάνω που έβαλε ο ανώνυμος είναι αναδημοσίευση. Απλά τα ΜΜΕ σε συνεργασία με τον "αριστερό" ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει μια πρώτη επίθεση "φιλίας" με στόχο καθαρά να χτυπήσουν το ΚΚΕ, να δημιουργήσουν "πρόβλημα στην βάση του", όπως λέει κι ο τυπάκος από πάνω.

      Είμαι σίγουρος ότι αυτές οι μαλακίες για άλλη μια φορά θα τους χαντακώσουν, αλλά δεν βαριέσαι, ας τις κάνουν. Αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχουν μάθει να πολιτεύονται, ας γίνουν ρεζίληδες για άλλη μια φορά.

      Απλά να ξέρουν ότι αυτή την φορά τα πράγματα είναι σοβαρά, ότι σ' αυτές τις εκλογές υπάρχει θέμα, κι ότι δύσκολα θα συμπαθήσει πλέον ο κόσμος ένα αυτιστικό κόμμα που την ώρα που καίγεται η κοινωνία, παίζει πάλι με τα κουβαδάκια του στην άμμο.
      Μάλλον θα εκνευριστεί.

      Διαγραφή
    3. Υuri o κόσμος έχει ήδη εκνευριστεί με τον Σύριζα. Ασχέτως πόσα ψηφαλάκια θα μαζέψει αυτές τις εκλογές (που αρκετά από αυτά είναι καθαρά διαμαρτυρίας και όχι κάποιας ανώτερης μορφής συνείδησης), σαν πρώην ψηφοφόρος του Σύριζα γνωρίζω απλούς ψηφοφόρους που επίσης ψήφιζαν παραδοσιακά Σύριζα αλλά τώρα έχουν στραβώσει άσχημα με δαύτους. Το θέμα για τον Σύριζα δεν είναι αυτές οι εκλογές γιατί η παραμύθα του περνάει ακόμα. Έλα όμως που οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ πιο δύσκολες και τα τσαλιμάκια του Τσίπρα δε θα μπορούν να περάσουν και στον πιο χαζό μικροαστό και τότε θα φλερτάρει με την πεντηκοστή διάσπαση... Επίσης για κακή τύχη του Σύριζα προέκυψαν και άλλοι νεροκουβαλητές του συστήματος σαν και του λόγου του (π.χ. Καμμένος). Οι προτάσεις τους συγκλίνουν τόσο πολύ με αποτέλεσμα να τεθούν σοβαρά υπαρξιακά θέματα για τον Σύριζα

      Διαγραφή
    4. Ναι κι εγώ προς την πεντηκοστή διάσπαση το βλέπω, ακόμη κι αν πάρουν γερό ποσοστό. Κι αν το θες μακάρι να πάρουν, δεν έχω πρόβλημα. Εκεί που ο άλλος θα ψηφίσει Καμένο ή ΔΗΜΑΡ -γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του- καλύτερα να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κόσμος που δεν θ' αφήσει να συνεργαστούν έτσι εύκολα, ακόμη κι αν μπουν πονηρές σκέψεις σε κάποιους.

      Αλλά εδώ και δεκαετίες βλέπουμε ότι όσες "δεξιές τάσεις" και να αποχωρήσουν η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πάντα θα σχηματιστεί μια νέα "δεξιά τάση" λες και είναι λερναία ύδρα! Αυτό δεν προβληματίζει ρε γαμώτο κάποιους, ότι πιθανά το πρόβλημα να μην είναι η εκάστοτε "δεξιά τάση", αλλά ότι δομικά αυτό το σχήμα του ευρωκομμουνισμού/ευρωαριστεράς κλπ. έχει τεράστιο πρόβλημα, ακόμη κι αν συγκυριακά πάρει τα πάνω του για κάποιο λόγο;

      Διαγραφή
  17. Πολύ καλό το ξεσκαρτάρισμα σου. Ρίξε και μια ζαριά καλή:

    http://www.scienceillustrated.gr/?p=2596

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το θεμα συντροφοι ειναι να αποκαλυφθει ο ρολος του Τσιπρα ως πολιτικου απατεωνα σε ολο το λαο.Δεν ειναι μονο να το καταλαβει μονο ο στενος πυρηνας του κομματος.Ο απατεωνας ψαρευει στους απογοητευμενους του δικοματισμου που ελπιζουν με θαυμα να ξαναγινει η ζωη τους οπως ηταν πριν την εναρξη της κρισης και τους πιπιλιζει οτι το κακο ΚΚΕ δεν θελει να κυβερνησει και αρνειται την συνεργασια ολων των αριστερων (χα χα αριστεροι οι τσιπροκουβεληδες......)Τετοια χοντρα ψεματα οπως αυτο με τις παραπανω εδρες που θα αφαιρουνταν απο τον δικομματισμο με συνεργασια στις μονοεδρικες πρεπει το κομμα να τα φανερωνει στον λαο με απλο και κατανοητο τροπο!Επειδη ξερουμε τον αποκλεισμο των εκπροσωπων του κομματος απο τα ΜΜΕ πρεπει αυτα τα λιγα που αναγκαστικα ψελιζουν στα δελτια των 8 να τα λεει ο Μπογιο που πρεπει να μπει εκπροσωπος τυπου για τις εκλογες ωστε σε λιγο χρονο να ξεφτιλιζει τετοιες βρωμιες!Ειναι κριμα το κομμα με τετοιους αγωνες με τετοια δικαιωση θεσεων περι του ειδους της κρισης και με τετοια επεξεργασμενη προταση εξουσιας για την λαικη εξουσια να μην παρει τουλαχιστον 15%στις εκλογες σαν ξεκινημα της αντεπιθεσης της ταξης μας.Ο πολεμος των καναλαρχων και των οπαδων του καλου καπιταλισμου με λασπη ειναι δεδομενος και λογικος αλλα το θεμα ειναι και το κομμα να κανει οτι περναει απο το χερι του.Δεν μπορουμε να πεισουμε ανθρωπους που δεν εχουν επαφη με το κινημα και που δεν εχουν στον κοντινο τους περιγυρω ανθρωπους που ειναι ενημερωμενοι σε σχεση με το κομμα με τον Μαιλη και τον Μεντρεκα οσο καλοι συντροφοι και αν ειναι.Κανω εκκληση στην κεντρικη επιτροπη για καλυτερη αξιοποιηση των στελεχων εν οψη των εκλογων.Το κομμα με σωστη τακτικη στον επικοινωνιακο τομεα μπορει να ερθει πρωτο σε αρκετες πολεις και 15%για πλακα.Το ΠΑΜΕ δουλευει πολυ καλα οι λαικες επιτροπες σωστα εχουν μπει ζεστα σε πολλα αλλα θεματα εκτος των χαρατσιων η ΚΝΕ κανει πολλη δουλεια στις ηλικιες 18-19(ειναι πισω στις μεγαλυτερες ηλικιες σε σχεση με τις δυνατοτητες της)ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τόσος καιροσκοπισμός πια, Αλέξη μου? Η δεν βγαίνουν ΚΑΙ τα δικά σου νούμερα? Αιδώς, Αργείοι! Τι σημασία έχει να πάρεις έδρα στην Κεφαλονιά και όχι στην Αιτωλοακαρνανία? Αλλά έρχεται η κόκκινη Σάμος και Β' Πειραιά και με λίγη τύχη Β' Αθηνών. Έτσι για να τρέμουν κάποιοι. Κοκκινίζει ο χάρτης .. Θα δείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να καλέσει ο 902 τον Τσίπρα και την Παπαρηγα για να τελειώνουμε μ αυτούς μια και Καλή!

    Antonxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σύντροφοι,
    Όπως ακριβώς το μαύρο μέτωπο ΝΔ - Πασόκ - Λάος παραμέρισε τις διαφορές του για να πετύχει τους αντιλαϊκούς στόχους του και μας φόρεσε τον τραπεζίτη,
    πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεργατικότητας στις αριστερές δυνάμεις που αντιπαλεύουν το μνημόνιο.

    Δεν φαντάζομαι προγραμματική σύγκλιση αλλά τουλάχιστον μια Αριστερή συννενόηση ΚΚΕ - Σύριζα - Ανταρσύα ο καθένας με τις θέσεις του μόνο θετικά θα είχε...

    Δεν μπορεί να τρώμε από τα σκουπίδια μέχρι να ωριμάσουν οι υποκειμενικές συνθήκες για τη Λαική Εξουσία και το Σοσιαλισμό...

    Πρέπει να υπάρξει κάποιου τύπου αντίπαλο δέος στο κεντρικό σκηνικό...

    Σε ό,τι έχει εκφραστεί, είναι όλα τα λεφτά. Να χαιρόμαστε τον κατακερματισμό μας. Και στην δημοκρατία της εύθραυστης δημοκρατίας της Βαϊμάρης, κομμουνιστές και σοσιαλδημοκράτες έθαψαν κάτω από τις μπότες των SA το συλλογικό όνειρο των καιρών μας...

    Έτσι είναι. Έχουμε την αριστερά που μας αξίζει...

    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MikeB
      ποιες ήταν οι διαφορές των κομμάτων του μαύρου μετώπου? Ανέκαθεν την βρωμοδουλειά εκ μέρους της αστικής τάξης έκαναν και το ίδιο κάνουν και τώρα. Απλά οι καταστάσεις τους εξέθεσαν και στους πιο αδαείς...
      Αν έχουμε έστω και την παραμικρή πεποίθηση ότι υπήρχαν διαφορές μεταξύ πασοκ-ΝΔ-Λάος και τώρα τις παραμέρησαν θα τρώμε από τα σκουπίδια και θα μας αξίζει.
      Από την άλλη θα πρέπει να αναρωτηθείς ποιανού την βρωμοδουλειά κάνει ο Σύριζα

      Διαγραφή
    2. Σε λίγο ρε Μike θα μας πεις ότι το πασοκ ήταν σοσιαλιστικό και παρέκλινε της πορείας του πάνω στην αγωνία σου για επιχειρήματα και ύστερα δυσανασχετείς για κατακερματισμό της αριστεράς. ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
    3. Η δημοκρατία της Βαϊμάρης χτίστηκε πάνω στην προδοσία της Επανάστασης απο την Σοσιαλδημοκρατία ενώ η εξουσία ουσιαστικά παραδόθηκε στους ναζί, ξανά κάτω απο την άψογη συνεργασία κεφαλαίου και Σοσιαλδημοκρατίας.

      Αμ, θα στην φτιάξω εγώ την Βαϊμάρη σε λίγες μέρες, μην αγχώνεσαι ... mikeΒ.

      Διαγραφή
  22. Θεωρώ ότι είναι ομολογία ήττας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λες ποτέ αυτό το επιχείρημα Αλέκα, εκτός αν έχεις το επόμενο λιγότερο ηττοπαθές, να πεις. Ακόμα κι αν κατεβαίνεις για αντιπολίτευση στις εκλογές, ποτέ δεν το λες τόσο καθαρά. Λες για λαική εξουσία, για μεγάλη ανατροπή κλπ. Δεν περιγράφεις την επόμενη μέρα της ήττας σου. Άρα προετοιμάζει το ΚΚΕ τα μέλη για την ήττα. Για μια φτωχή πλην τίμια προεκλογική περίοδο. Φουρτούνες στον Περισσό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λαΙκή εξουσία και η μεγάλη ανατροπή ανωνυμε δεν έρχεται μέσω εκλογών οπότε αν το πεις θα ψεύδεσαι το ίδιο οικτρά όσο ο σύριζα κι αν το πιστεύεις θα είσαι για δέσιμο αν όχι γραφικός. Τις ανεδαφικές μεγαλοστομίες τις έχει πάρει εργολαβία ο Τσίπρας (είναι γεγονός_ οπότε να φανταστώ ότι το βράδυ των εκλογών θα ετοιμάσει και καμιά φιέστα στην Κουμουνδούρου?

      Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί από εσάς γουστάρετε να ακούτε παραμυθάκια ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές όμως μέχρι σήμερα δεν έχετε καταλάβει ή τουλάχιστον διερωτηθεί έστω και στο μισό που σας οδήγησαν αυτά τα παραμυθάκια?

      Διαγραφή
    2. Όταν ο Τσίπρας βροντοφωνάζει ότι οι εκλογές θα φέρουν την μεγάλη αλλαγή και ανατροπή βάζοντας στόχους αριστερής κυβέρνησης που θα σώσει τη χώρα και το λαό και τάζοντας λαγούς με πετραχήλια είναι το ίδιο προσβλητικός και ψεύτης με τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά που υπόσχονται επίσης ότι θα μας σώσουν.
      Αν ψάχνεις ψεύτες καιλαοπλάνους πήγαινε αλλού να βρεις και όχι στο ΚΚΕ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.