1 Οκτωβρίου 2013

Αν έτσι το θέλετε...

Απορία με θέμα την Μπογιοπουλιάδα (με τον Λεκάτη δεν ασχολείται κανείς) των ημερών:

-Ποιοί, με ποιά ιδιότητα, και ποιόν στόχο,
ζητάνε από την ΚΕ του ΚΚΕ λογαριασμό για την διαχείριση του οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ;

Μια απάντηση συγκεκριμένη, σύντομη και επί της ουσίας παρακαλώ...

132 σχόλια:

  1. οσοι κανουν οτι δεν ξερουν πως λειτουργει το ΚΚΕ η ξερουν και απλα προβοκαρουν, εγω εχω ενα να πω, ο Μπογιοπουλος ειναι οικονομολογος, δημοσιογραφος του Ριζου, με συγκεκριμενη χρεωση κομΜατικη, οχι στελεχος παντως οπως καποιοι τον εμφανιζουν, επομενως ουτε το "αιωνιο" εχει για την στηλη του, ουτε ειναι ξεχωριστος απο τους αλλους δημοσιογραφους.
    Ο ποιητης ελεγε"εμεις δεν τραγουδαμε για να ξεχωρισουμε αδερφε μου απο τον κοσμο.."
    Γιατι λοιπον καποιος που δημοσιογραφει μια στηλη στην εφημεριδα, οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ πρεπει να ξεχωριζει?Μηπως γιατι ετσι "βολευει" τους "ασπονδους φλους" του ΚΚΕ?


    ταπεινα
    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αποχωρηση του Μπογιοπουλου απο την αρθρογραφια του Ριζοσπαστη βοηθαει ωστε ο Ριζος να γινει ουσιαστικοτερος ; Boηθαει στην διαδοση του ; Αυτα ειναι τα ερωτηματα στα οποια θα κριθουν οι αρμοδιοι για την συγκεκριμενη αποφαση.

    ΥΓ. εαν ειναι προσωπικη επιλογη του Ν.Μ να σταματησει σεβαστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συλλογισμός σου ξεκινά από μια λαθεμένη βάση:παρουσιάζεις το ζήτημα σαν να ήταν ο "Ρ" μια εφημερίδα που η θέση της καθοριζόταν από κάθε Μπογιόπουλο (γενικεύω για να κατανοηθεί ότι δεν είναι προσωπικό το θέμα) και όχι σαν τη φωνή του ΚΚΕ που αξιοποιούσε τα μέλη του και κάθε Μπογιόπουλο σε αυτή την αποστολή. Το "ουσιαστικότερο" δεν έχει να κάνει με τον α ή β δημοσιογράφο, αλλά με το πως η υλη θα αναδιαταχθεί για να παίζει καλύτερα το ρόλο του στις σημερινές συνθήκες!
      Στην αναρτηση αναφέρεται σωστά:"με τον Λεκάτη δεν ασχολείται κανείς". Και ο Ταξικός σημειώνει, επίσης σωστά, "οσοι κανουν οτι δεν ξερουν πως λειτουργει το ΚΚΕ η ξερουν και απλα προβοκαρουν, εγω εχω ενα να πω, ο Μπογιοπουλος ειναι οικονομολογος, δημοσιογραφος του Ριζου, με συγκεκριμενη χρεωση κομΜατικη, οχι στελεχος παντως οπως καποιοι τον εμφανιζουν, επομενως ουτε το "αιωνιο" εχει για την στηλη του, ουτε ειναι ξεχωριστος απο τους αλλους δημοσιογραφους". Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
      Ο "Ρ" στο κάτω κάτω έχει πλούσια αρθρογραφία και όσο πάει βελτιώνει τη θεωρητική ανάλυση και τη ιδεολογική-πολιτική αντιπαράθεση... Ο "Ρ" έχει 24 σελ και όχι 1ή 2 ή 3. Την τοποθέτηση του δεν την καθορίζει ο α ή ο β ή ο γ,ούτε περιμένουν οι εργάτες τον Α ή ή Β ή Γ για να τον διαβάσουν. Σιγά τώρα, που όλοι προέκυψαν αναγνώστες του "Ρ" και μάλιστα αποκλειστικά της συγκεκριιμένης στήλης. Ουαί γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί!
      kk-1

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2013 - 12:15 μ.μ.:
      1)Την επόμενη φορά βάλε ψευδώνυμο. Ο ανώνυμος σχολιασμός απαγορεύεται στο μπλογκ.
      2)Στην ερώτηση δεν απαντάμε με ερώτηση.
      Και η απορία μου είναι η εξής:
      -Ποιοί, με ποιά ιδιότητα, και ποιόν στόχο,
      ζητάνε από την ΚΕ του ΚΚΕ λογαριασμό για την διαχείριση του οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ;
      Σε αυτό βλέπω έχει πέσει μούγκα στην στρούγκα από τους κατά τα άλλα λαλίστατους σχολιαστές άλλων αναρτήσεων.
      Πρώτα απάντηση σε αυτό λοιπόν, και μετά κουβέντα για ό,τι άλλο....

      Διαγραφή
  3. Προβληματισμοί σαν του ανώνυμου κατανοητοί, πάντως δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας ο Ν.Μ. για να απαντηθούν τα δυο ερωτήματα που μπαίνουν, υπήρξε κι εποχή πριν από το Ν.Μ. και δε πάω πάρα πολύ πίσω, επίσης ο Μπογιόπουλος δεν έγραφε μόνο τα τελευταία 5-6 χρόνια στο "ρ". Δε θυμάμαι πολλούς να τον "θαυμάζουν" παλιότερα. Έπαιξε ρόλο και το βιβλίο του θα μου πεις,ισχύει αυτό. Επίσης θυμάμαι τη "γραμμή" "βάλτε τη Κανέλλη γραμματέα και τότε...(συμπληρώστε)", τώρα η "γραμμή" λέει "αν είχατε το Μπογιόπουλο..(συμπληρώστε)" και ποιος ξέρει τι και πως/ποιος αύριο, μπορεί να λατρέψουν την Αλέκα.Είμαι επιφυλακτικός με τους περισσότερους που το βάζουν το ζήτημα γιατί πολλά έχω ακούσει χρόνια τώρα, οι πιο πολλοί το βάζουν κουτοπόνηρα, για τους υπολοίπους το (και τους) συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην στέλνετε ανυπόγραφα σχόλια. Δεν θα δημοσιεύονται!
    Πόσες φορές να το πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζούμε εδώ και χρόνια τον αντικομμουνισμό.Όποια απόφαση και να πάρει η Κ.Ε το χαφιεδότσουρμο ζητάει τον λόγο.
    Στην συγκεκριμένη απόφαση δεν την ζητάει το χαφιεδότσουρμο αλλά οι αναγνώστες του ρίζου και της στήλης.
    Για την διάδοση του ρίζου χρειάζοντε σύντροφοι με στήλες οι οποίες γίνοντε πιο ευκολοανάγνωστες στον λαό πρωθόντας την προπαγάνδα για μία λαική δημοκρατία.
    Ο Ν.Μ είχε μία τέτεια στήλη,άλλοτε υπερβολική και άλλοτε καθηλοτιθκή
    Δεν υπάρχει συσχετισμός με το συνέδριο και τον αποκλησμό του.Αυτά είναι λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @V.V.C:
      -Οι αναγνώστες του Ρίζου δεν θα ζήταγαν ποτέ εξηγήσεις από ένα μπλογκ άγνωστων συντελεστών (εμάς δηλαδή) για τις αποφάσεις της ΚΕ του ΚΚΕ. Στοιχειώδες!
      -Οι αναγνώστες του Ρίζου, θα είχαν φαντάζομαι την ίδια ευαισθησία για το κόψιμο της υπερχρήσιμης στήλης του Θανάση Λεκάτη, για την οποία "περιέργως" δεν δείχνει να ενδιαφέρεται κανείς.
      -Οι αναγνώστες του Ρίζου γνωρίζουν πως είναι αδύνατον να ενδιαφέρεται κάποιος περισσότερο από την ΚΕ για το καλό του κομματικού της όργανου.
      -Οι αναγνώστες του Ρίζου γνωρίζουν που να απευθηνθούν για ζητήματα που άπτονται οργανωτικών ζητημάτων (αναδιάρθρωση κομματικού οργάνου), και ως εκ τούτου δεν είναι προς δημόσια συζήτηση.
      -Μα καλά πιστεύεις πως όλα τα σχόλια που έχεις δει για αυτό το ζήτημα (συν αυτά που δεν είδες γιατί κόπηκαν λόγω μη σεβασμού στους κανόνες σχολιασμού), ήταν από αναγνώστες του Ρίζου;

      Διαγραφή
    2. Δεκτό,κι εγώ προσωπικά θα ήθελα τη στήλη να συνεχίσει, ακόμα κι αν νομίζω πως δεν είναι η μοναδική και σημαντικότερη προϋπόθεση για τη διάδοση της εφημερίδαςπολλά πρέπει να βάλει κανείς κάτω (προσωπική επαφή,οικονομική κατάσταση, ο άλλος σου λέει "δεν έχω να φάω εφημερίδα πως να πάρω" και το ξέρεις πως σου λέει αλήθεια, δράση γενικότερα, πόσο καλά συζητάς και όχι μόνο).Για το τελευταίο θα δεις ότι δημοσιογράφοι που τοποθετήθηκαν αρνητικά ως προς τις θέσεις γράφουν ακόμα στο "Ρ", πχ Ελένη Μαυρούλη, η λάσπη πάει σύννεφο...

      Διαγραφή
  6. Κοίτα Τρας,
    εγω προσωπικά περιμένω να ξεκαθαρίσει το τοπίο προτού προβώ σε οποιοδήποτε συμπέρασμα. και δε θεωρώ για παράδειγμα ότι αναρτήσεις όπως αυτή βοηθούν σε κάτι.
    απο κει και πέρα εγω ως απλός συμπορευτής του κόμματος τον τελευταίο καιρό θα περιμένω κάποια στιγμή έναν απολογισμό και μια εξήγηση για αυτή την κίνηση.
    τα μόνα δεδομένα που εγω έχω είναι πως στο διαδίκτυο η στήλη του μπογιόπουλου ήταν αυτή με τις περισσότερες αναδημοσιεύσεις (και συνήθως με το "ριζοσπάστης" δίπλα στην πηγή). κ αυτό ήταν/είναι κάτι πολύτιμο για το κόμμα αν υποθέσουμε ότι μια απο τις κύριες στοχεύσεις είναι η όσο το δυνατότερο αποτελεσματικότερη και πλατιά απεύθυνση στον κόσμο. με αυτά τα δεδομένα λοιπόν εγω περιμένω μια επίσημη εξήγηση για την όποια κίνηση έγινε.

    Ε.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ε.Τ.:
      -Αναρτήσεις σαν και αυτήν βοηθούν στο να καταλάβει ο κάθε ένας άσχετος με το κόμμα (Iskra, ποντίκι, βαθύ κόκκινο. διάφοροι "γνωστοί και μη εξαιρεταίοι" σχολιαστές, κλπ κλπ) πως δεν είναι υποχρεωμένο να του δώσει λόγο το ΚΚΕ για το τι κάνει στο εσωτερικό του.
      -Δεν ξέρω που έχεις βρει σελίδα με σταστικά αναγνωσιμότητας και αναδημοσίευσης των στηλών του "Ρ". Θα με ενδιέφερε και εμένα να ρίξω μία ματιά...
      -Ως άνθρωπος που συμπορεύεται με το Κόμμα, θα θεωρείς φαντάζομαι αυτονόητο πως οι άνθρωποι που είναι υπεύθηνοι για το κομματικό όργανο, ούτε ηλίθιοι είναι, ούτε να μειώσουν την αναγνωσιμότητα του επιδιώκουν, κόβοντας δύο από τις καλύτερες (κατά γενική ομολογία) στήλες του, που ήταν και μόνες προσωπικές ολοσέλιδες.
      Το προφανές είναι πως συνεκτίμησαν αρκετούς παράγοντες για να φτάσουν σε αυτόν τον χειρισμό, και το ακόμη προφανέστερο είναι πως το σύνολο αυτών των παραγόντων δεν έχουμε την δυνατότητα να το γνωρίζουμε εμείς.
      -Αν περιμένεις να σου απολογηθεί η ΚΕ για τις κινήσεις της σε σχέση με την κατανομή της ύλης του "Ρ", εγώ σιωπώ και σε αφήνω να το ξανασκεφτείς...

      Διαγραφή
    2. - τα στατιστικά μπορούν να βρεθούν, εγω απλά μίλησα με βάση την προσωπική μου εμπειρία απο διαδίκτυο κ απο επαφές με κόσμο. κ δε νομίζω ότι πέφτω έξω εδώ.
      - προφανώς δεν τους θεωρώ ηλίθιους, ούτε θεωρώ πως θέλουν να μειωσουν την αναγνωσιμότητα. και προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλους τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο. δε χρειάζεται να λέμε τα προφανή.
      - εγω αυτό που λεω είναι πως ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ χρειάζεται η ΚΕ να ΕΞΗΓΕΙ στον κόσμο (αν εσυ το λες απολογία εγω δεν το λεω) γιατί έκανε κάποια σημαντική (αυτό το κρίνουν οι ίδιοι) κίνηση η οποία μπορεί να ωφέλησε ή όχι το κόμμα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. ωραία και σταράτα και με επιχειρήματα. Κάτι τέτοιο βοηθάει στα παρακάτω:
      - Δεν αφηνεις τον κάθε καλοθελητή να λέει το μακρύ του και το κοντό του.
      - Φέρνεις τον κόσμο πιο κοντά στο σκεπτικό δράσης του κόμματος
      - Τον κάνεις να αισθάνεται πιο άνετα εξηγώντας του πράματα που μόνος του μπορεί να μην καταλαβαίνει
      κτλ κτλ

      Αυτά ήθελα να πω κ όχι μόνο για το θέμα μπογιόπουλου.. για το οποίο εξάλλου ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα..

      E.T.

      Διαγραφή
    3. Ε.Τ., το ΚΚΕ εχει το "Ρ" και τον 902gr. Το τι θέλει να αναδημοσιεύει ο καθένας δεν αποτελεί κριτήριο. Και δεν καταλαβαίνω αυτή την πονηρή υπόνοια διαχωρισμού του δημοσιογράφου από το κόμμα του, το ΚΚΕ.Το ότι διάφοροι αναδημοσιεύουν μια συγκεκριμένη στήλη, αλλά όχι τις άλλες του "Ρ", αποκαλύπτει την πλήρη διαφωνία τους με αυτά που γράφει ο Ν.Μ. Δεν είναι δυνατό να λές μου αρεσει τι λέει ο τάδε, αλλά να μην διαβάζω ή να μην αναδημοσιεύω τον δείνα που γράφει στην ίδια εφημερίδα του ΚΚΕ γιατί δήθεν δεν μου αρέσει. Σε τελευταία ανάλυση δεν μπορείς να λές ότι μου αρέσει τι γράφει ο "Ρ", αλλά μου αρέσει μόνο ο τάδε! Και κάτι ακόμα: Όσοι εκφράζετε "προβληματισμούς" και θέτετε ερωτήματα υποδηλώνοντας ότι ενδιαφέρεστε για το καλό του ΚΚΕ, δεν θα ήταν καλύτερο να κόψετε να διαβάζετε κάθε αντιΚΚΕ ή σοσιαλδημοκρατικό site, όπως η ISKRA, και να μελετάτε "Ρ" και 902gr; Γιατί μου φαίνεται μάλλον διαβάζετε μέχρι και το τελευταίο τυχάρπαστο site, αλλά το όργανα του ΚΚΕ τα έχετε γραμένα εκει που δεν πιάνει μελάνι. Μάλλον διαβάζετε και τις δηλώσεις των στελεχών του ΚΚΕ ή τις θέσεις του από αλλού!
      Όσοι λοιπόν ειστε καλοπροέραιτοι, μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε τη δική σας στάση, πριν επιπλήξετε την Κ.Ε. του ΚΚΕ με ύφος εκατό καρδιναλίων;
      kk-1

      Διαγραφή
  7. Δεν διαφωνούμε ότι πήρε επικές διαστάσεις επειδή κάποιους έτσι συμφέρει....
    όπως δεν πρέπει να μειώνουμε την αξία της στήλης του Νίκου....
    Εγώ σαν απλός ψηφοφόρος του κόμματος έχω το δικαίωμα να ρωτήσω γιατί?
    Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάποιοι που μας ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές και συνεχίζουν δεν έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψεις με μας?

    υγ1)σε παλαιότερες ΄΄αναδιαρθρώσεις΄΄ σε κομματικά ελεγχόμενα όργανα οδήγησαν σε κλείσιμο της Συ,εποχής και σε κατάρρευση της Τυποεκδοτικής...

    prohja

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @prohja:
      -Αν θες να ρωτήσεις γιατί, ρωτάς στην οικεία σου ΚΟΒ, και όχι στο ιντερνετ.
      -Δεν μειώνουμε την αξίας της στήλης κανενός. Το αποδυκνείουμε έμπρακτα με τις συνεχείς αναφορές μας στο κόψιμο της στήλης του Θανάση Λεκάτη.
      -Σου έχω πολύ ευχάριστα νέα:
      Η "σύγχρονη εποχή" παραμένει ανοιχτή ( http://www.sep.gr/cms/site/main.php?cmd=resetall ) και η τυποεκδοτική εξακολουθεί την λειτουργία της.
      -Δεν γνωρίζω κανέναν που να αγόραζε τον Ριζοσπάστη για να διαβάσει την στήλη του Μπογιόπουλου αποκλειστικά ή ως κύριο κίνητρο για την αγορά του.

      Διαγραφή
    2. 1) ρώτησα αλλά απάντηση δεν πήρα.αν δεν θες να συζητάς στο νετ μην το βάζεις σαν θέμα..κράτα την αρχική σ στάση...
      2)το συνεχίζουν να φυτοζωούν από το δουλεύουν απέχει πολύ...στρουθοκαμηλίζουμε?
      3)γνωρίζω πολλούς που διάβαζαν την στήλη και μόνο του Νίκου...δηλαδή σε κάποιον που αρχικά βρίσκει ένα ερέθισμα να διαβάσει τον ρίζο του το κόβουμε?η αρχή δεν πρέπει να γίνει από κάπου?...
      4)εγώ βασικά δεν γνωρίζω και πολλούς συντρόφους να βρίσκουν ενδιαφέρον στον ρίζο.. αν πάρω υπόψιν τις πωλήσεις ή τις συνδρομές όπου στην κατά τ άλλα αριστερή Ν.ιωνία δεν ξεπερνάνε τις 60.......

      prohja

      Διαγραφή
    3. Αμαν αμαν, κάτι "απλοί" "ψηφοφόροι"...

      Διαγραφή
    4. άκου να δεις ανίδεε .....
      αμφιβολίες και ειρωνείες για το τι πιστεύω δεν δέχομαι από κανέναν ....
      το απλός ψηφοφόρος το δήλωσα γιατί ούτε μέλος του κόμματος είμαι ούτε τρέχω καθημερινά στην κοβ μου...
      α και αν αμφιβάλεις για την ταυτότητα μ κομματική και μη πες μ να σ παραθέσω τα στοιχεία μ....
      prohja





      Διαγραφή
    5. prohja, true KKE κι εσύ; Προβληματισμένος και καλά; Μήπως το ευχαριστιεσαι κατα βάθος;

      Διαγραφή
    6. Τες πα κλείνω εδώ την κουβέντα μας γιατί έχεις δίκαιο περί ίντερνετ..
      απλά μην το ανοίγεις το θέμα καν..
      Επίσης σε σχόλια του τύπου zoot horn rollo και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά (και δεν μιλάω μόνο για μένα) πρέπει να τα χαλαρώσετε..
      φτάνει πια με το δείκτη κομματικόφροσύνης...

      prohja

      Διαγραφή
    7. zoot horn rollo το σίγουρο είναι ότι προβληματίζομαι με κάτι τυπάκια σαν εσένα....
      όπως βλέπεις δεν αμφισβήτησα κανέναν από δω μέσα αν και θα μου ήταν πολύ εύκολο ειδικά με σένα..
      να ευχαριστιέμαι τι?
      αφού δεν έγινε και κάτι...
      όλα κυλάνε ρόδινα στον ΄΄πλανήτη΄΄ μας κατά τα λεγόμενα σ...
      δεν χρειάζεται ναι πείσω κανέναν το τι πιστεύω και ψηφίζω και ειδικά εσένα....

      υγ1)και επειδή το μπλογκ δεν είναι χώρος προσωπικής αντιπαράθεσης αν γουστάρεις τέτοια κανε με add στο φεις...
      Τιρτιράκης Νίκος μήπως θέλετε και φωτοτυπία ταυτότητας???
      αλήθεια θα μου πεις πόσο κκε μπορεί να μαι?

      Διαγραφή
    8. Εντάξει μ΄έπεισες, αφού μου βάζεις και λογάκια κατάλαβα, σε κόβω και καθόλου ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  8. το πρωτο βημα εγινε....εφυγε ο Μεντρεκας και ηρθε η Παναγιωτακοπουλου και ο Γκιωκας-αλλα ο Μπογιοπουλος δε μπορεει να συγκρινεται με τη Μανωλακου-ελεος!προσωπικα θα ηθελα την αμεση επαναφορα του οχι απαραιτητα στην εφημεριδα αλλα να εχει επαφη με το κοινο...δε μπορω να καταλαβω τη λογικη του σιγα μη το κανουμε και μαγκα-ειναι ΜΑΓΚΑΣ,,,πως να το κανουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @burner856:
      Δεσμευόμαστε να ενημερώσουμε την ΚΕ του ΚΚΕ για τις προσωπικές επιθυμίες και εκτιμήσεις κάποιου "burner856." και αγνώστων λοιπών στοιχείων.
      (Τρελλίτσα μπορούμε να πουλήσουμε και εμείς)

      Διαγραφή
    2. @burner856:
      Υ.Γ.
      Ωραία ιστολόγια παρακολουθείς:
      http://anti-ntp.blogspot.com/

      Διαγραφή
    3. Είμαστε και πιο τρελλοί άμα μας το ζητήσετε, κι εσύ "ψηφοφόρος"; "δε μπορω να καταλαβω τη λογικη του σιγα μη το κανουμε και μαγκα" βάζεις και λόγια πονηρούλη.
      Εξαιρετικο το ιστολόγιο πράγματι...

      Διαγραφή
  9. burner παλληκαρι μου "καηκες" απο τον trash, με τις υγειες σου......


    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν ο ριζοσπάστης είναι όργανο της ΚΕ αλλά απευθύνεται στους εργαζόμενους και όλο το λαό όχι μόνο στα μέλη. Φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να ενδιαφέρει η γνώμη όλων όσων έρχονται σε επαφή με το ριζοσπάστη και να μην αντιμετωπίζονται με απόψεις που το νόημα τους είναι η ΚΕ αποφασίζει και εσείς άμα γουστάρετε. Η στήλη του Μπογιόπουλου ήταν κατά γενική ομολογία διαμάντι και κακώς κόπηκε. Και θα έπρεπε να δοθεί μια εξήγηση γιατί αυτό που σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος είναι τον φάγανε που διαφώνησε στον προσυνεδριακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. prohja, δηλαδη σορυ κιολας, αλλα σαν απλος ψηφοφορος που εισαι ποσο συχνα πηγαινεις στην κοβ σου; Μια φορα τη βδομαδα για παραδειγμα, μια φορα το μηνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν έχει τόσο σημασία για σένα poe δεν πάω.
      πήρες απάντηση εσύ γι αυτό στην κοβ σου?

      Διαγραφή
    2. Καλο θα ηταν να μαθεις οτι στις κοβ πηγαινουν μονο οργανωμενα μελη και οχι ψηφοφοροι του κομματος.

      Διαγραφή
    3. σου απάντησα δεν πάω και σου δεν είπα ότι πάω...

      prohja

      Διαγραφή
    4. σου απάντησα δεν πάω..και δεν ανέφερα κάπου ότι πήγα...αν και μπορώ να πάω να παρακολουθήσω .
      prohja

      Διαγραφή
    5. ας σβήσει τα μηνύματα αντιπαράθεσης κάποιος διαχειριστής απο πάνω δεν έχουν νόημα..
      δεν απάντησες poe..
      εσύ πήρες απάντηση?

      prohja

      Διαγραφή
    6. Poe, εσύ γιατί ρωτάς τότε πόσο συχνά πάει; Τον κοροϊδεύεις;
      Αν όντως πιστεύεις ότι στην ΚΟΒ της περιοχής του μπορεί να πάει και να απευθυνθεί μόνο αν είναι μέλος, γιατί δεν απαντάς στον TRASH λίγο παραπάνω που γράφει ότι "-Αν θες να ρωτήσεις γιατί, ρωτάς στην οικεία σου ΚΟΒ, και όχι στο ιντερνετ."; Γιατί δεν του απαντάς ότι γράφει βλακείες;

      Ο TRASH βέβαια ΔΕΝ γράφει βλακείες - εγώ προσωπικά πηγαίνω αρκετά συχνά στην ΚΟΒ της περιοχής μου και κάνω τις ερωτήσεις μου όπως και την κριτική μου. Στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου για το 19ο συνέδριο με είχαν καλέσει προσωπικά και με ρώταγαν την γνώμη μου για τις θέσεις, την κριτική μου. Και μετά έγιναν δύο ανοιχτά καλέσματα για όλους τους φίλους του κόμματος, πάλι στα πλαίσια του προσυνεδριακού. Αυτό που λες ότι "δεν μπορούν να πάνε στην ΚΟΒ απλοί φίλοι του κόμματος" είναι ψέμα, παρουσιάζει ένα κόμμα κλειστό προς τον κόσμο του, ενώ το ΚΚΕ είναι ακριβώς το αντίθετο.

      Prohja μην ακούς εδώ τον καθένα που γράφει, στην ΚΟΒ της περιοχής σου όχι μόνο μπορείς να πας αλλά και επιβάλλεται να το κάνεις, για να ενημερωθείς, να κάνεις τις ερωτήσεις σου, να σε βοηθήσουν να οργανωθείς και να κάνεις φυσικά και την κριτική σου.

      derek

      Διαγραφή
    7. derek διάβασες την απάντηση μ....
      δεν χρειάζεται κανείς poe να μ πει αν μπορώ να παρευρεθώ στην κοβ...
      ασυνεννοησία με τον trash είχαν απλά....
      μάλλον σε αυτόν θα απευθυνόταν...

      prohja

      Διαγραφή
    8. Λαθος δικο μου, με μπερδεψε το "κοβ μου" που ειπε, σαν να ανηκει οργανωτικα σε καποια κοβ.

      Διαγραφή
    9. και το στις κοβ πηγαινουν, δικη μου λαθος διατυπωση, εννουσα στις συνεδριασεις τους

      και ναι οι κοβ κανουν καλεσματα οπως λες

      Διαγραφή
    10. Συγνώμη τότε Poe για τους όποιους χαρακτηρισμούς μου προς εσένα.

      Παραθέτω ένα απόσπασμα σχετικά με την κριτική από το καταστατικό του ΚΚΕ όπως ψηφίστηκε στο 19ο συνέδριο (το καταστατικό βέβαια έχει να κάνει με τα μέλη του κόμματος, αλλά είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης του κόμματος με την κριτική γενικά):

      Αρθρο 8
      (...)
      Να αντιμετωπίζει αποφασιστικά κάθε απόπειρα παρεμπόδισης της κριτικής ενάντια σε κάθε τι που προκαλεί ζημιά στο Κόμμα και δυσκολεύει την ελεύθερη έκφραση γνώμης και, ανεξάρτητα από πρόσωπα, να απευθύνεται γι' αυτό στα κομματικά όργανα έως την Κεντρική Επιτροπή.

      http://www.kke.gr/19o_synedrio/to_katastatiko_toy_kke_poy_pshfisthke_sto_19o_synedrio_

      derek

      Διαγραφή
    11. Το ζητημα ειναι το που γινεται η κριτικη
      Αν γινεται εκει που πρεπει ειναι απαραιτητη και ζωογονος, και πρεπει να βρισκεται στην ημερισια διαταξη γιατι οποιος πει οτι δεν υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης παει να πει οτι σκεφτεται αντιμαρξιστικα.
      Αν ομως γινεται μεσα απο blogs, εκτος του οτι δημιουργουνται παρανοησεις(καλη ωρα οπως εγινε με εμενα), αυτοι που την κανουν ειναι ειτε πονηροι ή κουτοι. Κοιτοι με την εννοια οτι δεν καταλαβαινουν πως δεν μπορουν να πετυχουν τιποτα με αυτον τον τροπο.

      Διαγραφή
    12. Μην μπερδευόμαστε,
      Μην μπερδε΄τουμε τον κόσμο,
      Μήν τσιμπάμε σε προβοκάτσιες...
      Για διευκρίνηση:
      - Στις ΚΟΒ (κομματικές οργανώσεις βάσης) συμμετέχουν ΜΟΝΟ τα μέλη του ΚΚΕ, κανένας άλλος.
      (βλέπε καταστατικό του ΚΚΕ).
      -Στα γραφεία του ΚΚΕ (διατείθενται κατά κανόνα χώροι συζήτησης) γίνονται συσκέψεις με φίλους και οπαδούς, τόσο για προσυνεδριακούς διαλόγους, όσο και για διάφορα επίκαιρα θέματα...
      Μην μπερδεύουμε τις ΚΟΒ, με τον χώρο των γραφείων του ΚΚΕ.
      Χωροταξικά ταυτίζονται, αλλά ουσιαστικά απέχουν παρασάγγας...
      Οποιος φίλος του ΚΚΕ θέλει να αποτανθεί στο ΚΚΕ της περιοχής του, δεν θα ψάξει την
      ΚΟΒ, αλλά κάποιο μέλος του ΚΚΕ... που γνωρίζει...
      Αυτά, γιατί κάποιοι στο τέλος θα αλλάξουν και το καταστατικό λειτουργίας του ΚΚΕ...
      Υ.Γ.
      • Οχι παραπλάνηση, ούτε παραπληροφόρηση, αυτά το κόμμα τα έχει ήδη καθορίσει ΔΗΜΟΣΙΩΣ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά και στο τελευταίο συνέδριο του.
      •• Το ΚΚΕ διαθέτει στο διαδίκτυο ΔΙΚΙΑ του ιστοσελίδα που είναι ΕΠΙΣΗΜΗ και μόνο αυτή εκφράζει το ΚΚΕ,
      ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ...
      ΥΠΟΓΡΑΦΗ (σύμφωνα με τους όρους του συγκεκριμένου blog).
      Μαχητής Κομμουνιστής

      Διαγραφή
  12. Λοιπόν εγώ κάνω ένα συλλογισμό . Οσοι κόπτονται για τον Ν.Μ. στην συντριτπιτκή τους πλειοψηφία δεν είναι αναγνώστες του Ρίζοσπάστη. δεν νομίζω ότι αγοράζουν την εφημερίδα αφού αν ψάξει κάποιος λίγο θα δει ότι η μεγαλύτερη κυκλοφορία του Ρ είναι την Κυριακή που δεν υπήρχε έτσι και αλλιώς η στήλη. Οι περισσότεροι αν καλοπροαίρετα τους δω μάλλον διαβάζουν την στήλη από την ηλεκτρονική μορφή της. Είναι γεγονός σε αυτούς (τους καλοπροαίρετους) να είναι πιο εύκολο να διαβάσουν την στήλη του Ν.Μ. , που είναι μικρή και με συγκεκριμένο ύφος σαν τηλεγράφημα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν εύστοχη. Είναι πιο δύσκολο (τουλάχιστον αυτό λέει πάρα πολύς κόσμος) να διαβάσεις μια 2σέλιδη ανάλυση του Μάκη Παπαδόπουλου στην οθόνη σου απο το να διαβάσεις τον ΝΜ, συνδυάζοντας δε την ικανότητα του ΝΜ στο γυαλί να κερδίζει το ακροατήριο των έχουν αναγάγει ως νούμερο 1 του Ρίζοσπάστη δημιουργώντας ένα αστέρα ανάμεσα στους άλλους, με ποιά αλήθεια κριτήρια; Τα υπόλοιπα περί "αγάπης" και ι"ανησυχίας" κλπ είναι εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε αυτό το σχόλιο σ θα συμφωνήσω απόλυτα...
      αν και ξέρω μέσα σ θα θελες να μας δηλώσεις κακοπροαίρετους....
      και σε ρωτώ εγώ λοιπόν το πρόβλημα σ είναι με ποια κριτήρια έκανε ο κόσμος τον Nίκο σταρ?
      Το πρόβλημα μας είναι να μην αναδειχθεί κάποιος από τους άλλους παραπάνω?
      αντί δηλαδή να προστατεύσουμε κάποιον που περνάει ο λόγος τ και έξω από εμάς θα τον περιορίσουμε?
      δηλαδή για να καταλάβω ...
      ρε ξεκολάτε δεν αμφισβήτησε κανείς ότι τα περισσότερα δάκρυα είναι κροκοδείλια...
      αλλά πάει πολύ να τους αφορίζουμε όλους...

      prohja

      Διαγραφή
  13. και γι αυτόν που μας ενημέρωσε για το πόσοι είναι συνδρομητές στην Νέα Ιωνία και που τους ορίζει και με νούμερο , αλήθεια απο που έχει τέτοια πληροφόρηση; Και κάτι άλλο εγώ θα πω ότι είναι 60 και όχι 600 , νομίζω ότι ξεχνά ότι ζούμε όλοι μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, αυτό δε μου προκαλεί μεγαλύτερη απορία γιατί ως φανατικός αναγνώστης του ΝΜ έπρεπε να γνωρίζει ότι ο ΝΜ στην στήλη του το κλείνει σε όλες τις πτώσεις........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που μπερδεύει τα λόγια του αφού ήρθε να τρολλάρει εδώ που το βάζεις;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. ανωνυμα σχολια δεν δημοσιευονται

      Διαγραφή
  14. το νούμερο ας πούμε ότι είναι υποθετικό αν σε πείραξε τόσο πολύ....
    το που το που το έμαθα αν αυτό ειναι το πρόβλημα σ δείχνει το πως κάποιος μπορεί να γνωρίζει πολλά για το κόμμα χωρίς να είναι μέλος τ αλλά απλός ψηφοφόρος....
    ειδικά σε περιοχές σαν την δική μ.
    καλή η δικαιολογία σ περί κρίσης αλλά ας κοιτάξεις τους αριθμούς και προ κρίσης....
    τελικά το βρήκαμε το πρόβλημα για την μη ανάγνωση του ρίζου.....
    η κρίση....

    prohja

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρό πρόβλημα περιφρούρησης έχει η περιοχή σου τότε........ αν δίνει στον καθένα στοιχεία που δηλώνει ψηφοφόρος νομίζω ότι η οργάνωση πρέπει να το δεί...........

      Διαγραφή
    2. Ναι το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η κριση, οχι μονο η οικονομικη αλλα γενικως του εντυπου τυπου.

      Ολο και λιγοτεροι ανθρωποι αγοραζουν εφημεριδες και περιοδικα, σκεψου ποσα περισσοτερα εντυπα υπηρχαν για παραδειγμα πριν απο 6-7 χρονια.

      Σημερα που οι περισσοτερες εφημεριδες υπαρχουν και δωρεαν στο ιντερνετ, και που οι νεοι δεν αγοραζουν εφημεριδες αλλα ακομα και οι πολιτικοποιημενοι ενημερωνονται απο το ιντερνετ ειναι δυσκολο ο ριζοσπαστης να αυξησει τις πωλησεις του(αδυνατον ειναι βασικα) ποσο μαλλον οταν αυξανονται οι ανεργοι και οι μισθοι κατακρυμνιζονται ενω οι υποχρεωσεις αυξανονται.

      Διαγραφή
  15. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το κομμα πρεπει να εντεινει την προπαγανδα του στο internet, οπως εγινε και με τη δημιουργια του portal, εκει υπαρχουν μεγαλυτερες δυνατοτητες.

    Η υπαρξη του ριζοσπαστη ομως ειναι απαραιτητη γιατι το Portal δεν μπορεις να το παρεις στην αμασχαλη σου και να βγεις για εξορμηση.

    Απο εκει και περα ο καθενας μπορει να ειναι σε επικοινωνια με το κομμα, να πει τις αποψεις του, να κανει την κριτικη του. Μην περιμενετε ομως να γινει εδω αυτο, να κατσουμε δηλαδη να "κουτσομπολευουμε" το γιατι εγινε αυτο και δεν εγινε εκεινο(συμφωνω οτι το αρθρο του φιλου τρας ηταν καπως κοκκινο πανι αν και δεν το εβαλε με τετοιο σκοπο). Επισης δεν πιστευω οτι ο Prohja ειναι φιλικα προσκειμενος στο κομμα ουτε οτι μπηκε εδω απο αγνο ενδιαφερον να σχολιασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε post με συνέντευξη του Παφίλη έθεσα το θέμα και συνφωνό με την άνωθεν δημοσίευση.
      Δεν κερδίζεις έδαφος από τους γέρους αλλά από τους νέους και αυτοί ασχολούντε με το διαδύκτιο.Αν τώρα η ηλικία σας το επιτρέπει θα γνωρίζετε ότι την δεκαετία του 80 το κίνημα έχασε πολλούς συντρόφους από το πορτα-πόρτα έγιναν πασόκοι .Φυσικά τώρα δεν θα μπορούσε να συμβει κάτι παρόμιο αλλά αυτό για το οποιο πιστεύω είναι ότι με τον Ν.Μ εκτός χάνουμε σε προπαγάνδα

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σωστά δεν είμαι το βρήκες ποε....είμαι βαλτος από τον τσυριζα η απο την χροισυ αβγοι....μπραβο ευγε.

    Prohja

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω απο ποιον εισαι βαλτος η επηρεασμενος ουτε και θα συνεχισω τον διαλογο μαζι σου, εγω λεω αυτο που δειχνουν τα λεγομενα σου.

      Διαγραφή
    2. Τα λεγόμενα μ ειναι συγκεκριμενα .δεν το πρωτο μ ποστ. Έκανα μια ερωτηση απλη. Οι απντησεις ήταν απλά προκλήσεις. Ναι οκ δεν χρειάζεται να συνεχίσεις .μέχρι κ βαλτος έγινα....
      Prohja

      Διαγραφή
    3. @Prohja:
      Ερώτηση είναι το ποστ το ίδιο.
      Το να απαντάς σε ερώτηση με ερώτηση είναι προκλητικό από μόνο του.
      Απλά σηκώσαμε το γάντι

      Διαγραφή
  18. st.
    Σύμφωνα με την επιστημονική και άρτια ερμηνεία του Κόμματος για τις συνθήκες που ευνόησαν την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, η συγκέντρωση κεφαλαίου στα χέρια κάποιων διεφθαρμένων ανθρώπων (προφανώς μελών του ΚΚΣΕ ή αξιωματούχων της κρατικής μηχανής) υπόσκαψε την παραγωγική διαδικασία και τσάκισε την πίστη του κόσμου στα σοσιαλιστικά ιδανικά. Εκείνο λοιπόν που περιμένει κάθε υποψιασμένος και ταξικά προσανατολισμένος εργαζόμενος (ψηφοφόρος, συνοδοιπόρος κλπ) είναι η απάντηση στο ερώτημα: Πώς το ΚΚΣΕ δεν αντιλήφθηκε και συνεπώς δεν μπόρεσε να ανασχέσει την κατρακύλα του κινήματος που δεν σταμάτησε μέχρι τις μέρες μας! Γιατί κανείς δεν βρέθηκε να διαφοροποιηθεί, να ασκήσει έντονη κριτική στους "μεταρρυθμιστές" που -κακά τα ψέματα- θα υπάρχουν όσο υπάρχει κομμουνιστικό κίνημα! Είναι εξαιρετικά δύσκολο, ενθουσιώδεις συνομιλητές μου, να πάρει κανείς θέση στο θέμα "Μπογιόπουλου", που μπορεί προσεχώς να αποδειχθεί και ανύπαρκτο ως θέμα! Η ειρωνεία που ατυχώς διαπερνά κάποια σχόλια ή απαντήσεις είναι τουλάχιστο ατυχής και ανάρμοστη κατα την ταπεινότατη άποψή μου για κομμουνιστές νεολαίους.
    Mια διόρθωση-συμπλήρωση στο φίλο burner856: Φίλε, ο Νίκος δεν είναι "μάγκας" όπως λες. Είναι πολύ διαβασμένος κι έχει δουλέψει πάρα-πάρα πολύ. Θα είναι τεράστια αποτυχία, θεωρώ, η μη αποδοτική χρησιμοποίησή του απο το Κόμμα.
    Τέλος, φίλε Poe, επειδή παραπάνω απευθύνεσαι σε κάποιον ρωτώντας "κάθε πότε πηγαίνει στην κοβ του" σου μεταφέρω το γενικό συμπέρασμα της συζήτησης που είχα με συντρόφισα (νυν και όχι τεως) που είχε την τύχη να σπουδάσει Ιατρική στη σοσιαλιστική Ρουμανία: Στις κοβ, οι Ρουμάνοι σύντροφοι δεν είχαν και πολλά πράγματα να πουν. Η κομματική δουλειά είχε παντελώς αδρανήσει και εκφυλιστεί. Κάποιες κοπέλες, την ώρα της κοβ, έπλεκαν! Δεν είχαν τίποτα να πουν! Τα πράγματα που τους ενοχλούσαν, τις ανησυχίες ή τις διαφωνίες τα κρατούσαν μέσα τους. Για να μην παρεξηγηθώ δεν απομειώνω στο ελάχιστο ούτε την αξία, ούτε τη σημασία της κοβ. Απο μόνη της όμως δεν λέει απολύτως τίποτα. Σημασία έχει πόσο διψασμένος είναι κανείς για ιδεολογική κουβέντα, για διάλογο και βέβαια κατα πόσο ο εκάστοτε καθοδηγητής μπορεί να καλλιεργήσει αυτή τη δίψα. Συνεπώς, η ερώτησή σου "εσύ, πόσο συχνά πηγαίνεις στην κοβ σου" δεν αντιλαμβάνομαι σε τι εξυπηρετεί. Για τα απαξιωτικά σχόλια σε βάρος στελεχών του Κόμματος, Βurner856, τα θεωρώ τουλάχιστο εσφαλμένα, ποδοσφαιρικής προσέγγισης και τα αποδίδω στη σύγχυση της στιγμής.
    @zoot horn rollo. Nαι. Υπάρχουν ψηφοφόροι, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο Κόμμα, που δουλεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή στο εξωτερικό! Εαν απαντούμε σε σχόλια με ειρωνεία θεωρώντας τα κακεντρεχή, τότε είναι σαν να τους παραδίδουμε στους οπορτουνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα κάτι περί του αντίθέτου, απλά δεν μπορώ τις πονηράδες ορισμένων που, κακά τα ψέματα, τους προδίδει το ύφος τους, αν δεις ο συγκεκριμένος επιτίθεται από το πρώτο σχόλιο. Εσύ δεν έχεις τέτοιο ύφος, και πιο ουσιαστικά θέματα βάζεις που δεν εξαντλούνται με μερικές ανταλλαγές σχολίων εδώ ή αλλού,δεν είναι το ίδιο.

      Διαγραφή
    2. Μιση ωρα εγραφα ενα σχολιο και μου χαθηκε, τεσπα παμε παλι πιο συνοπτικα

      Καταρχην, αυτο που ρωτησα το ρωτησα γιατι νομιζα οτι ο Pronja επεσε στην αντιφαση να λεει οτι ειναι απο τη μια απλος φιλος του κομματος και απο την αλλη να ανηκει σε κοβ. Το ειπα λοιπον επειδη θεωρουσα(και θεωρω ακομα) πως δεν ειναι φιλικα προσκειμενος στο κομμα. Εκανα λαθος και το παραδεχθηκα, δες πιο πανω.

      Περα και πανω απο ολα τωρα, οποιος θελει να συμμετεχει στα του κομματος και τα του κινηματος μπορει να απευθυνθει στις λαικες επιτροπες, στα σωματεια, στο ΠΑΜΕ, στο ιδιο το κομμα. Αυτο γινεται με πολλους τροπους, ειτε με την ανταποκριση στα καλεσματα, ειτε με την ενταξη στο κινημα και τον αγωνα. Εκει θα του δωθουν ευκαιριες και να ακουστει και να ακουσει αλλα και να ρωτησει, οχι βεβαια να εχει την απαιτηση να γινει σονει και καλα το δικο του...

      Εμεις εδω ειμαστε απλοι φιλοι του κομματος, δεν το εκπροσωπουμε ως οργανα του για να μπορουμε να απαντησουμε υπευθυνα σε αυτα τα ερωτηματα και ωφειλουμε την παραννοηση οτι εμεις ειμαστε κατι παραπανω απο αυτο να την διαλυουμε. Δεν εκπροσωπουμε το κομμα εκπροσωπουμε τους εαυτους μας και επειδη πολλοι παραννοουν πρεπει να ειμαστε πολυ προσεχτικοι να μη δινουμε λαθος εντυπωσεις.

      Το να αρχισουμε τα κουτσομπολια γιατι και πως και τι θα γινει τωρα, δεν εξυπηρετει σε τιποτα, ουτε καμια απορια προκειτε να λυσουμε, ουτε καποιος θα φυγει πιο διαφωτισμενος απο εδω αν αρχισουμε την σεναριολογια.

      Ο Pronja και ο καθε Pronja, να απευθυνθει εκει που πρεπει και αν θελει να επηρεασει με τις "καθαρες του αποψεις" ας το κανει με το παραδειγμα του που ειναι και ο πιο σωστος τροπος. Εμας παντως δεν θα μας χρησιμοποιησει ος "μαξιλαρι" για να πνιξει τον πονο του η να περασει την ωρα του.

      Αυτα που λες για τις πρωην σοσιαλιστικες χωρες δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που γινεται σημερα στο σχολιασμο εδω οποτεειναι ατοπο. Θα ειχε νοημα αν το ιδιο το κομμα απεκλειε τους φιλους του και τα μελη απο το διαλογο, η αν δεν υπηρχε τιποτα να ειπωθει(παντως ο προσυνεδριακος δεν εδειξε αυτο).

      Αυτα απο μενα

      Διαγραφή
    3. συγνωμη για τα πολλα ορθογραφικα αλλα τα εγραψα βιαστικα

      Διαγραφή
  19. st.
    @Poe
    Σίγουρα το Κόμμα δεν αποκλείει φίλους του απο το διάλογο. Εκείνο όμως που θεωρείς άσχετο, δηλαδή η αδυναμία του ΚΚΣΕ να αντισταθεί στον εκφυλισμό και τη δημαγωγία των πεφωτισμένων της "γλάσνοστ" (μην ξεράσω) και της "περεστροικα" κάπου οφείλετε! Κάποιοι σύντροφοι, με αφορμή την τοποθέτηση του Νίκου προσυνεδριακά, κράτησαν μια άκρως επιφυλακτική στάση. Πως θα ηγηθείς του λαϊκού κινήματος όταν διακατέχεσε απο καχυποψία και η έλλειψη εμπιστοσύνης, φίλε Poe; Γνωρίζουμε οτι το διεθνές καμμουνιστικό κίνημα πλήρωσε αδρά την εμπιστοσύνη του σε "γκλασνοστ" και διάφορους επαναστάτες φωστήρες, και συνεπώς έχει κάθε λόγο και δικαιολογία να είναι άκρως επιφυλακτικό σε διαφοροποιήσεις. Όμως, εκλεκτέ μου συνομιλητή, δεν γίνετε να μην εμπιστεύεσε κόσμο τροφοδοτώντας την αντικομμουνιστική σπέκουλα. Κοντολογίς, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία την έντιμη και ξεκάθαρη προσυνεδριακή τοποθέτηση του Νίκου -και του κάθε Νίκου- αναρωτιέμαι: Εαν στο ΚΚΣΕ υπήρχαν άνθρωποι με ξεκάθαρη έντιμη τοποθέτηση, επιστημονική αρτιότητα, έντονα κριτική διάθεση και κυρίως ακλόνητο ήθος, θα μπορούσε ο κάθε Γκορμπατσώφ (γ.γ του ΚΚΣΕ θυμίζω) να εξαπατήσει 200 και πλεον εκατομμύρια κόσμο, να υποστείλει τη σημαία της εργατικής τάξης και να ξεπουλήσει την ψυχή και το σώμα της Σοβιετικής Ένωσης; Είναι πολύ σύνθετα κάποια πράγματα, αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι. Δεν θα τα εξαντλήσουμε σε φορουμ. Χρειάζετε όμως ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αρκετό διάβασμα - που δυστυχώς με τη σειρά του απαιτεί πολύ χρόνο. Αυτά για απόψε και συγνώνη αν κούρασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε, μην πας να βγαλεις λαγο απο το καπελο με τα εντιμε συνομιλιτη και τα λοιπα
      Δεν θα σου απαντησω ετσι οπως θες γιατι ξερω που το πας πολυ καλα

      Οσον αφορα το κκε, δες τον προσυνεδριακο διαλογο του και δες και του συριζα, δες και τα συνεδρια του κκσε πχ επι σταλιν, αν θεωρεις οτι δεν υπηρχε ζωντανος διαλογος και διαπαλη "οκ", αν θεωρεις οτι τιμωρουνταν καποιοι επειδη διαφωνουσαν με το τι αποφασιζονταν στο συνεδριο, τοτε παλι "οκ". Οσο για τον μπογιοπουλο οτι τον "τιμωρει" το κομμα και καλα για την τοποθετηση του στο συνεδριο, τα ιδια λεγονταν και πριν απο το συνεδριο...οτι τον τιμωρει το κομμα, μαλλον ηξεραν πως θα τοποθετηθει στο συνεδριο. Ο ιδιος ο μπογιοπουλος παντως λεει μην προσπαθειτε να χτηπησετε το κομμα μεσα απο εμενα, αρα μαλλον απόστρεφεται αυτην την παραφιλολογια που σκοπο εχει μονο να κλονισει την εμπιστοσυνη του κοσμου στο κκε, ενα κομμα που παντα αντικρυζει το λαο στα ισια. Αληθεια αυτο εχετε να μας προσαψετε;

      Επισης δεν κοπηκε μονο η στηλη του μπογιοπουλου ουτε και ειναι η μονη που εχει κοπει κατα καιρους, γιατι πρεπει εκει συγκεκριμενα να υπαρχει παρασκηνιο;

      Απο εκει και περα το τι γινεται στα σχολια του ρεντφλαι δεν εχει καμια σχεση ουτε με τα συνεδρια του κκε ουτε με τα συνεδρια του κκσε, υπο αυτην την εννοια λοιπον, δεν θα κανουμε την οποια κριτικη μας εδω, την κανουμε εκει που πρεπει, οποτε νομιζουμε πρεπει και οσο πρεπει, και την κριτικη και την αυτοκριτικη την οποια εκεινοι που κλαιουν και οδυρωνται για το κομμα και τα λαθη του στα διαφορα social media σπανια τους ακους να κανουν.

      Διαγραφή
    2. Καλο ειναι επισης να ξερεις οτι αυτα που γραφεις εσυ για τον μπογιοπουλο τα γραφει και ο Γιωργος ο Μαστορας, και αμα δεν ξερεις ποιος ειναι ο γιωργος ο μαστορας δες το τελευταιο μου αρθρο.

      Διαγραφή
    3. για να σε διευκολυνω

      "Εμείς, απλώς να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπογιόπουλος ήταν στο στόχαστρο του Κουτσούμπα και της νέας ηγετικής κλίκας του κομματικού μαγαζιού του Περισσού και γι’ αυτό τον λόγο είχε αποκλειστεί από το πρόσφατο συνέδριο του ΚΚΕ (δεν εξελέγη από την Κ.Ε. στην οποία είναι μέλος!). Κάποιες απόψεις του για τον ανεπάγγελτο και παιδί του κομματικού σωλήνα νέο Γ.Γ. του κόμματος δεν άρεσαν και τώρα που δόθηκε η ευκαιρία έφυγε κλοτσηδόν από την κομματική φυλλάδα."

      Τα παραπανω απο Γιωργο Μαστορα, αρθρογραφο του ιστοτοπου της Χρυσης Αυγης

      Διαγραφή
  20. st.
    Η έκφραση που χρησιμοποίησα είναι "εκλεκτε συνομιλητή" και δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι λαγοί, ούτε τα καπέλα, ούτε ο προσυνεδριακός του συριζα (πως κολά αυτό στη συζήτηση!), ούτε θέλω να υποκαταστήσω κομματικές διαδικασίες. Δεν έκανα καν λόγο για το ΚΚΣΕ του Στάλιν, αλλα για το ΚΚΣΕ του Γκορμπατσωφ! Επίσης αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιό μου, θα δεις οτι δεν μίλησα καν για "τιμωρία" αλλα για επιφυλακτικότητα η οποία εν μέρει είναι και δικαιολογημένη! Δεν μίλησα καν για "κόψιμο" καμιάς στήλης! Το "θέμα Μπογιόπουλου" τις επόμενες ημέρες μπορεί να αποδειχθεί ανύπαρκτο! Δεν καταλαβαίνω καν που καταλαβαίνεις οτι "θέλω να το πάω". Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά το σχόλιο, για να δεις πως δεν προσάπτει τίποτα σε κανένα, αλλα παραθέτει και δημοσιοποιεί προβληματισμούς. Μην αμύνεσαι, φίλε, μην επιτίθεσαι άσκοπα και κυρίως μην διαβάζεις με την ίδια ταχύτητα που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ουσια αντιπαραβαλεις το σημερινο ΚΚΕ με το ΚΚΣΕ επι Γγορμπατσωφ και υποννοεις οτι ο Μπογιοπουλος επειδη ειπε κατι που "δεν αρεσε" τιμωρειται απο το κομμα. Δηλαδη οτι το σημερινο ΚΚε ειναι στα προθυρα της καταρρευσης οπως το ΚΚΣΕ επι Γκορμπατσωφ και αρνειται να ακουσει τις λογικες φωνες(βλεπε μπογιοπουλος) που εμφανιστηκαν στο συνεδριο, και οχι μονο αυτο αλλα και απο πανω τους παραγκωνιζει και τους φιμωνει.

      Μελισταλακτε φιλε μου, μην παιζουμε παιχνιδακια με τις λεξουλες, πολυ ξεκαθαρο ηταν το τι ηθελες να αφησεις να εννοηθει, πονηραδες αλλου.

      Διαγραφή
    2. Και εγω δεν σου αντιπαρεβαλα τυχαια το ΚΚΕ με το ΚΚΣΕ επι Σταλιν

      Διαγραφή
    3. st.
      Το μόνο που δεν έχω καταλάβει είναι το αν πράγματι δεν κατάλαβες, ή το αν δεν θέλεις να καταλάβεις αυτό που λέω. Εξηγώ, για να μην παρεξηγούμαστε. ΔΕΝ ταυτίζω το σημερινό ΚΚΕ με το ΚΚΣΕ του Γκορμπατσοφ. Με τρώει όμως το σαράκι της αγωνίας, του κατα πόσο το Κόμμα έμαθε απο τα λάθη του παρελθόντος (ναι, εδώ αναφέρομαι στο ΚΚΣΕ του Γκορμπατσοφ), χωρίς (να το πω όσο πιο "χοντρά") να ταυτίζω, να αντιπαραβάλω ή να συγκρίνω καταστάσεις. Κάποια πράγματα τα προεκτείνεις χωρίς λογικό ειρμό. Στο στόμα μου δεν θα βάζεις πράγματα που δεν είπα. Τέλος!

      Διαγραφή
    4. @st.:
      Εάν διαβάζοντας τον 2ο τόμο του Δοκίμιου ιστορίας, και τις αποφάσεις του 19ου συνέδριου δεν κατάλαβες ακόμη εάν το Κόμμα έχει διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος, εγώ τουλάχιστον σηκώνω τα χέρια ψηλά...
      Για να βοηθήσω:
      Δοκίμιο ιστορίας Β' τόμος:
      https://docs.google.com/file/d/1KiO9yoMyYKGkFz3zt5cMJJzISL132yUyZUTQQhpri6aqSH6gUxbYFr9xq4Yh/edit?hl=el
      Πολιτική απόφαση του 19ου συνέδριου:
      http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/4/2013&id=14560&pageNo=1&direction=-1

      Διαγραφή
    5. Eιλικρινά ευχαριστώ για τα links. Δεν διάβασα, για να είμαι ειλικρινείς, το 2ο τόμο του Δοκίμιου ιστορίας, ούτε όλες τις αποφάσεις το 19ου συνεδρίου. Πολλά πράγματα θέλω να διαβάσω, αλλα δυστυχώς δεν έχω το χρόνο. Εμπειρικά, όπως οι περισσότεροι φίλοι και οπαδοί, προσπαθώ να προσεγγίσω μια πραγματικότητα με αφορμή (κι όχι αιτία) όλο αυτό το θόρυβο γύρω απο το Ν.Μ. Εκφράζοντας μια επιφύλαξη, αγωνία (όπως θες πες το) κάποιος παραπάνω ούτε λίγο, ούτε πολύ με θεώρησε Χαυγίτη ή θιασώτη της φασιστικής προπαγάνδας! Δε μου αρέσει ούτε να νουθετώ, ούτε να δίνω συμβουλές αλλα μάθετε παιδιά όταν ανήγετε διάλογο με τον κόσμο να τον προσεγγίζετε όπως πραγματικά είναι, κι όχι όπως θα θέλατε ή όπως φαντάζεστε οτι είναι. Η ειρωνεία που διαπνέει κάποιες απαντήσεις και το "τσαμπουκαλεμένο" ύφος κάνουν περισσότερη ζημιά παρά οφελούν. Με χαρακτηριστική ευκολία η "εν μέρει δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα" του σχολίου μου, μετατράπηκε σε "τιμωριτική διάθεση"! Και για να κλείνουμε, για κάποιους λόγους που δεν είναι της στιγμής να εξηγήσω, εμένα το Κόμμα δεν υπάρχει περίπτωση να με χάσει. Όσο μπορώ θα το στηρίζω στις καλές και στις κακές του στιγμές. Προσέξτε όμως πως αντιμετωπίζετε τον κόσμο, που εκφράζει επιφυλάξεις και αγωνίες. Μην τον χαρίζετε στον αντίπαλο.
      Δεν θεωρώ οτι η συνέχιση του διαλόγου έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Ευχαριστώ για τα link...

      Διαγραφή
  21. zoot horn rollo Το πόσο επιθετικό είναι το ύφος μπορεί κανείς να το δει στα ποστ μου..
    ας μας πεις εσύ για το δικό σου....
    thrash ναι ίσως να είναι προκλητικό που απάντησα με ερώτηση(δεν ήταν σκόπιμο) αλλά κάπου ξέφυγε το θέμα...
    όπως σου πα λάθος και δικός που άνοιξες το θέμα και έδωσες χώρο σε μένα τον βαλτό να κάνει την προπαγάνδα του...
    κάτι τελευταίο τακτικές του τύπου zoot horn rollo και λιγότερο του πόε είναι απλά τραγικές....
    αν δεν σας αρέσει να γράφουμε κάτι διαφορετικό να το βάλετε σε ανάρτηση να μην γράφουμε απλά.....
    χαρακτηρισμοί τύπου βαλτός και δείκτη πόσο κκε είσαι απλά είναι γραφικοί και δείχνουν άλλα πράγματα....
    τέλος

    prohja


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή έχω βαρεθεί να απολογούμε για τον Μπογιόπουλο και όλοι μας βέβαια, θα πρέπει και είναι από μεριάς του θέμα τιμής και αξιοπρέπειας,η να βγει και να απαντήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χωράει κανένα σχόλιο πια η να αποχωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αλεξάνδρα Κάντα:
      Έχει απαντήσει επανειλημμένα:
      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7632330&publDate=28/9/2013

      http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/4/2013&id=14542&pageNo=27&direction=-1

      Δεν είναι δυνατόν να κάνει αυτή την δουλειά συνεχώς (έχει και άλλες...)

      Διαγραφή
  23. Απολογισμός:
    Μετά από 70τόσα σχόλια, " απάντηση συγκεκριμένη, σύντομη και επί της ουσίας" ακόμη δεν πήραμε από κάποιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. άκου αγαπητέ ,υπάρχει τρόπος ξαναλέω να απαντήσει χωρίς να αφήνει περιθώρια για σχόλια,εκτός και αν υπάρχει λόγος για όλη αυτή την παραφημολογία ,πάντως στο χωριό μου λένε το πολύ το κύριε ελέησον το βαριούνται και οι αγγέλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αλεξάνδρα Κάντα:
      Δεν μου μοιάζει να αφήνει περιθώρια ο ίδιος.
      Μάλλον κάποιοι τα παίρνουν μόνοι τους (τα περιθώρια)

      Μάλιστα νομίζω πως τα πλείστα των εξω(και αντί)κομματικών εγκωμίων για τον Ν.Μ. αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό.
      Στο να προκαλέσουν το συναίσθημα του "άει σηχτήρ -δρόμο"...
      Γιατί μπορεί οι οπορτουνιστές (και οι φασίστες) να μην σκαμπάζουν γρι από ανάλυση, αλλά στην σπέκουλα είναι μανούλες....

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ανωνυμα σχολια δεν δημοσιευονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ολος ο κοσμος ρωταει τοσο καιρο γιατι κοπηκε ο Μπογιοπουλος απο τον ριζο και η απαντηση σας ειναι με ερωτηση -Ποιοί, με ποιά ιδιότητα, και ποιόν στόχο,
    ζητάνε από την ΚΕ του ΚΚΕ λογαριασμό για την διαχείριση του οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ;
    ΚΑΙ κατηγορειτε τους παντες γιατι δεν απαντανε ενω εσεις δεν απαντατε διοτι δεν ειστε αρμοδιοι!
    Προφανως ουτε αρμοδιοι να κανετε αυτην την ερωτηση ομως!!!!!!

    Απο οτι φαινεται ομως κυριως ρωτανε οι φιλοι και τα μελη του κομματος που τους αρεσε η στλη του και ο Μπογιοπουλος!!!! και αυτο φανηκε απο τα σχολια εδω μεσα!!!!!!!αρα μαλλον εχετε παρει την απαντηση σας παροτι προσπαθειτε να μαντρωσετε τον κοσμο να παει στην ΚΟΒ να μαθει!!!

    η απαντηση ειναι απλη και σαυτο η ΚΕ του ΚΚΕ κανει οτι γουσταρει χωρις να λογαριαζει κανεναν!και απο κει περα πειτε οτι θελετε αλλα λογια να αγαπιομαστε μονο!

    Τεντυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Τεντυ:
      Άντε ρε Τέντυ σοβαρά;
      Το ποντίκι, η Iskra, το βαθύ κόκκινο, η Χρυσή Αυγή και όλοι οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι "ανησυχούντες" για τον Ριζοσπάστη και τον Μπογιόπουλο (ειδικά για τον Μπογιόπουλο -για τον Λεκάτη δεν ανησύχησε κανένας), είναι αναγνώστες του Ρίζου που τους άρεσε ο ημεροδρόμος;
      Δεν πας μέχρι την γωνεία να δεις αν έρχομαι;

      Διαγραφή
    2. Όλος ο κόσμος αυτό ρωτάει, ε Τέντυ;
      Για να τον δούμε και λίγο "όλο τον κόσμο" για να ξέρουμε και γιατί μιλάμε
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6197.html

      Διαγραφή
    3. Ιμπραήμ Κουτουλουάι2 Οκτωβρίου 2013 στις 3:20 μ.μ.

      Κάτσε ρε τρας εσύ αμφισβητείς ότι κάποιοι αναγνώστες του ριζοσπάστη έχουν εξοργιστεί από το κόψιμο της στήλης του Μπογιόπουλου? Αμφισβητείς ότι υπήρχε κόσμος που έμπαινε έστω μέσω ίντερνετ και διάβαζε την στήλη του? Δεν σε αφορά αυτός ο κόσμος? Όλα αυτά τα σαιτ εκμεταλλεύονται άθλιους χειρισμούς και στο θέμα Μπογιόπουλου και κάνουν πάρτυ ενάντια στο ΚΚΕ. Λογικό είναι όταν τους στρώνουν κάποιοι το χάλι.

      Διαγραφή
    4. @Ιμπραήμ Κουτουλουάι:
      Ναι, φυσικά και το αμφισβητώ πως οι αναγνώστες μπορεί να έχουν "εξοργιστεί" [SIC] από την απουσία μίας, μόνης και συγκεκριμένης στήλης.
      Ο Κυριακάτικος άλωστε (στον οποίο ποτέ δεν ύπηρξε στήλη του συγκεκριμένου αρθρογράφου) έχει πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις και αναγνωσιμότητα, πράγμα που αποδυκνύει πως όλοι αυτοί δεν είναι αναγνώστες του "Ρ".
      Επίσης τα σχεδόν 100 σχόλια σε αυτό το ποστ, και τα μόλις 4(!!!!!) σε αυτό με τις δηλώσεις του Σαμαρά πως μετά την ΧΑ σειρά έχει το ...ΚΚΕ(!!!!!!!!!!!!!!),
      http://redflyplanet.blogspot.com/2013/10/blog-post_1848.html?showComment=1380725377439#c8217520771248148073
      είναι ενδεικτικά και για τις καλές προθέσεις των σχολιαστών μας. Πονάνε όλοι αυτοί για το ΚΚΕδικό όταν λιγοστεύει μία στήλη στον "Ρ", και είναι παγερά αδιάφοροι όταν ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει διώξεις...
      Κατεβήκανε σωβρακάκια....

      Διαγραφή
    5. Τέντυ σωστά τα λες - μόλις γύρισα από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και δεν ήταν ούτε ένας που να πει κάτι για τον Μπογιόπουλο. Κατάλαβες; Πάνε να μαντρώσουν τον κόσμο στην πραγματικότητα για να αποφύγουν την επανάσταση του πληκτρολογίου. Το λέει και η Ελευθεροτυπία.

      Διαγραφή
  29. τι εγινε τρας δε σου αρεσε το σχολιο το βρηκες δυσκολο να το απαντησεις και το εκοψες?
    τεντυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σου έκοψα κάτι εγώ.
      Ξανακάντο, και εφόσον δεν αντίκειται στους λανόνες σχολιασμού, παρακαλώ τους συναγωνιστές να το δημοσιέυσουν...

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια Τέντυ, για αυτό (http://redflyplanet.blogspot.com/2013/10/blog-post_1848.html) δεν σε ενδιαφέρει να σχολιάσεις κάτι;

      Σας έφαγε ο ΚΚΕδισμός σας...

      Διαγραφή
  30. και να το ξανακανω αφου δεν ειναι στους "κανονες του σχολιασμου οποτε μας συμφερουν" το ιδιο αποτελεσμα θα εχουν! Οσο γιαυτο που λες προφανως και τους επομενους που θα χτυπησουν ειναι οσους θελου εξοδο απο ΕΕ και ΝΑΤΟ προφανως θελουν να ξεκαθαρισουν και με τους κομμουνιστες! Το σχολιο σου βεβαια του 2.52 ειναι εκτος θεματος αναρτησης αρα πρεπει να κοπει συμφωνα με τους κανονες που οι ιδιοι βαζετε αλλα μαλλον ειναι απο αυτα που σας συμφερουν.

    τεντυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @τεντυ:
      Οκ, κατάλαβα. Κανένα σχόλιο δεν έχεις κάνει και μας πουλάς τρελλίτσα.
      Και το σχόλιο στις 2:52 αποδυκνύει το υποκριτικό του "ενδιαφέροντος" κάποιων.
      Κάπου εδώ μας αποχαιρετάς χρυσαυγιτάκο, και μην ξαναμπείς στον κόπο -έχουμε γλαρόσουπα.
      Έπρεπε να έχεις κοπεί εξ'αρχής, αλλά ομολογώ πως με διασκέδασες...

      Διαγραφή
  31. http://unfollow.com.gr/blog/item/300-fidaki.html

    Είμαι περίεργος να δω τι θα πούνε τώρα όλοι αυτοι;
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιάννης:
      Tίποτε δεν θα πούνε. Για τον Ριζοσπάστη λένε και όχι για το unfollow

      Διαγραφή
  32. Αγαπητέ Trash
    To "Δοκίμιο ιστορίας Β' τόμος:"
    https://docs.google.com/file/d/1KiO9yoMyYKGkFz3zt5cMJJzISL132yUyZUTQQhpri6aqSH6gUxbYFr9xq4Yh/edit?hl=el
    δεν είναι η έντυπη ΟΡΘΗ μορφή που κυκλοφορεί από την Σύγχρονη Εποχή. Είναι χωρίς τις διορθώσεις - επεκτάσεις - τεκμηριώσεις των θεμάτων που πραγματεύεται και κατά συνέπεια μπορεί να δημιουργήσει ασάφειες και παρανοήσεις η ανάγνωσή του.
    Αν κάποιος θέλει να διαβάσει τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα του, θα μπορούσε με 20 ευρώ να το βρει σε προσφορά κάθε λίγο και λιγάκι στην ΣΕ ή να δώσει τα 30ευρώ αν βρίσκει πως "δερματόδετος" τόμος 800σελίδων τα αξίζει. Τα 20ευρώ(κόστος) είναι διαχρονικά για όποιον είναι άνεργος κτλ.

    Αγαπητέ @Panos
    στο blogger προφίλ
    Χειριστής ανυψωτικού = Χειρηστής ανυψωτικού

    Είπα και γω τις παραινέσεις μου, φυσικά εντός θέματος, γεια σας.

    ΥΠΟΓΡΑΦΗ (σύμφωνα με τους όρους του συγκεκριμένου blog). Κορυφαίο!

    Ηφαργόπυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ηφαργόπυ:
      ¨εχεις δίκιο, δεν πρόλαβα να τσεκάρω. Υπάρχει και η κανονική έκδοση κάπου στο scribd πάντως. Με ελάχιστο ψάξιμο την βρίσκει κάποιος (που δεν έχει τα 20 ευρώ).
      Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει δυνατότητα αγοράς του βιβλίου είναι σκόπιμη, μια και ένα τόσο μεγάλο έργο δεν γίνεται να μελετηθεί ηλεκτρονικά.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Trash
      Κάνω κατάχρηση, αλλά τι να κάνουμε που με αρέσουνε οι καταχρήσεις;

      1.http://www.scribd.com/doc/60049171
      Published by sypermath σελίδες 523(μόνο)

      2.http://www.scribd.com/doc/59560449
      Published by Basiliki Metatroulou σελιδες 613

      3.http://www.scribd.com/doc/59521073
      Published by Kostas Paloukis σελίδες 613

      Του Κώστα είναι η πρώτη χρονολογικά παρουσία και αν δεν με απατά η μνήμη είχε μπει σε "αλφαβήτα" αλλά καμία δεν είναι πλήρης.

      Ο όγκος του βιβλίου έχει αποτρέψει έως σήμερα την μεταφορά του σε scribd. Οι "εκδόσεις" που κυκλοφορούν είναι εκείνες που είχαν σταλλεί για "διαβούλευση"(sic).
      Αν κάποιος γνωρίζει να έχει ανέβει η πλήρης έκδοση ας το γράψει.

      ΥΠΟΓΡΑΦΗ (σύμφωνα με τους όρους του συγκεκριμένου blog).Κορυφαίο!

      Ηφαργόπυ

      Διαγραφή
  33. τρας από τι μια μου λες ότι άλλοι αποφασίζουν για τις δημοσιευσεις και Από την άλλη απφασιζεις. ότι κοβομαι. Κατάλαβα πόσο ζοριστικες στο σχόλιο μου!αποτη άλλη αν με εξοχές για ΧΑ είσαι απλά βλάκας
    τεντυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @τεντυ:
    Εάν κοιτάξεις στην δεξιά στήλη θα δεις πως το μπλογκ το διαχειριζόμαστε 8 άνθρωποι, και αν είχες δράμι μυαλό θα καταλάβαινες πως δεν είμαι όλη μέρα μπροστά στο pc. Όποιος δει πρώτος τα σχόλια, τα εγκρίνει.
    Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν μπορώ να κόψω σχόλια και εκ των υστέρων.
    Με διασκεδάζει τρομερά όμως ότι περνιέσαι για έξυπνος, για αυτό και δεν σου έχω κόψει τίποτα.

    Α, μπα;
    Δεν είσαι χρυσαύγουλο;
    Τί είσαι τότε;
    Και μην πεις τίποτε, αυτά οι φασίστες που κρύβονται τα λένε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εγω εσβησα συνολο 3 σχολια τα οποια δεν ειχα ονομα και το εγραψα απο κατω(το εγραψα δυο φορες μονο και οχι τρεις γιατι τα 2 απο αυτα ηταν κολλητα).

    Το ενα εκ των τριων σχολιων που εσβησα(για την ακριβεια αφαιρεσα γιατι υπαρχει ακομα δυνατοτητα να επανελθουν νομιζω) ηταν θετικο προς αυτα που ελεγε ο τρας, δεν τα εσβησα λοιπον επειδη διαφωνουσαν, τα εσβησα επειδη ηταν ανωνυμα.

    Αν καποιος αλλος αφαιρεσε σχολια δεν ξερω, εγω λεω για αυτα που αφαιρεσα ο ιδιος, οπως θα ειδατε δεν δισταζω να απαντησω σε οποιοδηποτε αντιθετο επιχειρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ".....Τώρα κόβει σελίδες. Κοστίζει το χαρτί, δεν το παίρνεις τζάμπα είν' αλήθεια!
    Αλλά αν κόβεις μια στήλη, πρέπει να είν' αυτή που διαβάζεται πιο πολύ. Ας με συγχωρήσουν και τα διευθυντικά στελέχη και οι λοιποί συνεργάτες, αλλά γνωρίζω πολλούς πέρα απ' την ταπεινότητά μου, που διαβάζαμε το Ριζοσπάστη απ' το τέλος, όπου και η στήλη «Ημεροδρόμος» του σ. Νίκου Μπογιόπουλου.
    Κόβουμε το Νίκο ή τον απολύουμε κιόλας; Κι αν όχι, τι; Να γράφει τα εφημερεύοντα;
    Ή μήπως κάποιοι δεν συγχωρούν την έκφραση διαφορετικής γνώμης, όπως την εξέφρασε ο καλός σύντροφος και διανοητής, στον προσυνεδριακό διάλογο;
    Αυτό συζητιέται σύντροφοι και μάλιστα ευρέως.
    Γι αυτό: Όχι και το Νίκο!!! [ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ]
    Υγ. Θα μου πείτε δεν μπα να γράφει ότι θέλει ο Διονύσης Τσακνής, εμείς ακούμε τώρα Πάνο Μουζουράκη.....[Βουντενιώτης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βουντενιώτης:
      Ο Τσακνής συγκαταλέγεται στους "αγωνιούντες οπαδούς του κόμματος";
      Γιατί από ότι ξέρω, άλλες "παρέες" κάνει.
      Τέλος πάντων, ακόμη ένας (για εσένα λέω και όχι για τον Τσακνή που τον ξέρουμε) που βρίσκει αρκετά σημαντικό να σχολιάσει σε αυτό το ποστ, και αρκετά ασήμαντο για να ασχοληθεί αυτό με την δήλωση Σαμαρά πως "τώρα έχει σειρά το άκρο που είναι ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ". (104-4 τα σχόλια μέχρι στιγμής)
      Πήξαμε στους "ανησυχούντες κομμουνιστές" ρε παιδάκι μου...

      Διαγραφή
    2. @Βουντενιώτης:
      Για το κομμάτι
      "Ή μήπως κάποιοι δεν συγχωρούν την έκφραση διαφορετικής γνώμης, όπως την εξέφρασε ο καλός σύντροφος και διανοητής, στον προσυνεδριακό διάλογο;"
      λέω κάποιος που δεν πάσχει από νοητική στέρηση, δεν είναι δυνατό να το πάρει σοβαρά, για τον απλό λόγο πως κόπηκαν ταυτόχρονα ΔΥΟ στήλες από τον "Ρ".
      Ο Λεκάτης που ακριβώς διαφώνησε και δεν το ξέρει κανείς;
      Υ.Γ.
      Το ερώτημα μου γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς για τον Λεκάτη, όλο το προσπερνάτε μπαγάσηδες....

      Διαγραφή
    3. "...που διαβάζαμε το Ριζοσπάστη απ' το τέλος" εδώ και καιρό όμως Διονύση Ριζοσπάστης ΤΕΛΟΣ για σένα, δε περίμενες πάντως το Μπογιόπουλο για να σαλπάρεις γι'αλλού.
      Ο Τσακνής έχει "συντρόφους" να χαίρεται: τους καμουφλαρισμένους συριζαίους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Αλαβάνο, το Ρούση και όλους αυτούς που θέλουν να εξακολουθεί να υπάρχει ο καπιταλισμός αλλά δε το λένε και κοροϊδεύουν το κόσμο. Ας μοιραστεί άλλες αγωνίες.
      Γράφατε διάφορα πιο πάνω για τα σχόλια μου.Σε όποιον εξέφρασε ειλικρινά μια άποψη, το σεβάστηκα. Το ύφος μου είναι κάπως; Ειρωνικό; Μπορεί σε κάποιες περιπτωσεις. Δε φταίω εγώ γι'αυτό τις περισσότερες φορές, ας το δείτε καλύτερα ορισμένοι.

      Διαγραφή
  37. Ειναι μεγαλο λαθος στο stop στην στηλη του Μπογιοπουλου .Και για να προλαβω χαρακτηρισμους ψηφιζω 30 χρονια το ΚΚΕ και θα συνεχισω να το ψηφιζω και το αναφερω αυτο για να τονισω οτι το σχολιο μου αποτελει προβληματισμο και τιποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος που εκφράζει μια ειλικρινή ανησυχία και προβληματισμό,δε συγκρίνεται με διάφορους παραπάνω τρολλάδες

      Διαγραφή
  38. TRASH μου αρέσει που όλοι ακολουθούν ακριβώς αυτό που γράφεις και επειδή μπορεί να έχουν ξεχάσει τι ακριβώς έγραψες το ξαναγράφω για να το θυμηθούν:
    " -Ποιοί, με ποιά ιδιότητα, και ποιόν στόχο, ζητάνε από την ΚΕ του ΚΚΕ λογαριασμό για την διαχείριση του οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ;

    Μια απάντηση συγκεκριμένη, σύντομη και επί της ουσίας παρακαλώ..."
    Απ ότι είδες και είδαν οι περισσότεροι, όλα έχουν ειπωθεί εκτός από το βασικό ερώτημα.
    Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω εγώ προσωπικά είναι το εξής:
    Πως διάολο είναι δυνατόν να λένε ότι είναι με το ΚΚΕ, ότι είναι 30 χρόνια ψηφοφόροι, να μην έχουν καταλάβει τίποτα από τη λειτουργία του κόμματος και να έχουν τέτοιες απορίες σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, μιας κρίσης που έχει σαν συνέπεια, την δυσκολη οικονομική κατάσταση του κόμματος.
    Μια οικονομική κατάσταση που αναγκάζει το κόμμα να συνεχίσει χωρίς βασικά εργαλεία την προπαγάνδα του, που αναγκάζεται να στερηθεί τα κομματικά του όργανα προκειμένου να επιβιώσει.
    Εγώ θέλω από όλους αυτούς που γράφουν και τάχα κλαίνε, να γράψουν τον αριθμό ή τους αριθμούς των κουπονιών του κόμματος, που έχουν κόψει το τελευταίο δεκάμηνο αυτού του χρόνου.
    Κατάληξη;
    ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ; Α Π Ο Δ Ε Ι Ξ Η!!!! ΤΩΡΑ όμως, σ' αυτή την ανάρτηση, αλλιώς καντε μας τη χάρη και τραβάτε σε κάποιο πολιτικό μαγαζάκι που όλα πουλιώνται και όλα αγοράζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητοί φίλοι γειά σας. Κρίνω σκόπιμο να πω δυό λέξεις για το θέμα.
    α) Με τα παιδιά της διαχείρησης θα πω ότι συμφωνώ πλήρως μαζί τους.
    β) prohja είναι λάθος που δημοσιοποιείς προσωπικά σου δεδομένα. Δεν είναι σωστό να εκτίθεσε έτσι. Αντίκητε και σε κάθε κανόνα περιφρούρησης του εαυτού σου. Το επώνυμό σου όμως μου είναι γνωστό. Παρόλα αυτά δεν θέλω να κάνω συνειρμούς για ευνόητους λόγους και θα ήθελα οι διαχειρηστές να μην άφηναν το ποστάρισμα να εκδοθεί με όνομα άσχετα με το άν ο prohja το έκανε. Γνώμη μου.
    γ) Δεν έχουμε κομμουνιστόμετρο ούτε εντός ούτε εκτός ΚΚΕ. Όλοι κρίνονται απ' την στάση τους κάθε μέρα. Άλλωστε κομμουνιστής δεν είναι κάποιος που αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος.
    δ) Δεν καταλαβαίνω τέτοια πρεμούρα για τον Ν.Μ. Ο ίδιος τουλάχιστο δεν δείχνει να χρειάζεται τέτοια υποστήρηξη. Δεν εκδιώχθηκε, δεν χαρακτηρίστηκε, δεν αντέδρασε. Τέλος. Τα άλλα είναι παραφιλολογία.
    ε) Ο ''Ρ" είναι όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ όχι των κομμουνιστών γενικά. Ο Ν.Μ. ήταν χρεωμένος με αυτή τη στήλη από την Κ.Ε του ΚΚΕ. Αυτή αποφασίζει για το ποιός γράφει τι και πως, πότε και γιατί. Ο "Ρ" είναι το κεντρικο πολιτικό-καθοδηγητικό όργανο της ΚΕ και όλα τα κομματικά μέλη είναι υποχρεωμένα να τον μελετούν και να τον διαδίδουν. Όλοι απ' το "Ρ" περιμένουν να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΚΚΕ και όχι του Θ. Λεκάτη. Θα το πω απλά για να το καταλάβουν και τα νήπια: Αυτό που γράφω τώρα είναι αυτό που σκέφτομαι εγώ. Αν το δώσω να μου το γράψει άλλος και δεν το γράψει όπως θέλω εγώ θα το κόψω γιατί δεν είναι αυτό που λέω με την υποφραφή μου. Δεν υπονοώ τιποτε για τον Ν.Μ. απλά ξεκαθαρίζω τι είναι ο "Ρ".
    στ) Δεν θα μπω στον πειρασμό να κρίνω τον Ν.Μ ή τον Θ.Λ. Θα ήταν λάθος. Έκαναν τη δουλειά τους μέχρι τώρα καλά. Προφανώς οι χρεώσεις αλλάζουν, οι κομμουνιστές χρεώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του κόμματος και όχι με τις προσωπικές διαθέσεις. Όποτε υπερίσχυσε το δεύτερο είναι φυσικό ότι το κόμμα δε μπόρεσε να το δεχτεί γιατί δεν ακολουθεί προσωπικές τακτικές είναι κόμμα συλλογικών αποφάσεων, στρατηγικής και τακτικής υποταγμένο στη Μαξιστικολενινιστική θεώρηση για το ταξικό συμφέρον της ερ. ταξ. και της ιστορικής της αποστολής. Αυτό είναι και τίμιο και σαφές και δεν χωρά δεύτερη κουβέντα.
    ζ) Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία κάποιων φίλων του ΚΚΕ και δεν θα πω εγώ αν ψηφίζει κάποιος ή όχι. Δεν θα με τιμούσε άλλωστε να κάνω υπαινιγμούς ή να χαρακτηρίσω κάποιον που δεν γνωρίζω. Απαιτώ όμως να γνωρίζει κάποιος τις αρχές λειτουργειας του κόμματος που λέει οτι υποστηρίζει ( έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί εδώ και ένα αιώνα για το κόμμα νέου τύπου) και που απ' ότι θυμάμαι δεν έχουν αλλάξει με το τελευταίο καταστατικό.
    η) Τέλος θέλω να βάλω και μιά παράμετρο που δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει. Είναι προσωπική γνώμη και δεν ξέρω αν ισχύει αλλά θα ήθελα να ισχύει. Το ΚΚΕ δεν είναι προσωποπαγές κομμα (γεγονός). Δεν βασίζεται στις μονάδες αλλά σε συλλογική δράση (γεγονός). Συμπερασματικά θεωρώ κινδυνεύοντας να κάνω λάθος ότι και το κόμμα προστατεύεται από την ατομική υπερπροβολή στελεχών του, ενώ προστατεύει και τα στελέχη του από τη υπερπροβολή με την τακτική που ακολουθεί ασχετα από τον Ν.Μ. Αν έχετε προσέξει έχει διευρηνθεί ο κύκλος των στελεχών που βγαίνει προς τα έξω και στα ΜΜΕ και στις κινητοποιήσεις σαν ομιλητές. Αυτό θα ήθελα να το σχολιάσεται γιατί ίσως έχω άδικο.
    θ) Εν πάση περιπτώση έχει γίνει θέμα το παραπολιτικό και το σημαντικό ζήτημα π.χ. της ιδρυτικής διακύρηξης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων πάει άκλαφτο αν και ποστάρισα δεόντος.

    Φάνης Ίλιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εγώ πάντως διάβαζα και τον Μπογιόπουλο και τον Λεκάτη (στην ηλεκτρονική έκδοση, να εξηγούμαστε). Οι επώνυμες στήλες πάντοτε έχουν αξία για μια εφημερίδα, αποκτούν δικό τους κοινό και δεν είναι σπάνιο κάποιοι να διαβάζουν την εφημερίδα κυρίως για έναν επώνυμο γραφιά της. Με την κατάργηση των δύο στηλών, χωρίς αντικατάστασή τους, ο Ριζοσπάστης γίνεται φτωχότερος σε ύλη.

    Με τον Λεκάτη σπάνια συμφωνούσα, και δεν μου άρεσε και ο τρόπος που έγραφε, ήταν όμως χρήσιμος για να βλέπεις πώς σκέφτεται το ΚΚΕ (εγώ υποστηρίζω άλλο κόμμα της αριστεράς). Ούτε με τον Μπογιόπουλο συμφωνούσα συνήθως, αλλά μου άρεσε το γράψιμό του, το οποίο άλλωστε είχε απήχηση σε πολυ ευρύτερο κοινό, πέρα από τους οπαδούς του ΚΚΕ.

    Μια νεότερη εξέλιξη, που ίσως δεν την ξέρετε, είναι ότι ανακοινώθηκε πως από τη Δευτέρα ο Μπογιόπουλος θα γράφει καθημερινά στο σάιτ enikos.gr, του Χατζηνικολάου.
    http://www.enikos.gr/media/179469,O_Nikos_Mpogiopoylos_sto_enikosgr.html

    Στο ηχητικό στιγμιότυπο, ο Χατζ. λέει ότι η συνεργασία δεν θα μείνει εκεί και ότι αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Σε κάθε περίπτωση, μια ακόμα τεράστια γκάφα της ανίκανης, όπως αποδεικνύεται, ηγεσίας του Ριζοσπάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Νίκος Σαραντάκος:
      Και εγώ την διάβαζα την Χίλαρυ Κλίντον και την Μαριάνα Λάτση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του "κόμματος της αριστεράς" που υποστηρίζεις εσύ (γιατί ντρέπεστε να το κατονομάσετε αλήθεια;)
      Θαυμάσια άρθρα! Γιατί δεν συνεχίστηκαν;
      Υ.Γ.
      Το ποιός είναι και πιός όχι ικανός, δεν θα το κρίνουν φυσικά οι αντικομμουνιστές που σβήνουν τα σφυροδρέπανα μέχρι και από τα χαρακτικά του Τάσου.
      Κοιτάξτε τις δικές σας δουλειές, και δεν ζητήσαμε την αποψάρα σας. Σας είπαμε εμείς τι να κάνετε με την Αυγή;

      Διαγραφή
    2. Ν. Σαραντάκο, οι μόνοι που αποδεικνύονυαι ανίκανοι καθημερινά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν λαϊkό άνθρωπο στα σοβαρά. Είστε τόσο του περίγελου που μέσα στην αντιΚΚΕ μανία σας φανερώνετε ότι σημείο αναφοράς για όλα είναι τα στελέχη και μελη του ΚΚΕ. Εμ,τι να κάνουμε, το ΚΚΕ έχει πολιτική και ηγεσία που δημιουργούν χιλιάδες ικανούς σαν τον Ν. Μπογιόπουλο. Είδατε κανέναν να παίρνει στα σοβαρά δημοσιογράφους της "Αυγής"; Αλλά ξέχασα, ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει διάφορους κονδυλοφόρους που μέχρι πρότείνος ήταν στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ ή στις εφηνερίδες του ΔΟΛ, του Νπόμπολα και του Τεγόπουλου!
      kk-1

      Διαγραφή
    3. @Tέντυ και απορίας:
      Μετά από εκατόν τόσα σχόλια που γυρνάτε γύρω-γύρω από τα ίδια κάνοντας τους κουτούς, τρώτε πόρτα για τον πολύ πρακτικό λόγο, πως αντίθετα με εσάς εγώ δεν πληρώνομαι για να σχολούμαι κανένα δίωρο την ημέρα αποκλειστικά με την πάρτη σας. Θα αναγκαστείτε στις επόμενες ημέρες να πληρώσετε ψυχαναλυτή. Μέχρι τότε μου χρωστάτε...
      Έχετε πάρει τις απαντήσεις σας αμφότεροι. Αν είστε αρκετά βραδύνοες για να τις καταλάβετε ή απλά τους παριστάνετε, ποσώς μας ενδιαφέρει.
      Κάπου εδώ μας αφήνετε, και μην μπείτε και πάλι στον κόπο...

      Διαγραφή
    4. Ούτως ή άλλως ποτέ δε λένε "κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" αλλά της "αριστεράς" ασχέτως αν εννοούν το πρώτο, αντίστοιχα και για άλλα θέματα. Στο λινκ του ενικού "δουλευουν" διάφορα τρολλάκια αλλά πάλι καλά που είναι μοιρασμένο το πράγμα και τους κόβεται η πολλη φόρα. Ο Χατζηνικολάου πολλά τέτοια λέει όπως και να 'χει, όπως με τη προσπάθεια να συνδέσει τη πώληση 902 με τη ΧΑ. Έχει αναλάβει να "ανοίξει" και τα μάτια του κόσμου με "τον αρχηγό των ατάκτων", φίδι με όλη τη σημασία, και με επιφαση πολυφωνίας στο σταθμό του, το παίζει καλά το παιχνίδι. Δεν είναι για κακό που θα γράφει στον ενικό, αν μπαίνει κοσμος και διαβάζει. Κι επειδή το είδα και φτιάχτηκα, πάρτε κι από μένα ένα λινκ: http://i165.photobucket.com/albums/u80/tsevis/MONOmag_cover_Issue_10500.jpg, κι ύστερα μου λες...

      Διαγραφή
  41. TRASH, αντιμετωπίζεις λάθος (για μένα) την τοποθέτηση του Σαραντάκου. Γιατί γίνεται προφανές ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο Σαραντάκος τα πάντα είναι ο κλασικός αστικός τρόπος σκέψης. Δικαιολογημένα λοιπόν θεωρεί ότι οι εφημερίδες χρειάζονται ένα όνομα, μια στήλη, ένα πιασιάρικο θέμα για να πουλήσουν φύλλα και να βγάλουν κέρδη, αυτός εξ άλλου είναι και ο λόγος που υποστηρίζει (και΄οχι στηρίζει) άλλο κόμμα και ακόμα χειροτερα αποκαλύπτει ότι σκέφτεται όπως ακριβώς οι υπόλοιποι αστοί, βάζοντας το ΚΚΕ σε ένα γενικότερο χώρο, αυτό της "ευρύτερης αριστεράς", για να γίνει έτσι ένα ακόμα κόμμα στο αστικό σύστημα, επίσης με αυτό τον τρόπο θεωρεί τον εαυτό του αριστερό και έτσι έχει τη συνείδησή του ήσυχη.
    Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία που πρέπει να "ακούγονται" από όλους αυτούς τους "αριστερούς" για να καταλαβαίνουν όλοι ποιό ακριβώς είναι το σκεπτικό τους και πόσο διαφορετικό είναι αυτό που λέει το ΚΚΕ. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που πρέπει να καταλάβουν όλοι, το σημείο που δείχνει τον καπιταλιστικό τρόπο σκέψης, τα πάντα είναι κέρδος γι αυτούς, τα πάντα μετριώνται με το τι θα φέρει το "πουλάρι" στον ανταγωνισμό με τα άλλα στικά μέσα ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε είσαι πολύ εύστοχος, αυτοί σκέφτονται τελείως αλλιώς.
      Δεν πουλάνε τρέλα πάντα, η σκέψη τους είναι εγκλωβισμένη στα "ρεαλιστικά" και τα "εγκόσμια".
      JLor X99

      Διαγραφή
  42. Geranista, κούνια που σε κούναγε, που είναι "αστικός τρόπος σκέψης" το να έχεις γερές επώνυμες στήλες. Μάθε λοιπόν ότι ο Ριζοσπάστης το 1947, που έφτασε και στο απόγειο της ποιότητάς του, είχε: Κύριο άρθρο από τον Κώστα Καραγιώργη, χρονογράφημα από τον Απόστολο Σπήλιο, κριτική βιβλίου από τον Γ. Λαμπρινό, φιλολογική επιφυλλίδα από τον Βάρναλη, γλωσσικές συμβουλές από τον ποιητή Γ. Κοτζιούλα -αναφέρω μόνο τα ονόματα που είναι γνωστά ίσαμε σήμερα, φαντάσου, 65 χρόνια μετά. Τάχα ήταν "αστικός" ο Ριζοσπάστης του 1947 επειδή είχε πένες που έσπαγαν κόκαλα;

    Ο σημερινός Ριζοσπάστης του Στ. Λουκά τι έχει; Έναν Μπογιόπουλο είχε και τον έκοψε. Έχει και καναδυό ακόμα, που δεν τους αναφέρω μήπως τους γρουσουζέψω. Θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μη κλάψεις κιόλας...

      Διαγραφή
    2. Βαριέμαι να σε ξαναβρίζω, πραγματικά, αποδεικνύεις ότι όσοι σε κοπανάγανε με τον χειρότερο τρόπο όπου σε έβρισκαν είχαν απόλυτο δίκιο.

      Στα έχουμε ξαναπεί, εργατική εφημερίδα είναι ο ριζοσπάστης, οι στήλες γνώμης (αυτό που λέμε να είσαι opinion leader) ποτέ δεν ήταν το κύριο γι'αυτό και είχε μόνο δύο. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες εφημερίδες δεν τις γουστάρεις, γι'αυτό και συνεργάζεσαι με τον βόθρο της αυγής. Όπου ειδήσεις για τα εργασιακά υπάρχουν με το σταγονόμετρο, οι ειδήσεις για σημαντικά θέματα είναι είτε γελοία καταγραφή της πραγματικότητας (ο σαμαράς φταίει για όλα) είτε απλή καταγραφή, και για τα διεθνή πολλές φορές απλώς αναδημοσιεύσεις από τον διεθνή τύπο. Όσο για τις επώνυμες στήλες σας, πέραν των μόνιμων σιχαμάτων που έχετε που δεν κάνουν ούτε για παρασκηνιακό ρεπορτάζ οπαδικής εφημερίδας (καρτερός, ανανάς, κάτσικας, χρήστου και λοιπά σκατά), τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παραπάνω από παρέλαση του εγχώριου και διεθνούς σταρ-σύστεμ των κοινωνικών σπουδών, με διάφορες ενδιαφέρουσες τσόντες της ευρύτερης "αριστεράς" (χίλαρυ, λάτση, μαριλίζα, συνδικαλιστές της δακε και πρώην της νδ κτλ). Ένας ωκεανός τίποτολογίας και ατέλειωτου μπλα-μπλα.

      Και αν θες να συνεχίσεις την λάσπη σου κάποια πράγματα να τα λες σωστά, οι ανακατατάξεις γίνανε με την έλευση παπασταύρου, ο λουκάς και πριν εκεί ήταν. Στα λέω έτσι απλά γιατί από συλλογικές αποφάσεις (ναι υπάρχει κοβ στον ρίζο στην οποία ανήκει κι ο μπογιό) δεν σκάμπαζεις.

      Τα είπε κι ο τοτέμ για τον 902:

      http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/24086/ton-902-tha-synehisoyme-na-ton-zoyme-giati-o-902-eimaste-emeis

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    3. Αδελφέ εν Χριστώ Σαραντάκο,
      έχεις δίκιο για το 1947.
      Μόνο που ο Βάρναλης, ρε αδελφέ δεν έφτιαξε την καριέρα του στον Ριζοσπάσπη. Ο Ποιητής πρόσφερε στον Ρίζο όπως και οι άλλοι που αναφέρεις.
      Ο Νίκος είναι μία υπόθεση που βρίσκει προηγούμενο, άμα τρέξεις κάμποσες δεκαετίες από το '47 και δεις πχ σπουδαίους σκιτσογράφους που έφτιαξαν την καριέρα τους στις σελίδες του.
      Ο Νίκος, ο Στάθης, η Αγγελική και διάφορα άλλα μικρά ονόματα οδηγούν σε μεγάλες καριέρες που έχουν ένα κοινό: όλοι τους ήταν "παιδιά" του Ριζοσπάσπη.
      Δεν το είπες, αλλά το ξέρεις, πως ο Ριζοσπάστης "δημιουργεί" καριέρες. Εντός εισαγωγικών γιατί η καταξίωση έρχεται ως σύνθεση της προσωπικής τέχνης και των απαράβατων αρχών της εφημερίδας της ΚΕ που δεν γλύφει αναγνώστες ή ταΐζει σκουπίδια το φιλοθεάμον κοινό. Για να με εννοήσεις το σκίτσο θα έχει πολιτικό περιεχόμενο και όχι βρώμικο υπονοούμενο, ένα πράμα ρε παιδί μου.

      Εν ολίγοις αυτό που γράφεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παίζει σήμερα.

      Άντε, να σου δώσω και μία άλλη βοήθεια. Σε πολλούς κομμουνιστές είναι άποψη πως η εργασία που κάνει κάποιος επηρεάζει την συνείδηση και τον ιδεολογικό του προσανατολισμό. Σίγουρα ξέρεις πως η εργασία καθενός προσδίδει στο άτομο την Τάξη που ανήκει. Τα γνωστά: βιομήχανος στην εργατική τάξη δεν νοείται. Αρκετοί ψιλιάζονται πως η Μαρία του Κόμματος δεν ήταν προδότρα της τάξης της και της ιδεολογίας της το 1980, αλλά σιγά - σιγά όταν άλλαξε καριέρες κατάντησε επιτρόπισσα της ΕΕ που ξέρεις είναι χειρότερο από προδοσία, ένα πράμα.

      Αν ζούσαμε σε μία αφελή πραγματικότητα θα χαιρόμασταν που ο Νίκος θα πάει με μεγαλύτερες απολαβές σε αστικές φυλλάδες γιατί θα συνεισφέρει περισσότερα στο κόμμα. Θα συνεχίσει να ακούγεται η φωνή του και μάλιστα θα τον πληρώνουν για αυτό. Θα μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερες χρηματικές συνδρομές στο Κόμμα ως Κομμουνιστής που είναι. Και όλα και όλα ο Νίκος ήταν και είναι Κομμουνιστής.- (σε αυτήν την πρόταση τελεία και παύλα)

      Για τον Νίκο τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

      Τιποτένιος

      ΥΓ. γατάκια, αφού θα αναπαράγεται στα μπλόγκια και στα σάιτς σας τον Μπογιόπουλο του enikos τι μυξοκλαίτε;
      ΥΓ2. Πόσα μπλόγκια και πόσα σάιτς έβαζαν ενεργό σύνδεσμο στον Ριζοσπάστη όταν αναδημοσίευαν άποψη του Νίκου;

      Διαγραφή
    4. Σαραντάκο, μιας και σε πίκρανα που σε είπα κλασικό αστό, θα σου πω ότι το 47 μέσα στον εμφύλιο, ο ρίζοσπάστης μπορεί να είχε "μεγάλα ονόματα" στη "μαρκίζα" του, αυτό δεν σημαίνει ότι και τώρα πρέπει να έχει "φίρμες", για να γίνει σαν τις φυλλάδες που μετράνε τα φύλλα στο περίπτερο και όχι στο μυαλό αυτών που την διαβάζουν. Ίσως πρέπει να μάθεις ότι ο Ρίζος δεν πουλιέται, ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ, πως πρέπει να στο πω για να το καταλάβεις ότι δεν μπορείς να σκεφτείς, με το μυαλό που έχεις, όπως σκέφτονται οι κομμουνιστές, δεν θα καταλάβεις ποτέ, αν δεν προσπαθήσεις πάρα πολύ, δεν θα καταλάβεις ότι τα πάντα γίνονται με αποφάσεις των ΚΟΒ, δεν θα καταλάβεις ποτέ ότι οι διευθυντάδες μπορούν να απολύουν και να διορίζουν στις δικές σας εφημερίδες, εκεί που τα πάντα είναι χρήμα, εδώ στο ΟΡΓΑΝΟ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα πάντα είναι απόφαση της ΚΕ και των ΚΟΒ.
      Μάλλον είχε δίκιο ο TRASH σήμερα το πρωί στο συλλαλητήριο, που μου είπε ότι είσαι καμένο χαρτί και δεν χρειάζεται να ασχολούμαι μαζί σου.
      Όσο για την κούνια που με κούναγε να σου πω ότι δεν με κούνησε ποτέ κούνια, όπως εσένα, ακούνητος μεγάλωσα, χωρίς να προσπαθεί κάποιος να με κοιμήσει, κοιτώντας εσάς που σας κουνάγανε για να κοιμηθείτε, όπως ακριβώς κάνουν και τώρα.
      Πάντως καλή η προσπάθειά σου να προβοκάρεις, αλλά δυστυχώς για σένα εδώ υπάρχει ...τοίχος!!!

      Διαγραφή
    5. Καλά ο άνθρωπος είναι βλαμένος. Ε, όχι να χρησιμοποιεί την ιστορία για να κάνει σπέκουλα ενάντια στο ΚΚΕ! Σιγά να μην μας πεί ότι διάβαζαν πλατιά το "Ρ" γιατί έγράφε προσωπικά κάποιος το 1947! Αυτός είναι ικανός να μας πείς σε λίγο ότι οι χίτες, οι αμερικάνοι και όλα τα τζιμάνια της εποχής διάβαζαν φανατικά το "Ρ" για τον Καραγιώργη. Μόνο που το ΚΚΕ και ο "Ρ" είχε και τον Βιδάλη. Άκου λοιπόν Σαραντάκο, τον αντικομουνιστικό οχετό σου το διαβάζουμε και στην ιστοσελίδα της Χ.Α. ή σε πονήματα της κρατικής ασφάλειας και στο "Βήμα". Δεν χρειάζεται να τα αντιγράφεις!
      kk-1

      Διαγραφή
  43. Για τους συναγωνιστές:
    Αν πιστεύεται πως ο Νίκος ο Σαραντάκος είναι μαζόχας και του αρέσουν τα μπινελίκια σας, είστε γελασμένοι. Η "μεγάλη αριστερή" παράταξη έχει χώρο για αρκετούς να αναρριχηθούν σε θέσεις αλλά πρώτα πρέπει να εκτεθούν και να εκθέσουν.(αν με εννοείτε)
    Λοιπόν την δουλειά του και μεις την δική μας. Ο περί ου κύριος να προσπαθεί να εκθέσει το ΚΚΕ έστω και σε έναν φίλο ή συνοδοιπόρο και εμείς;
    Σε εμάς δίνεται η ευκαιρία να συναντούμε τον Λόγο που βγάζουν στον απλό κόσμο οι γραμματιζούμενοι αυτοί κύριοι. Στον Λόγο τους, απαντάμε για να μας ακούσει ο απλός κόσμος που δεν ξέρει αυτά που γνωρίζει εκείνος και επιμελώς τους τα κρύβει.

    Τιποτένιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιποτένιε, με το πρώτο σου σχόλιο συμφωνώ σχεδόν σε όλα (αλλά ποια είναι η Αγγελική;) και χαίρομαι γι' αυτό.

      Διαγραφή
    2. "Τιποτένιε, με το πρώτο σου σχόλιο συμφωνώ σχεδόν σε όλα (αλλά ποια είναι η
      Αγγελική;) και χαίρομαι γι' αυτό. "
      Τι να πω;
      Συμφωνείς: "Εν ολίγοις αυτό που γράφεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παίζει σήμερα."

      Η Αγγελική είναι "νευροσπάστρια" αν με εννοείς; Αλλά δεν έχει σημασία γιατί τα μικρά ονόματα θα μπορούσαν να συνεχίζονται: Παύλος, Δήμος, κ.α. πολλά...

      Τιποτένιος

      Διαγραφή
    3. Ναι, σε εννοώ, σκεφτόμουν τίποτα πολύ προβεβλημένα ονόματα, Όλγα, Παύλος, τέτοια.

      Διαγραφή
  44. Εμεις που ειμαστε εργατες, πρωτιστως μας ενδιαφερει το εργατικο ρεπορταζ του Ρ ,να μαθαινουμε την κανουν τα συντροφια μας εργατες ανα την Ελλαδα και ανα τον κοσμο .Μας ενδιαφερει να παιρνουμε καθοδηγηση για αυτους και τους γενικοτερους αγωνες μας απο το Κομμα μας .Μας ενδιαφερει το ιδεολογικο μας ανεβασμα για το ξυπνημα ολο και περισσοτερων "δικων" μας .Για ολα αυτα εμεις ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ τον Ριζοσπαστη και στα διαλλειματα διαβαζουμε ΚΑΙ Μπογιοπουλο και Κανελλη κλπ . Προεχουν οι ειδησεις της ταξικης παλης για εμας !!! Οσοι "αγοραζουν" (;) τον Ρ για τον Μπογιοπουλο και τον καθε Μπογιοπουλο ...τους ευχαριστουμε για το ανεβασμα της κυκλοφοριας ,αλλα λογο στην Εφημεριδα μας εχουμε εμεις ,κι εμεις την θελουμε ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ κι οχι ....UNFOLLOW ,γιατι εμεις FOLLOW το Κομμα μας .(και κοφτε σφια το θεμα ΝΜ ,τους εχει απαντησει ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ πολλαπλως )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.