15 Δεκεμβρίου 2011

Καταδίκη της οικογένειας Μάνεση για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ποινή 3 χιλιάρικα έκαστος !!!

Kαταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που ολοκλήρωσε μετά από δύο διακοπές την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του εργατικού δυστυχήματος στη Χαλυβουργία Βόλου, τον Αύγουστο του 2006, με θύμα τον 29χρονο Μελέτη Xατζέλα, ο οποίος πνίγηκε σε φρεάτιο μέσα στο χώρο της βιομηχανίας.

Το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση, έκρινε ένοχους τον τότε πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Χαλυβουργίας, τους δύο διευθύνοντες συμβούλους γιους του και τον διευθυντή του εργοστασίου και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών για ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια και για παράβαση των ΠΔ 16/96 και 17/96.

Για τους τρεις πρώτους δόθηκε 3ετής αναστολή, υπό τον όρο ο καθένας να καταβάλει 3.000 ευρώ στο κοινωφελές Ιδρυμα «Ορφανοτροφείο Βόλου». Ο τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου καταδικάστηκε σε τρία έτη φυλάκισης για ανθρωποκτονία, με τριετή αναστολή, ενώ ο υπεύθυνος συντήρησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων κρίθηκε αθώος.

Μετά από πρόταση της εισαγγελέα έδρας, το δικαστήριο διαβίβασε τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για να διερευνηθεί εάν προκύπτει το αδίκημα της ψευδορκίας σε βάρος δύο εργαζόμενων μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ έγινε δεκτή η εισαγγελική πρόταση να μην γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της πολιτικής αγωγής ότι οι κατηγορούμενοι λειτούργησαν με ενδεχόμενο δόλο.

Από τον Ριζοσπάστη

Δικό μας σχόλιο : Όχι ... δεν φταίνε οι αστικοί τους νόμοι, που οι κεφαλαιοκράτες έχουν γραμμένη στα αρχίδια τους την ανθρώπινη ζωή. 3 χιλιάρικα τους κόστισε, η απουσία μέτρων ασφαλείας, τα οποία στο κάτω κάτω θα τους κόστιζαν πολλά περισσότερα. Μπροστά στα κέρδη, δεν πανε να σκοτωθούνε οι εργάτες ?

1 σχόλιο:

  1. Ω θεέ μου... σαν δυο μηχανές του θανάτου μοιάζουν τα χυτήρια στη φωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.