25 Απριλίου 2015

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση αύριο Κυριακή στις 10:30 πμ

Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 26 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β - πλατεία Μητροπόλεως) καλεί εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«Ενισχύουμε την προσπάθεια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε το σωματείο μας για τις μάχες ενάντια στις επιδιώξεις του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις των μισθών μας, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την ανεργία, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά με στην κυβερνητική πολιτική, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει υπογράψει νέα αντιλαϊκά μέτρα στη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φλεβάρη και προετοιμάζει νέα συμφωνία τον Ιούνη, ένα νέο μνημόνιο. 
 «Κάθε συμφωνία με ΕΕ -ΕΚΤ - ΔΝΤ θα συνοδεύεται με νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ειδικά σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη σε όσα σου λένε τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες», τονίζει, καλώντας τους εμποροϋπαλλήλους και τους ανέργους και απλήρωτους να μη δώσουν άλλη πίστωση χρόνου στην αντιλαϊκή πολιτική.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τονίζει ότι «προχωρούν σε νέες μειώσεις μισθών για τους εμποροϋπαλλήλους, σε νέες απολύσεις, θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα που θα δουλεύουν με πλήρως απελευθερωμένα ωράρια που θα πηγαίνουν για δουλειά και τις Κυριακές. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ειδικότερα σούπερ μάρκετ και στο ένδυμα - υπόδηση, μέσα στην πιο βαθιά κρίση έχουν πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους που είναι αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης του μισθού εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων, που είναι αποτέλεσμα της απλήρωτης δουλειάς (20 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο HONDOS), της ανασφάλιστης εργασίας, της σκληρής εντατικοποίησης, της εκ περιτροπής εργασίας, του 3ωρου και 4ωρου που εργάζεται 9ωρο, των 5μηνων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και voucher, της κατάργησης της Κυριακής αργίας και της εργάσιμης εβδομάδας των 7 ημερών και των 68 ωρών».

Καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΜΕΙΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ) που με τη στάση και την υπογραφή τους στηρίζουν τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και να ενισχύσουν το κλαδικό σωματείο για να συμβάλει ακόμα περισσότερο στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών με αιτήματα όπως:

  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση την κατοχύρωσή της.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθέρωσαν το ωράριο.
  • 40ωρο - 8ωρο - 5ήμερο με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
«Με τη συμμετοχή μας στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου ενισχύεται και η κοινή πάλη των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων ενάντια στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια», τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Σε ανακοίνωσή της «καλεί τις ενώσεις και τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Συλλόγου για την οργάνωση των εργαζομένων στο εμπόριο, στο ταξικό τους σωματείο. Να απευθυνθούμε στους εργαζόμενους στα εμπορικά μικρομάγαζα και όπου αλλού έχουμε επαφή και να τους καλέσουμε να δυναμώσουν το ταξικό σωματείο τους, που με συνέπεια αγωνίζεται ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις των μισθών, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την ανεργία, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.

Τα συμφέροντα των μικρών ΕΒΕ είναι άρρηκτα δεμένα με αυτά των εργαζόμενων. Είναι οι εργαζόμενοι μας, τα παιδιά μας, οι γυναίκες μας, οι πελάτες μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε την επίθεση των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και της ΕΕ στα δικαιώματα μας. Η συμμαχία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ με το ταξικό εργατικό κίνημα αποτελεί προϋπόθεση για να ανακτηθούν οι απώλειες που είχαμε την περίοδο της κρίσης, να μπει φρένο στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Έχουμε θετική πείρα από τις κινητοποιήσεις για την κυριακάτικη αργία. Το δυνάμωμα αυτής της συνεργασίας, το δυνάμωμα των αγώνων, η ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας είναι το μόνο που μας εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια μας, την ζωή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά