5 Ιουνίου 2013

Η ΟΓΕ για την “καταναγκαστική” πορνεία στη νέα μανωλάδα ηλείας

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ:



Πριν λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η είδηση πως στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας η εκμετάλλευση των μεταναστών δεν σταματά στα χωράφια. Η καπιταλιστική σαπίλα αναδύεται πιο έντονη μέσα από την υπόθεση της «εξαναγκαστικής» πορνείας.


Ένα μέρος μεταναστριών γυναικών, κάτω από άθλιες συνθήκες ωθείται στην πορνεία μέσα από κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπινου σώματος, κυκλώματα ντόπιων και ξένων μαστροπών. Νέα κορίτσια, ηλικίας 20 έως 25 ετών μέσα σε λίγες ώρες δέχονται «πελάτες» με τη βία έναντι 20 ευρώ ανά πελάτη. Ζουν σαν σκλάβες, κλεισμένες σε απομονωμένα σπίτια, σε παραπήγματα, δίπλα στις καλλιέργειες φράουλας υπό την επίβλεψη «σωματοφυλάκων» .


Η «εξαναγκαστική πορνεία» αποτελεί την Τρίτη μεγαλύτερη πηγή κέρδους μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Ο εξωραϊσμός του καπιταλιστικού συστήματος σε συνδυασμό με το βάθεμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δείχνει με το χειρότερο τρόπο, πως οι καπιταλιστές μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τίποτα. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα ώστε και η ελληνική κυβέρνηση πριν 10 χρόνια να καθιερώσει την πορνεία σαν επάγγελμα και να βάλει ταμειακές μηχανές στους οίκους ανοχής, ακολουθώντας πιστά και το γερμανικό κράτος το οποίο έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει παρκόμετρα στους δρόμους για τις πόρνες!


Η ομάδα της ΟΓΕ στο νομό καταγγέλλει αυτούς που στο όνομα του κέρδους κακοποιούν σεξουαλικά και ψυχολογικά γυναίκες μετανάστριες, θύματα είτε του ιμπεριαλιστικού πολέμου, είτε της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, φτώχειας και εξαθλίωσης. Οι γυναίκες αυτές έφτασαν στη χώρα μας, στις καλύτερες περιπτώσεις, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο και απήχθηκαν από κυκλώματα πορνείας που τις εκδίδουν δια της βίας. 
Πρέπει τώρα να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας από κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργική συμμετοχή σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής, ο δρόμος για αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση στις σχέσεις των δύο φύλων, που θα εκφράζεται σε όλες τις κοινωνικές αλλά και στις προσωπικές τους σχέσεις.     

Η απελευθέρωση της γυναίκας από την ταξική εκμετάλλευση και τη διπλή καταπίεση, η πραγματική ισοτιμία της με τον άντρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μέσα από τη λαϊκή συμμαχία με την εργατική τάξη, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τους ανέργους.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
-
                 ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ            "




Σημείωση του μπλογκ:
Τις λεπτομέρειες της είδησης μπορεί, όποιος ενδιαφέρεται, να αναζητήσει εδώ κι εδώ.
Εννοείται ότι η “καταναγκαστική” πορνεία μπαίνει στον τίτλο εντός εισαγωγικών για να μη βγαίνει το συμπέρασμα ότι η “μη καταναγκαστική” πορνεία είναι “εθελοντική” και άσχετη από τον ταξικό-κοινωνικό  καταναγκασμό.




Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.