26 Απριλίου 2012

Συνταγή προεκλογικού δελτίου ειδήσεων


Το παρόν ποστ, μπορεί να χρησιμεύσει και σαν οδηγός αρχάριου διευθυντή ειδήσεων, αν προσγειωθεί σε ένα έλληνικό κανάλι σήμερα. Προεκλογική εσάνς, και κρατική πυγμή (ανατριχιάσαμε), αναδύονται στην περίπου μία ώρα που κρατάει το δελτίο.
  1. Μεγάλες δόσεις ξενοφοβίας.  Ξαφνικά τα κανάλια θυμηθήκανε το πρόβλημα των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Θα έλεγε κάποιος κακοπροαίρετος, ότι το υπερτονίζουν για να καλυφθούν τα προβλήματα, που έχει φέρει η ύφεση και η ανεργία. Ε λογικό. Βαρεθήκαμε να αναλύουμε το μνημόνιο, και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Τί τρόικες, ΕΚΤ και οίκοι αξιολόγησης. Εδώ είναι ο εχθρός. Ορατός. Μπροστά μας. Φαίνεται, ξεχωρίζει, βρωμάει. Ο μαυριδερός μετανάστης. Για όλα αυτός φταίει.
  2. Μεγάλες δόσεις περιπτώσεων διαφθοράς στο δημόσιο. Τα πάντα για να πειστεί το πόπολο, ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι του ρουφάνε το αίμα με το καλαμάκι. Και ότι οι ψεύτικοι τυφλοί αδειάσαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Τί είπατε; Ομόλογα; Μα για αυτά βγήκε απόφαση κυρία μου, δεν φταίει κανένας.
  3. Στα παραπάνω φυσικά, λόγω και του προεκλογικού κλίματος, πρέπει να αντιπαραβάλλουμε τη σκληρή αντιμετώπιση από το κράτος. Προεκλογικό κλίμα, όπως λέω και στον τίτλο. Η κυβέρνηση, με τη στιβαρή καθοδήγηση της τρόικας, θα αλλάξει τα παλιά και θα βάλει τα καινούρια. Οι μετανάστες στα μαντριά τους – να δούμε αν θα τολμούν τώρα να ερχονται και άλλοι – μετά οι άστεγοι, οι τοξικομανείς και πάει λέγοντας. Η διαφθορά στο δημόσιο θα παταχθεί πάραυτα. Με τον εξής πολύ απλό τρόπο. Πλήρης κατεδάφιση του δημόσιου τομέα. Γιατί άμα δεν υπάρχουν επιδόματα, δεν θα μπορεί και κανένας να τα παίρνει παράνομα. Σωστός; Γενικά οτιδήποτε για να μας πείσουν ότι τους έχουμε ακόμα ανάγκη, ενώ κατεδαφίζουν τα πράγματα, που πραγματικά είχαμε ανάγκη από αυτούς.
  4. Επιβάλλεται αισιοδοξία. Αναγγέλεται αναπτυξιακός πυλώνας του μνημονίου. Πώς και τί λίγο δύσκολο, να σας πούμε. Πάντως όλοι το ζητάνε, δεν μπορεί κάποια στιγμή θα έρθει και η ανάπτυξη. Επίσης η Ελλάδα μπορεί. Διάφορες ειδησούλες από παραδείγματα νεανικής επιχειρηματικότητας, που πέτυχε, πρώην Αθηναίους που γυρίζουν στα χωριά τους, και κάνουν τραχανά και τον πουλάνε, τέτοια πράγματα, ελπιδοφόρα, πιασάρικα. Και ο ελληνισμός του εξωτερικού μαζί μας ε; Εδώ κοτζάμ διαφήμιση στην Times Square  της Νέας Υόρκης, πληρώσαν από τη τσέπη τους οι άνθρωποι. Μην είστε αχάριστοι πια.
  5. Βλακειούλες γύρω από τα εσωκομματικά. Ξέρουν, ότι δεν νοιάζεται κανείς πια, αλλά τα βάζουν από κεκτημένη ταχύτητα.
  6. Αθλητικά και φυσικά το απαραίτητο lifestyle. Γιατί μπορεί καράβια να χάνονται, αλλά άμα δεν μάθω, την καινούρια ανακοίνωση σιωπής της Lady Gaga, πώς θα πάει καλά το βράδυ;
Για όλα τα παραπάνω, συνίσταται μια αεροπορική σακούλα εμετού, δίπλα από το κάθισμα, από το οποίο παρακολουθείτε το χαζοκούτι. Αλλά εντάξει θα είσαστε. Για αν παρακολουθείτε ακόμα, σημαίνει έχετε μεγάλο απόθεμα μαζοχισμού .


Πηγη

1 σχόλιο:

  1. Ξέχασες νομίζω ένα ακόμη στοιχείο yiok-yiok:
    Το κλιματάκι ότι η ΕΕ αλλάζει. Ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει με σκληρό νεοφιλελευθερισμό, ότι συνειδητοποιεί την πορεία προς την καταστροφή, και σιγά σιγά το κλίμα μεταστρέφεται, η κακιά Μέρκελ χάνει τους συμμάχους της κλπ. κλπ.

    Είναι σχεδόν επιστημονικός ο τρόπος που δρουν αυτή την φορά τα κανάλια και τα ΜΜΕ γενικότερα. Κρατάνε τρυφερά το τρομαγμένο πουλάκι, μαλώνουν αυτούς που το τρόμαξαν, του χαϊδεύουν το χτυπημένο κεφαλάκι, του λένε "να κοίτα, δεν είναι όλα μαύρα, το πολύ κακό πέρασε, οι κακοί αρχίζουν να υποχωρούν, δεν είναι καλύτερα που ξεβρωμίζει ο τόπος;" και συμπληρώνουν: "Ε...κι εμείς εδώ που τα λέμε, αρχίζουμε και αμφιβάλλουμε για το πόσο σωστοί είμασταν" κλπ. κλπ....

    Το ερώτημα είναι αν το τρομαγμένο πουλάκι θα (ξανα)στραφεί με ελπίδα στο χασάπη...

    Υγ: Να μην κοροϊδευόμαστε κι εμείς. Δεν κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε. Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει. Αυτό να το λέμε στον κόσμο. Ο μηχανισμός τους ένα πράγμα έχει καταφέρει: Να χωρίσει το τυπικό από το ουσιαστικό μέρος της χρεοκοπίας. Αλλά η ΕΠΙΣΗΜΗ χρεοκοπία έγινε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτό να το ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.