29 Ιουνίου 2013

Έξω οι φασίστες από τις αστικές μεταφορές..

Ματαιώθηκε στην πράξη η προσπάθεια φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής να χύσουν το συστημικό τους δηλητήριο στις ψυχές και τα μυαλά εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς η στιβαρή αντίδραση των τελευταίων εμπόδισε τους νεοναζί να εισέλθουν στο αμαξοστάσιο του Πειραιά. Μια κίνηση που πρέπει να γενικευτεί οδηγώντας τα μαντρόσκυλα του συστήματος στην απόλυτη απαξίωση και πλήρη απομόνωση σε όλους τους χώρους δουλειάς, όλες τις λαϊκές γειτονιές.
Συγκεκριμένα, εδώ και μέρες οι νεοναζί είχαν ανακοινώσει ότι θα «επισκεφτούν» το χώρο για να συναντηθούν με τους εργαζόμενους φέρνοντας εκεί και βουλευτές τους. Από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, σε μια πρώτη κίνηση τα σωματεία εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ, λεωφορεία και τρόλεϊ) έβγαλαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάριζαν ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι.

Χτες το πρωί καμιά δεκαριά φασιστοειδή με την παρουσία - προστασία κλούβας των ΜΑΤ εμφανίστηκαν έξω από το αμαξοστάσιο. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι τούς έφραξαν το δρόμο, δεν τους επέτρεψαν να λερώσουν με την παρουσία τους και μόνο, ένα χώρο σκληρής δουλειάς. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή της:

«ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ.



Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κλιμάκιο βουλευτών της ναζιστικής συμμορίας θέλει να έρθει στο αμαξοστάσιο του Πειραιά για σήμερα το πρωί, εκφράστηκε η αντίθεση των περισσότερων συνάδελφων. Δήλωσαν με ξακάθαρο τρόπο ότι οι Χρυσαυγίτες είναι ανεπιθύμητοι στο χώρο δουλειάς.
Η διάθεση των συναδέλφων εκφράστηκε στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων της εταιρείας (ΟΣΥ) αλλά και στην αποφασιστική τους στάση να μην κάνουν δεκτούς στο χώρο δουλειάς τα φασιστοειδή, να περιφρουρήσουν την απόφασή τους. Και αυτό παρά το γεγονός ότι την ώρα που είχε ανακοινωθεί η επίσκεψη, κλούβα με ΜΑΤ βρίσκοταν εκεί για να επιβάλει την είσοδο των Χρυσαυγιτών στο χώρο δουλειάς.

Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό. Οι χρυσαυγίτες πήραν ένα καλό μάθημα. Δεν τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους. Η στάση όλων των συναδέλφων ήταν καθοριστική, ήταν ξεκάθαρη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Η στάση τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζομένους.

Δεν έχουν θέση στους χώρους δουλειάς οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Οι υπερασπιστές των πιο σκληρών εγκλημάτων, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών. Τα πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία με εξευτελιστικά μεροκάματα.

Αυτή η αντίδραση των συναδέλφων στο αμαξοστάσιο του Πειραιά πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλο τον κλάδο, για κάθε σωματείο, για όλη την εργατική τάξη. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ».



πηγη

4 σχόλια:

  1. Από( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7506368&publDate=27/6/2013 )

    (..)ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
    «Ανεπιθύμητοι οι υμνητές του Χίτλερ»

    Κοινή ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν ότι οι βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητοι, έβγαλαν τα σωματεία εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ, λεωφορεία και τρόλεϊ). Αφορμή στάθηκε το κάλεσμα χρυσαυγιτών στους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση εντός αμαξοστασίου με την παρουσία κλιμακίου βουλευτών της ναζιστικής οργάνωσης. Στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων σημειώνεται:

    «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΣΥ. Οσοι υμνούν τον Χίτλερ και νοσταλγούν το ναζιστικό καθεστώς. Οσοι έχουν πρακτική το ρατσισμό, τη βία και τον τραμπουκισμό. Οσοι αρνούνται τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Οσοι προπαγανδίζουν πως το Ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα. Οσοι είναι υπέρμαχοι της βαρβαρότητας και του μίσους.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. (...) ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ. ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ».(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη που ποστάρω κάτι άσχετο με το θέμα αλλά βρήκα αυτή την ανακοίνωση: http://fintexport.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

    Έχει κανένας καμιά ιδέα του τι ακριβώς έχει γίνει;

    Κυψελιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από χρυσαυγίτες τί περιμένεις να μάθεις? όπως λέει και η ανακοίνωση που παραθέτεις: "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Χρυσή Αυγή των Άνω Λιοσίων γιατί από την πρώτη κιόλας φορά που πήγαμε για να πούμε το πρόβλημά μας, όντως μας αγκάλιασε και μας είπε σε ότι χρειαστούμε θα είναι δίπλα μας όπως και είναι!"
      Εδώ και μέρες προσπαθούν να στήσουν προβοκάτσια στο εργοστάσιο http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/20562/apopeira-doliofthoras-sti-fintexport-kataggelloyn-oi-ergazomenoi
      Βρώμικα και φτηνά κόλπα των φασιστών σε συνεργασία με τους εργοδότες τους για να παραποιούν την αλήθεια και να ρίχνουν λάσπη στους ταξικούς αγώνες... το όλο κείμενο είναι για γέλια... και ο blogger του "εργαζόμενοι στην fintexport" είναι μόνος του και παίζει να μην είναι καν εργαζόμενος...

      Διαγραφή
  3. http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/21306/kataggelia-toy-somateioy-ergazomenon-fintexport-gia-tis-sykofanties-kai

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.