18 Απριλίου 2015

Κορυφώνεται η προετοιμασία για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 1η Μάη

 
Με αποφάσεις για απεργία την 1η Μάη, πρόγραμμα δράσης και πρωτοβουλιών, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά. Στην Αθήνα, η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Επίσης:
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κήρυξε 24ωρη απεργία την 1η Μάη και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Αποφάσισε, επίσης, μία ώρα στάση εργασίας την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απρίλη, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τα σωματεία για εκδηλώσεις σε τόπους δουλειάς. Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απρίλη θα γίνουν ποδοσφαιρικοί αγώνες 5Χ5 με ομάδες από σωματεία, εργαζόμενους και σχολές μαθητείας, ενώ την Πέμπτη, 30 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., προβολή ταινίας στα γραφεία του.
  • Απεργία έχει κηρύξει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Για την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Απρίλη, έχει κηρύξει 2ωρες στάσεις εργασίας. Την Πέμπτη 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση για τη νεολαία στα γραφεία του. Την ίδια μέρα, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία οργανώνει έκθεση φωτογραφίας και προβολή DVD. Την Παρασκευή 1η Μάη, στις 9.30 μ.μ. θα παρουσιάσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και στον Β. Τσιτσάνη.
  • Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί σε απεργιακές συγκεντρώσεις στη Σάμο στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 το μεσημέρι στις Ράχες. Επίσης, οργανώνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά την Πέμπτη, 30 Απρίλη, στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.
  • Σύσκεψη την Τετάρτη, 22 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., οργανώνει το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β, Σύνταγμα, πίσω από την Μητρόπολη). Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η προετοιμασία της απεργίας της 1ης Μάη.
  • Το ίδιο θέμα θα απασχολήσει και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, τη Δευτέρα, στις 5 μ.μ. στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος). Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή για τους εργαζόμενους του κλάδου.
  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής διοργανώνει σύσκεψη - εκδήλωση με τους άνεργους της υποδηματοποιίας ELITE ABEE, την Κυριακή 19 Απρίλη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).
  • Σε εκδήλωση με θέμα «Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, στην Πρωτομαγιά του '36, του '44 και του 2015» καλούν οι μαθητές και οι καθηγητές του Λαϊκού Διδασκαλείου της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω, το Σάββατο 25 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Ελλης και Ανδριανουπόλεως).
  • Σύσκεψη για την 1η Μάη διοργανώνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, το Σάββατο 25 Απρίλη, στις 10 π.μ., στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος).
  • Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη τα ΔΣ των σωματείων, τη Δευτέρα 20 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.
  • Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό) καλεί η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.
  • Στο Ρέθυμνο, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο δημαρχείο, στις 10 π.μ. και στο Κιλκίς στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης.
Πηγή: Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.