18 Ιουνίου 2013

 Στη Βουλή σήμερα η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε επισημαίνει:

«Στο νομοσχέδιο, που συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση με υπουργική απόφαση – και μάλιστα ερήμην της Βουλής – εκατοντάδων δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και γιατην κατάργηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων.
Προτάσεις νόμου με παρόμοιο περιεχόμενο έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κοινή το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είναι γνωστό και από την εμπειρία ότι οι προτάσεις νόμου αργούν να έρθουν για συζήτηση στην Βουλή - αν έρθουν ποτέ - και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Για αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επέλεξε την κατάθεση τροπολογίας, ώστε να δοθεί λύση εδώ και τώρα με την ψήφιση της, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα στηρίξει κάθε άλλη πρωτοβουλία που θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα παρευρίσκεται σύσσωμη στην Ολομέλεια για να απαιτήσει την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην τροπολογία.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τους 12 βουλευτές της, δεν μπορεί μόνη της να προκαλέσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας. Χρειάζονται τουλάχιστον 15 βουλευτές, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Επομένως η διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί από την στάση των άλλων κομμάτων. Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του».


3 σχόλια:

  1. Επισης δεν κλεινει μονο η ΕΡΤ ασχετα αν εχει μονοπωλησει το ενδιαφερον αυτο το διαστημα:

    200 Δημοτικά και νηπιαγωγεία καταργούνται, συγχωνεύονται και υποβιβάζονται σε όλη την Ελλάδα.
    Κλείνουν 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα!
    Κλείνουν θέατρα!
    Κλείνουν και το κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης!
    Κλείνουν σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!
    Λουκέτο σε 800 δημοτικές επιχειρήσεις!
    Μέσα στο 2013 60.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν!
    Κλείνουν Δ.Ο.Υ.!
    Καταργούν το Υπουργείο Πολιτισμού!
    Κλείνουν τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ και πετσοκόβουν την ΕΑΒ!
    Άλλοι 20 δημόσιοι οργανισμοί κλείνουν μετά την ΕΡΤ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιπρόσωπος εργαζομένων της ΕΡΤ (υποθέτω) ζήτησε να ψηφιστεί η τροπολογία του ΚΚΕ. Είπε μάλιστα ότι αν δεν αποσυρθεί πλήρως ΚΥΑ δεν θα εκπέμψουν σήμα.
    Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από "Ρ" ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7493348&publDate=18/6/2013 )

    (..)Σταθερά στην πρώτη γραμμή τα ΜΜΕ του ΚΚΕ

    Αλληλεγγύη, ενημέρωση και αποκαλύψεις, όπλο στα χέρια των εργαζομένων της ΕΡΤ

    Εργαζόμενοι της ΕΡΤ στα μικρόφωνα του «904 Αριστερά στα FM»(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

    Τις προσπάθειες να εκπέμψει από την ψηφιακή του συχνότητα τις εκπομπές των εργαζομένων της ΕΡΤ συνεχίζει ο «902», κόντρα στις απειλές του ΕΣΡ και στην απαράδεκτη στάση της «Digea», που κατεβάζει το σήμα του «902» κάθε φορά που αναμεταδίδει εικόνα από την ΕΡΤ. Το πρόγραμμα του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού «902» έχει εμπλουτιστεί τις τελευταίες μέρες με δημοσιογραφικές εκπομπές και συζητήσεις για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, ενώ συνεχή ροή ειδήσεων έχει και το portal του «902».

    Ξεχωριστή συμβολή στην έκφραση της αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των άλλων φορέων του Δημοσίου, που οδηγούνται σε λουκέτο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, είχε ο απεργιακός «Ριζοσπάστης» που κυκλοφόρησε το Σάββατο. Παράλληλα με την κυκλοφορία του στα περίπτερα, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα τον διακίνησαν πόρτα πόρτα, βάζοντας σε χιλιάδες λαϊκά σπίτια τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και την αλληλεγγύη που κλιμακώνεται, με καθοριστική συμβολή των ταξικών δυνάμεων.

    Στη Θεσσαλονίκη, η φωνή των εργαζομένων των ραδιοφώνων της ΕΡΤ 3 («102», «9,58» και Τρίτο Πρόγραμμα) εκπέμπει αδιάκοπα στα ερτζιανά, μέσα από τα μικρόφωνα του Ραδιοφωνικού Σταθμού «904 Αριστερά στα FM», του σταθμού του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, σπάζοντας τη σιγή που επέβαλε η κυβέρνηση στους σταθμούς της δημόσιας ραδιοφωνίας.

    Από το μεσημέρι της Τετάρτης, θέση στα μικρόφωνα και στην κονσόλα του «904» πήραν οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι μουσικοί παραγωγοί των δημόσιων ραδιοφώνων. Καθημερινά από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ εκπέμπουν το δικό τους απεργιακό πρόγραμμα, φροντίζοντας οι ίδιοι να ενημερώσουν πολύμορφα τους ακροατές των δημόσιων ραδιοφώνων για τη νέα συχνότητα εκπομπής και για τη διαδικτυακή αναμετάδοση του προγράμματός τους.

    Στο πλευρό των εργαζομένων των δημόσιων ραδιοφώνων βρίσκονται και οι μουσικοί παραγωγοί του «904 Αριστερά στα FM». Με κείμενό τους καταγγέλλουν την κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που μαζί με την ΕΡΤ οδηγεί σε κλείσιμο και άλλους οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, με χιλιάδες απολύσεις. Καλούν τους εργαζόμενους, όλο το λαό να δυναμώσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.