29 Απριλίου 2015

Όταν οι Ευρωπαίοι μαθαίνουν ιστορία από το Χόλιγουντ (Ανώμαλη Ιστορία: Οι ευρωπαίοι πιστεύουν ότι ο Αμερικανικός στρατός απελευθέρωσε την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου)

Μετάφραση στα ελληνικά του άρθρου με τίτλο

Perverted history: Europeans think US army liberated continent during WW2:



Μόλις 13% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι ο Σοβιετικός Στρατός έπαιξε τον πρωτεύοντα ρόλο στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον Ναζισμό κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου όπως αποκαλύπτει μια πρόσφατη δημοσκόπηση με δείγμα 3.000 ατόμων στην Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πλειοψηφία αυτών που απάντησαν -το 43%- είπαν ότι ο Αμερικάνικος στρατός έπαιξε τον πρωτεύοντα ρόλο στην απελευθέρωση της Ευρώπης. Αυτή η έρευνα, πραγματοποιήθηκε από τις 20 Μαρτίου μέχρι της 9 Απριλίου του 2015. από το Βρετανική ICM ερευνητική υπηρεσία(British ICM Research agency) για λογαριασμό του Sputnik News.

Πάνω από το 50% των Γερμανών και πάνω από το 61% των Γάλλων πολιτών πιστεύουν ότι οι προγόνοι τους ελευθερώθηκαν από τους αμερικάνους. Σχεδόν το 50% των Βρετανών πιστεύουν ότι οι Βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έπαιξαν τον ρόλο κλειδί που έφερε το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μόνο το 8% από όσους απάντησαν στην Γαλλία και το 13% στη Γερμανία έδωσαν τα εύσημα στον Σοβιετικό Στρατό για την νίκη.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε το 1939 και τελείωσε το 1945και συμμετείχαν σε αυτόν περισσότερες από 80 χώρες. 70 εκ. άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τις ζωές τους. Ωστόσο, η Σοβιετική Ένωση υπέφερε τις περισσότερες απώλειες. Τουλάχιστον 27 εκ. Σοβιετικοί πολίτες πέθαναν στη διάρκεια του πολέμου.

Οι ΗΠΑ ήλπιζαν να μείνουν εκτός, να μην πάρουν μέρος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο(καλά αυτό χρήζει κουβέντας). Μεταξύ του 1935 και του 1939 το αμερικάνικο κογκρέσο ψήφισε μια σειρά από πράξεις ουδετερότητας, που είχαν σαν σκοπό να εμποδίσουν τις ΗΠΑ από το να αναμειχθούν. Ο πρόεδρος Χ. Σ. Τρούμαν, όπως παραθέτουν οι New York Times στις 24 Ιουνίου 1941, είπε:

"Αν δούμε ότι η Γερμανία κερδίζει, οφείλουμε να βοηθήσουμε τη Ρωσία και αν η Ρωσία κερδίζει οφείλουμε να βοηθήσουμε τη Γερμανία, και με αυτόν τον τρόπο να τους αφήσουμε να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Ωστόσο δεν θέλω να δω τον Χίτλερ νικητή σε καμία περίπτωση. Κανείς από αυτούς τους δύο δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον λόγο του"(επειδή σε αυτήν την πρόταση δεν είμαι και τόσο σίγουρος για τη δική μου μετάφραση παραθέτω και το πρωτότυπο Neither of them thinks anything of their pledged word).

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ο Σοβιετικός Στρατός απελευθέρωσε σχεδόν την μισή Ευρωπαϊκή ήπειρο, η οποία περιλαμβάνει 16 σύγχρονα Ευρωπαϊκά κράτη. Οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν 9 χώρες, και 6 ακόμα απελευθερώθηκαν από τους συμμάχους και τους σοβιετικούς σε συνδιασμό, σύμφωνα με το "Η Ρωσία τώρα". Οι συνδυασμένοι πληθυσμοί των περιοχών, στις οποίες ο Κόκκινος Στρατός κατατρόπωσε τις δυνάμεις του Χίτλερ, αριθμούν περίπου 120 εκ. ανθρώπους.

Ο Κόκκινος Στρατός επιπλέον είχε να αντιμετωπίσει τη μερίδα του λέοντος του Ναζιστικού στρατού στο Ανατολικό Μέτωπο - περίπου 5 εκ. στρατιώτες. Η συντριπτική πλειοψηφία του Χιτλερικού πολεμικού υλικού ήταν επίσης επικεντρωμένη στα Ανατολικά: 5.400 πυροβόλα, 54.600 όλμοι και πάνω από 3.000 μαχητικά αεροπλάνα. Συνδυασμένα, συνιστούσαν τα 3/4 των βαρέων όπλων που είχε ο Χιτλερικός στρατός στη διάθεση του. Μέχρι το τέλος του πολέμου, οι σοβιετικοί κατέστρεψαν το 70% των δυνάμεων του εχθρού.

Το Ανατολικό Μέτωπο ήταν το μεγαλύτερο σε μήκος, από 4.000 - 6.000 χιλιόμετρα, δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερο από ότι όλο το Βόρειο Αφρικανικό, το Ιταλικό και το Δυτικό μαζί. Ήταν επίσης αυτό με τη μεγαλύτερη πολεμική δραστηριότητα, με σύνολο 1.320 μέρες μάχης, ενώ το Βόρειο Αφρικανικό είχε 309 και το Ιταλικό 49.

Στα μέσα του Απρίλη του 1945, ο Σοβιετικός Στρατός ξεκίνησε την τελική επίθεση ενάντια στη Γερμανική πρωτεύουσα, και στις 21 του Απριλίου, μπήκε στο Βερολίνο. Στις 27 Απριλίου, ο Κόκκινος Στρατός συνδέθηκε με τον Αμερικάνικο στον Ποταμό Έλβα, κόβοντας τον Γερμανικό στρατό στα δύο. Εκείνη τη στιγμή, ο διοικητής του Αμερικανικού 12ου συντάγματος, Στρατηγός Ομάρ Μπράντλει, επαίνεσε τα σοβιετικά στρατεύματα για το επίτευγμα τους να διώξουν τους Γερμανούς από τη Ρωσία. Στις 2 του Μάη του 1945, η άμυνα του Βερολίνου επιτέλους παραδόθηκε στον Σοβιετικό στρατό. Στις 4 Ιουλίου του 1945, την ημέρα της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας, τα Αμερικανικά στρατεύματα επισήμως πήραν υπό τον έλεγχο τους το παραδομένο νοτιοδυτικό Βερολίνο.

Τον Ιανουάριου του 1945, ο Σοβιετικός Στρατός απελευθέρωσε το μεγαλύτερο Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, αυτό του Άουσβιτς στην νοτιοδυτική Πολωνία που αποτελούσε ορόσημο.

Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο(εννοεί το 2015) o Πολωνός υπουργός εξωτερικών Grzegorz Schetyna bluntly απέρριψε τον ρόλο της Ρωσίας στην απελευθέρωση του Άουσβιτς, υποστηρίζοντας ότι απελευθερώθηκε από Ουκρανούς.

"Ίσως είναι καλύτερα να πούμε... ότι το First Ukranian Front και οι Ουκρανοί απελευθέρωσαν [το Άουσβιτς], επειδή οι Ουκρανοί στρατιώτες ήταν εκεί, εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου, και μετά άνοιξαν τις πύλες του στρατοπέδου και το απελευθέρωσαν,"(Δήλωση του Schetyna σε συνέντευξη του στο "Πολωνικό Ραδιόφωνο")

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλεσε αυτά τα σχόλια "ανίερα και κυνικά".

"Το Άουσβιτς απελευθερώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό, που αποτελούταν από Ρώσους, Ουκρανούς, Τατάρους και Γεωργιανούς, μεταξύ άλλων," Ο Λάβροφ έδωσε έμφαση αποκαλώντας τα λεγόμενα του Schetyna "χλευασμό της ιστορίας [που] πρέπει να σταματήσει"

Τι κοιτάς έτσι ρε Ράιαν; Εσύ φταίς!


Για την μετάφραση Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

20 σχόλια:

  1. το πιο γαματο απο ολα ειναι οτι δεν εχουν ιδεα ουτε οι γερμανοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να εχουνε ιδεα. Εχει δουλεψει η Αστικη και Οπορτουνιστικη Ιστοριογραφια για δεκαετιες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Να μου πεις εμεις οι ελληνες ξερουμε τιποτα για την αντισταση, για τον εμφυλιο; το "ελληνας να ντουφεκαει ελληνα" μας εμεινε, και το ειπε δυστυχως το στομα του Βεγγου...

      Διαγραφή
    3. Μα εδω ακριβως ειναι ολη επιτυχια. Αν το ελεγε Δεξιος δεν ειχε τοσο νοημα. Οταν ειχαμε υποδεχθει τον Βαφειαδη το 1983 στην Αθηνα σαν αρχηγο του ΔΣΕ ενω ειχε λιποτακτησει απο το 1948 και αμεσως μολις γυρισε πηγε στο Πασοκ και εδωσε το χερι στον Τσακαλωτο τη περιμενεις. Ασε που μεχρι τις Ανατροπες ΔΣΕ στο λεξιλογιο μας δεν υπηρχε το ειχαμε για Σεχταριστικο λαθος. Μιλαμε για Κολαση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Δοξα και τιμη στον Σταλιν τον Ζουκωφ και τον σοβιετικο λαο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Η ιστορια γραφεται απο τους νικητες παντα.Δεν υπαρχει καμια σπουδαια ειδηση εδω ηη δεν ειναι κατι καινουριο αυτο που λετε!
    Στην Ελλαδα ακομα πιστευουμε οτι η εκκλησια ηταν υπερ ττης επαναστασης του 1821!
    Στο ΚΚΕ τα ιδια ατομα σε αλλη χρονικη περιοδο θεωρουνται καλα και αλλες φορες κακα(να το πουμε χονδρικα).
    Η προπαγανδα παιζει μεγαλο ρολο να μην ξεχναμε μετα το Τσερνομπιλ που τα μελη του ΚΚΕ πηγαιναν στις λαικες να αγορασουν λαχανικα λεγοντας οτι η πυρινικη ενεργεια κανει καλο.
    Βεβαια υπαρχουν ταινιες που δειχνουν τους σοβιετικους να μπαινουν πρωτοι στο Βερολινο οπως οι πορνες του Βερολινου.
    Απο κει και περα οι Βρετανοι λενε οτι ηταν το κλειδι ,οι Αμερικανοι οτι χωις τη βοηθεια τους δε θα κερδιζοταν ο πολεμος κααι οι Ελληνες ζουμε μεε την αυταπατη οτι αν δεν καθυστερουσαμε τους Γερμανους να τους ποιασει ο χειμωνας η εκβαση του πολεμου θα ηταν διαφορετικη.
    ΙΣΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨να μην ξεχναμε μετα το Τσερνομπιλ που τα μελη του ΚΚΕ πηγαιναν στις λαικες να αγορασουν λαχανικα λεγοντας οτι η πυρινικη ενεργεια κανει καλο.¨

      Εγω κανενα μελος του ΚΚΕ δεν ξερω που να το ειπε αυτο...

      Διαγραφή
    2. Απο την αλλη πιστευεις οτι με το Τσερνομπιλ τα μιντια δεν παρατρομοκρατησαν τον κοσμο σχετικα με το ποσο επικυνδυνο ηταν;

      Διαγραφή
    3. Τελος το οτι δεν πρεπει να μας εκπλησει κατι, δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να προσπαθουμε να αποκαταστησουμε την αληθεια. Παντως εμενα με εκπλησει οτι ακομα και οι γερμανοι εχουν τετοια μαυρα μεσανυχτα συμφωνα παντα με αυτην την ερευνα.

      Διαγραφή
    4. 1) "Η προπαγανδα παιζει μεγαλο ρολο να μην ξεχναμε μετα το Τσερνομπιλ που τα μελη του ΚΚΕ πηγαιναν στις λαικες να αγορασουν λαχανικα λεγοντας οτι η πυρινικη ενεργεια κανει καλο."
      Συμφωνούμε απόλυτα. Είναι θέμα προπαγάνδας...

      2) "Η ιστορια γραφεται απο τους νικητες παντα."
      Και εδώ συμφωνούμε.

      Και για να το μαζέψουμε: Η ιστορία γράφεται από τους νικήτές, που δεν είναι οι κομμουνιστές σήμερα. Έτσι, προσπαθώντας να γράψουν την ιστορία, κάποιοι λένε ότι αντικομμουνιστική μαλακία τους κατέβει, όπως π.χ. ότι τα μέλη του ΚΚΕ έλεγαν επί Τσερνομπιλ οτι η πυρινικη ενεργεια κανει καλο. Και επειδή η προπαγάνδα παίζει μεγάλο ρόλο, αντε να πείσεις τον κόσμο πως δεν είσαι ελεφαντας. Ειδικά όταν το παιχνίδι του άλλου είναι να λέει ότι μαλακία του κατέβει, εκει που ξέρει πως δεν μπορεί να πάρει ολοκληρωμένη απάντηση (διαδίκτυο, TV κλπ).

      Κακή προσπάθεια πάντως να εξισώσουμε τον θύτη με το θύμα, θέλει πιο ψαγμένα επιχειρήματα...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    5. Ποε, υποψιάζομαι πως για τους Γερμανούς μπορεί να ισχύει και κάτι άλλο. Είναι λογικό αυτοί που γράφουν την ιστορία-διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στη Γερμανία, να προτιμούν να έχουν χάσει τον πόλεμο από άλλους όμοιούς τους, παρά από το κράτος των εργατων... Αλλά αυτό είναι απλά δική μου σκέψη, δεν είμαι γνώστης του τι συμβαίνει στη Γερμανία.

      Υ.Γ. Δεν μου είπες ποτέ αν χρειάζεται να στείλω κάτι...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    6. "Απο κει και περα οι Βρετανοι λενε οτι ηταν το κλειδι ,οι Αμερικανοι οτι χωις τη βοηθεια τους δε θα κερδιζοταν ο πολεμος κααι οι Ελληνες ζουμε μεε την αυταπατη οτι αν δεν καθυστερουσαμε τους Γερμανους να τους ποιασει ο χειμωνας η εκβαση του πολεμου θα ηταν διαφορετικη."

      Και αυτοί που ξέρουν να μελετάνε την ιστορία λένε ένα μόνο πράγμα για το ποιος έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στο σταμάτημα του φασισμού:

      2 7. 0 0 0. 0 0 0 ήρωες του κράτους των εργατών!!!

      Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αλήθεια υπάρχει και είναι μια. Το μόνο που χρειάζεται για να την μάθεις είναι να έχεις τα σωστά εργαλεία...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    7. Ιακωβε, για την ερωτηση που μου εκανες, οχι δεν χρειαζεται:)

      Διαγραφή
    8. Οσο για τα σχολια του ΙΣΤΡΑ
      Επειδη αναφερθημε μαλλον σε ζαχαριαδη και βελουχιωτη
      Οι θεσεις του κομματος απεναντι τους δεν αποτελουσαν παραχαραξη της ιστοριας, ηταν αποφασεις που λαμβανονταν εκεινη τη στιγμη υπολογιζοντας εκεινες τις συνθηκες, σωστες, λαθος και σε τι βαθμο δεν ειχαν καμια σχεση με το γραψιμο και το εκ του πονηρου ξαναγραψιμο τις ιστοριας. Και οι μετεπειτα εκτιμησεις και αποκαταστασεις των ατομων αυτων, δεν ειπαν μια αλλη ιστορια, απλα εχοντας πλεον πειρα εκτιμωντας τα οσα συνεβησαν τοτε, και με την μελετη της ιστοριας του κομματος και με αξονα παντα τον μαρξισμο λενινισμο, παρθηκαν αυτες οι αποφασεις. Πως τωρα αυτο το χρησιμοποιησε ως παραδειγμα ο Ιστρα για να δειξει οτι η ιστορια γραφεται απο τους νικητες, αυτο δεν το ξερω...

      ...μαλλον φταινε τα πυρηνικα του τσερνομπιλ που ψωνιζε απο τη λαικη

      Διαγραφή
    9. Ξέχασα να προσθέσω παραπάνω ότι πέρα από το εξωφρενικό νούμερο των 27000000 (τόσοι παίζει να μην έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 100 χρόνια!!!) που τα λέει όλα, υπάρχει και μια φώτο με μια κόκκινη σημαία με ένα σφυροδρέπανο καρφωμένη στο Ράιχσταγκ. Αν δεν ήταν Σοβιετικός αυτός που την έβαλε και ήταν Αμερικάνος ή Βρετανός κομμουνιστής φαντάρος :-), λίγη διαφορά κάνει. Πάλι οι κομμουνιστές τσάκισαν το φασισμό...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
  3. Ρε σεις έστειλα (έστειλα?) άλλο ένα σχόλιο για αυτό το θέμα χθες και μάλλον χάθηκε... ή δεν το έστειλα ποτέ? θερίζει και το αλτσχάιμερ...

    ΠΟΕ, θενκς

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσούζει πολύ τους αστούς που η σημαία που καρφώθηκε στο Ράιχσταγκ ήταν η Κόκκινη με το Σφυροδρέπανο.
    Γι΄ αυτό χύνουν τόνους μελάνι και γυρνάνε αμέτρητα εμετικά αντικομμουνιστικά "ντοκιμαντέρ" και ταινίες ώστε ακόμα και στη Ρωσία σήμερα πολλοί νέοι πιστεύουν τις ίδιες μαλακίες.
    Βρίσκουν και τα κάνουν βέβαια, η βδελυρή τους προπαγάνδα έχει πιάσει στα μυαλά μεγάλης μερίδας του κόσμου.
    Εδώ λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση οι Ήρωες ΕΛΑΣίτες και ΕΑΜίτες φυλακίζονταν και εκτελούνταν και οι βρωμεροί ταγματαλήτες και τα συναφή αποβράσματα κυκλοφορούσαν και σκότωναν με τις ευλογίες των Άγγλων. Αυτά τότε. Αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν περάσει και 70 χρόνια μη μας φανεί περίεργο αν δούμε κανέναν άγαλμα του ελευθερωτή Τομ Χανκς...

    Αιώνια Δόξα και Τιμή στους Ήρωες του Κόκκινου Στρατού, της Αντίστασης και του μεγάλου Στάλιν!

    Spartacus Rosso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Spartacus Rosso:
      τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, και δεν μιλάω για ταινίες αλλά για την επίσημη ιστοριογραφία.
      Πότε τελείωσε ο Β'ΠΠ; Ο ευρών αμοιφθήσεται:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/05/2.html

      Διαγραφή
    2. Μα αυτό ακριβώς λέω και γω. Ξεδιάντροποι και αποθρασυμένοι από την ελευθερία κινήσεων και προπαγάνδας ελέω διάλυσης της ΕΣΣΔ και υποχώρησης του Κομ. Κινήματος αυτοί σε λίγο θα μας πουν ότι οι Αμερικάνοι νίκησαν στο Στάλινγκραντ...
      Ο Στάλιν είχε δώσει μια καλή απάντηση με το βιβλίο που έβγαλε το 1948 σχετικά με πτυχές του Β' ΠΠ.

      Spartacus Rosso

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.