15 Ιουνίου 2013

Λαϊκή Συμμαχία κόντρα στην πολιτική τους

Η απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΡΤ, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει λουκέτο και πετά στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, είναι μέρος μιας πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό. Δεν μπορεί να βγάλει κανείς διαφορετικό συμπέρασμα από αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Δεν μπορεί να δει κανείς ξέχωρα το θέμα της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε αυτήν, από όσα συμβαίνουν σε άλλους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στην καθημερινότητα και τη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Η πολιτική που εφαρμόζεται έχει ταξική σφραγίδα. Επιχειρούν να τσακίσουν το λαό για να βγει το μεγάλο κεφάλαιο με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Αυτές είναι οι πάγιες προθέσεις της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) παρά τις όποιες εμφανιζόμενες διαφωνίες σε ό,τι αφορά τον τρόπο και τη μεθόδευση μέσα από την οποία θα σαρώσουν εργατικά δικαιώματα.


Η ίδια η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ, ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο και άλλων ή όλων των δημοσίων οργανισμών. Κάτι που θ' αυξήσει τη στρατιά των ανέργων. Και είναι σαφές ότι επόμενα υποψήφια «θύματα» αυτής της πολιτικής είναι για παράδειγμα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, εκεί που δουλεύουν 1.000 εργαζόμενοι. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει ότι με τις υπογραφές τριών υπουργών, ο οποιοσδήποτε δημόσιος Οργανισμός θα μπορεί στο εξής να κλείνει, οι εργαζόμενοι να απολύονται και με συνοπτικές διαδικασίες ο αρμόδιος υπουργός να διευθετεί ό,τι έχει σχέση ακόμα και με την περιουσία του Οργανισμού. Να, γιατί η περίπτωση της ΕΡΤ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτήν. Να, γιατί υπάρχει ανάγκη για κοινό μέτωπο αγώνα όλων των εργαζομένων, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Από την περίπτωση της ΕΡΤ και όσα προαναφέραμε, μπορούν να βγουν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Όσοι εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, βρέθηκαν και βρίσκονται αυτές τις μέρες στο πλευρό των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσοι βιώνουν με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της αντεργατικής λαίλαπας, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν τώρα ότι χρειάζεται μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση σήμερα και να δώσουν πραγματική προοπτική προς όφελος των δικών τους συμφερόντων, προς όφελος της ζωής της δικής τους και των παιδιών τους. Αυτή η μεγάλη λαϊκή συμμαχία πρέπει να βρίσκεται σε κατεύθυνση και προοπτική ρήξης με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που πάντα θα γεννά και θα αναπαράγει ανέργους, απολυμένους, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, λουκέτα στα μικρομάγαζα, καταστροφή στα φτωχά αγροτικά νοικοκυριά. Αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος. Και αυτή η ρίζα πρέπει να ξεριζωθεί από τη μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία και την προοπτική οι εργαζόμενοι, ο λαός να έχουν τη δική τους εξουσία. Για να απαλλαγούν μια και καλή από τα παράσιτα τους καπιταλιστές.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά