5 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ.....ΠΑΣΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» έστησαν κλαδικό σωματείο σε συνεργασία με τους εργοδότες σούπερ μάρκετ!

Εργατοϋπάλληλοι, το νου σας!

Και μην τους φοβηθείτε. Φοβίστε τους και απομονώστε τους!!!
Ο λόγος για την «ΠΑΣΚΕ» και
την «Αυτόνομη Παρέμβαση»,
που έστησαν κλαδικό σωματείο σε συνεργασία με τους εργοδότες σούπερ μάρκετ!

Πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες εκλογές στα κρυφά, για ναμην πάρουν χαμπάρι οι εμποροϋπάλληλοι «τι» στήνουν πίσω από την πλάτη τους και τους πάρουν με τις πέτρες.

Χρησιμοποιούν όλο το μηχανισμό της εργοδοσίας, από τους περιφερειάρχες μέχρι τους διευθυντές των καταστημάτων,εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους εργαζομένους, με μοναδικό στόχο και σκοπό να πάνε να ψηφίσουν σε αυτό το μόρφωμα που ονομάζουν σωματείο.
Ο στόχος τους είναι προφανής:


Διαβάστε τη συνέχεια παρακατω απο τον 902 gr)

(ΠΑΣΚΕ=συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΝ αυτώ.
Αυτόνομη Παρέμβαση=συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΣΥΝ αυτώ).



ΠΑΣΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» 
έστησαν κλαδικό σωματείο σε συνεργασία με τους εργοδότες σούπερ μάρκετ!

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» με αφορμή το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση», που έχουν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), «έστησαν» πανελλαδικό κλαδικό σωματείο εμπορίου με την επωνυμία ΠΑΣΥΕ σε συνεργασία με την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που έχουν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), "έστησαν" πανελλαδικό κλαδικό σωματείο εμπορίου με την επωνυμία ΠΑΣΥΕ σε συνεργασία με την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ.

Πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες εκλογές στα κρυφά για να μην πάρουν χαμπάρι οι εμποροϋπάλληλοι τι στήνουν πίσω από την πλάτη τους και τους πάρουν με τις πέτρες.

Χρησιμοποιούν όλο το μηχανισμό της εργοδοσίας, από τους περιφερειάρχες μέχρι τους διευθυντές των καταστημάτων, εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους εργαζομένους με μοναδικό στόχο και σκοπό να πάνε να ψηφίσουν σε αυτό μόρφωμα που ονομάζουν σωματείο.

Ο στόχος τους είναι προφανής: 1. Επιχειρούν ενόψει του συνεδρίου της ΟΙΥΕ να διαμορφώσουν πιο ευνοϊκούς συσχετισμούς για να συνεχίσουν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο εμπόριο, εξυπηρετώντας από καλύτερες θέσεις τους σχεδιασμούς των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο.

2.
Δημιουργούν "σωματεία" κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, "σωματεία" που θα συμφωνούν σε όλα με τους εργοδότες, δηλαδή στις μειώσεις μισθών, στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην αύξηση ακόμα περισσότερο της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.

3. Τέτοια "σωματεία" είναι απαραίτητα στην εργοδοσία και στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό για να εκπαιδεύουν τους εργαζομένους στην υποταγή, το συμβιβασμό, τη μοιρολατρία, τη λογική του "μικρότερου κακού".
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν αποκτήσει εμπειρία και πείρα από τα εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΑΤΤΙΚΑ, SPRIDER και τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ παλαιότερα.

4. Από κοινού ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διαμορφώνουν ψηφοδέλτια με απεργοσπάστες, γραμμένους σε άλλα κλαδικά σωματεία (ΑΧΑΪΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) με υποψήφια για αντιπρόσωπος για ΕΚ και ΟΙΥΕ την πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΜΕΤΑΞΙΑ ΣΤΕΚΟΥΛΕΑ, γραμμένη χρόνια στο κλαδικό σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και άλλα "μπουμπούκια" αυτών των παρατάξεων από άλλα κλαδικά σωματεία.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ επαναλαμβάνουν το πείραμα της Θεσσαλονίκης όταν στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό στοχεύουν να κάνουν και στο συνέδριο της ΟΙΥΕ όποτε και αν γίνει αυτό, να δημιουργήσουν δηλαδή τη μεγάλη "δημοκρατική παράταξη", τη δήθεν "αριστερή αντιμνημονιακή παράταξη", τα δήθεν "αριστερά σωματεία", αρκεί να εξυπηρετείται ο κεντρικός τους στόχος, η διάσπαση των εργαζομένων.
Τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα προετοιμάζουν μαζί με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ (Κολλάς και άλλοι), κίνημα υποταγμένο στους εργοδότες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνημα εκφυλισμένο και μήτρα παραγωγής εργατοπατέρων.
Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σωματεία, δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΑΚΕ που υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με μειώσεις μισθών 6,7% καταδικάζοντας 800.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας των 643 ευρώ και να προετοιμάσουν το έδαφος για την κατάργηση της Κυριακής αργίας όπως έκαναν όταν υπέγραψαν για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το 1997.
Αυτή είναι η δήθεν "αντιμνημονιακή" τους δράση, όταν οι συλλογικές συμβάσεις που υπογράφουν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΚΕ αφορούν καθαρά την υλοποίηση των μνημονίων.
Απομονώστε τους κυβερνητικούς – εργοδοτικούς συνδικαλιστές, αυτοί δουλεύουν για τα κέρδη της εργοδοσίας και εμείς παλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.
Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που μάχονται την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Απαντάμε με οργάνωση στα σωματεία μας, με Επιτροπές Σγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να μπούμε μπροστά, να κόψουμε το βήχα στην εργοδοσία και τα τσιράκια της».



via revolt

9 σχόλια:

  1. Δεν πιστέυω οι παλιοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ να τα βλέπουν όλα αυτά και να τον ξαναψηφίσουν...όταν ξαναγίνουν εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιώργος Τσουκνίδας:
      Αυτοί θα τους ξαναψηφίσουν στα σίγουρα, καθώς τίποτε από όλα αυτά δεν είναι ικανό να τους αγγίξει. Ειδικά οι παλιοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ που πήγαν εκεί, είναι άνθρωποι σάπιοι μέχρι το μεδούλι, καθώς δεν έχουν καν την δικαιολογία πως "δεν ήξεραν" που και με ποιούς πήγαιναν.
      Αν έχεις παραιτηθεί από την ταξική πάλη και ψάχνεις για σωτήρες από επάνω, όχι τον Τσίπρα αλλά μέχρι και τον Μιχαλολιάκο θα ψηφίσεις στο τέλος. Οποιον σου τάξει πιστεικότερα πως έιναι δυνατόν να σωθείς, χωρίς να κουνήσεις από τον αναπαυτικό κανεπέ σου...

      Διαγραφή
    2. Γινεσαι υπερβολικος. Δεν εχουν ολοι αποθεματα κουραγιου, υπομονης και επιμονης για να παραμεινουν εσαει στον αγωνα, καποιοι δεν αντεχουν και ψαχνουν πιο ευκολες λυσεις ενιοτε.
      Δεν σημαινει αυτο οτι δεν βλεπουν το λαθος τους η δεν θα φτασει η στιγμη που θα το διορθωσουν.
      Για το θεμα τωρα, περσινα ξυνα σταφυλια, τι'χες Γιαννη, τι'χα παντα...

      Κωστας.

      Διαγραφή
    3. και γω νομιζω οτι ο φιλος TRASH εγραψε εν θερμω, πραγματι δεν εχουν δικαιολογια οσοι ηξεραν, αλλα ολοι οι ψηφοφοροι του κκε δε παει να πει οτι ξερουν τα παντα,ισως αρκετοι δεν ξερουν καν τα βασικα. Πιστευω οτι οσοι καταλαβαινουν τι παιζει δεν εχουν κανενα προβλημα να γυρισουν πισω, δεν ψηφισαν ΝΔ, ψηφισαν συριζα που ειναι καιροσκοποι και απλα καποιους τους ξεγελασαν... τα ιδια ισχυουν και για το ανταρσυα, απλα δεν εχει ερθει η ωρα να καει και αυτο το χαρτι
      νκ

      Διαγραφή
    4. αν καταλαβαίνω καλά ο Τσουκνίδας λέει για αυτούς της τελευταίας εκλογικής μάχης. Η εκτίμηση που έκανε το κόμμα σίγουρα δεν ήταν αυτή που λέει ο Trash, αν και νομίζω πως άλλους έχει στο μυαλό του.
      Ειναι, πάντως, υπερβολικοί και αστοχοι οι χαρακτηρισμοί και σίγουρα ΄΄τσουβαλιάζουν΄΄, αν εννοεί αυτούς.

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    5. Εγώ υιοθετώ πλήρως την άποψη του TRASH γι αυτό το κομμάτι, το οποίο θεωρώ οτι έχει γυρίσει οριστικά και δια παντός την πλάτη του στο Κόμμα.Παροπλισμένοι ψηφοφόροι που ένας θεός ξέρει, μαζί και 'γω γιατί ψήφιζαν ΚΚΕ και που έπραξαν φυσιολογικά και αναμενόμενα για το πολιτικό ποιόν τους και στην δύσκολη την έκαναν αναζητόντας άλλους δρόμους για άμεσες και ανώδυνες λύσεις και έχουν γαντζωθεί και δεν την αφήνουν για τίποτα τον κόσμο την προοπτική της κυβερνώσας αριστεράς.Όσοι δεν έχουν αντιλυφθεί ακόμα τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ξεκάθαρη και άμεση στροφή που πείρε απο τις εκλογές και πέρα, τους κατατάσσω άνετα πλέον στα καμμένα χαρτία χωρίς καμία ελπίδα επαναπροσέγγισης.

      Κ.Ο

      Διαγραφή
    6. Κ.Ο αυτα που λες σαφως και ειναι η προσωπική σου γνωμη αλλα να ξερεις οτι δεν εχουν καμια σχεση με τον κομμουνισμο, αυτο βεβαια δε με κανει να πιστευω οτι δεν εισαι αγωνιστης και στο πλευρο του καθε εργαζομενου απλα κανεις λαθος. Πολλοι μπορει να ηθελαν να κανουν αυτο το λαθος με τον συριζα, στα δυσκολα λυγισαν αλλα αν καταφερουν να δουν την αληθεια μπορει να γυρισουν ποιο δυνατοι, το κομμα ειναι ανοικτο παντα σε ολους οσους θελουν να αγωνιστουν παρεα μαζι μας.
      Γι αυτο η Παπαρηγα θα ειναι παντα στη καρδια μου συντροφοι, με εμαθε να μην τα μπορω να δω σκληρα με κοσμο απο τη ταξη μου ασχετα με τον αν θα το αξιζε ή οχι, παντα ευγενικη
      νκ

      Διαγραφή
  2. αυτά τα λένε οι ληστοσυμμορίτες για να γαμάνε τσάμπα...στα σοβαρά τώρα ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε και η τελευταία...ας τα βλέπουν όσοι ανακαλύψαν "σωτήρες" στα μούτρα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντροφε TRASH,δεν πιστέυω πως όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι είναι σάπιοι μέχρι το μεδούλι,πιστέυω πως είναι άνθρωποι που απλά ακόμα δεν έχουν πάρει μυρωδιά απο τις θέσεις του κόμματος απο την μια και απο την άλλη έχουν επηρεαστεί απο την αστική προπαγάνδα.Μην υποτιμάς τόσο την αστική τάξη,έχει μεγάλη εμπειρία στο να χειραγωγεί τις μάζες και να τις φοβίζει,άλλωστε μην ξεχνάς πως για να μείνεις πιστός και να μην υπάρχει θέμα να φύγεις και να ακολουθήσεις τους οπορτουνιστές,πρέπει να έχεις τον κατάλληλο ιδεολογικό εξοπλισμό.Προφανώς αυτό αποδείχτηκε με τον ποιό οδυνηρό τρόπο για το ΚΚΕ.Θες να σου το πω και αλλιώς;Αν είσαι πιστός στον δρόμο που σου δείχνει το ΚΚΕ και έχεις τον κατάλληλο ιδεολογικό εξοπλισμό,θα ξέρεις πως η ανατροπή δεν θα έρθει απο τα κυβερνητικά γραφεία,αλλά μέσα στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία,τις λαϊκές επιτροπές κ.α.Επίσης θα ξέρεις ακόμα και τι ρόλο παίζει ο οπορτουνισμός απο την εποχή του Μάρξ και του Ενγκελς,θα ξέρεις ότι είναι ο βασικότερος εχθρός του εργατικού κινήματος.Προφανώς τέτοια ιδεολογική θωράκιση δεν υπήρξε σε τόσο ικανοποιητικό επίπεδο όσο θα πρεπε.Παρόλαυτα εμείς πιστέυουμε στην εργατική τάξη και στον λαό,άλλωστε μην νομίζεις πως η ταξική πάλη είναι ευθεία και ανοδική,έχει και τα σκαμπανεβάσματα της.Εσύ άλλωστε το ξέρεις χωρίς καν να στο πω εγώ.Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ότι πρόκειται για σάπιους μέχρι το μεδούλι,όμως θα συμφωνήσω ότι όταν παραιτηθείς απο την ταξική πάλη θα ψηφίσεις μέχρι και τον Μιχαλολιάκο.Μην βιαστείς να βγάλεις τόσο σκληρά συμπεράσματα....έχουμε δρόμο μπροστά μας σύντροφε και θέλει ψυχραιμία.Μην νομίζεις και γω ξέρεις πόσο στεναχωρήθηκα με το αποτέλεσμα;Ομως μην ξεχνάς ότι 6 μήνες πριν την Οκτωβριανή επανάσταση οι μπολσεβίκοι είχαν σκοντάψει με εναν παρόμοιο τρόπο και με ενα παρόμοιο ποσοστό(χωρίς να θέλω να πω ότι σε 6 μήνες θα έχουμε στην Ελλάδα επανάσταση,αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.