7 Απριλίου 2015

Σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι αποχαιρέτησαν την Μαρία Λουλέ

Με τη σημαία του ΚΚΕ να τη σκεπάζει στο «τελευταίο ταξίδι», σύντροφοι, η οικογένεια, συναγωνιστές και φίλοι αποχαιρέτησαν τη συντρόφισσα Μαρία Λουλέ στη σεμνή πολιτική τελετή που έγινε στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής κηδείας στεκόταν τιμητική φρουρά πλάι της από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ανάμεσά τους και ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία από το ΚΣ της ΚΝΕ. Παρευρέθηκαν επίσης ο Σπ. Λυκούδης, βουλευτής από το Ποτάμι, ο εκδότης Στ. Ψυχάρης, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλ. Σταμέλος, οι παλιοί δήμαρχοι της πόλης Π. Μακρής και Γ. Κατημερτζής, ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Ν. Κιάος.

Στεφάνια κατατέθηκαν από την ΚΕ του ΚΚΕ, το ΚΣ της ΚΝΕ, την ΤΟ Α' Αθήνας και Γαλατσίου του ΚΚΕ, την ΚΟΒ Αμπελοκήπων, τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον Στ. Ψυχάρη.


Τη συντρόφισσα Μαρία αποχαιρέτησε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.
Εκ μέρους της ΚΝΕ ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ. (Δείτε εδώ video)
Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Α' Αθήνας - Γαλατσίου ο Βασίλης Ραπτάκης. (Δείτε εδώ video)
Με λόγια αγάπης και βαθιάς συγκίνησης από την οικογένειά της την αποχαιρέτησε η κόρη της Νίτσα Λουλέ. (Δείτε εδώ video)
Πηγή: 902
1 / 5

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο της σ. Μαρίας Λουλέ


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο της συντρόφισσας Μαρίας Λουλέ, η οποία έφυγε σήμερα(σ.σ. χθες) σε ηλικία 98 ετών.

Η συντρόφισσα Μαρία Λουλέ γεννήθηκε στη Λάρισα την 1η Σεπτέμβρη του 1917. Στις 18 Μάρτη του 1945 παντρεύεται τον Κώστα Λουλέ, ιστορικό στέλεχος του Κόμματος. Γεννάει τα δύο της παιδιά τη Νίτσα και το Δημήτρη σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας. Συλλαμβάνεται τον Οκτώβρη του 1948 και μεταφέρεται στις φυλακές του Αβέρωφ, όπου παραμένει υπόδικη για τρεισήμισι χρόνια. Μοναδική κατηγορία σε βάρος της ότι είναι η γυναίκα του Κώστα Λουλέ και αδελφή του Βασίλη Μπαρτζώτα (Φάνη). Από τις φυλακές Αβέρωφ γράφει στο σύντροφο της, Κώστα Λουλέ, σε ένα από τα γράμματα, που καταφέρνει παράνομα να του στείλει με ημερομηνία 25/9/1950: «Είμαι ευχαριστημένη από το σχολείο που βρέθηκα, παρακολουθώ πολλά μαθήματα, όσα βέβαια μου επιτρέπει η υγεία μου». Αφέθηκε ελεύθερη, γιατί ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία κατηγορία σε βάρος της.

Η Μαρία Λουλέ συλλαμβάνεται ξανά, μαζί με το σύζυγό της Κώστα, με το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη του ’67 και μεταφέρονται στη Γιούρα, όπου παραμένει ως το χειμώνα του’ 68. Μετά μεταφέρεται στην Αλικαρνασσό από όπου και αποφυλακίζεται το καλοκαίρι του ’69.

Η Μαρία Λουλέ αντιμετώπισε όρθια όλες τις διώξεις, τις φυλακίσεις τις δυσκολίες της παρανομίας, με πίστη στο Κόμμα και τα ιδανικά του. Η πίστη και η αφοσίωσή της στο Κόμμα, αλλά και η στήριξη της οικογένειάς της, ιδιαίτερα των εγγονών της, τη βοηθά να σταθεί όρθια και στη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε όταν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Απρίλη του 1991 χάνει το γιό της Δημήτρη, τη νύφη της Άννα και τον εγγονό της Κωνσταντίνο.

Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της σ/σσας Μαρίας, στην κόρη της, στα εγγόνια και στα δισέγγονά της.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) Τρίτη 7 Απρίλη και ώρα 4.30 μμ στο νεκροταφείο Καισαριανής και θα είναι πολιτική.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά