23 Απριλίου 2012

Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία. Πρωτιά για τον "σοσιαλιστή" Ολάντ

Σύμφωνα με τo Γαλλικό υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 


Μικρό προβάδισμα μιας μονάδας έχει ο Φρανσουά Ολάντ έναντι του νυν Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζύ.Την μεγάλη έκπληξη κάνει η Λε Πεν
που ξεπερνά το 18,5 % ενώ τα γκάλοπ της έδιναν γύρω στο 12-13 % ! Αντιθέτως απογοητευτικό είναι το αποτέλεσμα για τον υποψήφιο της αριστεράς Μενλανσόν που έμεινε τέταρτος και κάτω από το 13-15 % που του έδιναν τα γκάλοπ.

Η έκφραση “έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του”, βρήκε την πλήρη εφαρμογή της, στις χθεσινές εκλογές της Γαλλίας.

Τα αποτελέσματα δείχνουν:
- Σαρκοζίς (δεξιά) 27,1ο %
- Ολάντ (σοσιαλδεξιός) 28,60 %

- Λεπέν (η άλλη δεξιά) 18,00 %
- Μελανσόν (ο … αριστερός μαϊντανός) 11,10 %
- Μπαϊρούς (κάτι σαν τον … Ζίγδη) 9,10 %
Σύνολο: 94 % περίπου !

Τρίβει τα χέρια της η αστική τάξη στην Γαλλία !
Το ίδιο γίνεται σε όλη την Ευρώπη !

Όταν το επόμενο διάστημα, θα αρχίσουν και στη Γαλλία οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, όταν μεγαλώσει κι εκεί η ανεργία, όταν θα παίρνονται αντιλαϊκά μέτρα με το τσουβάλι, πολύ θα ήθελα να δω τους γάλλους εργαζόμενους τι θα πουν !
Θα ψάχουν αλλού τους φταίχτες ;
ΟΧΙ !
Φταίχτες είναι οι ίδιοι.
Όπως θα φταίνε κι οι Έλληνες εργαζόμενοι, αν δεν ψηφίσουν ΣΩΣΤΑ στις 6η του Μάη.

Πηγη

9 σχόλια:

  1. Φοβάμαι ότι θα στραφούν παραπάνω προς την ακροδεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ναι! Αυτή είναι η σωστή κομμουνιστική θέση! Ας κουνήσουμε όλοι μαζί το δάχτυλο στους Γάλλους εργαζόμενους! Κι ας βροντοφωνάξουμε ''ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΚΕ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω λέω να τους πούμε ότι και για την δική τους κατάντια πάλι το ΚΚΕ φταίει..ασε ρε Υ...ο καθένας με τον αντιΚΚΕ πόνο του χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε ΚΚμοίρη αυτοί έχουν κατάντια ή εμείς που μας διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις και δε μπορέσαμε να το αποτρέψουμε? έχετε ανάγει την καθαρότητα στο απόλυτο ζητούμενο.
    Φυσικα και δε φταίει το ΚΚΕ για την ιδεολογική υποχώρηση που είχε το ΚΚ Γαλλίας τις τελευταίες δεκαετίες αλλά το να λέει κανείς ότι οι Γαλλοι εργαζόμενοι είναι φταίχτες για τα μέτρα που θα τους έρθουν επειδή δε βρίσκουν κάτι καλύτερο να ψηφίσουν από το Αριστερό Μέτωπο είναι αγνή ανωμαλία και νεκρός διεθνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω βρε Y.

      Τι σημαίνει το "έχετε ανάγει" ? Ποιοί έχουνε ?

      Δεν βλέπεις πως το κείμενο αποτελεί προσωπική άποψη του Φάρου και ενδεχομένως και άποψη του yiok yiok που το αναδημοσίευσε ?
      Αυτό μπορείς να το κατανοήσεις και να μην κάνεις άσκοπες γενικεύσεις που δεν σε τιμούν ?

      Παράλληλα μπορείς να κριτικάρεις μια άποψη χωρίς να αρχίσεις τις προσβολές και τους αφορισμούς, επιδεικνύοντας παράλληλα το πόσο μεγαλύτερος "κομμουνιστής" είσαι ?

      Διαγραφή
  5. Θα συμφωνησω ως προς το σημειο οτι οι Γαλλοι δεν εχουν καμια επιλογη της προκοπης στην καλπη.
    Το θεμα ειναι πολυ πιο συνθετο απο εναν απλο αφορισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναυδος

    Στην Ελλαδα οι κομμουνιστες μπορεσαν και ξεφυγαν απο τον εναγκαλισμό από τη σοσιαλδημοκρατία το 1989 στη Γαλλία οι δηθεν μαρξιστες και κομμουνιστες ακομη σερνονται πισω απο τον Ολαντ . Αυτή η πολιτική ηττοπαθεια ήδη αντανακλάται στη συνθηκολόγηση με το κεφαλαιο στους τοπους δουλιάς εδώ και δεκαετίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ναί λοιπόν ευτυχώς που οι Έλληνες κομμουνιστές δεν ακολούθησαν το δρόμο των Γάλλων και Ιταλών ομολόγων τους. Αυτών που μπήκαν σε κυβερνήσεις της αστικής τάξης. Αυτών που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα των λαών. Αυτών που δημιούργησαν αυταπάτες αφού προπαγάνδιζαν ότι ένας άλλος κόσμος ήταν εφικτός με τα μονοπώλια στην εξουσία... ναί, ευτυχώς που στην Ελλάδα υπάρχει ΚΚΕ. Ευτυχώς που δεν το διάλυσαν οι δεξιές κι αριστερές φράξιες... Ξέρετε ποιες... αυτές που τα βρίσκουν μεταξύ τους και με τους πασόκους σε δήμους, συνδικάτα, φοιτητικά αμφιθέατρα κι αλλού.
    Ευτυχώς που το ΠΑΜΕ υπάρχει, μεγαλώνει, κερδίζει μάχες. Ευτυχώς που υπάρχουν οι κομμουνιστές που η πρώτη τους έγνοια δεν είναι οι εκλογές και τα κουκιά, αλλά η οργάνωση της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρων επαγγελματιών-εμπόρων.
    Άλλοι παίζοντας με τη κοινωνία του θεάματος, παίρνουν τα τελεφερίκ για να ανεβάσουν την επιρροή τους στη ψηλότερη κορφή. Αλλά όσο γρήγορα ανεβαίνουν, τόσο γρήγορα κατεβαίνουν. Κι όσοι είναι στο κλωβό, ζαλίζονται από τις ταχύτητες και δεν θυμούνται καν γιατί κάναν τη διαδρομή. Οι κομμουνιστές παίρνουν το δύσκολο μονοπάτι. Ξέρουν που πάνε. Ξέρουν τα εμπόδια που θα συναντήσουν και προειδοποιούν τον κόσμο. Κι όταν φτάσει η ώρα που οι πλειοψηφίες θα συνταχθούν μαζί τους αυτοί δεν θα προδώσουν το σκοπό τους. Δεν θα κρατήσουν για πάρτη τους την εξουσία. Θα τη δώσουν στον εργαζόμενο λαό, και θα παλέψουν πλάι του για να δείχνουν το δρόμο για την αταξική κοινωνία. Για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, του πολιτισμού και του πλανήτη.
    Δύσκολο το ταξίδι.Αλλά αξίζει το κόπο. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
    VENCEREMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.