17 Απριλίου 2015

-Εκδικητική απόλυση;

Ανακοίνωση του Σύλλογου Εμποροϋπάλληλων Αθήνας:


Η εργοδοσία στην επιχείρηση ΣΑΜΟΥΗΛ Ι.-ΠΕΛΟΣΩΦ Ι. ΕΠΕ έστειλε προειδοποιητική απόλυση στον εργαζόμενο ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ που εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση 28 χρόνια, με στόχο να απαλλαγεί από έναν εργαζόμενο με δικαιώματα, μειώνοντας ακόμα και το ποσό της αποζημίωσης (μέσω της προειδοποίησης) που δικαιούται μετά από 28 χρόνια εργασίας.

Η εργοδοσία χρησιμοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις, έχει ως στόχο τη μείωση του "εργατικού κόστους" , όπως ονομάζουν τους εργαζόμενους που παράγουν κέρδη, και παράλληλα ίσως στη θέση του απολυμένου να προσλάβουν κάποιον άλλο εργαζόμενο χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερό ωράριο, εργαζόμενο που θα παράγει κέρδη 7 ημέρες την εβδομάδα, για όσες ώρες θεωρείται απαραίτητος.

Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον για χιλιάδες εκατοντάδες συναδέλφους μας στο εμπόριο, για όσους δουλεύουν πολλά χρόνια, η καθημερινή απειλή της απόλυσης και της ανεργίας και για όσους μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας να είναι "απασχολήσιμοι" χωρίς κανένα δικαίωμα.  

Η προειδοποιητική απόλυση του συναδέλφου ίσως σηματοδοτεί προδιαγεγραμμένη πορεία και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην επιχείρηση αυτή, όπως και σε κάθε επιχείρηση.

Να πάρει η εργοδοσία πίσω την προειδοποιητική απόλυση, είναι αυτονόητο δικαίωμα του συνάδελφου να μπορέσει να πάρει σύνταξη μετά από 28 χρόνια ανελλιπούς εργασίας στο συγκριμένο εργοδότη.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την κίνηση της εργοδοσίας ως εκδικητική απέναντι σε ένα συνάδελφο μας ο οποίος στα 28 χρόνια εργασίας συμμετείχε πάντοτε στις συλλογικές διαδικασίες του εργατικού κινήματος παλεύοντας για να έχουν δικαιώματα οι συνάδελφοι του σε όλο το κλάδο.

Καλούμε τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν το δικαίωμα στην εργασία, το οποίο δυστυχώς δεν θεωρείται αυτονόητο για κανένα εργαζόμενο όσα χρόνια και αν δουλεύει.
ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.