30 Απριλίου 2015

  • ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΗ 2015

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 3 Μάη 2015, άλλη μια Κυριακή που ανοίγουν τα καταστήματα, με αίτημα την κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο & να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωση της.

Η συμμετοχή μας στην απεργία είναι μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό εργοδοσίας και κυβέρνησης, να μην ενδώσουμε στην παρελκυστική μεθόδευση των παζαριών πάνω στην πλάτη μας για 7 ή 5 κάποιες Κυριακές το χρόνο, να συζητήσουμε στους χώρους εργασίας, να σπάσουμε τις αυταπάτες, την αναμονή, την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους μας να ενισχύσουν την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που πραγματοποιεί πλατύ άνοιγμα στον κλάδο με κείμενο για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας , να το υπογράψουμε εργαζόμενοι και σωματεία για να κατατεθούν οι υπογραφές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωση της.

 

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία Κυριακή 3 Μάη 2015.

 

Συγκέντρωση στα γραφεία του συλλόγου

 

Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως στις 10.30 το πρωί

_____________

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά καλεί τους συναδέλφους το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 στην προβολή της ταινίας NON OMNIS MORIAR της Θεοδοσίας Γραμματικού , στα γραφεία του συλλόγου ώρα 7 το απόγευμα.

1 σχόλιο:

  1. ΣΙΚΑΓΟ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886
    Με αίτημα αιχμής την καθιέρωση του 8ωρου ξεσπούν μεγαλειώδεις απεργίες χιλιάδων εξαθλιωμένων εργατών που αργοπέθαιναν δουλεύοντας σα δούλοι από 12 ως 16 ώρες την ημέρα. Οι απεργοί εργάτες του Σικάγο αντιμετωπίζονται με ωμή βία από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τους πληρωμένους μπράβους των εργοδοτών. Επακολουθούν σφοδρές συγκρούσεις. Στη συνέχεια, μέσω μιας στημένης δίκης-παρωδίας, 4 πρωτοπόροι μαχητές απεργοί της εξέγερσης οδηγούνται στις αγχόνες. Ατρόμητοι οι ηρωικοί μελλοθάνατοι τραγουδούν επαναστατικούς ύμνους του εργατικού κινήματος, ενώ ακόμη και την ύστατη ώρα, μπροστά στα ικριώματα, καταγγέλλουν με γενναιότητα το ένοχο σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς. Ένας από αυτούς, ο Αύγουστος Σπάις, θα φωνάξει πριν τον κρεμάσουν: «Θα έρθει κάποτε ο καιρός που η σιωπή του θανάτου μας θα είναι πιο δυνατή από τις φωνές μας που στραγγαλίζετε εδώ σήμερα»! Τα επόμενα χρόνια το 8ωρο κατοχυρώνεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.