5 Ιουνίου 2013

Ναυτεργάτες: Μπλόκο σε πλοία για την καταβολή δεδουλευμένων

Αγωνιστικές παρεμβάσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα ναυτεργατικά σωματεία, για την καταβολή των δεδουλευμένων των ναυτεργατών σε επιβατηγά πλοία.

Στα λιμάνια της Αττικής οι ναυτεργάτες μπλοκάρουν τον απόπλου των πλοίων, που οι εταιρείες τους χρωστούν μισθούς πολλών μηνών.

Ήδη στο λιμάνι του Πειραιά, η κινητοποίηση δεν έχει επιτρέψει τον απόπλου πλοίων. Αποφασιστική είναι η συμμετοχή των απλήρωτων ναυτεργατών που δηλώνουν ότι τα πλοία θα κινηθούν αφού οι ίδιοι πληρωθούν.

Την επιθετικότητα των εφοπλιστών να παραβιάζουν πλήρως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, φτάνοντας να αμφισβητούν το αυτονόητο δικαίωμα των ναυτεργατών να δουλεύουν και να πληρώνονται, τροφοδοτεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που υπηρετεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των εφοπλιστών και συνολικά του κεφαλαίου.

Υπολογίζεται ότι πάνω από το 70% των ναυτεργατών στα επιβατηγά πλοία είναι απλήρωτοι για μήνες. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν ναυτεργάτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους «σε οργάνωση και αγώνα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη για το σύνολο των προβλημάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του που μας οδηγούν καθημερινά και μαζικά στη φτώχεια και την εξαθλίωση».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά