13 Δεκεμβρίου 2011

Βρώμικη επίθεση ενάντια στον αγώνα των χαλυβουργών

Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ
«Βρώμικη επίθεση ενάντια στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών από την ΠΑΣΠ και τα χαφιεδοsite» καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.


 Η Οργάνωση καταγγέλλει πως:
«Τώρα τελευταία βγαίνει στο προσκήνιο η χυδαία άποψη που λέει ότι:"Η απεργία στη Χαλυβουργία είναι στημένη καθώς ο καπιταλιστής Μάνεσης ό,τι παραγωγή χρειάζεται, την βγάζει από το εργοστάσιο στο Βόλο. Αρα η απεργία είναι συμφωνημένη από το ΚΚΕ και το Μάνεση για να κλείσει το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο". Αυτές οι βρωμιές λέγονται στα αμφιθέατρα από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και αναπαράγονται σε διάφορα blog και σε άλλα γνωστά χαφιεδοsite. Είναι απόψεις επικίνδυνες και αποτελούν κατασκεύασμα που προσπαθεί να συκοφαντήσει τον αγώνα των χαλυβουργών, θέλει να σταματήσει η απεργία, κάνουν αντικομμουνισμό.


Είναι φυσικό η παράταξη της ΠΑΣΠ να ενοχλείται αφού το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. έχουν τσακίσει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους με τα πιο βάρβαρα μέτρα των τελευταίων δεκαετιών. Ετσι και αλλιώς η παράταξή τους στους εργαζόμενους (ΠΑΣΚΕ) είναι αυτή που αρνείται την απεργία στο εργοστάσιο του Βόλου. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, το συνδικαλιστικό τους προσωπικό, χρόνια τώρα, μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, σπέρνουν το φόβο και τη μοιρολατρία, έχουν κάνει επάγγελμα τον αντικομμουνισμό και τη λασπολογία.

Είναι φυσικό να ενοχλούνται οι ιδιοκτήτες των διαφόρων χαφιεδοsite. Καιρό τώρα οι ιδιοκτήτες τους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και ρίχνουν λάσπη στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ και το εργατικό κίνημα. Οι χώροι που εκφράζονται από αυτά έχουν πρωτοστατήσει στην κατασυκοφάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος, στην επίθεση εναντίον του με αποκορύφωμα την οργανωμένη δολοφονική επίθεση στα μπλοκ του ΠΑΜΕ στην τελευταία 48ωρη απεργία. Είναι γνωστοί για το μίσος τους απέναντι στην εργατική τάξη και την οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Γι' αυτούς κίνημα είναι οι γνωστές γλυκανάλατες μαζώξεις των πλατειών, μακριά από τους εργασιακούς χώρους, εκεί όλοι είναι αρνάκια μπροστά στην εργοδοσία και τους καπιταλιστές.

Η βρώμικη επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη. Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας ηρωικός, με αντοχή και διάρκεια. Αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να οργανώνεται η πάλη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία. Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους». Η Οργάνωση στη συνέχεια καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς και να καταδικάσουν την παραπάνω βρώμικη επίθεση.

Από τον Ριζοσπάστη

2 σχόλια:

  1. Παλιές καλές εποχές Λαλιώτη θέλει να ξαναζήσει το ΠΑΣΟΚ μου φαίνεται, τότε, που έκανε το πέταμα λάσπης επιστήμη! Δεν τους σώζει τίποτα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη σελίδα 11 στο σημερινό Ρίζο υπάρχει καταγγελία και για τον πρόεδρο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ότι χαρακτήρισε στημένη την απεργία των Χαλυβουργών. Φαίνεται ότι είναι οργανωμένη η επίθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.