1 Απριλίου 2015

Την διαφημίζουν και από πάνω την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας!

Δεν έφτανε που κορόιδευαν την κοινωνία προεκλογικά οι ΣΥΡΙΖΑίοι πως θα επαναφέρουν τον θεσμό της Κυριακάτικης αργίας, δεν φτάνει που από την επαναφορά της, πήγαν στο καπάκι στις πέντε και αμέσως μετά στις εφτά εργάσιμες Κυριακές τον χρόνο*, τώρα βάζουν και τα φιλικά τους μέσα να διαφημίζουν και από επάνω την ξεφτίλα τους: 

"Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή -τρεχάτε για ψώνια" (ψώνια)

Και φυσικά κουβέντα πως την Κυριακή 5 Απρίλη οι εμποροϋπάλληλοι έχουν προκυρήξει απεργία με στόχο την νομοθετική κατωχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ*[...]
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με αντιπροσωπείες 18 σωματείων κλαδικών και επιχειρησιακών εργαζομένων στο εμπόριο και αυτοαπασχολούμενων – συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Υπουργό κ. Σταθάκη Γ. με κατάθεση γραπτού υπομνήματος με τις υπογραφές των 19 σωματείων με ένα και μοναδικό θέμα: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, χρόνο τώρα να το περάσει η κυβέρνηση με νόμο στη Βουλή. Η απάντηση του Υπουργού κου Σταθάκη, δηλ. της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό ήταν "ίσως να μειώσουμε τις Κυριακές από 7 σε 5" και η απάντηση των σωματείων ήταν ότι "παζάρια στις πλάτες των εργαζομένων δεν πρόκειται να ανεχτούμε" .

 Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 – εφημερίδα ΝΕΑ 
   
"Ο Υπουργός Οικονομίας Γ .Σταθάκης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), αναφερόμενος στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Οικονομίας πρόκειται να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές, δηλ. τις 7 Κυριακές το χρόνο, δε για τις τουριστικές περιοχές το άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους, την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση" . 
  Συναδέλφισσες- συνάδελφοι 
 Η "αριστερή" όπως αυτοπροσδιορίζεται κυβέρνηση κάνει ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι όχι μόνο δεν θα υλοποιήσει την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, αίτημα εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων, αλλά αφήνει ανοικτό το δρόμο και για τις 52 Κυριακές, για τις λεγόμενες τουριστικές περιοχές, όταν τουριστική περιοχή έχει χαρακτηριστεί όλη η Ελλάδα. [...]
Από το μπλογκ του σύλλογου εμποροϋπάλληλων Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά