26 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 26/09 - Φωτο-Βιντεο-ρεπορταζ ανα την ΕΛΛΑΔΑ

Aπεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πτολεμαϊδα
Επειδή το τραγούδι είναι φανταστικό και τα πλάνα ήταν λίγα, το βίντεο είναι σε αργή κίνηση για να ακουστεί περισσότερο… Πατέντες… Ε, δίνει και λίγο περισσότερο δράμα…  :-)
Μουσική: The Durutti Column – The Fields of Athenry

Κατερίνη: 26/6 Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία



Προσθήκη λεζάντας




Πρωτοφανής ο κόσμος και στην Κέρκυρα.....ελπίζουμε σε πιο δυναμική συνέχεια!




αυτή είναι μόνο η αρχή

H συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στο Άργος 

Στην Αργολίδα, αγρότες της ΠΑΣΥ απέκλεισαν το πρωί την είσοδο της Αγροτικής Τράπεζας στο Άργος κι αργότερα πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ από το Άργος στο Ναύπλιο, όπου απέκλεισαν το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ανάρτησαν πανό κι έβαλαν φωτιά σε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, για τα σκληρά μέτρα και την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.




Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ΠΑΜΕ στην Κοζάνη






ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ



Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι του νησιού έδωσαν το παρόν στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κόντρα στις όποιες προσπάθειες έγιναν απο άλλες δυνάμεις...
Δεκάδες εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι αγνόησαν τους διάφορους ντόπιους ''καιροσκόπους'' και τα καλέσματα τους για ενότητα, και προέβησαν σε δυναμική πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου.
Στην πορεία ακούστηκαν πολλά συνθήματα, και μπήκαν νέες δυνάμεις στον αγώνα. Αναπτερώθηκε η ελπίδα,και δημιουργήθηκαν νέες προϋποθέσεις για μια μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση που θα σαρώσει τα μέτρα και τις κυβερνήσειςτους !
Να πούμε ότι ορισμένα τοπικά ΜΜΕ προέβησαν σε κάποια ατυχή σχόλια, αγνοώντας την μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την οποία σύγκριναν με μια άλλη μικρότερη ...
Η Απεργία πάντως ήταν το πρώτο βήμα κλιμάκωσης των αγώνων. Ήταν σταθμός στην πάλη του λαού μας που θα αντιπαλεύει όχι μόνο τα μέτρα και τις κυβερνήσεις τους, αλλά την ίδια τη μήτρα που τα γεννά και θα διεκδικεί τη διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την απαλλοτρίωση και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο, για λύσεις υπέρ του λαού, για ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη και τις απολαύσεις μιας χούφτας από καπιταλιστικά παράσιτα.
ΤΑΞΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ






Στη Χαλκίδα η συμμετοχή στην απεργία έφθασε σε ορισμένα εργοστάσια το 100% ενώ καλή ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι χωρίς να είναι προγραμματισμένη έγινε συγκέντρωση και στην Κύμη με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές. Στη Θήβα ήταν πολύ έντονη η παρουσία των μαθητών. Στο Μαντούδι συμμετείχαν και αγρότες. Στη μαζική συγκέντρωση της Λιβαδειάς δήλωσαν το «παρών» και οι ΕΒΕ, τα σωματεία υδραυλικών, ηλεκτρολόγων και αλουμινάδων. Ακόμα, συγκεντρώσεις έγιναν στη Λαμία, στο Αλιβέρι, στην Ιστιαία και στην Αμφισσα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
                                           
                                             
                                      
ΓΙΑΝΝΕΝΑ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
                                         


ΠΡΕΒΕΖΑ






9 σχόλια:

  1. Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι παρατηρώ όλο και πολύς κόσμος στην επαρχία να αντιδράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύς ο κόσμος και στην Αλεξανδρούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανενα λινκ με φωτο και ρεπορταζ για να το παραθεσω !!!!
    Help !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σύντροφε,
      ένα καινούργιο στοιχείο, που είδαμε σήμερα, πρώτη φορά σε τέτοια έκταση
      είναι μία πρωτοφανής προσπάθεια να κρύψουν, όσο μπορούν, την τεράστια επιτυχία των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ.
      Ειδικά, εδώ στην Πάτρα, τα τοπικά κανάλια και τα blogs, είναι προκλητικά: δυό-τρία πλάνα με δηλώσεις από την Γεωργίου, ΠΡΙΝ αρχίσει η συγκέντρωση, ούτε ένα πλάνο από την μεγαλειώδη πορεία
      και όλος ο χρόνος τους στη συγκέντρωση του "εργατικού" κέντρου!

      Πίστευαν, φαίνεται, πως είχαν ξεμπερδέψει με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, μετά το 4,5% του Ιούνη, και σήμερα λύσσαξαν κυριολεκτικά, που το ΠΑΜΕ γέμισε ξανά την Πλ. Γεωργίου και τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας
      και έκανε μία από τις 2-3 μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων 3 χρόνων!

      Σού στέλνω ένα λινκ με μία και μοναδική φωτογραφία, που βρήκα, μετά από πολύ ψάξιμο, χωμένη στις πλαϊνές στήλες ενός τοπικού blog,
      με την διευκρίνηση, για όσους δεν είναι από Πάτρα, ότι στη συγκεκριμένη φώτο, φαίνεται μόνο η ουρά της πορείας με τα μπλόκ των μαθητών και των φοιτητών, τα οποία δεν ήσαν παραπάνω από το 1/5 της συνολικής διαδήλωσης!

      http://www.dete.gr/image_article.php?image=20120926_247177.jpg

      Διαγραφή
  4. το γραψα και αλλου, το ξαναγραφω και εδω, και στο Ηρακλειο Κρητης η συγκεντρωση ηταν μεγαλειωδης, κοντα 3000 ατομα, για πρωτη φορα πολλοι ΕΒΕ, αγροτες, και παρα πολλη νεολαια, η πορεια ηταν πολυ πυκνη σε αποσταση σχεδον 1 χιλιομετρου, ομοια με εκεινη τον Οκτωμβρη του 2011 που θεωρειτει η μεγαλυτερη που εγινε εδω τα τελευταια χρονια.
    Και συμφωνω με τον φιλο εδω που λεει για "θαψιμο", σχεδον δεν υπηρξε για τα τοπικα ΜΜΕ ολος αυτος ο κοσμος, ε λοιπον την "σουπα" θα τους την χαλασουμε με πεισμα και επιμονη, παμε γερα και με τσαμπουκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και στην Αθήνα η συγκέντρωση ήταν μεγάλη με εντυπωσιακό το μπλό της ΠΑΣΕΒΕ που ξεπερνούσε τα 100-150μ, με πικνότητα που δεν έχει παρατηρηθεί άλλη φορά, με συνθήματα και 10 περίπου κλαδικά πανό. Μάλλον κάτι γίνεται με τους αυτοαπασχολούμενους και αρχίζουν να παίρνουν χαμπάρι ότι με αυταπάτες πελάτης δεν θα μπει στο μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θεμα ειναι οτι την ωρα τις καλπης πολλοι πηγαινουν αλλου,δυ
    στυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θεμα ειναι οτι την ωρα τις καλπης πολλοι πηγαινουν αλλου,δυ
    στυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο την συγκέντρωση του ΕΚΛαυρίου. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι και το σωματείο των δασκάλων εβαλαν πούλμαν για Αθήνα. Γενικά ικανοποιητικός κόσμος, αλλά έχουμε κάνει και καλύτερα.

    http://ergatikokentrolavriou.blogspot.gr/2012/09/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.