30 Απριλίου 2012

Προεκλογικές αστειότητες


"Έλληνα κρατάς στα χέρια σου το μέλλον μίας γενιάς", ήταν τα λόγια του Βαν-κέλη στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, η οποία παρεμπιπτόντως έγινε σε περίπου ανοικτό χώρο (αλλά καλά φυλασσόμενο και με σίγουρη οδό διαφυγής). 


Όσο καλός και αν είναι ο τηλεσκηνοθέτης δεν μπορεί να κάνει και θάματα (αυτά τα έκανε μόνο ο μπιρσιμ). Η περιοδεία του Βαν ανά την Ελλάδα στέλνει τουλάχιστον το μήνυμα ότι ελάχιστοι (που μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι είναι στην πλειονότητά τους κομματικά μέλη) έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν στην γιορτή του μεγάλου δημοκρατικού κινήματος, να κουνήσουν σημαιάκια πλαστικά, να φωνάξουν γηπεδικά συνθήματα ενόσω μιλάει ο ηγέτης και δίχως να ακούν στο ελάχιστο την κούφια γεμάτη στερεότυπα και ηλίθιες γενικολογίες ομιλία του. (Πόσο μάλλον να διαβάσουν το πρόγραμμα του κινήματος).
Η εικόνα αυτή ανήκει στο παρελθόν. Υπάρχουν πολλά ανάλογα βίντεο στο ιντερνετ για να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νεότεροι (και να τα βλέπει ο Βαν-κελης τις κρύες νύχτες του χειμώνα και να τον παίρνει ο ύπνος κλαίγοντας αγκαλιά με ένα μπουκάλι Σκατς). Βαν-κελη δεν φταις εσύ που δεν θα γευτείς τέτοιες στιγμές δόξας και αποθέωσης, αλλάξαν οι καιροί.


Θα συμφωνήσω με την αρχική δήλωση του Βαν-κέλη, αν και δεν το περίμενα. Όντως κρατάμε στα χέρια μας το μέλλον μίας γενιάς και όχι μόνο. Μετά τις εκλογές έρχεται αυτό   ή αν προτιμάτε αυτό
Το πολύ σουρεαλιστικό σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι αυτό που ακούω δεξιά και αριστερά από τους τηλεκάφρους, ότι δηλαδή τα μέτρα αναβάλλονται για μετά τις εκλογές. Είναι σαν να σου λεν, ψήφισε μαλάκα πάλι τους ίδιους, παρτους και στην μάπα εναλλάξ 24/7, δες τις υποσχέσεις για ανάπτυξη, επαναδιαπραγμάτευση, σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο (απ όλα έχει ο μπαξιιιιες) για να πας με ελπίδα στην κάλπη, ότι μπορούν να γίνουν ακόμη θάματα. 

Υπάρχει ακόμη λίγη μαγεία στον κόσμο. Θα ψηφίσεις πασοκ/νδ ή κάποια σύγχρονη "αριστερή" εκδοχή τους και ο χρόνος θα γυρίσει πίσω στο 81. Ένα reboot όπως στους υπολογιστές. Ένα time loop όπου φτάνεις στο κρίσιμο σημείο και αυτό σε ξερνάει πάλι στην αρχή και αντί για καπετάν Βαν-κελη, βρίσκεται στο τιμόνι ο Αντρέας ή κάποια φιλόδοξη σύγχρονη εκδοχή του (Τσίπρας, Καμμένος ή ο καλός παππούλης Κουβέλης). Το τι έχουν ακούσει τα ώτα μας τις τελευταίες μέρες, δεν περιγράφεται. Και όπως είπε και το Αλεκάκι μας, αν η προεκλογική περίοδος δεν ήταν τόσο σύντομη θα ακούγαμε κι άλλα.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω πλέον μικρές αντοχές γενικά στην ανοησία. Και το κακό είναι ότι τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά για εμάς (για την ανθρωπότητα εν γένει) που πλέον δεν μπορώ να τα δω όλα αυτά ως γελοία. Δεν μπορώ καν να τα χλευάσω όπως έκανα παλιότερα. Κάτω από άλλες συνθήκες, η σύγκλιση Τσίπρα - Καμμένου, έτσι όπως έγινε στα τηλεπαράθυρα (δε εννοώ ότι αυτά τα κόμματα ταυτίζονται) θα μου πρόσφερε άπλετο γέλιο. Το γεγονός ότι και οι δύο ομιλούν ως σίγουροι πρωθυπουργοί και λεν ποιος πρέπει να συμφωνήσει με το πρόγραμμα του άλλου και τούμπαλιν, μόνο ως φαιδρό θα το έβλεπα υπό άλλες συνθήκες. Την τοποθέτηση Τσίπρα στην διακαναλική, όπου διάβασε απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ, θεωρώντας το μόρφωμα του Συριζα αντι-ιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό (εντός ΕΕ και Ευρώ wtf???), μόνο ως παρωδία πρατσετικής εμβέλειας θα το αντιμετώπιζα. Πλέον..επαναλαμβάνω τον στίχο του ποιητή με έμφαση στο "διηγώντας τα να κλαίς".

Είπα να κάνω λίγο ρετρό την ανάρτηση και να βάλω τις παλιές αφίσες του Πασοκ. Εξάλλου είναι πολύ "επίκαιρες". Όταν η πασοκο-νδ υπόσχεται ανάπτυξη, ποια εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό του μέσου ανθρώπου? 300 ευρώ μισθό -ανταγωνιστικότητα σικ- και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο? 

Όταν ευαγγελίζεσαι μορατόριουμ (που είναι άλλη λέξη για το μνημόνιο..clever) και επαναδιαπραγμάτευση και-ότι-θα-πας-στην-ΕΕ-και-θα-παραπονεθείς-και-η-ΕΕ-θα-σου-κάνει-το-χατίρι- γιατί-αλλιώς-θα-κρατήσεις-την-αναπνοή-σου-μέχρι-να-γίνεις-μπλε, τι φαντάζεται ο μέσος πολίτης? Ότι θα τα φροντίσεις όλα, το επίπεδο διαβίωσής του θα επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει και πολλά πολλά, αφού θα έχει διορίσει εσένα ως σωτήρα του.
Το ακούσαμε και αυτό. Η Κατσέλη τα ""χώνει"" στους δημοσιογράφους του Μέγκα και λέει ότι έχουν διαφορετικό ιδεολογικό προσανατολισμό. Δεν ξέρω τι είναι πιο γελοίο. Αυτό που λέει η Λούκα ή αυτό που απαντάει ο Στραβελάκης. Η Κατσέλη έχει ιδεολογία. Η Κατσέλη είναι αντισυστημική και την πολεμούν τα κυκλώματα. Η Κατσέλη δεν ήταν πασοκα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήταν αυτή. Ήταν ένα σατανικό υβρίδιο που είχαν βάλει στην θέση της εξωγήινες δυνάμεις, ενώ το πρωτότυπο βρισκόταν έτη φωτός μακριά και υποβαλλόταν σε διεστραμμένα πειράματα.  Η γυναίκα του αστροναύτη σε ελληνική εκδοχή, με τη Λούκα στο ρόλο του αστροναύτη. 




Και για το τέλος..
Οι αφίσες αλιεύθηκαν από εδώ.

Quiz: ποιο άλλο -""αντισυστημικό"" και αυτό -κόμμα (πλην Καμμένου και Συριζα δηλαδή) έχει ως θέση του την ΕΛΕ και τη διαγραφή του επαχθούς χρέους? Είναι στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, οπότε δεν θα χρειαστεί να το δείτε όλο..Δεν υπονοώ ότι τα άνωθι κόμματα ταυτίζονται (κάτι τέτοιο θα ήταν ανεδαφικό και άδικο), απλός σημειώνω την ταύτιση απόψεων σε αυτό το σημείο. 

Και επειδή θέλω να σας αποχαιρετήσω με λίγο χιούμορ, διαβάστε τι δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο εργατικό κέντρο Αλμυρού:
«Εδώ, από το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, εκπέμπουμε ένα μήνυμα για εργασία, δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, αλλαγή σελίδας στην ψυχολογία του Έλληνα.
Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο από μία παράταξη, η οποία έχει για σημαία της και η οποία ελπίζει μόνο σε μία λέξη: Τη λέξη Ανάπτυξη.
Αυτήν ήρθαμε να συζητήσουμε εδώ με τους αρμοδίους, τα προβλήματα τα ακούσαμε, προβλήματα που ακουμπάνε τον απλό αγρότη, μέχρι τον επιχειρηματία, ο οποίος δεν βλέπει κανέναν λόγο πλέον να επενδύει σε μία περιοχή που οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι, που το κράτος εντείνει αντί να απαλλάσσει τον επενδυτή από τη γραφειοκρατία.
Είπα προηγουμένως στους συνομιλητές μου, ότι προ ημερών διάβαζα ότι μεταξύ της Κίνας ακόμα και του Βιετνάμ και άλλων κομμουνιστικών χωρών γίνεται μάχη ποιος θα προσελκύσει τους καλύτερους επενδυτές. Και εμείς εδώ πέρα είχαμε το παγκόσμιο ρεκόρ να διώχνουμε τους επενδυτές μας.
Και αυτή εδώ πέρα η περιοχή το έχει ζήσει πολύ έντονα.
Η επιστήμη σηκώνει τα πόδια ψηλά, γιατί α) τα χέρια τα έχει σηκώσει εδώ και καιρό και β) έτσι όπως γ@μ..μπιπ τους νέους επιστήμονες οι αστικές κυβερνήσεις, η επιστήμη δηλώνει την έμπρακτη συμπαράστασή της σηκώνοντας τα πόδια, για να αναλάβει ένα μερτικό από το βάρος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ο πιο γελοίος που θυμάμαι εγώ στο τιμόνι αυτού του αστικού και αντιλαϊκού εξαμβλώματος. Εκτός του ότι είναι ανεπαρκής για το ρόλο που του έχουν αναθέσει-να ξαναμαζώξει στο μαντρί τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματος τους, τους οποίους είχε πείσει αναιμικά το προηγούμενο διάστημα, ότι είναι αντιμνημονιακό μέχρι που συμμετείχε στην συγκυβέρνηση και ψήφισε με χέρια και πόδια το μνημόνιο- είναι και κάκιστος ηθοποιός και προπαγανδιστής. Τέτοιες μαλακίες λένε μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πλήρης αμερικανοποίηση του πολιτικού λόγου. Μένει να πάρει και ένα σκύλο γα το προεδρικό μέγαρο και να βγάζει λόγο πριν το Πάσχα για τα αρνάκια που θα σφαγιαστούν (μιας και εμείς στο Ελλάδα δεν έχουμε Thanksgiving με γαλοπούλες κτλ).

Πάρτε και ένα χαριτωμένο ενσταντανε, που αλιεύθηκε από το φίλο Hieronymus. Προσέξτε τον πολιτικό λόγο του ηγέτη, ενόσω εξελίσσεται το δράμα στα παρασκήνια που χαλάει το κάδρο του σκηνοθέτα.


5 σχόλια:

  1. Πάρε εδώ πασόκε, και διηγώντας τα να κλαις ...

    http://youtu.be/bpk6XEPWtxQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άραγε όλος αυτός ο κόσμος, τι να κάνει σήμερα ?

      Διαγραφή
    2. ομολογω οτι αυτο το βιντεο ειναι εντυπωσιακο
      δεν λεει τις μαλακιες που λεει στο αλλο, αλλα φαινεται καλυτερα η κοσμοπλημμύρα

      Διαγραφή
  2. "Πωπω λαό που έχουμε-πωπω λαό που έχουμε...."Για να το κάνω λίγο πιο γηπεδικό!

    Τώρα το αντίστοιχο σύνθημα των πασοκων είναι το εξής:

    "είμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμαστε όλοι δεκατρείς, πάμε πιο εδώ, πάμε πιο εκεί για να φαινόμαστε πολλοί και της μαμάς σας το...."

    Μην απογοητεύεστε, αυτές οι εκλογές έγιναν για να γελάσουμε λιγάκι. Από δευτέρα μιζεριάζουμε πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.