20 Απριλίου 2015

ΕΔΥΕΘ: Διαμαρτυρία για τους Παλαιστίνιους της Συρίας

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη νέα σφαγή χιλιάδων αμάχων Παλαιστινίων στον καταυλισμό «Γιαρμούκ», που βρίσκεται στη Συρία.

Είναι εφιαλτικές οι συνθήκες στις οποίες ζουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, καθώς τμήμα του καταυλισμού τους έχει καταληφθεί κι ελέγχεται από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου Νούσρα», οι οποίοι έχουν εξαπολύσει εναντίον τους σφαγές, αποκεφαλισμούς, ακρωτηριασμούς, απαγωγές, λεηλασίες, βομβαρδισμό και γκρέμισμα δεκάδων σπιτιών. Ο εφιάλτης αυτός έχει προστεθεί στα δεινά των προσφύγων, που πάνω από ενάμιση χρόνο υποφέρουν από υποσιτισμό και δραματικές ελλείψεις σε βασικά αγαθά και φάρμακα, λόγω της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του πολέμου, που έχουν εξαπολύσει ενάντια στο συριακό λαό το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Τουρκία και τα φιλικά σ’ αυτούς αντιδραστικά, αραβικά καθεστώτα.

Η δραματική κατάσταση, που βιώνουν οι λαοί της Μέσης Ανατολής, είναι συνέπεια της επέμβασης των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που σκοπό έχουν τη λεηλάτηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της περιοχής. Οι δυνάμεις αυτές εξόπλισαν τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου Νούσρα», δημιούργησαν ένα βολικό «εχθρό», για να τους προσφέρει σήμερα το πρόσχημα των νέων επεμβάσεων.

Η ΕΔΥΕΘ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, απαιτεί την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές του ισραηλινού κράτους, στηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση, που οργανώνει η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης.

Καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πάρουν μέρος μαζικά στην καθιστική διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 του Απρίλη 2015, ώρα 8:00μμ στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο Αγ. Βενιζέλου.

Θεσσαλονίκη, 20/04/2014 
Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά