20 Απριλίου 2015

Μαζική κινητοποίηση από εργατικά Σωματεία και φορείς για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καθώς σήμερα ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι, στη Νίκαια και ακολούθησε πορεία ως τις φυλακές Κορυδαλλού.

Με συνθήματα όπως «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» και «Η εργατιά δεν σκύβει το κεφάλι, το φασισμό τσακίζει με αντίσταση και πάλη», εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής που είχε κηρύξει στάση εργασίας, άνεργοι, νέοι διαδήλωσαν ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία των Λαϊκών Επιτροπών. Δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και φορείς όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν το ψήφισμα του ΠΑΜΕ για τη δίκη που καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτές του Κόμματος.

Μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, ο Νίκος Ξουράφης πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, σημείωσε μεταξύ άλλων: 
«Είμαστε εδώ σήμερα γιατί δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου, μελών και στελεχών του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου των Χρυσαυγιτών, συνέχεια των δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Η Χρυσή Αυγή είναι φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού, έχει ως πρότυπο τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που αιματοκύλισαν τους λαούς. Προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής. Γνήσιο μαντρόσκυλο του συστήματος και του κεφαλαίου, που αποκαλύφθηκαν σε ό,τι αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων για τζάμπα εργάτες».

Ο Ν. Ξουράφης τόνισε ότι «τη Χρυσή Αυγή μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο η ανάπτυξη της ταξικής πάλης, που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων, στο καπιταλιστικό σύστημα. Μόνο η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να ξεριζώσει τη Χρυσή Αυγή οριστικά και αμετάκλητα. Έχουμε χρέος σε κάθε τόπο δουλειάς, αλλά και στα σχολεία και τη νεολαία, συνολικά μέσα στην κοινωνία να αποκαλύψουμε, να πολεμήσουμε το δηλητήριο του ναζισμού - φασισμού, να κάνουμε πράξη τα λόγια του ποιητή: “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον”». (Δείτε δήλωση του Ν. Ξουράφη ΕΔΩ)

Λίγο μετά τις 11.30 οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα και φωνάζοντας συνθήματα. Νωρίτερα ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά ενημέρωσε για τη διακοπή της δίκης, για την τραμπούκικη επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών σε μάρτυρες κατηγορίας και τόνισε ότι πρέπει να μεταφερθεί το αγωνιστικό μήνυμα της κινητοποίησης παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλες τις γειτονιές. 
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.