21 Απριλίου 2012

Λόγοι για να ρίξεις κόκκινο στην κάλπη

Δυο προεκλογικές χιουμοριστικές "αφίσες" από τον Kagemusha.



6 σχόλια:

  1. Share on twitter Share on facebook Share on blogger

    Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 45χρονος δάσκαλος αυτοκτόνησε στη Σταυρούπολη Ξάνθης σήμερα το απόγευμα σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας. Πρόκειται για ένα δάσκαλο, ο οποίος υπηρετεί

    στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πασχα. Ο αυτόχειρας Μ.Σ., παντρεμένος με παιδιά, απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη. Άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Aποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.



    Είναι η δεύτερη αυτοκτονία Έλληνα που έχει χαρακτήρα πολιτικής διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα και την οικονομική κρίση και σημειώνεται 2 εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Σταυρούπολης και της γύρω περιοχής.

    Πολιτικοποιημένος και εξαιρετικός χαρακτήρας

    Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που συνέλλεξε το XanthiPress.gr, επρόκειτο για εξαιρετικό χαρακτήρα ανθρώπου, απόλυτα πολιτικοποιημένο, η πράξη του οποίου αντανακλά την πρόθεσή του να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στη χώρα και την Ευρώπη με το θάνατό του.

    Η κηδεία του γίνεται στις 5 το απόγευμα της Κυριακής στη Σταυρούπολη και αναμένεται ότι θα βρεθούν αρκετοί συνάδελφοι και συναγωνιστές του αυτόχειρα.

    Γ. Σιδηρόπουλος

    www.xanthipress.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα τα τραγικά συμβάντα συμβαίνουν επειδή η απόγνωση ειναι ισχυρότερη απο την οργανωμένη πάλη. Η μονολιθικότητα του ΚΚΕ δεν αρκει για να βγάλει τον κοσμο στον αγώνα. Δεν υπάρχει κανενα απολύτως όραμα. Μονο ξύλινη γλώσσα. Αυτα βλέπει ο κόσμος. Αδυναμία της αριστερας να κυβερνήσει. Οχι μονο του ΚΚΕ αλλά και των άλλων δυνάμεων των αυτοαποκαλούμενων αριστερών κομμάτων. Και πως να γίνει αυτό εξαλλου αφου δεν υπάρχει κανενα απολύτως σχεδιο σε κανενα τομέα. Μόνο συνθηματολογίες εκ του ασφαλούς και πορείες του ΠΑΜΕ επίσης αποκομμένες απο τον υπόλοιπο Λαό. Δεν δίνονται όμως έτσι οι λύσεις. Ποιος χρηματοδότης εξαλλου θα στήριζε μια αριστερή κυβέρνηση χωρίς ανταλλάγματα εθνικής μειοδόσίας? Επομένως ποιο είναι το υπαρκτό όραμα? Να μετατραπούμε σε μια σύγχρονη Κούβα. Αποκλεισμένοι διεθνώς. Αυτό είναι το όραμα σας εκτός Ε.Ε.? Πείτε το καθαρα στον Λαό. Και όχι να βολευεστε πίσω απο κρατικές κοινοβουλευτικές επιχορηγήσεις για την συντήρηση σας.
    Φυσικά η λογοκρισία σας θα διαγράψει σε 1 λεπτό αυτο το σχόλιο..........
    dimkal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XAXAXAXAXA ολα τα κλισε σε ενα ποστ! kudos : ]]

      Δεν διαγραφεται, εφ οσον δεν ειναι υβριστικο ουτε σπαμ (προς το παρον). Ουτε εκτος θεματος (λογω περιοδου). Αν θελει καποιος να σου απαντησει εχει καλως.

      Αν θεωρεις οτι το Blog δεν ανταποκρινεται στα δημοκρατικα σου πρότυπα περι ελευθεριας του λογου, μη σε κραταμε. Δοκιμασε την τυχη σου σε αλλα blog/ sites και ελα μετα να ανταλλαξουμε εμπειριες..

      Διαγραφή
    2. Τρικυμια εν κρανιω. Διαβαστε και κανενα προγραμμα πριν αρχισετε να αραδιαζετε αρλουμπες.

      Πραγματικα, δεν βαρεθηκατε την ανοησια ;

      Διαγραφή
  3. Κρίνω απο παλιότερες δημοσιεύσεις και σχόλια άλλων συντρόφων που δεν ανηκουν στο ΚΚΕ.
    Οχι αν ηθελα να γραφω σε άλλα μπλογκ θα το έκανα.
    Ουτε "δεξιότερος" σου είμαι ούτε "αριστερότερος".
    Απλά αγωνιώ με την αριστερά που κωφεύει και τις ιστορικές ευκαιρίες που για ακόμα μια φορά χάνονται
    dimkal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dimikal
      δεν ξέρω αν είσαι δεξιότερος ή αριστερότερος σίγουρα όμως είσαι μπερδεμένος.
      Και το μπέρδεμά σου ξεκινάει διότι ούτε γνωρίζεις τους λόγους της καπιταλιστικής κρίσης και τελειώνει στην παντελή σου άγνοια των θέσεων του ΚΚΕ. Τέλος δεν μπορείς από την μία να μιλάς για οργανωμένη πάλη και από την άλλη να ζητάς αριστερές κυβερνήσεις. Η μονολιθικότητα κρύβεται στο να ζητάς από τους άλλους να σου λύσουν τα προβλήματα αντί να παίρνεις την τύχη στα χέρια σου.
      Κι όχι δεν ανήκω στο ΚΚΕ και την 6η Μαϊου θα είναι η πρώτη φορά που θα το ψηφίσω σε βουλευτικές εκλογές. Και ναι το ΚΚΕ με κατέβασε στο δρόμο και με έβαλε σε ένα οργανωμένο δρόμο ταξικής πάλης.Αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δεν ανήκω στον κόσμο...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.