16 Ιουνίου 2013

"Αδέσμευτη Γνώμη"

Διανέμεται δωρεάν η εφημερίδα των απεργών στα ΜΜΕ «Αδέσμευτη Γνώμη», και μπορείτε να την δείτε, να την διαβάσετε και να την κατεβάσετε εδώ.Να σημειώσω μόνο ότι διαφωνώ πλήρως με τον τίτλο "Αδέσμευτος".

Κανένας δεν είναι αδέσμευτος. Με την προπαγάνδα σου εξυπηρετείς κάποιου τα συμφέροντα, είτε αυτά είναι τα δικά σου και των συναδέλφων σου, είτε άλλων εργαζομένων, είτε αυτά είναι τα συμφέροντα των αφεντικών σου. Το "αδέσμευτος", το "ακομμάτιστος", το "ελεύθερος" και το ΑΤΑΞΙΚΟΣ, όσον αφορά τον τύπο, είναι απλά μια παραμύθα που πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει εαν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς.


Εαν λάβω λοιπόν υπ'οψιν μου το Editorial της "Αδέσμευτης Γνώμης", στο οποίο μεταξύ αρκετών υπερβολών, γράφετε πως είστε (και πιο σωστά θέλετε να γίνετε), η "φωνή των επιστρατευμένων εκπαιδευτικών, ναυτεργατών και εργαζομένων στο Μετρό,η φωνή της αντίστασης από τις Σκουριές των μεταλλείων και τη φάμπρικα της ΜΕΒΓΑΛ, η φωνή των χιλιάδων μεταναστών αδελφών μας και των εκατομμυρίων καταπιεσμένων", παίρνετε σαφή θέση.

Θέση υπερ των εργαζομένων, θέση υπερ της εργατικής τάξης της χώρας.
Άσχετα με τις προθέσεις, αυτό λέτε.

Άρα εσείς οι ίδιοι λέτε, πως η εφημερίδα δεν είναι αδέσμευτη, αλλά απόλυτα δεσμευμένη απέναντι στα συμφέροντα των εργαζόμενων αυτής της χώρας.

Είπα και εγώ την άποψή μου, πάω να πάρω τα ναρκωτικά μου τώρα.

4 σχόλια:

 1. πολύ γρήγορα κοίταξα τους τίτλους του PDF

  Πολύ για δημοκρατία - χούντα - πραξικόπημα κλπ. Η χώρα έχει τρικομματική αστική κυβέρνηση που βγήκε πέρσι με εκλογές. Και το Π.Ν.Π. για κλείσιμο ΕΡΤ στηρίχθηκε σε απόφαση Νόμου. Ποιοι τον ψήφισαν;

  Επικεντρώνεται στη ΝΔ όταν οι αποφάσεις για την ΕΡΤ είχαν παρθεί δύο χρονια από τώρα
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7491496&publDate=16/6/2013 ) Ο Μόσιαλος, η Κατσέλη και η ΕΡΤ

  Δεν είδα ένα αρθράκι για τον 902 για την στάση των μονοπωλείων της ενημέρωσης και για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

  Λανθασμένα υποθέτει ότι ο Σαμαράς είναι «στριμωγμένος». Η ομιλία του Σαμαρά στο Ναύπλιο έδειξε ότι αυτός έχει το πάνω χέρι για πολλές αλλαγές. Και έχει και σχέδιο Β για την ΕΡΤ. Ήταν ένα γερό τεστ που και θέλει να βγάλει συμπεράσματα αλλά και να δείξει τις προθέσεις του. Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν αυτό είναι απεργιακό φύλλο και αν το τωρινό πρόγραμμα της ΕΡΤ είναι πρόγραμμα απολυμένων εργαζόμενων, τότε είναι φανερό ότι από αυτούς τους δημοσιογράφους δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Which side are you on?
  Τι περιμένετε, όταν εκθείαζαν το "κίνημα των Aganaktistas" έλεγαν ότι είναι ακομμάτιστο, ακηδεμόνευτο, ανεξάρτητο κλπ. Τώρα δεν βλέπω να τους χαλάει η αναμετάδοση από τον εξαρτημένο 902. Καλώς δεν τους χαλάει, αλλά να μη γυρίζουν στα ίδια!

  Balkan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σφαχτηκαν χθες λεει στην ΕΡΤ για τα ματια της Ελλης......


  Γιαννης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά