16 Απριλίου 2015

Δήμος Πατρέων: Απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου για τους μετανάστες


Η φωτοσοπιά δική μας
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων για το μείζον θέμα των μεταναστών αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι εξαιτίας των γενικευμένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εσωτερικών συγκρούσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής αυξάνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από αυτές τις περιοχές.

Είναι επίσης δεδομένο ότι η αδιέξοδη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας και στην πόλη μας χιλιάδες πρόσφυγες, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια και δεν λιάζονται όπως υποστηρίζει η αρμόδια υπουργός, αλλά υποφέρουν.

Η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να εξασφαλίσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να κλείσει οριστικά τα κέντρα κράτησης.
Να υλοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου, καθώς και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες προορισμού τους.

Η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Συνθήκη Σένγκεν είναι υποχρεωτική για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Αυτήν την πολιτική η Δημοτική Αρχή σταθερά πρόβαλλε όλα τα χρόνια και τώρα συνεχίζει, απαιτώντας οι υποδομές για τη φιλοξενία των προσφύγων στην πόλη μας να εξασφαλίζουν τις στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες, με όρους υγιεινής διαβίωσης και δομές ιατρικής βοήθειας, χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων. Δομές που θα στηρίζουν και θα διευκολύνουν την ασφαλή μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους και όχι κέντρα "αποθήκες ψυχών", εγκλωβισμένων και απελπισμένων μεταναστών».
Πηγή: 902
Για την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας, γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου σε πρόσφυγες, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες προορισμού τους.

Η κυβερνητική υποταγή στον κανονισμό του Δουβλίνου και στη Συνθήκη Σένγκεν επιδεινώνει, παρά λύνει το πρόβλημα.

Όχι άλλα λόγια».

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά