24 Απριλίου 2012

Τα μαντρόσκυλα της εξουσίας, τα βγάζουν βόλτα που και που...

Από το My Crazy Creations


17 σχόλια:

  1. οι αναρχικοί είναι μαντρόσκυλα της εξουσίας;
    μπράβο ρε
    συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί που παίζουν κυνηγητό με τους μπάτσους, καταστρέφουν λαϊκές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, προβοκάρουν και επιτίθονται στο ΠΑΜΕ τραυματίζοντας και σκοτώνοντας ακόμα, φοιτητές και εργάτες, βάζουν φωτιά σε τράπεζα σκοτώνοντας άλλους 3 εργαζόμενους ... ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Δεν με νοιάζει εαν το αντιλαμβάνονται, δεν με νοιάζει πόσοι από αυτούς είναι πραγματικά ασφαλίτες, αλλά με νοιάζει το αποτέλεσμα της "δράσης" τους.

      Όσο για τους υπόλοιπους αναρχικούς, τους σοβαρούς ιδεολόγους (αν και δεν έχουν μείνει και πολλοί), οι οποίοι δεν αποτυπώνονται σε αυτό το σκίτσο, τα έχουμε λύσει απο την Α' Διεθνή ! Μην αναλωνόμαστε σε ανούσια ζητήματα.

      Διαγραφή
    2. Πλέον έχεις φτάσει το κόψιμο post σε άλλα επίπεδα, αφού κόβεις και τα δικά σου..! :)))

      Διαγραφή
    3. χεχε, ήθελα να γράψω κάτι, δεν μου βγήκε ήταν και γεμάτο λάθη ... και το κοψα. Πάντως πρέπει να είσαι απο τους σουπερ τυχερούς. Το σχόλιο δεν πρέπει να εμφανίστηκε πάνω από 10 δευτερα ... ;)

      Διαγραφή
    4. Συγνώμη, αλλά το σκίτσο είναι φάουλ.

      Διαγραφή
    5. Το σκίτσο δεν είναι φάουλ.

      Το σκίτσο αποτελεί πολιτική άποψη και θέση, του δημιουργού και δικιά μου από την στιγμή που το αναδημοσίευσα. Δεν συμφωνείς με την άποψη που εκφράζει το σκίτσο, την κριτικάρεις και αντιπαραθέτεις την δικιά σου. Ένα "συγγνώμη αλλά το σκίτσο είναι φάουλ" δεν μου λέει τίποτα απολύτως.

      Διαγραφή
    6. Θα το έλεγα "σκληρό μαρκάρισμα" να σου πω την αλήθεια Cos και ίσως και λίγο ανεπίκαιρο.

      Κατά την γνώμη μου πάντα, οι Έλληνες αναρχικοί έχουν τρομακτικά προβλήματα και ουσιαστικά είναι ένας χώρος όπου έχουν κυριαρχήσει οι συγκεκριμένες τάσεις με το λουρί που βλέπεις στο σκίτσο. Οι όποιες (υπαρκτές) απόπειρες για πολιτική/συνδικαλιστική παρέμβαση ήταν και παραμένουν σε εμβρυακό επίπεδο και κυριαρχούμενες από την χουλιγκάνικη (θα μπορούσε πολύ εύκολα κανείς να την πει και ασφαλίτικη) πλευρά του.

      Αν αυτό κάποτε αλλάξει δεν ξέρω αν θα αλλάξει η στάση του ΚΚΕ απέναντί τους, η δική μου πάντως θ' αλλάξει.
      Δεν το βλέπω όμως και πολύ σύντομα.

      Διαγραφή
    7. Πες το στον Δημητρη Κοτζαριδη αυτο.

      kage

      Διαγραφή
    8. Yuri

      όπως λέω και παραπάνω, υπάρχουν ιδεολόγοι αναρχικοί, που ούτε βάζουν κουκούλες, ούτε καινε ανθρώπους, ούτε πετούν πέτρες και μολότωφ σε εργάτες ... ούτε βεβαίως κατεβαίνουν στις πορείες με σκοπό να τις διαλύσουν.

      Ε αυτοί, δεν αποτυπώνονται σε αυτό το σκίτσο. Διαβάστε το σκίτσο σωστά. Στο σκίτσο φαίνεται ένας τύπος με κουκούλα, μολότωφ στην σακούλα να ετοιμάζεται για ξύλο με τον μπάτσο ...

      Άρα δεν θεωρώ πως πρόκειται ούτε καν για σκληρό μαρκάρισμα. Άκαιρο είναι ίσως, σκληρό πάντως όχι.

      Διαγραφή
    9. Εγώ και με τους "ιδεολόγους" έχω πρόβλημα. Ελάχιστοι ξεφεύγουν από αυτό το μάγκικο και βαθιά αντικομμουνιστικό στυλάκι. Γενικά οι Έλληνες αναρχικοί δεν με εμπνέουν και ιδιαίτερα...και λέω "Έλληνες" γιατί σε κάποια μέρη στο εξωτερικό ίσως να είναι λίγο πιο σοβαρά τα πράγματα.

      Διαγραφή
    10. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπερασπιστώ τους αναρχικούς, ούτε να διαφωνήσουμε για τον εχθρικό προς το εργατικό κίνημα ρόλο τους. Αυτά είναι γνωστά και δεδομένα πράγματα, νομίζω για όλους μας. Ήμουν την ημέρα που μας επιτέθηκαν ακριβώς στο σημείο της επίθεσης και λίγες φορές έχω οργιστεί όπως τότε. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι δεν μπορούν (με ή χωρίς κουκούλα) να μπαίνουν στο ίδιο κάδρο με την ναζιστική Χ.Α..Πάντως θεωρώ άσκοπο σε αυτή την φάση μια διαμάχη σχετικά με τους αναρχικούς, ίσως κάποια άλλη φορά μια τέτοια συζήτηση να είναι πιο επίκαιρη.

      Διαγραφή
  2. Κάλα οι αναρχικοί στο ίδιο τσουβάλι με τους μπάτσους και τους φασίστες?
    Εχει χαθεί η μπάλα τελείως...

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πατήσω το repeat,
      ή θα κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τις παραπάνω απαντήσεις ?

      Διαγραφή
  3. θα μας τρελανετε τελειως; δεν υπαρχουν παρακρατηκοι μπαχαλοι που το παιζουν αναρχικοι; τοσε φωτο και βιντεο κυκλοφορουν πια ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος έχει την μύγα να την φερει πίσω.

    Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει γιατί αυτες οι τρεις ομάδες είναι στο ίδιο σκίτσο, τότε προφανώς δεν ανήκει σε κάποια από αυτές.
    Αν πάλι ανήκει και πιστεύει ότι οι αναρχικοί είναι όπως το σκυλί στο σκίτσο (μπαχαλοειδή), τότε θα πρέπει να αρχίσει να αναρωτιέται για τον εαυτό του, και τα πολιτικά του κριτήρια.
    Το σκίτσο είναι απιστευτα ακριβές και όποιος δεν κατάλαβε να ρωτήσει.
    Είπα και ελάλησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.