15 Απριλίου 2015

Κινητοποίηση στα καταστήματα της πολυεθνικής McDonald's 15 Απρίλη 2015

Στις 15 Απρίλη, η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο κατάστημα της πολυεθνικής McDonalds στο Σύνταγμα. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης με την απεργιακή κινητοποίηση των Αμερικανών εργαζόμενων στην αλυσίδα fast - food, στο εμπόριο και τις υπηρεσίες για την κατοχύρωση κατώτατου βασικού μισθού που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της πολυεθνικής McDonalds ζητούν αύξηση του ωρομισθίου, με κατοχύρωση του σε εθνικό επίπεδο, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την κατοχύρωση συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Κάθε χώρα στον καπιταλισμό έχει δυο πρόσωπα. Το ένα του πλούτου και της χλιδής, μια χούφτας ανθρώπων που ζει εκμεταλλευόμενη τη δουλειά της πλειοψηφίας. Από την άλλη, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε κάθε χώρα, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μισθούς πείνας. Ακόμη και οι εργαζόμενοι που σιτίζουν καθημερινά χιλιάδες κόσμου, όπως οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής McDonalds δυσκολεύονται να ταΐσουν τις οικογένειες τους. Ο αγώνας κάθε εργαζόμενου για ζωή, δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Και στην Ελλάδα σήμερα διεκδικούμε κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις παντού και άμεση επαναφορά με νόμο του Βασικού Μισθού στα 751€.


Από την Ελλάδα και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας μας, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που σήμερα κινητοποιούνται στις ΗΠΑ για την κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού
Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής

Πηγή: Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.