9 Απριλίου 2015

Τι δεσμεύτηκε ο Μπαρουφάκης, πως θα πληρώσουμε εμείς

Πότε και ποιους πληρώνει η Ελλάδα μέχρι το Δεκέμβριο


Στις 12 Μαΐου ο επόμενος σκόπελος, μετά τη δόση της 9ης Απριλίου. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι μεγάλες πληρωμές της Αθήνας για ομόλογα που έχει η ΕΚΤ. Ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες έως το τέλος του έτους.

Κεφάλαια ύψους 13 δισ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τόσο προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως το τέλος του έτους, ενώ ενδιάμεσα θα πρέπει να ρολάρει σειρά εντόκων γραμματίων.

Οι πληρωμές είναι ασφυκτικές μέχρι και τον Αύγουστο, οπότε υπάρχει μπαράζ πληρωμών:

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου, υπάρχει υποχρέωση πληρωμής προς το ΔΝΤ ύψους 448 εκατ. ευρώ από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης (η κυβέρνηση δήλωσε ότι πληρώνει).

Μία ακόμη δόση, ύψους 746 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου. Ξένα μέσα έθεσαν αυτήν την ημερομηνία ως ορόσημο.

Οι επόμενες πληρωμές προς το ΔΝΤ λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο, οπότε η Αθήνα πρέπει να καταβάλει κεφάλαια 298 εκατ. (στις 5 Ιουνίου), 336 εκατ. (στις 12 Ιουνίου), 560 εκατ. ευρώ στις 16 Ιουνίου και 336 εκατ. στις 19 Ιουνίου.

Στις 13 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθούν 448 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ και στη συνέχεια σειρά παίρνουν οι πληρωμές προς την ΕΚΤ για τα ομόλογα που κατέχει. Στις 20 Ιουλίου, η Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει 2,1 δισ. ευρώ και 1,36 δισ. ευρώ από τίτλους που λήγουν και είναι στα χέρια της ΕΚΤ, των κεντρικών τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (είχαν εξαιρεθεί από το PSI).

Αντίστοιχα, στις 20 Αυγούστου, η Αθήνα θα πρέπει να καταβάλει στην ΕΚΤ και σε κεντρικές τράπεζες ποσό 3,19 δισ. ευρώ, λόγω λήξεως ομολόγων που εξαιρέθηκαν επίσης από το PSI.

Το Σεπτέμβριο σειρά παίρνει το ΔΝΤ, κι η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει 298 εκατ. στις 4 Σεπτεμβρίου, 336 εκατ. στις 14, 560 εκατ. στις 16 Σεπτεμβρίου και ακόμη 336 εκατ. στις 21 του μηνός.

Τον Οκτώβριο υπάρχει μόλις μία πληρωμή, ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ (στις 13 Οκτωβρίου).

Τέλος, το Δεκέμβριο, η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει 298 εκατ. στις 7 του μηνός, 560 εκατ. στις 16 και 336 εκατ. ευρώ στις 21 Δεκεμβρίου.
 Πηγή: EURO2day (ο τίτλος δικός μας)
Εμείς με την σειρά μας υπενθυμίζουμε:

12 σχόλια:

  1. ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ Αξιωματ. Αντιπολήτευση και Αλλους της Ελλάδος


    ΠΡΟΣ: Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙΑ, ΡΥΑΚΙΑ, ΑΓΚΥΛΟΣΤΑΥΡΟΙ ΣΚΑΤΑΤΖΙΔΕΣ και ὋΛΕΣ" ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ !

    Κύριοι Κυρίες και Κεριά !

    Ακόμη δέν επέστρεψε ο Κυμπάρης Πρωθυπουργός και το επιτελείο του από την Μόσχα, ακόμη δεν έγινε επίσημη Πολιτική, Οικονομική και Γεωστρατηγική αποτήμηση της επισκέψεως, ακόμη και οι Ινστρούκτωρες μέχρι πρότεινος της Χώρας ΜΑΣ τόσο στο Ευρωπαικό όσο και κείθεν του Ατλαντικού ... ψάχνωνται, Εσεἰς ... ΑΜΕΣΩΣ αρχίσαται τον πολιτικό σας κιναιδισμό, αλλά πάντοτε την Πολιτική στην Χώρα μας την αναγάγαται σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΑΙΔΟΥ ! Γιαυτό η Χώρα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥΣ !), τό ΣΗΜΕΡΑ επιβεβαιώνει ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΙΝΑΙ, γιαυτό η Χώρα δέν έφτασε και δέν έπιασε ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ !!

    Κύριοι, Κυρίες και Κεριά, Τωρίνη και Χθεσινή, την Χώρα, το μέλλον του Ελληνικού Λαού, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΒΗΤΩΡΕΣ ΣΑΣ διαμέσου ΕΣΑΣ !! Το Χρέος ΣΑΣ ΑΣΗΚΩΤΟ ! Κάθε προσπάθεια δικαιολογίας είναι κιναιδία, και μάλιστα άτιμη κιναιδία ! Τό ότι είσασται ασυναίσθητοι και αναίσθητοι, το διατρανώνεται ακόμη και Τώρα ! Γιατροί δέν είμασται, αλλά το δηλητηρίο που κυκλοφορεί μέσας σας, πρέπει να είναι ραδιενεργό με χρόνο υποδιπλασιασμού τουλἀχιστον 200.000 χρόνια ! Απλά είσασται Ασύμπτωτοι με την Ελληνική Ψυχή και Ελληνικό Πνεύμα ! Διότι και επειδή, οι επιβήτωρες σας, που δεν τους κατακρίνουμε εμείς, ΔΕΝ ΣΑΣ μύησαν σε τίποτα, σας είχαν στο ... έτσι, στο κάτσε ... σήκω !
    Και επείδη για Εμάς Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΖΑΛΗ, και επειδή όλα τα Ὁντα έχουν Ψυχή (ακόμη και οι Σκατόψυχοι), πάρτε τα Ψίχουλα της Ψυχούλα σας, ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΛΑΜΠΡΗ ΕΡΧΕΤΑΙ, και παγένεται σε κανάν Ιερέα, όχι παπατζίδες, να σας ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ !! Ισως ο Θεός των Ελλήνων είναι ΕΛεήμΩΝ !! Ισως !! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΑΙ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !! ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟ !!! ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ !


    Υπογραφή Από
    Το Σημείο ΤΟΥ Χθές/Σήμερα/Αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Κάποια ζώα δε με πιστεύανε. Δείτε το λινκ και θαυμάστε το μεγάλο προφήτη.
    http://flwrinpiperi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_427.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος λινκ
      http://flwrinpiperi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9.html
      αυτό εννοούσα.

      Διαγραφή
  3. Ρε σύντροφοι, με κάθε καλή πρόσθεση
    αφήστε στην άκρη χαρακτηρισμούς και λογοπαίγνια όπως αυτό του τίτλου. Μόνο αρνητική προδιάθεση προσδίδει. Έχουμε χίλια δίκαια. Δε χρειάζεται να χάνουμε με τέτοιο τρόπο.
    Inspector

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Inspector:
      Το Μπαρουφάκης θα εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ, αφού:
      α)Είναι η πραγματική ρίζα του υπουργικού επώνυμου
      β)Ταιριάζει απόλυτα στα λεγόμενα και τα πεπραγμένα του
      γ)Είναι ένας χιουμοριστικός χαρακτηρισμός που καμμία χυδαιότητα δεν εμπεριέχει, σε αντίθεση με το VarouFUCKER π.χ. που προσπάθησαν να κολλήσουν οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι ως παρατσούκλι στον υπουργό τους.
      https://www.facebook.com/pages/Yanis-Varoufucker/1377017832597221
      Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα...

      Διαγραφή
  4. Μπαρουφακη τον ειπε προχτες ο Γιακουματος σε εκπομπη και πριν τις εκλογες ο Ντινοπουλος..Και τωρα τον λετε εσεις...Καλη αντιπολιτευση παρεα με τη ΝΔ!! Το βρωμικο '89 επεστρεψε...
    γκλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γκλ, έχεις απόλυτο δίκιο. Ο Trash (αυτουνού είναι ο τίτλος και όχι του ΚΚΕ) απ' ότι φαίνεται τα έχει κάνει πλακάκια με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, γιατί όχι και ΧΑ. Μάλλον είναι κρυφοφασίστας...
      Αφού τώρα τον ξεμπροστιάσαμε, ας τον αφήσουμε να τον κρίνει η ιστορία. Μην ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν αξίζουν την προσοχή Ανθρώπων σαν εσένα, τιτανοτεράστιε!!!
      Ας πούμε κάτι άλλο. Υπάρχει ένα άρθρο (κάτω από τον απαράδεκτο τίτλο του ανάξιου κάθε αναφοράς, Trash) της EURO2DAY που λέει πως θα πληρώσουμε 30 δις Ευρώ στους "εταίρους/θεσμούς" μέσα σε 10 μήνες. Αν το πάμε αναλογικά (αν και εγώ πληρώνω περισσότερα από το Βαρδινογιάννη συνήθως) αντιστοιχούν 3.000 ανά άτομο. Εγώ με 3 άτομα στην οικογένεια θα πρέπει να δώσω 9.000 για ένα χρέος που δεν το δημιούργησα εγώ. Σκέφτομαι να ζητήσω εξηγήσεις από τον Κύριο Βαρουφάκη για το γιατί δέχτηκε να πληρώσουμε ένα χρέος που προεκλογικά μας έλεγε το κόμμα του πως δεν είναι του Ελληνικού λαού και θα το διαγράψει μονομερώς/διαπραγματευτει/ επιμηκύνει/ θα πληρώσουν τα λαμόγια που το δημιούργησαν/ ποιος ξέρει τι άλλο.
      Λες να έχω δίκιο και να πρέπει να το κάνω, ή μπορεί κανένας γλύφτης/τσιράκι των αφεντικών/ παπαγάλος των αστών/ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΥΓΙΑΝΙΣΤΗΣ (όχι δεν είναι τυπογραφικό) να με κατηγορήσει για κοινή αντιπολίτευση με την ΝΔ (με την οποία συγκυβερνά, βεβαίως βεβαίως)?

      Φιλικά, συντροφικά και πάντα aristera, ξεφτυλισμένε... Πίσω στην τρύπα σου τώρα.

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    2. Παρεμπιπτόντως Trash, και εμένα δεν μου αρέσει το "Μπαρουφάκης" (που βέβαια είναι προσωπική άποψη, οπότε περι ορέξεως...). Όχι γιατί το χρησιμοποιούν οι ΝΔ/ΠΑΣΟΚΟΙ, αλλά γιατί μπορεί να δώσει την εντύπωση πως αυτά που λέει/κάνει ο Βαρουφάκης, είναι προσωπικές απόψεις ενός όχι τόσο ευφυούς ανθρώπου. Το αντίθετο. Οι αστοί τον επέλεξαν, μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση των αριστεροκαραδεξιών, γιατί ξέρουν ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους καλύτερα από τους προηγούμενους, στις σημερινές συνθήκες. Όπως ο ΓΑΠ δεν ήταν κουτός λοιπόν (ή και να ήταν, οι πολιτικές που εφάρμοζε δεν έβγαιναν από το λειψό μυαλό του αλλά από τα επιτελεία της α.τ.) έτσι και ο Βαρουφάκης είναι ένα πολύ καλό πιόνι (συνειδητά βεβαίως) των καπιταλιστών, στην προσπάθειά τους να φορτώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της κρίσης τους στην πλάτη των εργαζομένων και να τους έχουν με τσακισμένα δικαιώματα μπροστά σε μια φάση πιθανής (έστω και αναιμικής) ανάκαμψης...

      Όλα καλά σχεδιασμένα λοιπόν από τους αστούς και όχι μπαρούφες κάποιου Μπαρουφάκη, χαζομάρες κάποιου ΓΑΠ ή κάποιου Μπους και τρέλα κάποιου Χίτλερ. Αυτή είναι η μόνη ένστασή μου.

      ...και για να μην βρίσκουν κάποιοι ευκαιρία να στέλνουν την μπάλα στην εξέδρα, όπως ο οσφιοκάμπτης από πάνω...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    3. @γκλ:
      "Το βρωμικο '89 επεστρεψε..."
      Ναι, με συγκυβέρνηση ΣΥΝασπισμού και ακρας δεξιάς αυτή την φορά

      Διαγραφή
    4. @Ιάκωβος:
      Το γεγονός πως τις μπαρούφες που λέει ο Μπαρουφάκης, τις λέει με απόλυτη συνείδηση πως είναι μπαρούφες, δεν τις κάνει ούτε λιγότερο Μπαρούφες αυτές, ούτε λιγότερο Μπαρουφάκη τον ίδιο.

      Όσο για το εάν ιυοθέτησαν κατόπιν εορτής και οι νεοδημοκράτες (γιατί οι "δεξιοί" συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση) ή όποιος άλλος, το "Μπαρουφάκης" κατόπιν εορτής, το μόνο που δείχνει είναι είναι το επιτυχημένο του χαρακτηρισμού, που παρεπιπτόντος πρώτη το χρησιμοποίησε η κάθε άλλο παρά ΚΚΕ ή φιλό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, "Κόντρα"...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.