12 Ιουνίου 2013

Κανένα πρόβλημα στην Ευρώπη με το κλείσιμο της ΕΡΤ

Για όσους δεν έχουν αυταπάτες όσον αφορά τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρακάτω είδηση δεν αποτελεί κάτι σπουδαίο. Αλλά για αυτούς που θεωρούν τις αντιδημοκρατικές και χουντικές πρακτικές, ως προνόμιο των ελληνικών κυβερνήσεων, και μάλιστα των δεξιών ελληνικών κυβερνήσεων, η είδηση που ακολουθεί θα πρέπει να τους βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν την στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της.

Εννοείται πως έχουμε υπόψιν μας, και τους παρουσιαστές δημοσιογράφους της ΝΕΤ, των οποίων η γλώσσα ναι μεν έχει λυθεί,  σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα (δείχνοντας μας ποιος είναι και ο ρόλος της δίοικησης του σταθμού την στιγμή που οι εργαζόμενοι βγάζουν μια χαρά μόνοι τους το πρόγραμμα), αλλά συνεχίζουν να αναπαράγουν ορισμένες από τις ψευδαισθήσεις περι της δημοκρατικής Ευρώπης.


Κομισιόν: Στηρίζει την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ

Τη στήριξή της στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση των εργαζομένων της εκφράζει με δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν, επικροτώντας την αντιλαϊκή πολιτική, τα λουκέτα και τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο που ξεκινούν με την ΕΡΤ, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η απόφαση των ελληνικών αρχών εντάσσεται στο πλαίσιο των μεγάλων και απαραίτητων προσπαθειών που καταβάλλουν για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα».


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει πως πρόκειται για μία απόφαση «που έχει ληφθεί με πλήρη αυτονομία» και προσθέτει ότι «η Επιτροπή δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ούτε αμφισβητεί τις αρμοδιότητες διαχείρισης του δημόσιου τομέα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης».

Υποκριτικά εκφράζει κατανόηση στη «δύσκολη κατάσταση του προσωπικού της ΕΡΤ» και προσθέτει πως «αναμένει ότι οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν θα γίνουν τηρώντας πλήρως το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Στο ίδιο υποκριτικό πλαίσιο μιλά για το ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «ως αναπόσπαστου τμήματος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» και χαιρετίζει «τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να συστήσει έναν οργανισμό ενημέρωσης που θα εκπληρώνει τη σημαντική λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα είναι οικονομικά βιώσιμος».

Πηγή : 902.gr

1 σχόλιο:

  1. Τι, δεν τράβηξε το αυτί η καλή ΕΕ στην κακή κυβέρνηση; Ε, όχι ρε παιδιά!
    Πλέον ελπίζουμε στους Βενιζελοκουβέληδες. Αλλά αν κι αυτοί δεν το τολμήσουν, η δεξιά θα έχει να κάνει με τον Alexis!

    Balkan

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά