25 Απριλίου 2015

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή στη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (VIDEO)

Δίκαιο και πατριωτικό είναι να μην συναινέσει κανείς βουλευτής, δήμαρχος, εργαζόμενος στην αρπαγή των χρημάτων του λαού, με την αισχρή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναλυτικά η ομιλία:

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, όταν ζορίζουν κάπως τα πράγματα, η εκάστοτε κυβέρνηση να απευθύνεται στο φρόνημα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων, στην εθνική ομοψυχία που τάχατες είναι απαραίτητη.

Αλλά, για να έχουμε το καλό ερώτημα: Εσείς οι ίδιοι δεν είπατε ότι η ΠΝΠ ήταν απαίτηση της τρόικα, των εταίρων; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να καταλαβαίνουμε όλοι τι ακριβώς θεωρείτε εσείς πατριωτικό!

Αυτό τον πατριωτισμό βέβαια τον θυμόσαστε κάθε φορά που έχετε ανάγκη τον ελληνικό λαό, όταν θέλετε να βάλετε στο χέρι ό,τι του έχει απομείνει, αφού πρώτα τον έχετε ξεζουμίσει παντοιοτρόπως.

Αυτό κάνει και η σημερινή συγκυβέρνηση σας, των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Για να δικαιολογήσει το ότι βάζει χέρι στα διαθέσιμα μιας σειράς οργανισμών του Δημοσίου, όπως είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες, όπως είναι τα νοσοκομεία και άλλα.

Ομολογεί πως είναι πράξη εσωτερικού δανεισμού, την οποία μάλιστα αναγορεύει ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον.

Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιεί το κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, αναδεικνύει τρομοκρατικά διλήμματα, τα οποία η ίδια η κυβέρνηση φροντίζει να συντηρεί και να αναπαράγει, με τη βοήθεια των δανειστών εταίρων, τακτική που την γνωρίσαμε πολύ καλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, 5 χρόνια τώρα, κάθε φορά που ήταν να έρθει μια δόση ή να προετοιμαστεί το έδαφος για να κλειστεί μια νέα συμφωνία - μνημόνιο.

Αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα, γιατί στα χρήματα στα οποία βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Η αρπαγή των διαθέσιμων πόρων θα επιδεινώσει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών στους δήμους, αποτελώντας "νάρκη" για τη στοιχειώδη μάλιστα λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών των δήμων που υπηρετούν τα λαϊκά στρώματα.

Αναφέρομαι στις σχολικές επιτροπές, στους παιδικούς σταθμούς, για την τροφοδοσία τους, σε κοινωνικές δράσεις, σε πολιτιστικές, αθλητικές υποδομές, σε μικρές εργολαβίες που εξυπηρετούν τους πολίτες κλπ.

Είναι γνωστό ότι τα προηγούμενα 6 χρόνια κόπηκαν πάνω από το 60% των Κοινών Αυτοτελών Πόρων (κρατική χρηματοδότηση).

Σήμερα 30-40 δήμοι δεν μπορούν να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς και τους δώσατε δίμηνη παράταση.

Δε μιλάμε για απόθεμα, αλλά για το σύνολο των διαθέσιμων πόρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις δημάρχων για το τι περιλαμβάνει και πώς θα εφαρμοστεί.

Αντίθετα, ακούσαμε το κυβερνητικό κόμμα, εκπροσώπους του, να ισχυρίζονται με καμάρι ότι σε πολλά κράτη της ΕΕ, όπως στην Ολλανδία, που είναι μάλιστα και πρωτοπόρα στο νεοφιλελευθερισμό, υπάρχει η υποχρέωση της υποχρεωτικής κατάθεσης στην κεντρική τράπεζα των αποθεματικών φορέων, όπως δήμων, ασφαλιστικών ταμείων, πανεπιστημίων κλπ.

Ο εισηγητής σας, μάλιστα, είπε στην επιτροπή ότι δεν ανακαλύπτετε την Αμερική. Καταλάβαμε φυσικά ότι απευθύνεστε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας τη λογική σας που είναι λογική τους, για να τους μεμφθείτε ότι αντιπολιτεύονται εκ του ασφαλούς.

Από αυτή τη σκοπιά κι εμείς σας κάνουμε κριτική. Ότι αντιγράφετε δηλαδή ως θετικό και θεμιτό κάθε επιλογή του νεοφιλελευθερισμού, της επάρατης δεξιάς, της γνωστής κατά τ' άλλα.

Όσο για σας κύριοι της ΝΔ, τι φωνασκείτε δύο μέρες τώρα; Εσάς αντιγράφουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάτε για φασιστικές και αυταρχικές μεθόδους. Τις δικές σας μεθόδους αντιγράφουν και οι σημερινοί, μόνο που επειδή είναι αριστεροί και όχι δεξιοί, αυτόματα ο αυταρχισμός, η αντιλαϊκή πολιτική, οι ΠΝΠ, γίνονται περηφάνια, θυσία για το καλό, άνοιγμα του δρόμου. "Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι", δηλαδή να πούμε.

Και μέσα σε όλα αυτά έχουν θράσος κυβερνητικοί εκπρόσωποι- βουλευτές να λένε εδώ μέσα και αραβικές παροιμίες όπως ότι "τα σκυλιά αλυχτάνε αλλά το καραβάνι προχωρά", χωρίς να τους προβληματίζει καθόλου όμως προς τα πού προχωρά.

Αν το καραβάνι σας προχωρά για να πολεμήσει στο πλευρό του ΝΑΤΟ τους τζιχαντιστές της Μέσης Ανατολής, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών σας, όπως σε όλους τους τόνους διαβεβαιώνεται τους ευρωατλαντικούς συμμάχους σας τελευταία, τότε στο καλό και με τη νίκη. Να πάτε μόνοι σας όμως, δεν έχετε όμως δικαίωμα να οδηγήσετε το λαό μας και τη νεολαία εκεί.

Ούτε φυσικά να τους παρασύρετε και να μας παρασύρετε και όλους, στους αντικατοπτρισμούς σας όπου μέσα στην "έρημο", την "ξεραΐλα" και την "κινούμενη άμμο" των συμμαχιών σας, στυλ ΕΕ και ΝΑΤΟ, θέλετε να βλέπετε "οάσεις"…

Και για να μην σας παρεξηγήσουν όταν αποκαλύπτεστε, το ρίχνετε στην κλάψα για την "καμένη γη" που παραλάβατε και μάλιστα τώρα όχι απλά καμένη γη, αλλά "ραντισμένη με ναπάλμ που αργεί να ανθήσει ξανά", όπως είπε ο ίδιος εισηγητής, προετοιμάζοντας τον κόσμο ότι αυτά που λέγατε ότι θα κάνετε προεκλογικά δε γίνονται, και άρα κόσμε "ζήσε Μάη να φας τριφύλλι"…

Μόνο που έρχεστε όχι απλά δεύτεροι, αλλά και επαναλαμβάνεστε, κύριοι, ως πολιτικό προσωπικό μιας ίδιας αντιλαϊκής εξουσίας των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού δρόμου που μας έχει φέρει ως εδώ.

Ξέρετε πολύ καλά ότι τα ίδια έλεγαν πάντα οι επόμενοι, όταν παραλάμβαναν από προηγούμενους, μέχρι να γίνουν και οι ίδιοι προηγούμενοι, πρώην.

Τέλειωσαν και τα λόγια σας για τέλος της λιτότητας, όπως "τέλειωσαν" και τα μνημόνια που έγιναν συμφωνίες και οι τρόικες που έγιναν θεσμοί, ομάδες εργασίας.

Αυτός ο εσωτερικός δανεισμός που έρχεται με ΠΝΠ, είναι μορφή λιτότητας. Αρπάζει πάλι μόνο από το λαό κι όχι μόνο αφήνει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο που έχει και κατέχει, αλλά αρπάζει το λαϊκό χρήμα, για να έχει διαθέσιμο για το μεγάλο κεφάλαιο.

Τα χρήματα που αρπάζετε, είναι αναγκαίοι και κρίσιμοι πόροι που τους έχει πληρώσει ο ίδιος ο λαός από το υστέρημά του, μέσω της φοροεπιδρομής, μέσω των ανταποδοτικών τελών και πάει λέγοντας. Κι αντί αυτοί οι πόροι να κατευθυνθούν στην κάλυψη των μεγάλων άμεσων αναγκών του λαού, καταλήγουν πάλι στις τσέπες των δανειστών.

Επαναλαμβάνουμε: Στους δήμους, για παράδειγμα, είναι χρήματα που προορίζονται για τη σίτιση και τη θέρμανση στους παιδικούς σταθμούς, στις σχολικές επιτροπές, στις κοινωνικές δομές, σε έργα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις οξυμένες λαϊκές ανάγκες.

Σε κλείσιμο οδηγείτε και τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχοντας μειώσει στο 70% τη χρηματοδότηση. Παίρνετε τώρα και τα διαθέσιμα, στραγγίζετε άμεσα τα όποια υπολείμματα μέριμνας σε σίτιση - στέγαση - λειτουργικά, αφού απορρίψατε ακόμα και την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, για παραγραφή χρεών σχολικών μονάδων και των ΑΕΙ και ΤΕΙ προς τη ΔΕΗ.

Αντίστοιχα οικτρή είναι η κατάσταση τα νοσοκομεία.

Όσο για τους χουβαρντάδες εκπροσώπους σας, σε διάφορους οργανισμούς που εκτός από όσα αρχικά ταμειακά διαθέσιμα είχαν δώσει στην ΤτΕ, μετά την ΠΝΠ έδωσαν και επιπλέον, όπως π.χ. ο ΟΑΕΔ, φτάνοντας τα 170 εκατομμύρια ευρώ που είχε στα ταμεία του να τα χαρίσει, έχουμε να τους πούμε ότι δεν έχουν στοιχειώδη πραγματικά τσίπα.

Γιατί όπως οι ίδιοι οι άνεργοι κατήγγειλαν, όταν πήγαν να ζητήσουν μια έκτακτη μικρή οικονομική ενίσχυση, μέσω του ΟΑΕΔ, για να περάσουν το Πάσχα ανθρώπινα με τις οικογένειές τους, με τα παιδιά τους, η απάνθρωπη απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Όμως, η δυνατότητα βρέθηκε όχι για τους άνεργους, αλλά για το κράτος των εργοδοτών, στραγγίζοντας τα διαθέσιμα και αφήνοντας αυτόν τον Οργανισμό πανί με πανί...

Αν μάλιστα αληθεύει, όπως καταγγέλλουν συνδικάτα, ότι σκοπεύουν να μην πληρώσουν το επόμενο δίμηνο την αποζημίωση που προβλέπεται, σε όσους ανέργους συμμετέχουν στα προγράμματά του, τότε πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε κανένας, θα δούμε τις επιπτώσεις και τις συνέπειες από την εφαρμογή αυτής της αισχρής ΠΝΠ.

Πατριωτισμός και λαϊκή ευθύνη, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι η αρπαγή των διαθέσιμων, για να υλοποιηθεί μια συμφωνία που έχει ήδη υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την πληρωμή του χρέους - ενός χρέους που στο ελάχιστο δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός.

Για το χρέος, λοιπόν, ήρθε αυτή η 2η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η 1η ΠΝΠ, πριν λίγες μέρες, ήρθε για να ευνοήσει προκλητικά ισχυρούς, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι εκτός από τις απαλλαγές των προσαυξήσεων για το χρόνο της καθυστέρησης στην απόδοση των φόρων εισοδήματος, του ΦΠΑ, διαφόρων τελών κλπ, απαλλάχτηκαν μέχρι και 100% για τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν μετά από φορολογικούς ελέγχους, όπως για λαθρεμπόριο, έκδοση πλαστών, εικονικών τιμολογίων, απόκρυψη φορολογητέας ύλης, μη απόδοση ΦΠΑ, Ειδικών Φόρων κ.ά.

Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να δούμε ποιοι και με πόσα ποσά έχουν ευνοηθεί μέχρι τώρα…

Η ουσία είναι ότι η πρώτη ΠΝΠ χαρίζει πολλά εκατομμύρια στο κεφάλαιο, ενώ η δεύτερη βάζει πιο βαθιά χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δημοσίων οργανισμών, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και άλλες λειτουργικές ανάγκες του κράτους, χωρίς να θίξει στο ελάχιστο τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Πατριωτικό λοιπόν σε αυτή την περίπτωση που συζητάμε σήμερα, δεν είναι η ΠΝΠ αρπαγής των διαθέσιμων.

Δίκαιο και πατριωτικό είναι να μη συναινέσει κανένας και καμία βουλευτής σήμερα εδώ, κανένας δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος που σέβεται τη λαϊκή ψήφο, κανένας εργαζόμενος σε αυτή τη χώρα, στην ανέντιμη μεταφορά διαθέσιμων στο παιχνίδι του εσωτερικού δανεισμού, στην κάλυψη των πιστωτών, να μη συμβιβαστεί, δηλαδή, στο να ξαναπληρώσει ο ίδιος ο λαός για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Καλούμε και από αυτό το βήμα της Βουλής κανένας δήμαρχος να μη βάλει την υπογραφή του σε μεταφορά πόρων που έχουν με αίμα πληρώσει οι δημότες του, για να πληρωθούν οι δανειστές-δυνάστες, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η Κομισιόν, δηλαδή η ευρωπαϊκή πλουτοκρατία.

Ιδιαίτερα σήμερα που έχουν ενταθεί τα αντιλαϊκά παζάρια με τους ιμπεριαλιστικούς αυτούς οργανισμούς, που τα χαμόγελα στις Συνόδους Κορυφής δίνουν και παίρνουν, μαζί με τους διαγκωνισμούς και ανταγωνισμούς της συμμαχίας αυτής των λύκων, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή καταδίκη τέτοιων ενεργειών, όπως η συγκεκριμένη ΠΝΠ.

Οι κυβερνώντες, τρεις μήνες τώρα, χρησιμοποιούν μόνο συνθήματα, γενικόλογες υποσχέσεις προς το λαό. Όμως με συνθήματα και δήθεν αριστερά λόγια δε γεμίζει το στομάχι. Αντίθετα, προς τους εταίρους τους προσπαθούν να είναι όσο μπορούν πιο συγκεκριμένοι, συμφωνώντας μαζί τους για όλα τα καυτά θέματα που έχει η ατζέντα της νέας συμφωνίας.

Αυτές τις μέρες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταλήγει μαζί με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία της 20ης του Φλεβάρη.

Μια συμφωνία που, όπως έχουμε από την αρχή καταγγείλει, έχει απ’ όλα τα μνημονιακά.

"Εθνική προσπάθεια" βαφτίζει η κυβέρνηση την πολιτική της, προκειμένου να διασφαλίσει περισσότερο ζεστό κρατικό χρήμα για τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.

Η "υπερήφανη" διαπραγμάτευση αφορά συμφέροντα της άρχουσας τάξης που η κυβέρνηση επιδιώκει να υπηρετήσει, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι.

Όπως, όμως, κι αν καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση, πάλι ο λαός θα βρεθεί χαμένος.

Θα αναρωτηθεί κάποιος. Είναι σικέ τελικά αυτή η διαπραγμάτευση; Είναι όλα επικοινωνιακά κόλπα;

Μάλιστα, μερικοί ρωτάνε δήθεν με έκπληξη και απορία από την κυβέρνηση. Αν δεν υπάρχει σύγκρουση πραγματική από την κυβέρνηση με τους εταίρους, τότε πώς εξηγείται η επίθεση των Ευρωπαίων εταίρων και η υπονόμευση, όπως λένε, της κυβέρνησης;

Βέβαια, δε νομίζουμε ότι αυτό το ερώτημα έβαλε ο κ. Τσίπρας στην κ. Μέρκελ χτες ή σε άλλους εταίρους και φίλους, όπως τους αποκαλεί.

Η θέση του ΚΚΕ είναι καθαρή. Άσχετα από τα επικοινωνιακά κόλπα, οι αντιθέσεις στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας, αλλά και γενικότερα του διεθνούς ιμπεριαλιστικού συστήματος, είναι υπαρκτές.

Μάλιστα, εμείς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι οι συμβιβασμοί είναι σχετικοί, προσωρινοί, εύθραυστοι, ενώ οι αντιθέσεις και ανταγωνισμοί τους είναι απόλυτοι και μόνιμοι.

Υπάρχει πραγματικός πόλεμος συμφερόντων για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου, ποια χώρα, σε τελική ανάλυση, θα βγει πιο ενισχυμένη απ’ την καπιταλιστική κρίση.

Είναι νόμος ότι, σε συνθήκες κρίσης μαζί με την εργατική τάξη, μαζί με το λαό που την πληρώνει πάντα, απαξιώνεται, καταστρέφεται και ένα τμήμα του κεφαλαίου. Είναι τα εργοστάσια που κλείνουν, είναι τα εμπορεύματα που δεν πωλούνται, είναι τα χρέη, το χρηματικό κεφάλαιο και δεν μπορεί να πληρωθεί.

Πάνω σ’ αυτή τη βάση διεξάγεται ένας ανελέητος πόλεμος μεταξύ μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, μονοπωλίων και σε τελική ανάλυση μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων, που εκπροσωπούν αυτά τα συμφέροντα.

Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη υπάρχει η αντιπαράθεση μεταξύ της Γερμανίας, που είναι η κερδισμένη των τελευταίων χρόνων, και των χωρών, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και άλλες που είναι χαμένες.

Και όταν λέμε χαμένες, δεν εννοούμε φυσικά ότι τα μονοπώλιά τους, τους πλουτοκράτες, ότι δεν έχουν κέρδη, αλλά αυξάνει η ψαλίδα μεταξύ των αντίστοιχων γερμανικών.

Η Γερμανία επιμένει στη γνωστή σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, οι άλλες επιδιώκουν χαλάρωση. Δε ζητούν φυσικά χαλάρωση, γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους λαούς τους, αλλά για να εξοικονομήσουν κρατικό χρήμα που θα πάει για τις επενδύσεις και για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σ’ αυτή την αντιπαράθεση εμπλέκονται ενεργά και οι ΗΠΑ, οι οποίες από τη μια θέλουν ν’ ασκήσουν πίεση στη Γερμανία για την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη, από την άλλη δε θέλουν προς το παρόν να διαταραχθεί και η συνοχή της Ευρωζώνης.

Σ’ αυτές τις αντιθέσεις, τους σχεδιασμούς είναι ενταγμένη και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίες, πιστεύουμε, οι δηλώσεις της κυβέρνησης στις ΗΠΑ, για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου. Ούτε είναι τυχαίο ότι έχουν παρελάσει από την Ελλάδα το μισό State Department, δεκάδες άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ούτε ότι η κυβέρνηση πάει - έρχεται με κορυφαίους υπουργούς της, όπως οι υπουργοί Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως πολυδιάστατη και συμφέρουσα την εξωτερική της πολιτική, η πραγματικότητα είναι ότι μπερδεύεται όλο και περισσότερο μέσα στο κουβάρι αυτών των οξυμένων αντιθέσεων και ανταγωνισμών.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίζει τίποτα από αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης, από τη διαπάλη που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα σε καπιταλιστικές ισχυρές οικονομίες, από την αντιπαράθεση και τους ανταγωνισμούς μέσα στην Ευρωζώνη, την ΕΕ, ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία για την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση των νέων ατλαντικών σχεδίων επέμβασης στην ευρύτερη περιοχή μας, στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, με μοχλό το "Ισλαμικό Κράτος", τους τζιχαντιστές, με στόχο τον έλεγχο των αγορών, των εξελίξεων και της περιοχής άμεσα από τις ΗΠΑ.

Από αυτές τις αντιθέσεις, οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν, παρά μόνο να χάσουν. Άλλωστε, το σύστημα έχει τέτοια αδιέξοδα και αντιφάσεις που η διαχείρισή τους δεν μπορεί να τις θεραπεύσει.

Μέχρι σήμερα, ξεπερνιούνταν οι αντιθέσεις στην Ευρωζώνη με συμβιβασμούς.

Υπάρχει περίπτωση και πιθανότητα στο μέλλον αυτές οι αντιθέσεις στην Ευρωζώνη να μην είναι δυνατόν να συμβιβαστούν, να δημιουργηθούν μεγάλα ρήγματα ακόμα και στη συνοχή της Ευρωζώνης.

Το ερώτημα σε όλες αυτές τις πιθανότητες και τα σενάρια που πρέπει να απαντηθεί από όλους καθαρά είναι ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Ποιος θα πληρώσει για παράδειγμα το λογαριασμό από τη λίστα μεταρρυθμίσεων που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και την συζητάει με τους εταίρους, για να αλυσοδέσουν πάλι το λαό μας, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα έρθει;

Ο πρωθυπουργός, όταν υπόσχεται γενικά διάφορα από το βήμα της Βουλής, περιγράφει μια Ελλάδα που η καπιταλιστική της οικονομία περνάει από τη φάση της κρίσης στη φάση της ανάκαμψης, όπου οι καπιταλιστές δηλαδή αυγαταίνουν τα κέρδη τους και η εργατική τάξη, ο λαός, τα λαϊκά στρώματα ματώνουν γι' αυτό.

Κι αυτό υπόσχεται να διασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η "λίστα" της συμφωνίας που έχουν ετοιμάσει, περιέχει ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, όπως είναι τα λιμάνια, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει πίσω από παραπλανητικά συνθήματα περί τέλους της λιτότητας, περί αντιυφεσιακών μέτρων που θα φέρουν τάχα ευημερία για όλους, ότι στην πραγματικότητα, δεσμεύεται να συνεχίσει το γνωστό αντιλαϊκό δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, της "απελευθέρωσης" τομέων στρατηγικής σημασίας. Γι' αυτό παρουσιάζει ως νέα τάχα φιλολαϊκή μορφή ιδιωτικοποίησης, τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, λες και δεν έχουμε αρκετή πείρα στην Ελλάδα από τις ΣΔΙΤ, από τις συμβάσεις παραχώρησης όλα αυτά τα χρόνια.

Η δική της λίστα μεταρρυθμίσεων περιέχει άγριο φοροκυνηγητό σε λαϊκά στρώματα, να πληρώνουμε ακόμα και αν δεν έχουμε, μας καλεί να δώσουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, την ώρα που διατηρεί όλες τις προκλητικές φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, για εφοπλιστές.

Περιέχει νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, που θα συμπαρασύρει αντικειμενικά πάλι τις συντάξεις προς τα κάτω, το θέλουν ή δεν το θέλουν.

Προβάλλει ως δήθεν μεγάλη μάχη τις επιφυλάξεις στο να αυξηθούν και άλλο τα όρια συνταξιοδότησης και κρύβει ότι έχει ήδη αποδεχτεί τη μεγάλη αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προωθεί τα αντικίνητρα σε κάθε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Καλεί ουσιαστικά το λαό μας να είναι περήφανος που θα δουλεύει ως τα βαθιά γεράματα για να πάρει μια σύνταξη πείνας. Το ίδιο ζητάει και από τα νέα παιδιά που δεν ξέρουν αν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, αφού περιπλανώνται ανάμεσα στην ανεργία, τη μαθητεία, τη μερική απασχόληση.

Η θέληση του λαού να απαλλαγεί από τα μνημόνια μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο, όταν ο λαός πει ΟΧΙ στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, στηρίζοντας την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή και η κυβέρνηση σαμποτάρει, αφού δεν την φέρνει για συζήτηση.

Το ΚΚΕ, μέσα σε 3 μήνες, έφερε συγκεκριμένες προτάσεις νόμου που συμβάλλουν πραγματικά στην ανακούφιση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Μόλις χτες, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου με τίτλο "Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού, ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων".

Πριν 10 μέρες, είχαμε καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των διοδίων, για να σταματήσει επιτέλους ο κόσμος να πληρώνει το εξοντωτικό χαράτσι στις εθνικές οδούς.

Ανάλογα, έχουμε καταθέσει τροπολογίες συγκεκριμένες σε νόμους που έχει φέρει η κυβέρνηση, οι οποίες πραγματικά ανακουφίζουν το λαό.

Αυτές οι προτάσεις μας μπορούν να γίνουν αντικείμενο πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, κόντρα στους "κοινωνικούς διαλόγους", που στην πραγματικότητα είναι μονόλογοι των μεγάλων συμφερόντων, του κεφαλαίου.

Δεν τρομοκρατούμαστε με το φόβο της πιθανής ρήξης που θα φέρει μια πραγματικά ριζοσπαστική πολιτική κινητοποίηση και δράση, από ένα κίνημα που θα έχει σαφή προσανατολισμό ενάντια σε αυτό το σύστημα το καπιταλιστικό, ενάντια στα μονοπώλια.

Εμείς τονίζουμε καθαρά ότι ο αγώνας για να έχει αποτελέσματα, για να φέρει την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία, πρέπει να γράφει στην προμετωπίδα του: ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα.

Με βάση όσα σας είπαμε σήμερα στην Ολομέλεια, αλλά χτες και προχτές στην Επιτροπή, είναι φανερό ότι καταψηφίζουμε και με τα δύο χέρια αυτή την επαίσχυντη ΠΝΠ.

Στους δικούς σας ψηφοφόρους να εξηγήσετε γιατί άλλα λέγατε προεκλογικά και άλλα σήμερα. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά. Άλλωστε, γι' αυτό προειδοποιούσαμε και προεκλογικά το λαό.

Αυτά τονίζουμε σε όλες τις παρεμβάσεις μας δημόσια και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή. Και δε θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο, για την αλήθεια, για να ορθοποδήσει το κίνημα, ο λαός να περάσει στην αντεπίθεση, με την εργατική τάξη, το λαό μπροστά, την κοινωνική λαϊκή συμμαχία του.

Γι' αυτό και σήμερα ζητάμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία μέσα στη Βουλή, για να πάρει κάθε βουλευτής ατομικά την ευθύνη του και όχι να κρύβεται πίσω από συλλογικές ευθύνες κυβερνητικές ή κομματικές».

Συνδέσεις Ειδήσεων:
Ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ΠΝΠ - Καταψήφισε το ΚΚΕ (VIDEO)
 

Πηγή: 902

8 σχόλια:

  1. Προκλητικοί οι Συριζαίοι για μια ακόμα φορά.
    https://www.youtube.com/watch?v=ro7HyWEdCwQ&feature=youtu.be

    Inspector

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη τυχον και δημοσιευσετε κατι που δε σας συμφερει κανει τζιζ!!!
    Τανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Τανια:
      Στους κανόνες σχολιασμού του μπλογκ θα δεις πως δεν δημοσιεύονται σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

      Εάν θέλεις να επικοινωνήσεις με το μπλογκ για κάτι άλλο, υπάρχει πάντα το e-mail μας.

      -Αλλά εσύ δεν επιδιώκεις κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι;
      Τέλος ακρόασης...

      Διαγραφή
    2. @trash
      κανω προταση να ανεβασεις θεμα με αυτο που θελει η τανιτσα να δουμε, να δουμε αν μα ς συμφερει ή οχι

      Διαγραφή
    3. @modesto:
      Η "Τάνια" έχει στείλει σχόλιο με διαφορετικά ψευδώνυμα και σε διαφορετικές αναρτήσεις για ένα ζήτημα το οποίο:
      α)Δεν υφίσταται ως τέτοιο (αφορά υποτιθέμενες δηλώσεις του ΓΓ που δεν έγιναν ποτέ όπως τσέκαρα ήδη στο 902)
      β)Είναι ανεπίκαιρο (δεν θα αφήσουμε τα εργατικά εν όψη πρωτομαγιάς να συζητάμε ότι του φανεί του λωλοστεφανή)
      γ)Προσπαθεί να αποροσανατολίσει την συζήτηση την ώρα των ΠΝΠ του αίσχους και ενώ ο Σκουρλέτης ετοιμάζει παραπέρα ισοπέδωση των μισθών
      (http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/04/blog-post_93.html)

      Πιθανό να τους κάνω την χάρη μετά την πρωτομαγιά εάν δεν έχουν προκύψει σημαντικότερα ζητήματα.
      Πάντως γενικά έχω αποφασίσει να μην μπαίνω στο τριπ να ασχολούμε με τρολιές, ενώ ο κόσμος καίγεται...
      "Επικοινωνιακές τρακατρούκες" τέλος...

      Διαγραφή
    4. @modesto:
      Για ευνόητους λόγους αναγκάστηκα να σου κοψω ένα σχόλιο με την παράκληση
      Dont feed the trolls!

      Διαγραφή
    5. ελπιζα να περναγε :) :) :)
      ας μεινω στην ερωτηση λοιπον προς την τανια!
      θα μας πει τπτ για το θεμα;;;;;

      Διαγραφή
  3. @Τάνια:
    Μην κουράζεσαι να στέλνεις σχόλια εκτός θέματος γιατί σαφέστατα και δεν πρόκειται να δημοσιευθούν.
    Αυτό είναι καθαρό και δηλωμένο στους κανόνες σχολιασμού που θα δεις επάνω από την φόρμα σχολίων.
    Αν έχεις να πεις κάτι για τις ΠΝΠ που είναι το ζήτημα της ανάρτησης, είμαστε όλο αυτιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.