3 Ιουνίου 2013

Προφήτες και Κασσάνδρες που άνοιγαν το λάκκο του ΚΚΕ, πόσο μέσα έπεσαν τελικά;



Πολλοί ήταν εκείνοι, που βλέποντας τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ από τις τελευταίες εκλογές, εξέφρασαν απερίφραστα την ανησυχία τους για την πορεία του κόμματος. Οι περισσότεροι από αυτούς, όντας καταξιωμένοι αριστεροί, και έχοντας πρόσβαση σε διάφορα μέσα, από εφημερίδες μέχρι και Social Media, φρόντισαν κοινοποιήσουν τους προβληματισμούς τους και σε όλους εμάς τους κκεδες, που από ότι φαίνεται κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου τόσο καιρό. Εκτιμώντας την προσφορά τους, και θέλοντας να τους δείξουμε ότι τα λόγια τους έπιασαν τόπο, αλλά και για να μπορέσουν ξαναβρούν τον χαμένο ύπνο τους και την υγειά τους, θα ήθελα να τους παραθέσω μερικές πρόσφατες κινηματικές επιτυχίες του κόμματος.

Ακολουθούν αποσπάσματα από ρήσεις επιφανών ΚΚΕδολόγων και λοιπών σωτήρων του ΚΚΕ, ενώ κάτω από την κάθε ρήση υπάρχει η ανάλογη αφιέρωση.
Εγώ τα λεω για το καλό σας...


Η η­γε­σία του ΚΚΕ, πα­ρά τη θε­α­μα­τι­κή ε­κλο­γι­κή του συρ­ρί­κνω­ση, συ­νε­χί­ζει να κα­τα­δι­κά­ζει ό,τι δεν κα­τα­λα­βαί­νει, να συ­κο­φα­ντεί ό,τι δεν ε­λέγ­χει και να ε­νο­χο­ποιεί ό.τι ξε­φεύ­γει α­πό το στε­νό ι­δε­ο­λο­γι­κό του πλαί­σιο. Εί­ναι ι­στο­ρι­κό λά­θος του ΚΚΕ να ε­πι­λέ­γει να α­ντι­τάσ­σε­ται σε έ­να ευ­ρύ, α­ρι­στε­ρό, ρι­ζο­σπα­στι­κό, προο­δευ­τι­κό μέ­τω­πο για την έ­ξο­δο της χώ­ρας α­πό την κρί­ση. Τε­λευ­ταία η Αλ. Πα­πα­ρή­γα, κα­τα­χει­ρο­κρο­τού­με­νη και υ­μνού­με­νη α­πό τους «Τα­λι­μπάν του Μνη­μο­νίου», έ­φτα­σε να κα­ταγ­γεί­λει ε­μάς τους δή­θεν «ευ­ρω­λά­γνους» ως «λό­μπι της δραχ­μής», υ­πό τα ε­πι­δο­κι­μα­στι­κά χα­μό­γε­λα του κ. Σα­μα­ρά. Ει­λι­κρι­νά θλί­βο­μαι. Και­ρός εί­ναι να δού­με κι ε­μείς τα πράγ­μα­τα ό­πως εί­ναι στο ΚΚΕ και ό­χι ό­πως θα θέ­λα­με να εί­ναι…(Δημήτρης Παπαδημούλης)

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα ως έχουν:

Οι δυνάμεις που στηρίζει το ΠΑΜΕ, παρά το ότι βασικοί κλάδοι όπως οικοδόμοι, μέταλλο, καπνός, κλωστοϋφαντουργία, που είχε σημαντικές δυνάμεις δέχτηκαν και δέχονται ισχυρό χτύπημα από την καπιταλιστική κρίση, συγκρατούν δυνάμεις και σε αρκετές περιπτώσεις ενισχύονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Στις περισσότερες ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα έχει αύξηση. Ανάμεσα στις άλλες και σε βασικές όπως του Επισιτισμού Τουρισμού (+5.72%), Φαρμάκου (+16,80%), Τύπου - Χάρτου (+9,52%), ΟΤΟΕ (+2,85%), ΟΜΕ -ΟΤΕ (+2,72%), ΟΣΕΓΟ (+8,46%), Ιδιωτικών υπαλλήλων (+2,23%), Λογιστών (+8,08%), ΔΕΥΑ (+4,27%), Ιατρικών επισκεπτών (+6,45%), Τροφίμων και ποτών (+2,23%) κ.ά. με σημαντική αύξηση των ποσοστών του.

Αύξηση, επίσης, σημειώνει και στο σύνολο των Εργατικών Κέντρων. Σε αρκετά από αυτά με σημαντικά ποσοστά. Οπως του Βόλου (+7,26%), Τρικάλων (+10,08%), Ηρακλείου (+4,74%), Ιωαννίνων (+7,36%), Ναυπάκτου (+8,81%), Πτολεμαΐδας (+7,16%), Πρέβεζας (+3,40%), Αγρινίου (+3,40%), Μεσολογγίου (+20,72%), Εύβοιας (+8,25%), Εβρου (+6,74%), Κέρκυρας (+2,98%), Λαυρίου (+15,17%), Καρδίτσας (+2,86%), Θεσπρωτίας (+34,69%), Λευκάδας (+20,68%), Γρεβενών (+10,52%), Ξάνθης (+6,77%) κ.ά. Σε αρκετά Εργατικά Κέντρα εκλέγει για πρώτη φορά αντιπροσώπους για τις διοικήσεις και τα συνέδρια.(από Ριζοσπάστη 31/3/2013)

Τώρα που είδατε ότι τα πράγματα, ως έχουν, δεν είναι και τόσο άσχημα για το ΠΑΜΕ μπορείτε να σταματήσετε να κρατάτε την ανάσα σας κύριε Παπαδημούλη.

Και φυσικά από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιώργος Ρούσης που συντροφικά συμβουλεύει το ΚΚΕ μπάς και καταφέρει να ανακόψει την κατηφορική του πορεία. Σας προειδοποιώ, η παράθεση που ακολουθεί δεν συνίσταται για ευαίσθητα άτομα, αλλά και οι υπόλοιποι καλό θα ήταν να είχατε ανά χείρας ένα πακέτο χαρτομάντιλα γιατί πρόκειται να χυθεί πολύ δάκρυ, κουβάδες.
Άντε να τελειώσω με την "Πρός Εφέσιους" επιστολή να ξεκινήσω μια για την σωτηρία του ΚΚΕ.


Εξάλλου η έτσι κι' αλλιώς μεθοδολογικά ανεπαρκής άρνηση της άρνησης, δίχως να συμπληρώνεται από μια άμεσα υλοποιήσιμη, θετική πρόταση, που να ανταποκρίνεται στο επίπεδο της λαϊκής συνειδητότητας, μάλλον αποστροφή προκαλεί, ή σε λάθος διέξοδο οδηγεί, παρά σε έλξη προς όποιον την καλλιεργεί.

Το δραματικό, σύντροφοι είναι, ότι αν το ΚΚΕ, όχι δα ανταποκρινόμενο στις προτάσεις για συνεργασία άλλων αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αλλά παίρνοντας το ίδιο πρωτοβουλίες στη βάση όσων προβλέπονται από το ίδιο το πρόγραμμα του, θα είχε ξεπεράσει και τις δυο παραπάνω αδυναμίες.[...] Σαν κομμουνιστής, που πονά ένα κόμμα που υπηρέτησε επί 21 χρόνια , που θλίβεται βαθύτατα από το σημερινό φυλλορρόημα του , που έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα όπως αρμόζει σε ότι αγαπάς, που θεωρεί ότι ο κόσμος του ΚΚΕ βρίσκεται στο ίδιο με αυτόν μετερίζι, και ότι αυτός ο κόσμος είναι τραγικό λόγω της στάσης του κόμματος να σπρώχνεται στην αγκαλιά του υπό διαμόρφωση αριστερού αναχώματος του συστήματος, τούτες τις κρίσιμες ώρες, σας κάνω έκκληση όχι μεγαλόσχημη, αλλά ταπεινή : Σώστε το κόμμα, τολμώντας να απευθύνεται και στον κόσμο και στις συνιστώσες της ριζοσπαστικής αριστεράς, την μετωπική, άμεση πρόταση, που προβλέπει το πρόγραμμα του. Τόσα απλά.

Συντροφικά, Γιώργος Ρούσης 2012


Κλασική επίκληση του Ρούση στη βάση να σώσει το κόμμα από την ανθρωποφάγα ηγεσία. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρωτοτυπεί αυτός ο γίγαντας της μαρξιστικής ιδεολογίας, παρόλα αυτά επειδή είμαστε πεπεισμένοι για το αγαθόν των προθέσεων του, και όχι ότι προσπαθεί να δημιουργήσει στο κόμμα διασπαστικές τάσεις(μια διάσπαση που ποτέ δεν ήρθε και έτσι μπορεί να κοιμάται ήσυχος και αυτός και οι άλλοι), ας τον καθησυχάσουμε κομμάτι με την παρακάτω διπλή αφιέρωση.

Ηράκλειο:

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ηρακλείου έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, από τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής «Γ. Σεφέρης».

Η παράταξη ΕΣΑΚ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ έλαβε 327 ψήφους, λαμβάνοντας 4 έδρες και ποσοστό 53,1%. Στις αρχαιρεσίες του 2011 είχε λάβει 230 ψήφους, 3 έδρες και ποσοστό 38,8%.

Συνολικά ψήφισαν 710 εκπαιδευτικοί ενώ το 2011 είχαν ψηφίσει 696.

Οι άλλες παρατάξεις σημείωσαν πτώση σε ποσοστά και ψήφους σε σχέση με το 2011. Η ΔΑΚΕ έλαβε 100 ψήφους και 1 έδρα, η ΔΗΣΥ - ΠΑΣΚ 91 ψήφους και 1 έδρα και η ΑΣΕ 98 ψήφους και επίσης 1 έδρα.

Πηγή 
Και Χαλκιδική:






Όπως φαίνεται η "συνεπής" στα πρότυπα του παράγοντα Εδεσσαικού στάση και η ξεκάθαρη επιχειρηματολογία των "παρεμβάσεων" στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, δεν κατάφερε να πείσει τους εκπαιδευτικούς στην Χαλκιδική, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην εκλέξουν κανένα εκπρόσωπο. Όμως μην ανησυχείτε κύριε Ρούση, η παράταξη του κόμματος που τόσο αγαπήσατε και που πιστά υπηρετήσατε(του ΚΚΕ ντε) αναπλήρωσε το κενό και εξέλεξε δυο, αξιόλογη άνοδος θα έλεγε κανείς, αφού το 2011 δεν είχε εκλέξει κανέναν.


Και μιας και μιλήσαμε για παρεμβάσεις, ας περάσουμε στον Αλέκο Χαλβατζή ο οποίος σαν από μηχανής θεός, παρεμβαίνει πάντα την κατάλληλη στιγμή και δίνει τον χρησμό του. Παρότι κινείται πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ρούση δεν παραπονιόμαστε, αφού όπως έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι "η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως".

Ακολουθεί βαθιά και μεστή πολιτικοφιλοσοφική σκέψη με αναφορά σε πλείστα ιστορικά παραδείγματα.


Deus Ex Machina

ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: το Κόμμα ήδη κατρακυλάει στο γκρεμό ...
Θα πει κάποιος: «μα γιατί το κάνει αυτό η ηγεσία?», «δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι δε θα μείνει τίποτα?» «ότι τελικά δε θα μπορεί να ικανοποιηθούν ούτε τα τυχόν ιδιοτελή συμφέροντα αφού δε θα υπάρχει Κόμμα να ελέγξουν?».
Κι όμως γίνεται, και όμως εξηγείται και υπάρχουν πάμπολλα αντίστοιχα παραδείγματα που έχουν από αιώνες αποκρυσταλλωθεί στην συλλογική ανθρώπινη θυμοσοφία:
η Πανδώρα με το κουτί
ο μαθητευόμενος μάγος που νόμισε ότι μπορούσε να βάλει το διάβολο να δουλέψει για λογαριασμό του για να γίνει κυρίαρχος του κόσμου αλλά τελικά «τον πήρε ο διάολος» και δυστυχώς όχι μόνον του
οι άπληστοι που έσφαξαν τη χήνα με τα χρυσά αυγά γιατί βιάζονταν και δεν τους έφτανε το ένα που γεννούσε κάθε μέρα
η ψεύτικη μάνα, στο μύθο του Σολομώντα που δέχτηκε να πάρει έστω το μισό παιδί αφού δεν το αγαπούσε ούτε το πονούσε ενώ η αληθινή ήταν έτοιμη να το εγκαταλείψει αρκεί να έμενε ολόκληρο και ζωντανό.



Πολύ χρήσιμα αυτά τα παραμύθια της ΑλΧαλιμάς, εμείς να του αφιερώσουμε από την πλευρά μας μια ακόμη θυμοσοφία που λέει "τίμα τον πατέρα σου...(και τους αγώνες του)" την οποία ο ΑλΧαλ δεν δείχνει να γνωρίζει ή να την λαμβάνει υπόψη του. Πάμε όμως και στην ανακουφιστική αφιέρωση για να του φύγει το πολύ άγχος. Ας αφιερώσουμε λοιπόν, σε ένα τόσο περίλαμπρο νεαρό πνεύμα, τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών του τρέχοντος έτους.

Στα ΤΕΙ σε 58 από 61 συλλόγους η Πανσπουδαστική συγκέντρωσε το ποσοστό 18,40%, σημειώνοντας άνοδο 2,9%. Στα ΤΕΙ Αθήνας η Πανσπουδαστική σημείωσε άνοδο 6,9% καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Στα ΤΕΙ Πάτρας, συγκέντρωσε το ποσοστό 41,73%, σημειώνοντας άνοδο 22,71%.

Στα ΑΕΙ σε 196 από τους 198 Συλλόγους η Πανσπουδαστική συγκέντρωσε το ποσοστό 15,77%, σημειώνοντας άνοδο 1,64% από πέρυσι. Χαρακτηριστικά τα ΑΕΙ Αθήνας, όπου η Πανσπουδαστική σημείωσε άνοδο 2%, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, τα ΑΕΙ Πάτρας που σημείωσε άνοδο 2,88%, ενώ στα ΑΕΙ Ιωαννίνων η άνοδος ήταν 3,22%.




Πηγή

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια ανάρτηση η εκτίμηση της πανταχού παρούσας και τα πάντα πληρούσας "Νέας Σποράς".


Το εκλογικό αποτέλεσμα αναδεικνύει και επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη διαπίστωση ότι το Κόμμα μας έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της πορείας του, που το εμφανές χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι ότι απομονώνεται από τις λαϊκές και εργαζόμενες μάζες, γεγονός που θα θέσει σε ισχυρή δοκιμασία τη δυνατότητα ανάκαμψής του, παραπέρα θα διακινδυνεύσει ακόμη και την ίδια του την ύπαρξη, εάν συνεχίσει να πορεύεται με μια πολιτική, που για δεύτερη φορά και σε διάστημα ενός μηνός και με τον πιο καταλυτικό και επίσημο τρόπο απορρίφθηκε.


Για να δούμε όμως, ήρθε τελικά η απομόνωση απο τις εργαζόμενες μάζες όπως προφήτευσαν οι ευαισθητοποιημένοι ανώνυμοι νεοσπορίτες;

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

Αύξηση σε ψήφους, ποσοστά και έδρες σημείωσε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία) - ΕΚΗ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ έλαβε 36 ψήφους (από 25 το 2010) και κατέλαβε 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου (από 2) σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 33,8%. Η ΠΑΣΚΕ πήρε 167 ψήφους και 15 έδρες (από 160 ψήφους και 16 έδρες), η ΔΑΚΕ πήρε 13 ψήφους και 1 έδρα (από 17 ψήφους και 1 έδρα), η «Αυτόνομη Παρέμβαση» 9 ψήφους (από 6) και καμία έδρα. Οσον αφορά τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ πήρε 20 ψήφους και εξέλεξε 1 (από 19 και 1 αντίστοιχα το 2010). Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 108 ψήφους και 6 αντιπροσώπους (από 125 και 7) ενώ ΔΑΚΕ και ΑΠ πήραν 11 και 2 ψήφους αντίστοιχα και δεν εξέλεξαν αντιπροσώπους.

Εργατικό Κέντρο Αθήνας:

Μεγάλη επιτυχία κατέγραψαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Ο συνδυασμός της ΔΑΣ που στηρίζεται απο το ΠΑΜΕ αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά απο τους επόμενους σε ψήφους, ποσοστά και έδρες.

Συγκεκριμένα:
Αντιπροσωπεύοντας 113. 722 εργάτες και υπάλληλους, ψήφισαν 1422 αντιπρόσωποι και επι εγκύρων 1414 πήραν:
- ΔΑΣ : 393 ψήφους και 9 έδρες (27,79%)
- ΠΑΣΚΕ-ΕΚΑ: 221 ψήφους και 5 έδρες (15,63%)
- Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ): 216 ψήφους και 5 έδρες (15,28%) από τους οποίους οι 110 ψήφοι  είναι από διευθυντές και προϊστάμενους των σούπερ μάρκετ Βερόπουλου, Σκλαβενίτη, Βασιλόπουλου οι οποίοι ήρθαν στην ψηφοφορία με τα εταιρικά αυτοκίνητα.
- ΔΑΚΕ-Νέα Πορεία: 187 ψήφους και 4 έδρες (13,22%)
- ΠΑΣΚΕ-Συνεργαζόμενοι: 158 ψήφους και 3 έδρες 11,17%)
- ΔΑΚΕ: 157 ψήφους και 3 έδρες 11,10%)
- Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κα): 71 ψήφους και 2 έδρες 5,02%)
- Ανεξάρτητοι Συνδικαλιστές (Καμένος): 9 ψήφους και καμία έδρα (0,64%)
- Αντεπίθεση Εργαζομένων (τροτσκιστές): 2 ψήφους και καμία έδρα (0,14%)





Σταματούμε εδώ προς το παρόν για να μη βγει τεράστιο το άρθρο, μιας και οι επιτυχίες του κόμματος πολλές, το ίδιο και οι δηλώσεις των καλοθελητών που σκίζονται να το βάλουν στον ίσιο δρόμο. Πιθανόν να ακολουθήσει και συνέχεια, μιας και παραλείψαμε τεράστια κεφάλαια της αριστεράς όπως είναι για παράδειγμα ο εργατικός αγώνας και άλλοι.  Για το κλείσιμο να ξεκαθαρίσουμε ότι για εμάς τους ΚΚΕδες η πραγματικότητα δεν κρύβεται πίσω από νούμερα και εκλογικά ποσοστά, αυτά είναι μόνο ενδείξεις της δουλειάς που έχει γίνει και του γενικού κλίματος που επικρατεί.

 Οι πραγματικές αποδείξεις βρίσκονται στην αδιάκοπη και ολοένα πιο μαζική δράση του κόμματος και του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους δρόμους, στα λιμάνια, στα εργοστάσια. Βρίσκεται στην συσσωρευμένη πείρα του, στις ψύχραιμες αποφάσεις, στο πρόγραμμα του, στη μέρα με τη μέρα συμβολή μελών και φίλων του κόμματος για το χτίσιμο του εργατικού μετώπου, στην ανυποχώρητη στάση του, στην εξέλιξη και στην επιμονή του να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα. Στο ότι δεν "τσιμπάει" στα πρόσκαιρα εκλογικά και δημοσκοπικά δολώματα, που απαιτούν από αυτό να χαλαρώσει τις άμυνες του, να αλοτριωθεί και να προδώσει εντέλει την εργατική τάξη. Ο μόνος λόγος που στο παρόν άρθρο παρατέθηκαν "ξερά νούμερα", είναι επειδή το κεντρικό επιχείρημα όλων των κκεδολόγων-εσχατολόγων στηρίχτηκε στην εκλογική μας ήττα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Όλοι αυτοί οι ειδικοί, ως σύγχρονες Κασσάνδρες, έσπευσαν να προφητεύσουν την αρχή του τέλους του κόμματος της εργατιάς βασισμένοι στα συγκεκριμένα ποσοστά. Πάνω σε αυτή τη βάση, και επειδή η δουλειά ενός Κ.Κ ούτε ξεκινά ούτε σταματά στο αστικό κοινοβούλιο, δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να φανεί πόσο άτοπες και άκυρες ήταν ολες τους οι προβλέψεις από το να  αναδείξουμε την σημαντική άνοδο του κόμματος εκεί που συναντιέται με τους εργάτες, με τους νέους, με όλους εκείνους που καλείται να στήσει το ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης για την τελική έφοδο στον ουρανό.  Κύριοι κκεδολόγοι, μην στεναχωριέστε, μπορεί να μην πέσατε μέσα στις προβλέψεις σας, αλλά είστε ένα βήμα μακρυά από το να πέσετε μέσα στο λάκκο που οι ίδιοι έχετε σκάψει.




Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Ευχαριστώ τον φίλο Metal Miner και τον φίλο Αντώνη Σιώχα για την βοήθεια τους στην
ολοκλήρωση του άρθρου.

31 σχόλια:

  1. Δεν εβαλα Ζιζεκ μεσα....γαμωτο δεν εχω διεθνιστικη σκεψη, πως τον ξεχασα αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπαμαι poe για την σημερινή σου ανάρτηση, όχι φυσικά για τα στοιχεια που προβάλεις αλλα για το καθαγιασμό που κανεις και εσύ στην ηγεσία του κόμματος, ξεχνοντας την πτωση του στις κρισιμες εκλογικες αναμετρησεις αλλα κυριως γιατι βαζεις στο ιδιο σακι οπορτουνιστες, ασχετους και την υγιη κριτικη αξιων στελεχων, που οπως πολλοι αλλοι εχουν φαει χημικα και εχουν σπασει τα κεφαλια τους σε απειρες πορειες, απεργιες και περιφρουρησεις.

      Νόμιζα ότι αυτή η δουλειά είχε ανατεθεί στους συντρόφους Trash και modesto να υπερασπιζονται την απόλυτη αλήθεια της Κ.Ε. Εσενασε είχα για πιο μετριοπαθή, ανοικτομυαλο και γνωστη των πραγματικών συνθηκών που επικρατουν στην κοινωνια γιατί έχεις την πολυτέλεια σαν απλό μέλος να μην είσαι δέσμιος του καταστατικού του κόμματος και όχι σκληροπυρηνικο στέλεχος.

      Ελπίζω μονο όλα αυτά που γραφεις ( που σίγουρα είναι θετικά οσον αφορα τα εκλογικα αποτελεσματα, αλλα με τίποτα δεν μπορουν να θεωρούνται γενικα επιτυχίες της σημερινής ηγεσίας) να είναι στο πλαίσιο της προπαγάνδας.

      Αλλιώς υπάρχει σοβαρό θέμα αντίληψης της κατάστασης που έχει περιέλθει το κόμμα: Σε μια περίοδο απόλυτης ΑΠΟΛΥΤΗΣ, θα το ξαναγράψω, απόλυτης ανέχειας και εξαθλίωσης του λαου, όπου σύμφωνα με μια απλή λογική διεργασία,το ΚΚΕ της εργατικής τάξης θα έπρεπε να ηταν τουλάχιστον δεύτερο κόμμα, ο κόσμος όχι μονο δεν εμπιστεύεται το ΚΚΕ αλλα του γυρίζει επιδεικτικα την πλάτη, προτιμώντας να ψηφίζει φασίστες μισάνθρωπους κοινούς εγκληματίες του ποινικού δικαιου, δηλαδή τα χρυσά αυγά και από την άλλη να κάνει αξιωματική αντιπολίτευση τους οπορτουνιστες, τους προδότες της εργατιάς, τους κωλοτούμπες της πολιτικής, δηλαδή τους συριζαιους.

      Δε με ενδιαφερει, τι ελεγε το καθε στελεχος του συριζα, που καλα θα κανει να κοιταει το κομμα-αγελη του, δε με ενδιαφερει τι λενε πρωην στελεχη που κουνησαν μαντηλι(στο καλο), αλλα βρισκω εντελως αδικη την «επιθεση» στους συντροφους της Νεας Σπορας, που εχει αναπτυξει πολυ συγκεκριμενες θεσεις για την πορεια και αναπτυξη του ΚΚΕ χωρις σε καμια περιπτωση να προκαλεσει εσωκομματικα προβληματα, να δημιουργησει σεχτα ή να ξεκατινιαστει με την Κ.Ε. σεβομενη τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμο, την ιστορια και τα στελεχη του ΚΚΕ παρολες τις διαφωνιες για την ΤΑΚΤΙΚΗ και οχι την στρατηγικη. Η Νεα Σπορα δε θα επρεπε καν να αναφερεται σε αυτη την αναρτηση και μαλιστα σε ενα ιστολογιο που πριν λιγες μερες τιμησε τον καπεταν Γιωτη που τιμουμε και αποτελει προτυπο για πολλους απο εμας. Φιλικα, Νικητας GB

      Διαγραφή
    2. Σωστά, άλλωστε γιατί να την αναφέρεις ρε Poe? Απλά βάλε link την ιστοσελίδα της:
      http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1290&Itemid=276&lang

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Α, και μαγκάκο, πολύ κακή η προβοκάτσια του καλού μπάτσου (Poe) και των κακών (Trash κ.λπ.), των καλών μελών και της κακιάς ηγεσίας. Αν δεις δίπλα (που το ξέρεις προφανώς, ήταν γραμένο στον φάκελο που σου έδωσαν οι ανώτεροί σου) κανένα από τα παιδιά δεν εκφράζει ήείναι μέλος του ΚΚΕ. Άρα την μπόχα σου και σε άλλη παραλία, σκουλήκι.

      Και δεν το λένε σέχτα, φράξια το λένε, αμμαθέστατε. Θα σε απολύσουν και θα φταίμε και εμείς...

      Διαγραφή
    3. α) Λες " Εσενασε είχα για πιο μετριοπαθή, ανοικτομυαλο και γνωστη των πραγματικών συνθηκών που επικρατουν στην κοινωνια γιατί έχεις την πολυτέλεια σαν απλό μέλος να μην είσαι δέσμιος του καταστατικού του κόμματος και όχι σκληροπυρηνικο στέλεχος. "

      Ε λοιπον αν παρακολουθουσες τις δημοσιευσεις και τα σχολια μου θα ηξερες οτι δεν ειμαι καν μελος, δεν αισθανομαι ετοιμος για κατι τετοιο διοτι αποτελει μεγαλη δεσμευση για καποιον που παιρνει το καταστατικο στα σοβαρα και αισθανεται ευθυνη απεναντι στις δεσμευσεις. Απο εκει και περα ειμαι κοντα στο κομμα και στους αγωνες του οποτε χρειαστει και ελπιζω να μην λυγισω στα δυσκολα.

      Απο εκει και περα τα περι νεας σπορας και νεας σοδειας και ολα τα υπολοιπα που λες, και τη συνδεση που κανεις με τον Χαριλαο, δειχνουν την τοποθετηση σου στην πλευρα ολων αυτων που ειρωνευομαι στην αναρτηση. Για τα χημικα και για τα κεφαλια, εχω να πω οτι τα στερνα τιμουν τα πρωτα, δεν ειναι λιγοι εκεινοι που προδωσαν τους αγωνες τους, και μετα αντι να παραδεχτουν οτι λυγισαν τα εβαλαν με το κομμα για να βγουν εκεινοι λαδι, θες να σου αναφερω ονοματα; Η λιστα ειναι μεγαλη παντως.

      Καταλαβαινω να μην αντεξει καποιος το βαρος του να ειναι κομμουνιστης, αλλα το να περασει στο αντιπαλο στρατοπεδο, αυτο ναι μεν το καταλαβαινω αλλα δεν το δικαιολογω, δεν πα να εισαι και ο Λενιν, αμα ξεπουλησεις το κινημα και το κομμα και στραφεις εναντιον του δεν αξιζεις κανενος σεβασμου.

      Για τους φασιστες που λες εχουν παρει την απαντηση τους και εδω στα Χανια και αλλου, να εισαι σιγουρος οτι εκει που χρειαζεται θα μας βρισκουν ολοενα και περισσοτερο απεναντι τους. Για τον κοσμο που δεν εμπιστευεται το κκε, να μου πεις ποιον εμπιστευεται, διοτι στους δρομους και στους αγωνες, ο πολυς ο κοσμος το κκε εμπιστευευαι, το κκε του 4.5/100 οχι το συριζα του 27...ποναει η αληθεια αλλα ετσι ειναι. Επισης πισω απο καθε εργατικη κινητοποιηση, η μάλλον μπροστα, βρισκεται το παμε που στηριζει με αποτελεσμα να εχουμε πολυημερες η και πολυμηνες απεργιες σε διαφορους κλαδους η χωρους δουλειας.

      Επισης η τιμια του σταση, τοσο στις τελευταιες κινητοποιησεις των καθηγητων, οπως και σε καθε αλλη εργατικη κινητοποιηση φαίνεται στα αποτελεσματα των εκλογων, δες για παραδειγμα στα εργατικα κεντρα, στις ελμε, την ανοδο στους φοιτητες, στην ΓΣΕΕ κλπ, θες μηπως να στα παραθεσω ενα ενα για να πειστεις;

      Και με ολα αυτα μαζι, καθημερινα ξεπεταγονται νεες λαικες επιτροπες σε ολη την ελλαδα με πλουσια δραση που μπορεις να την δεις στις σελιδες τους, συνδεμενες με το εργατικο και το λαικο κινημα, πυρηνες αντιστασης που ολοενα θα δυναμωνουν.

      Μπορεις λοιπον να κοιμασαι και εσυ υσηχος φιλε μου, μαζι με τους αλλους ανυσηχουντες κκεδολογους, οτι η πορεια του κομματος προκειται να ειναι μονο ανοδικη, και οχι μονο στους αριθμους αλλα και στην ουσια.

      Ευχαριστουμε για την επισκεψη, το σχολιο, και περαστικα.




      Διαγραφή
    4. Οσο για τη "διασπαστικη" σου πολιτικη αναμεσα στους συντακτες του blog, να σου πω οτι δεν πιανει το χρωμα οσα χερια και να το περασεις, εμεις εδω ειμαστε μια γροθια και εγω και ο τρας και οι αλλοι, οππως αλλωστε ειναι και οι υπολοιποι φιλοι και μελη του κομματος στην πλειοψηφια τους(φανηκε και στο συνεδριο αλωστε), τα μικροψαρεματα σου λοιπον σε αλλες παραλιες.

      Διαγραφή
    5. Φαντασου δε, οτι δεν ξερεις καν πως τα μελη ειναι δεσμια του καταστατικου του κομματος...

      Διαγραφή
    6. η κανεις πως δεν ξερεις

      Διαγραφή
    7. Οσο για το ΚΚΕ δευτερο κομμα που λες και τις καταστασεις που βιωνει ο λαος
      αμα οι ασχημες συνθηκες ηταν αιτια που ανεβαινει εκλογικα το ποσοστο ενος κομμουνιστικου κομματος τοτε σε ολες τις χωρες του υπαρκτου, επρεπε με το που ανατραπηκε ο σοσιαλισμος να ξαναερθει διοτι οι συνθηκες χειροτερευσαν οσο δεν παει αλλο απο τη μια μερα στην αλλη.

      Στην ισπανια δε, που την ταλανιζει η ανεργια εδω και χροοοοοονια, θα επρεπε να ειχε γινει και πρωτο κομμα, το ιδιο και στην Ιταλια και σε αλλες χωρες.

      Αλλα δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη, συνειδησεις που διαβρωνονταν για δεκαετιες, δομες που στεριωναν για δεκαετιες και αυτες, σχεσεις και τροποι ζωης που χαρακτηριζαν την ελληνικη κοινωνια για χρονια, δεν μετατρεπονται στο αντιθετο τους απο τη μια μερα στην αλλη. Ολα αυτα φυσικα δνε τα γραφω για σενα μικρε προβοκατορακο, αλλα μην τυχον και διαβαζει κανενας σοβαρος ανρθωπος τα σχολια να μην πεσει στις παγιδες σου.

      Διαγραφή
    8. Και τον φασισμο αναλογισου ποιοι τον αγκαλιαζαν στις πλατειες...εκεινοι που δεν ηθελαν κομματα και σημαιες, ηταν ολοι ελληνες βλεπεις...αγανακτισμενοι ελληνες και ο αγανακτισμενος ελληνας δεν καπελωνεται(μονο φεσωνεται).

      Διαγραφή
  2. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

    αυτο που δεν μπορω να καταλαβω,απο ορισμενους πρωην "σ." και τους δηθεν "αριστερουληδες,ειναι που παει ολη αυτη η "ΕΝΟΤΗΤΑ" της αριστερας,? πουθενα μα πουθενα σε ολα τα σωματεια η και στην Τ.Α. ,δεν την θελουν . μαλιστα αρκετες φορες συνεργαζονται, ολοι αυτοι οι "αριστερουληδες?, με δυναμεις και της ακρας δεξιας=ΛΑΟΣ, βλεπε ΙΚΑΡΙΑ.
    δειχνει οτι το προβλημα τους ειναι ενα και μοναδικο. ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ Κ.Κ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω απορω ολοι αυτοι που ανυσηχουσαν για το μελλον μας, τωρα που υπαρχουν δειγματα οτι τα παμε καλα, γιατι κρυβουν την χαρα τους και δεν την εκφραζουν;

      Διαγραφή
    2. Γιατί, ρε Poe, πέρα από καλοί φίλοι είναι και καλοί παιδαγωγοί (ο Ρούσης πρώτος πρώτος). Σου λέει ¨μην τους πούμε μπράβο παιδιά και πάρουν τα μυαλά τους αέρα και επαναπαυτούν¨. Τι νόμιζες, για το καλό μας το κάνουν, που λέει και ο Μηλιώκας...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    3. Χμ τωρα που το λες σα να χεις δικιο, ξερουν οτι μπορουμε και καλυτερα, σωστα

      Διαγραφή
  3. O αρθρογράφος ξέχασε και το νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Θεσσαλονίκη όπου:
    Στις εκλογές ψήφισαν 617 εργαζόμενοι έναντι 550 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες. Έγκυρα ήταν τα 584 (487 προηγούμενα). Άκυρα - Λευκά 33 (63 προηγούμενα). Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών και Συνεργαζόμενοι» ΠΑΜΕ έλαβε 235 ψήφους (είχε 104) και 4 έδρες (είχε 2). Το «Ενιαίο ψηφοδέλτιο», πήρε 347 ψήφους (είχε 383) και 5 έδρες (είχε 7).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ανωνυμε(και βαλε ενα ονομα παρακαλω), πολλά παρελειψα ή ακόμα και ξέχασα, δεν ήταν σκοπος μου να φτιάξω μια συνολική λίστα των επιτυχιών αλλα να αναφέρω απλα μερικες κοντρα στην γλωσσωφαγιά όλων των προφητων:)

      Ευχαριστω παντως που συνεβαλες με το να το αναφερεις και αυτο.

      Διαγραφή
    2. Από αυτά τα αποτελέσματα αναδεικνύεται ένα επίσης σημαντικό στοιχείο. Μαζί με την άνοδο των ταξικών δυνάμεων (235 από 104) και την πτώση των άλλων (347 από 383) έχουμε και άνοδο των ψηφισάντων. Αυτό δείχνει την συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το σωματείο τους, αποτέλεσμα ακριβώς της δράσης των ταξικών δυνάμεων και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι εργαζόμενοι σε αυτές.
      Άντε και στις επόμενες αυτοδυναμία σπό την ανάποδη:)

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    3. καπετάν Διαμαντής4 Ιουνίου 2013 στις 7:22 μ.μ.

      συγνώμη που δεν έβαλα όνομα
      καπετάν Διαμαντής

      Διαγραφή
  4. Μη ξεχναμε κ τον συλλογο δασκάλων Γ. Σεφερης.Εκει τα πηραμε ολα κ φυγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο η καθοδήγηση δεν δίνει πειστικές απαντήσεις (όχι σε μας, αλλά στο λαό για τους απολυμένους στο ριζοσπάστη και δεν στήνει στον τοίχο με αρθρα μεσα από το ριζοσπάστη μπλογκ όπως του νευροσπάστη (έγραφε τις προάλλες για μισθούς 400 ευρώ) δεν βλέπω προκοπή.

    Και όχι, για τους άλλους δεν είναι πειστική απάντηση πως ο 902, ο ρίζος κλπ δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Δεν πείθονται, πως να το κάνουμε δηλαδή.

    Δε μιλάω καν γι' αυτούς που ονειρεύονται (εδώ και 4 χρόνια) πότε θα τελειώσει η κρίση. Εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά και πας για τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι απαντησεις να δωσει δηλαδη; Αφου λεφτα δεν υπαρχουν...μηπως εχει κανενα μαγικο κουτακι το κομμα που να βγαζει λεφτα;

      Και φυσικα ειναι κομματικα εντυπα και πρεπει να τυπωνονται παση θυσια, αν δεν μπορει το κομμα να πληρωνει υπαλληλους, θα τα αναλαβουν τα μελη και οι φιλοι του κομματος εθελοντικα, που το παραξενο;


      Τωρα το γιατι φτασαμε ως εκει, το τι λαθη εγιναν και το αν υπαρχουν ευθυνες και ποιες, αυτη ειναι μια αλλη συζητηση αλλα δεν ειναι επι του παροντος αρθρου, χωρου, χρονου.

      Οσον αφορα την εμπιστοσυνη του λαου, θελεις να μου πεις οτι ο λαος που εμπιστευεται με την ψηφο του τοσα χρονια ΠΑΣΟΚ ΝΔ και προσφατα ΣΥΡΙΖΑ, οι πρωτοι δυο με σωρους απο σκανδαλα(ασε την ιδια την πολιτικη τους που ηταν αντιλαικη) δεν στηριζει το ΚΚΕ λογω της τυποεκδοτικης;

      Διαγραφή
    2. Αν και κακως διαχωριζω την πολιτικη τους απο τα σκανδαλα, διοτι αυτα τα σκανδαλα ηταν μερος της πολιτικης τους, αυτα τα σκανδαλα ειναι ενα απο τα βασικα στοιχεια της σχεσης τους με τους κεφαλαιοκρατες ως πολιτικο τους προσωπικο.

      Διαγραφή
    3. οσο νικολακη δεν θες να καταλαβεις δεν θα καταλαβεις τι να κανουμε τωρα.
      δυο περιπτωσεις υπαρχουν ή δεν στροφαρεις και πολυ ή στροφαρεις και το παιζεις αλλα και παλι πατιναρεις λιγο (το κανει ποιο κραχτο ο ατσαλος τροπος του και καλα μελους που δεν συμφωνει).
      αποψη μου ειναι οτι για το συγκεκριμενο μπλογκ και πολυ λιγα λεει και κανονικα ακολουθοντας την "λογικη" του νευροσπαστη πρεπει να του κανουμε αγωγη οσοι εχουμε ενισχυσει το ΚΚΕ εστω και με ενα ευρω γιατι δεν διναμε χρηματα για καναγιες σαν και του λογου του, που δεν καταλαβε ποτε απο οτι φανηκε, που ηταν και γιατι ηταν.
      φιλαρακο σου εχω μια ανακοινωση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

      Διαγραφή
    4. Το δεν υπάρχουν λεφτά, το ακούμε κάθε μέρα από τη συγκυβέρνηση. Το θέμα είναι ποιανού ήταν φαεινή ιδέα να πολλ/σθούν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που προπαγανδίζουν τις θέσεις του ΚΚΕ. Γιατί ξέρεις πως υπάρχουν κάτι καπιταλιστικοί κύκλοι και πως στις υφέσεις θα απολύσεις κόσμο και άρα θα δίνεις πάτημα. Και στην τελική, ολόκληρη σοσιαλιστική οικοδόμηση κατόρθωσε να επιζήσει επειδή κάποιου του 'κοψε να στείλει ό,τι οπορτουνιστικό και τυχοδιωκτικό στοιχείο είχε το ΠΚΚ (μπ)(και μιλάμε για στελέχη που βοήθησαν στην επανάσταση) στον αγύριστο.

      Είναι κρίμα την ώρα που στελέχη του Κόμματος και του ΠΑΜΕ να προσπαθούν να οργανώσουν τον κόσμο και ειδικά σε χώρους δουλειάς που μέχρι πριν δεν κουνιόταν φύλλο, να δίνονται όπλα στον αντίπαλο που είναι σίγουρο πως θα αξιοποιηθούν. Και δυστυχώς αξιοποιούνται κατά κόρον.

      Κλείνοντας, εγώ καταλαβαίνω. Δυστυχώς στους άλλους έρχεται δύσκολο. Ενώ λοιπόν έχεις για όπλα και την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το ποιος κλείνει στα εργοστάσια και την κατάσταση στο χώρο τροφίμων ποτών που προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα, σου πετάει ο άλλος για τις απολύσεις του ΚΚΕ και αντε να καταλάβει αυτός πως δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρησεις, αλλά ούτε και σοσιαλιστικές νησίδες.

      Διαγραφή
    5. Αν και φτασαμε να μιλαμε για κατι τελειως ασχετο με την αναρτηση, ας ειναι...

      Αν υποθεσουμε λοιπον οτι ηταν λαθος το "ανοιγμα" των επιχειρησεων του κομματος(και με τον τροπο που εγινε), που, κρινοντας εκ του αποτελεσματος μοιαζει λαθος, και ισως κακως δεν προβλεφθηκε η εξέλιξη αυτη.

      Απο εκει και περα να αναγνωρισουμε 2-3 πραγματα

      1) Τα οποια εσοδα, για οσο καιρο υπηρχαν, δεν πηγαιναν στην τσεπη καποιου καπιταλιστη, αλλα επεστρεφαν στους αγωνες της εργατικης ταξης, δηλαδη τυπωμα φυλλαδιων, μπροσουρων, υποστηριξη αγωνων εργαζομενων(παρε για παραδειγμα την χαλυβουργια), διατηρηση γραφειων του κομματος,κ.α.

      2) Εφοσον λοιπον εγινε λαθος, αυτο που μετραει, ειναι οχι τοσο το να τιμωρηθουν αυτοι που εφταιγαν, στο κατω κατω συλογικες αποφασεις θα ηταν, αλλα να αναγνωριστει που εγινε το λαθος, έτσι ώστε να ήμαστε πιο προσεχτικοι στο παρελθον, να μαθουμε δηλαδη απο τα λαθη μας.

      3) Για οσο καιρο το κομμα μπορουσε να πληρωνει τους μισθους των εργαζομενων, αυτοι εργαζονταν σε πολυ καλυτερες συνθήκες απο τους εργαζόμενους του ιδιωτικου τομεα, τα κεκτημενα δικαιωματα τους δεν καταπατούνταν. Δεν μπορουσαν βεβαια να πληρωνονται με 3000 ευρω, γιατι το κομμα δεν ειναι υπερ του να δημιουργει εργατικες ελιτ.

      4) Ολοι οσοι απολυθηκαν απο τις επιχειρησεις του κομματος, αντι να σταθουν μονο στο ζητημα της απολυσης και να ζητησουν τα δεδουλευμενα τους, οπως θα ηταν λογικο και αποδεκτο, αρχισαν μια κορακολογια, για το ποσο αντιδημοκρατικο κομμα ειναι το κκε, ποσο διεφθαρμενο, ποσο βρωμικο, αληθεια, αφου τα εβλεπαν για καιρο ολα αυτα γιατι καθονταν και δουλευαν και δεν εβγαζαν μιλια; Αποτομα έγιναν ιδεολόγοι; Η μήπως αξιοποιήθηκαν απο κάποιους επιτηδειους .
      5) Το κομμα, και δεν το κρυβει, αντιμετωπιζει εκτεταμενα οικονομικα προβληματα, αυτο σημαινει, κατ εμε, οτι θα αυξηθει ο βαθμος της εθελοντικης προσφορας απο τα μελη και τους φιλους, στο κατω κατω η συμμετοχη σε αυτο ειναι κατα βαση εθελοντικη, οποιος δεν θελει φευγει, οποιος θελει να μεινει το ξερει οτι πρεπει να προσφερει μερος του χρονου του επειδη αυτο που προσφερει δεν το καρπωνονται 10 κομματοσκυλα αλλα γινεται κεφαλαιο για τους αγωνες της εργατικης ταξης. Εδω τοσοι και τοσοι ματωσαν και πεθαναν για αυτο στο ανταρτικο, στις φυλακες στις εξοριες και μπροστα στα εκτελεστικα αποσπασματα δινοντας οτι πολυτιμοτερο ειχαν, τη ζωη τους. Το ΚΚΕ δεν ειναι επιχειρηση το ξαναλεμε, αν καποιοι εξαιτιας της ειδικης τους σχεσης με αυτο(εργασιακης) το εβλεπαν ως τετοια, το εβλεπαν λαθος.

      6) Οι βουλευτες, τα αμοιβομενα στελεχη του κομματος που ξημεροβραδιαζονται στον αγωνα, μερικα αλλα αμοιβομενα μελη κλπ, εχουν υποστει και εκεινα μειωσεις, καθυστερησεις μισθων κλπκλπ. Ανθρωποι που και αυτοι εχουν οικογενειες και ενα σωρο προβληματα, παρολα αυτα μενουν στις επαλξεις και δινουν τον καλυτερο τους εαυτο για το κομμα, αυτο επειδη καταλαβαινουν την σημασια ενος δυνατου Κ.Κ.

      Δεν απαιτω το ιδιο βεβαια απο εναν εργαζομενο της τυποεκδοτικης η του ριζοσπαστη, αυτος ειναι εκει κατω απο αλλες προυποθεσεις, αλλα αμα δεν μπορει να τον πληρωσει το κομμα τι να κανει; Να τον εχει να δουλευει απληρωτο; Θα τον απολυσει και ας του κοστισει αυτο στο "ιματζ" του. Τωρα αν, και με τη μεσολαβηση διαφόρων επιλεκτικα "ευαισθητων" εναλλακτικων media που και καλα κοπτωνται για τους απολυμενους(ενω στην πραγματικοτητα χαιρονται καθε φορα που γινεται απολυση γιατι βρισκουν ευκαιρια να χτυπουν το κκε), ο λαος δεν μπορει να δικαιολογησει κατι τετοιο επειδη δεν εχει την ιδια συνειδηση με εναν κομμουνιστη που καταλαβαινει οτι το κομμα δεν μπορει να κανει αλλιως, ας δει και ας αξιολογησει το ΚΚΕ συνολικα, οχι αποσπασματικα, και ας τα ζυγισει ολα μαζι να παρει την οποια αποφαση του για το τι ειναι το κκε τελικα...Δυστυχως βεβαια λιγοι το κανουν αυτο, οι περισσοτεροι απλα βρισκουν διαφορες αφορμες για να δικαιολογησουν τον εαυτο τους που αντι να αγωνιζονται καθονται και σαπιζουν στον καναπε τους. Διοτι εμπρακτη στηριξη του ΚΚΕ, σημαινει αλλαγη τροπου ζωης, και αυτο ειναι κατι πυο δεν ειναι ευκολο καποιος να το κανει.

      Αυτα χοντρικα χοντρικα απο εμενα

      Διαγραφή
    6. Οσο για το δεν υπαρχουν λεφτα της κυβερνησης
      ειναι διαφορετικο τα λεφτα πυο δεν υπαρχουν επειδη εχουν κατατεθει σε λογαριασμους στην ελβετια και προερχονται απο κερδη για το μεγαλο κεφαλαιο(με την συνδρομη του κρατικου μηχανισμου που στο τιμονι του βρισκονταν αυτες οι ιδες κυβερνησεις), κερδη που βγηκαν απο τον ιδρωτα του λαου
      και διαφορετικο το λεφτα δεν υπαρχουν επειδη κατατεθηκαν στους εργατικους αγωνες

      θα επρεπε αυτη τη διαφορα τουλαχιστον να την καταλαβαινες και να μην ελεγες τετοιες επιπολαιοτητες

      Διαγραφή
  6. Τοχω ξαναγραψει οτι το ΚΚΕ δεν ειναι απλα ενα κομμα, αλλα εκπροσωπει μια ταξη. Ετσι ζει 95 χρονια. Ο καθε προφητης της εξαφανισης του ειναι ηδη νεκρος, η θα πεθανει αλλα το κομμα θα ζει. Κοντολογις θα φτυνουμε στους ταφους σας. ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οσο για τον αλλο που με κατατασει (μαζι με τον trash)στους σταλινικους και τους υπερασπιστες της ΚΕ κτλ κτλ,
    ΠΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ; ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ. θα ανυσηχουσα αν μου ελεγες καλη κουβεντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκαιο έχεις σε αυτό που λές... Όσοι στηρίζουν το ΚΚΕ σαν μέλη ή σαν φίλοι κτλ, καλό λόγο από δαύτους ακούμε μόνο όταν προδώσουμε το κόμμα και τις αξίες του για μια θεσούλα ή όταν ήμαστε νεκροί (όχι πάντα).....

      Το πρώτο κεφάλι που θα πέσει θα είναι του προδότη και μετά του εχθρού... Αν γίνει ανάποδα το χάσαμε το παιχνίδι....

      Υ.Γ Πολύ καλό το κείμενο μπράβο, δίνει απαντήσεις και κλείνει στόματα...
      Οι οχετοί φυσικά δεν σταματούν εύκολα αλλά που θα πάει.....

      Α.Τ.

      Διαγραφή
  8. Και ένα τραγούδι από το blog του TRASH

    ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3149.html )
    Κράτος και επανάσταση (μουσικό βίντεο)

    (..) Το τραγούδι μιλάει για το πέρασμα από τον σοσιαλισμό στον κομμουνισμό με την κατάρρευση του κράτους. Είναι το κομμάτι της επανάστασης που φέρνει την απόλυτη ισότητα και την κατάργηση των τάξεων.

    Υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι, και το τραγούδι στο βίντεο είναι ντυμένο με σκηνές από την ταινία metropolis που εναλλάσσονται με σκηνές από προπαγανδιστικά θεατρικά έργα της Κίνας της δεκαετίας του '60.
    Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να το δει κάποιος. (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.