23 Απριλίου 2012

36 υποψήφιοι εκλογικοί σχηματισμοί



Έκλεισε η προθεσμία κατάθεσης συμμετοχής κομμάτων και συνδυασμών στον Άρειο Πάγο. 36 πρόλαβαν, οι άλλοι του χρόνου. Προς το τέλος της λίστας έχει και μερικές τρολιές. Βασικά όχι μόνο στο τέλος.

Θα εξεταστεί λέει η νομιμότητα των δηλώσεων, οπότε φαντάζομαι κάποια θα κοπούν.

Παρατηρώ ότι εφέτο, έχουμε πολύ λίγα κόμματα, 2-3 μόλις και ένα σωρό κινήματα, μέτωπα, συμμαχίες, συνασπισμούς, συναγερμούς, συμφωνίες, συνδέσμους, ενώσεις, συνεργασίες. Όσο να΄ναι πλούσια η ελληνική γλώσσα.

Στο 10 έχουμε την Δράση - Φιλελεύθερη συμμαχία...θα απορείτε πχ γιατί ο Μάνος δεν τα βρήκε με την Δημοκρατική συμμαχία της Ντόρας, έτσι ώστε να έχουμε μία δράση και δύο συμμαχίες, να υπάρχει και μία συμμετρία. Τι σκατά αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές έχουν αυτοί οι δύο? Φουλ ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις στο δημόσιο και μηδέν φορολογία για το κεφάλαιο δεν θέλουν ?
Η απάντηση είναι απλή και αναμενόμενη. Τόσο ο Μάνος όσο και η Ντόρα ήθελαν να είναι και οι δύο πρόεδροι. Πρώτοι στο χωριό. Δεν πήραν παράδειγμα από την Λούκα και τον Χάρη, που το κατάφεραν.



Στο 16 έχουμε το βροντερό ΟΧΙ -συνασπισμός των συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο..Αυτό για μένα ήταν έκπληξη. Όχι για την συνεργασία των δήθεν ετερόκλητων απόψεων -μια χαρά έχει δώσει στίγμα ο Καζάκης όλο αυτό το διάστημα, που δείχνει ότι οι απόψεις και η στάση του ταιριάζουν με αυτές του Παπαθεμελή (και του Καμμένου)- αλλά για το ότι κάποιος θυμήθηκε τον Παπαθεμελή! Χωρίς καμία διάθεση αστεϊσμού, είχα ξεχάσει και την Δημοκρατική αναγέννηση και τον Παπαθεμελή τον ίδιο. Εκτός των άλλων δεν μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός ότι ο κ Καζάκης ήταν λάβρος κατά των κομμάτων και της κρατικής χρηματοδότησης και τώρα διεκδικεί είσοδο στο κοινοβούλιο...φαντάζομαι αν ο ίδιος εισέλθει, θα κάνει ότι και ο Ρομπεν των δασών.

(Με τις τρολιές της λίστας δεν ασχολούμαι καν. Όπως επίσης και τους λοιπούς συνδυασμούς, με τους οποίους ασχολούμαστε σε άλλες αναρτήσεις.)

Τέλος πάντων, θυμήθηκα εκείνο που λέει το κουκουε, "Χ κόμματα δύο πολιτικές". Το Χ όσο βαθαίνει η κρίση θα αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Πολυφωνία.

8 σχόλια:

  1. (Αν προσθέσετε τους ακέραιους αριθμός από το 1 εως το 36 ξέρετε ποιο είναι το άθροισμα? Repent!
    The end is nigh!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεϊκό Καλά που το σκέφτηκες? Ζουν αναμέσα μας. Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι πλησιάζει η μέρα της συντέλειας του κόσμου.21-12-2012.
      Βλάντιμιρ

      Διαγραφή
    2. xexexe ειχα παντα μια αγαπη στα μαθηματικα και γενικα οταν βλεπω εναν αριθμο εχω μια ταση να ψαχνω τις "ιδιοτητες" του

      Διαγραφή
    3. !!!! Το έκανα αριθμό αριθμό γιατί από μαθηματικά τίποτε και με έπιασε σύγκρυο... Και μας ψεκάζουν και έρχεται το τέλος μας... Αποκάλυψη!
      Φαίδρα

      Διαγραφή
  2. Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)
    και όλα αυτά σε ένα...
    Μεγαλύτερο τρολ δεν έχω συναντήσει
    Αλήθεια τι παίζει με όλους αυτούς και πετάνε φράγκα για συμμετοχή στις εκλογές? Που τα βρίσκουν και σε τι ακριβώς αποσκοπούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμ δεν ξερω κατα ποσο πετανε φραγκα ή απλα κανουν μια αιτηση στο πρωτοδικειο για να κανουν την πλακα τους (η οποια αιτηση θα απορριφθει κτλ)
      Δε μιλαω για το συγκεκριμενο απαραιτητα γτ δεν γνωριζω, αλλα γενικως γινεται.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.