7 Ιουνίου 2013

Μαχητική η παρουσία του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας


Η μαχητική και δυναμική παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ δίνει τον παλμό έξω από το υπουργείο Υγείας, αυτή την ώρα, στη συγκέντρωση γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στις δομές Πρόνοιας, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ και γιατρών στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας για δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Συγκεντρώσεις θα γίνουν και στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) καθώς και σε άλλες πόλεις με πρωτοβουλία των τοπικών ενώσεων των γιατρών και των σωματείων των εργαζομένων. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς εξέφρασε στη συγκέντρωση ο βουλευτής του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην Πολυκλινική στέλνοντας μήνυμα ότι δεν πρέπει να κλείσει το νοσοκομείο που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας βρίσκονται και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της Ικαρίας και της Λήμνου.


Χτες στα νοσοκομεία έφτασε έγγραφο της τρόικας που ζητά λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και το κλείσιμο κρεβατιών και την καταγραφή σε λίστα των κλινικών που συγχωνεύτηκαν και αυτών που βρίσκονται σε λειτουργία. Επίσης, ζητά στοιχεία της κινητικότητας στα Νοσοκομεία και συγκεκριμένα τις μετακινήσεις προσωπικού που έγιναν μέσα στην κάθε ΥΠΕ. Στα νοσοκομεία, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις φορέων μπορούν να αποτελέσουν δεξαμενή για άντληση υποψηφίων για διαθεσιμότητα και απολύσεις. 

Να σταματήσουν οι μετακινήσεις

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας-Πρόνοιας του ΠΑΜΕ τονίζει: «Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση. Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από προνοιακό ίδρυμα σε προνοιακό ίδρυμα, από τα ΚΥ στα νοσοκομεία, σαν να είμαστε περιοδεύων θίασος! Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, οι πληρωμές των ασθενών. Να σταματήσουν να διώκουν τους ασθενείς που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και απειλούνται με την αποστολή των οφειλών τους στην εφορία. Λέμε όχι στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια!» 

Το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας προτάσσει για τη διεκδίκηση:
  • Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο!
  • Τώρα προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Το προσωπικό να μονιμοποιηθεί στα νοσοκομεία!
  • Ανάκληση των μειώσεων στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Να καταβάλλονται με την εγγύηση του κράτους. Να καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους.
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.
  • Όχι στις απολύσεις, όχι και στην εφεδρεία.
  • Τέρμα στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων προνοιακών ιδρυμάτων.
  • Αποκλειστική, πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας-Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.