7 Ιουνίου 2013

Σούπερ Μάρκετ «ΕΞΤΡΑ»: Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για 19η μέρα τον απεργιακό τους αγώνα



Τη 19η μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων διανύουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «ΕΞΤΡΑ» στο Λαύριο, με τη στήριξη και αλληλεγγύη του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, των εργαζομένων και καταναλωτών. Σε νέα γενική τους συνέλευση, που έγινε την Πέμπτη 6 Ιούνη αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα με νέα 48ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή 7 και το Σαββάτο 8 Ιούνη.

Διεκδικούν την ανάκληση της απόλυσης της απολυμένης, μετά από 20 χρόνια δουλειάς, συναδέλφισσάς τους, την αποκατάσταση των μισθών με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011 για όλους τους εργαζόμενους, το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Το Σάββατο, 8 Ιούνη, στις 11 το πρωί διοργανώνεται συλλαλητήριο αλληλεγγύης μπροστά από το κατάστημα, το οποίο διοργανώνουν σωματεία της περιοχής.


Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, θορυβημένη από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων αλλά και την αλληλεγγύη εργαζόμενων άλλων κλάδων και καταναλωτών, επιχείρησε να σπάσει τον απεργιακό αγώνα εκδίδοντας φυλλάδιο με εκπτωτικό κουπόνι και με φτηνά προϊόντα, αποκλειστικά για το κατάστημα του Λαυρίου, για να «εξαγοράσει» τους καταναλωτές και να σταματήσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με το να μην ψωνίζουν από το συγκεκριμένο κατάστημα. Παράλληλα, επιχείρησε να μεταφέρει απεργοσπαστικό μηχανισμό από άλλα καταστήματα. 

Ωστόσο, η προσπάθεια της εργοδοσίας έχει πέσει στο κενό, όπως τονίζει το Σωματείο. «Η έκφραση αλληλεγγύης με κάθε τρόπο που ζητήθηκε από τους απεργούς έχει γίνει πράξη. Έτσι δεκάδες σωματεία έχουν στείλει ανακοινώσεις συμπαράστασης και οι εργαζόμενοι-καταναλωτές δεν ψωνίζουν από το κατάστημα. Η ΓΣ των εργαζομένων των ΕΑΣ, που βρίσκονται σε επίσχεση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αποφάσισαν ομόφωνα τη στήριξη των απεργών των "ΕΧΤΡΑ" και την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Έτσι απαντάει η εργατική τάξη στις επιδιώξεις της εργοδοσίας να απομονώσει τους απεργούς. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Το σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης Απεργίας στα "ΕΧΤΡΑ" του Λαυρίου για την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιούνη με αιτήματα την άμεση ανάκληση της απόλυσης, την αποκατάσταση των μισθών των εργαζομένων με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011 για όλους τους εργαζόμενους, το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους στο συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Ιούνη, 11 π.μ. έξω από το κατάστημα "ΕΧΤΡΑ" (Πρώην ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ)».

Πηγή : 902.gr 

Με την ευκαιρία σας θυμίζουμε την μελέτη μας για την συγκέντρωση και την συγκεντροποίηση στον κλάδο των Super Markets.

3 σχόλια:

  1. Περιττό να σας πω ποιοί είναι κάθε μέρα εκεί και στέκονται στο πλάι των εργαζομένων ε;



    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα διευθυντικά στελέχη των Supermarkets / εκπρόσωποι της Αυτ Παρέμβασης στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας ? Μπα, πολύ σουρεάλ.
      Μάλλον εννοείς ξανά αυτούς τους μπαναλ τύπους του ΠΑΜΕ που έχουν ένα περίεργο κόλλημα με τους μισθούς και τα εργατικά δικαιώματα.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώωωως! Που το φαντάστηκες;



      metalorixos

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.