7 Ιουνίου 2013

Ο Γ. Τούσσας από την Κωνσταντινούπολη για την κατάσταση στην Τουρκία (AUDIO)


«Το ΚΚΕ με την παρουσία της αντιπροσωπείας του στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη, στην εργαζόμενη νεολαία, γενικότερα τον λαό της Τουρκίας, για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει». Με τα λόγια αυτά, το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε να περιγράφει την κατάσταση στην Τουρκία αλλά και τον χαρακτήρα της αποστολής του ΚΚΕ, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «902».

«Η πολυδιαφημιζόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη στην Τουρκία που διαφημίζεται από αστικά κόμματα στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προωθείται με ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής και με βίαιη και ωμή κρατική καταστολή απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα» σημείωσε επίσης ο Γ. Τούσσας και πρόσθεσε ότι οι μισθοί πείνας και οι ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές είναι η πραγματικότητα που ζουν εκατομμύρια εργάτες.


Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, ο Γ. Τούσσας αναφέρθηκε στις χιλιάδες τραυματίες που υπάρχουν εξαιτίας της άγριας επίθεσης και των επικίνδυνων χημικών που χρησιμοποίησε η αστυνομία. Όπως σημείωσε, οι δυνάμεις καταστολής δε δίστασαν να φτάσουν ακόμα και σε νοσοκομεία και κλινικές. Η περιοχή στην πλατεία Ταξίμ έχει αποκλειστεί από τα οδοφράγματα των διαδηλωτών και ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

Την Πέμπτη το βράδυ διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη περίπου 300.000 άνθρωποι.
Επίσης, ο Γ. Τούσσας σημείωσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας έχει μεγάλη συμμετοχή στις διαδηλώσεις και έχει καταφέρει τη συσπείρωση σημαντικών εργατικών-λαϊκών μαζών και νεολαίας.

Ακόμη, σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που έχουν δημιουργήσει μεγάλη οργή, αγανάκτηση και αγωνία στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας, που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις αστικές κυβερνήσεις στην περιοχή για τις πηγές και τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας.

Τέλος, κάλεσε την εργατική τάξη στην Ελλάδα, τα σωματεία και τα συνδικάτα στην Ελλάδα να εκφράσουν τώρα και πιο έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους Τούρκους εργαζόμενους. «Η πάλη του εργαζόμενου λαού στην Τουρκία είναι άρρηκτα συνδεμένη με την πάλη της εργατικής τάξης και του λαού στην χώρα μας» σημείωσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.