11 Οκτωβρίου 2013

Σχετικά με τις δηλώσεις του Γ. Γερμενή της "Χρυσής Αυγής" - Η οικογενειακή προέλευση του Καιάδα .. και ο “Ριζοσπάστης”


Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ίδιου και άλλων βουλευτών της. Ο Γερμενής φέρεται να δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, το εξής:
θυμάμαι τον παππού μου που τη δεκαετία του ’60 έστελνε τη μητέρα μου να αγοράσει τον Ριζοσπάστηκαι να τον κρύψουν να μην τη δουν.
Δυστυχώς (και παραδόξως) δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν πληροφορίες για το έτος γέννησης του κυρίου Γερμενή· ωστόσο, δεν είναι απλώς το νεανικό του προσώπου του και η μέχρι πρόσφατα συμμετοχή του σε συγκρότημα black metal που καθιστούν κάπως παράδοξη βιολογικά την ικανότητα ανάμνησης της δεκαετίας του 1960, η οποία

1. Προϋποθέτει ότι ο κύριος Γερμενής είναι σήμερα τουλάχιστον 50 ετών (για να "θυμάται" τη δεκαετία του 60 θα έπρεπε να έχει γεννηθεί το αργότερο το 1963-64, ώστε να είναι 5-6 ετών πριν εκπνεύσει η δεκαετία).

2. Υπάρχει βέβαια και η δήλωσή του ότι "ανδρώθηκε" (για αυτό δεν παίρνω όρκο) στη "Χρυσή Αυγή" "όταν ήταν 15-16 ετών." Η Χρυσή Αυγή ενεργοποιήθηκε το 1993. Αφαιρώντας 15-16 χρόνια από το έτος αυτό, που είναι το νωρίτερο κατά το οποίο θα μπορούσε να εμπλακεί με την οργάνωση ο κύριος Γερμενής, φτάνουμε στο έτος 1977 ή 1978, χοντρικά μιάμιση με δύο δεκαετίες μετά την ηλικία που προϋποθέτει η θύμηση της δεκαετίας του 60. Και αυτό μόνο αν ο κύριος Γερμενής ενεπλάκη με την οργάνωση από την αρχή.


3. Έλα όμως που ο κύριος Γερμενής δήλωσε επίσης ότι έγινε μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2006, "από την εφηβική ηλικία"! Δηλαδή, ότι, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, είναι γεννημένος στις αρχές του 1990...

4. Υπάρχει όμως και το μικρό πρόβλημα ότι δεν υπήρχε Ριζοσπάστης για να διαβάζει ο παππούς που θυμάται ο κύριος Γερμενής κατά τη δεκαετία του 1960. Σύμφωνα με τον καθ ύλιν αρμόδιο, τον Ριζοσπάστηδηλαδή, η εφημερίδα τελούσε υπό απαγόρευση από το 1947 ως το 1974 (υπήρχε βέβαια ο παράνομοςΡιζοσπάστης στη διάρκεια της χούντας, αλλά αυτός, φευ, δεν διατίθετο στο περίπτερο απέναντι για να τον αγοράζει η μητέρα του Γερμενή μετά παρακλήσεως του πάππου του, που ήτο, καθώς φαίνεται, κατάκοιτος και δεν μπορούσε να πεταχτεί ως την Έβγα αυτοπροσώπως):
Με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, το καθεστώς της ολιγαρχίας κλείνει το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στις 17 Οχτώβρη 1947 –τριάντα ακριβώς χρόνια από την πρώτη του έκδοση- με βάση το φασιστικό Γ' Ψήφισμα. Η διακοπή του αυτή θα είναι μακροχρόνια και θα κρατήσει 27 ολόκληρα χρόνια.
Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις γκάφα του μεγέθους Γερμενή, να δηλώσεις δηλαδή κάτι μεγέθους δυο αράδων (εφόσον το δήλωσε) το οποίο να διαψεύδεται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους ταυτόχρονα. Για τον λόγο αυτό, προτείνω όπως υιοθετηθεί στην κοινή νεοελληνική η έκφραση "πιάστηκε Γερμενής". Βεβαίως, ο κύριος Γερμενής πουλάει οικογενειακή κκεδοσύνη εδώ και καιρό, και δεν το πρωτοαποπειράται τώρα, λόγω της πίεσης των περιστάσεων και της καταστάσεως πανικού του. Και την πουλάει παρά το γεγονός ότι είναι τοις πάσι γνωστόν ότι ο πατέρας του ήταν επίσης υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις βουλευτικές εκλογές του 2012.


Υπάρχει, τέλος, και ένα κείμενο το οποίο επίσης κάνει τον γύρο του διαδικτύου ως διάψευση των δηλώσεων Γερμενή, κάποιου Γιώργου Αλεξάτου. Στο κείμενο αυτό αναφέρεται το εξής:
Ποιος παππούς και ποιος "Ριζοσπάστης"; Ο Βασίλης Γερμενής ήταν επικεφαλής της Πατριωτικής Οργάνωσης Κεφαλονιάς, της διαβόητης ΠΟΚ, στην περιοχή της Ερίσου (από Άσο μέχρι Φισκάρδο), που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς κατά του ΕΑΜ. Είχε μακελέψει κόσμο και κοσμάκη ο παππούς κατά την Κατοχή και τα αμέσως επόμενα χρόνια. Εξαργύρωσε τις εθνικές του υπηρεσίες με άδεια πρακτορείου εφημερίδων. 

Η Πατριωτική Ένωσις Κεφαλληνίας είναι πράγματι διαβόητη. Ανήκει στις εθελοντικές αντι-ΕΑΜικές ομάδες που συνεργάστηκαν ενεργά με τους Ναζί.

Παρ' όλα αυτά, αναφορά σε "Γερμενή" στην ΠΟΚ δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω καμία, και δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω το παραπάνω.

Όμως είναι βέβαιο ότι ο εκ πατρός παππούς του Γιώργου Γερμενή δεν ονομαζόταν καθόλου "Βασίλης"όπως αναφέρεται, αλλά --όπως άλλωστε είναι και το "πατροπαράδοτο" στην ονοματοδοσία εν Ελλάδι-- Γεώργιος Γερμενής. Τούτο μπορεί να διαπιστωθεί από το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, όπου ο υποψήφιος του κόμματος στην Κεφαλονιά και πατέρας του Γιώργου Γερμενή, Σπυρίδων (Σπύρος) αναφέρεται ως Σπυρίδων του Γεωργίου. ΟΒασίλειος (Βάσος) Γερμενής, από την άλλη, ήταν ζωγράφος και γλύπτης από την Κεφαλλονιά. Καλό είναι όταν ξεσκεπάζουμε τους απογόνους των ταγματασφαλιτών να είμαστε προσεκτικοί και να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες μας.



Πηγη: Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.