8 Ιουνίου 2013

Πάτρα: Άνοδος της «Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης» στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου


Η Ενωτική Κίνηση, ενώνει τους πάντες ενάντια στους κομμουνιστές και τους συμμάχους τους. Αυτή η "ενωτική" πρακτική αρχίζει και παίρνει χαρακτηριστικά επιδημίας.
Για την ιστορία στις προηγούμενες εκλογές η Αγωνιστική Συνεργασία είχε λάβει 75 ψήφους και ποσοστό περίπου 13%.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του 902.gr

Άνοδο σε ψήφους και ποσοστό σημείωσε το ψηφοδέλτιο της «Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης» (ΠΑΣΕΒΕ), στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων», το ψηφοδέλτιο της «Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης» έλαβε 116 ψήφους (από 75), καταλαμβάνοντας δύο έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Στο άλλο ψηφοδέλτιο συναντήθηκε όλο το πολιτικό φάσμα, από τη φασιστική Χρυσή Αυγή έως τον ΣΥΡΙΖΑ.


Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους σε κοινό αγώνα με την εργατική τάξη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων που μας αφανίζει. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση που οργανώνει πανελλαδικά η ΠΑΣΕΒΕ, την Τετάρτη 12 Ιούνη στις 8 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Κορίνθου.
  • Κανένας χωρίς βιβλιάριο Υγείας. Όχι στη μείωση των συντάξεων.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, τώρα. Όσους εργάζονται και όσους είναι άνεργοι, ανεξάρτητα από χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, χωρίς υποβιβασμό της κλάσης και χωρίς μείωση της σύνταξης.
  • Επίδομα ανεργίας σε όσους έκλεισαν, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
  • Κατάργηση της ποινικοποίησης των χρεών προς το Ταμείο. ΟΧΙ στη μετατροπή τους σε χρέη προς το Δημόσιο».

9 σχόλια:

  1. "..Στο άλλο ψηφοδέλτιο συναντήθηκε όλο το πολιτικό φάσμα, από τη φασιστική Χρυσή Αυγή έως τον ΣΥΡΙΖΑ..."

    Mεμονομένη συνδικαλιστική τακτική; Μάλλον όχι. Να δούμε τι έγινε στο ΕΚΘ, πριν κανα μήνα.

    Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7408099&publDate=24/4/2013 )
    (..)ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ)

    Δεν προκήρυξε απεργία για την Πρωτομαγιά.

    Συντάχθηκε με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, απορρίπτοντας την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία

    Την απαράδεκτη απόφαση της συνασπισμένης πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) να απορρίψει την πρόταση του ΠΑΜΕ να προκηρύξει πανθεσσαλονίκια απεργία για την 1η Μάη, καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.(..)

    (..)Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΕΚΘ για «πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική απόφαση για εκφυλισμό της μέρας της εργατικής τάξης και παρεμπόδιση του γιορτασμού της από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Οι δυνάμεις αυτές μαζί με την εργοδοσία υπονομεύουν την πρωτομαγιάτικη απεργία.

    Αλλωστε, οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις υποστήριξαν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με μείωση μισθών, εφαρμόζοντας οι ίδιες τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς.

    Οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίθεση χρυσαυγιτών ενάντια σε στελέχη του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που παρενέβησαν για να καταγγείλουν τη νοθεία στις αρχαιρεσίες του σωματείου προπονητών, την οποία καθοδηγούσε προσωπικά ο πρόεδρος του ΕΚΘ, και δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ "πιάστηκαν στα πράσα" έτοιμα να ψηφίσουν χωρίς καν να είναι μέλη του εν λόγω σωματείου.

    "Μνημονιακές" και "αντιμνημονιακές" δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας. Η μόνη διαφορά τους είναι το ποια κυβέρνηση (τρικομματική ή της «κυβερνώσας αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ) θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, θα συνεχίσει το σφαγιασμό των εργαζομένων. Κοινός τόπος τους, το αντι-ΠΑΜΕ παραλήρημα».(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω μια απορια.

    αυτοι οι 540 δεν αντιλαμβανονται οτι θα τους πουλησουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Antonxxx
      Ο αντικομμουνισμός δυστυχώς είναι πολύ διαδεδομένος. Ο LR-Αντώνης είχε κάποια αξιόλογα ποσταρίσματα στο blog του για τον τρόπο σκέψης τους.Ilief

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς η Πάτρα και γενικότερα ο νομός Αχαίας είναι βαθιά συντηρητικοί και αντικομμουνιστές. Συμφεροντολόγοι και μικρόψυχοι, για να μην πω σκατόψυχοι, σε σημείο αηδίας. Εξάλλου από το 1821 έως τώρα γαλουχήθηκαν με το ρουσφέτι και το βόλεμα του εαυτούλη τους. Περιμένατε κάτι καλύτερο; Όσοι ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. RED

      Διαγραφή
    3. Είναι και η φύση του μικροαστικού στρώματος που εξ αρχής είναι με αντιδραστική κατεύθυνση.


      metalorixos

      Διαγραφή
    4. Οι αντι-ΠΑΜΕ παρατάξεις μάλλον ενώθηκαν στην κοινή πολιτική τους βάση. Καπιταλισμός παρά τις διαφορές ως προς το μείγμα ή ως προς τον τρόπο διαχείρισης. Και η προπαγάνδα του αντι-κομμουνισμού. Οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα χωράφια, τα διαμερίσματα, τα αυτοκίνητα, θα κλείσουν τις επιχειρήσεις, όλα αυτά που τώρα τα κάνουν οι καπιταλιστικές τράπεζες.

      Το μικροαστικό υπόστρωμα του εμπορικού κλάδου, "προσανατολίζει" και προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά αυτά έχουν συμβεί και στο ΕΚΘ. Όχι σε έκταση ώστε να κατεβαίνουν "όλοι μαζί πλην Λακεδαιμονίων".

      Αυτό διαφέρει από το να χαρακτηρίζουμε συλλήβδην κόσμο που μεγάλη μερίδα του διατηρεί ακόμα τις αυταπάτες του για τον καπιταλισμό και πιστεύει -λανθασμένα- σε μία γρήγορη διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση. Και είχε μάθει αλλιώς πριν το 2008.

      Η ανάρτηση του REDFLY είναι μία από τις καλές απαντήσεις σε όλους αυτούς που μιλάνε για "αντιρατσιστικά νομοσχέδια", "συνταγματικά τόξα" και "κυβέρνηση της αριστεράς".Ilief

      Διαγραφή
  3. Πάλι καλά να λέμε!!Πιο πασοκοκρατούμενη πόλη δεν υπάρχει!!!Λογικό είναι το αποτέλεσμα!!Η πασοκίτιδα τόσα χρόνια έχει κάνει καλή δουλειά στα μυαλά των πατρινών!!!jack

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις ιδέα τι θα πει Τριταία ?
      σαν να λέμε "αυριανισμός" ...και βάλε !!!

      Διαγραφή
  4. μια παρατηρηση, οι εμπορικοι συλλογοι σε ολη τη χωρα εχουν χιλιαδες μελη ο καθενας, ελαχιστοι ψηφιζουν αφου ουσιαστικα αυτοι οι συλλογοι, οπως και πολλοι επιστημονικοι συλλογοι, ειναι σωματεια στα χαρτια, ουσιαστικα δεν υπαρχουν παρα μονο για να "γνωμοδοτουν", συναιτερακια των τοπικων αρχων ειναι για να περνα η κεντρικη πολιτικη.Στην Πατρα εχει πανω απο 20000 εμπορους, κατα συνεπεια προκειται για "δειγμα" το συνολο των φηφισαντων, και επειδη δουλευω σε αντιστοιχο χωρο εδω που ζω, να πω οτι στους εμπορικους συλλογους οι ΑΕ ψηφιζουν με 3 εκπροσωπους, οι ΟΕ και ΕΕ με δυο, επομενως οι ψηφοι των αλλων πλην της Αγωνιστικης Συνεργασιας Εμπορων-ετσι κατεβαινουμε παντου-δεν ειναι "καθαροι ψηφοι", αλλα αχταρμας διπλοτριπλοψηφιας, δηλαδη νομιμης νοθειας.Εμεις οπου μπορουμε-η ΠΑΣΕΒΕ-προωθουμε την καταργηση απο τα καταστατικα των εμπορκων συλλογων αρθρων που επιτρεπου αυτη τη "νομιμη νοθεια" σε βαρος των αυτοαπασχολουμενων.

    Τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.