6 Ιουνίου 2013

Μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας υπερασπιζόμενοι την Κοινωνική Ασφάλιση


Μαζική και δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου, όπου έφτασαν με πορεία από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης πραγματοποίησαν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες απαιτώντας συντάξεις χωρίς περικοπές αλλά με αυξήσεις, Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία-Πρόνοια.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αρχικά αρνιόταν κάθε συνάντηση μαζί τους ωστόσο οι συνταξιούχοι είχαν δηλώσει αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το υπουργείο μέχρι να τους δεχθεί. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός εργασίας και ο γραμματέας του υπουργείου. Ο Γιάννης Βρούτσης, εμπαίζοντας ανοιχτά τους συνταξιούχους, ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις την ώρα που ο νόμος Λοβέρδου προβλέπει σύνταξη 360 ευρώ μετά το 2015! και ότι το κράτος θα καλύψει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Σε εγρήγορση παραμένουν οι συνταξιούχοι καθώς η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται και γίνεται πιο επιθετική ενώ το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων προδιαγράφεται ζοφερό αφού η ανεργία και η αδήλωση εργασία μεγαλώνουν και την ίδια ώρα μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές, με πολιτική απόφαση.



Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ -ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΟΤΑ και Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων ΟΑΕΕ.
Με προσυγκέντρωση στο «Χόντος Σέντερ» στην Ομόνοια και πορεία έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών και συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ.

Τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι συνταξιούχοι έφτασαν με πορεία από το Άγαλμα Βενιζέλου. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος στη γραμμή Βρούτση, ισχυρίστηκε ότι δεν θα περικοπούν άλλο οι συντάξεις.


Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου καλούσε η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε ο Χρήστος Σαλονικιός, Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε ο Ηλίας Μαυρίδης, Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Συμμετέχουν συνταξιούχοι από Κιλκίς, Σέρρες, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Καβάλα, Νάουσα. 



 Οι συνταξιούχοι διεκδικούν :
  • Η κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων, χωρίς καμία περικοπή και να δοθούν αυξήσεις.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και κατασχέσεων.
  • Οι συντάξεις κύριες και επικουρικές να εκδίδονται σύντομα σε εύλογο χρονικό διάστημα και να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους.
  • Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα ασφαλιστικά Ταμεία, αίτημα καθολικό χωρίς να δίνεται λύση.
  • Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμεΑ, ανέργους, εργαζομένους με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Να αποδοθούν στους δικαιούχους τα δελτία θεραπευτικού τουρισμού, λουτροθεραπείας και κοινωνικού Τουρισμού.
Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις:


- Στις Σέρρες, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σερρών και πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της πόλης έως τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση. Απαίτησαν για μία ακόμη φορά να μη πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι την κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται, αλλά η πλουτοκρατία, η αστική τάξη που τη δημιούργησε. Οι συνταξιούχοι, όσα χρόνια ήταν εργαζόμενοι, πλήρωναν τις εισφορές στα ταμεία τους και σήμερα κανένας δεν δικαιούται να τους λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις και άλλες παροχές. Τα χρήματα έχουν περάσει με νόμους στην πλουτοκρατία, έγιναν επενδύσεις, και η αστική τάξη που πλούτισε από αυτά αρνείται να τα επιστρέψει. Από την άλλη οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να τους τα χαρίσουν. Μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά του, και τα εγγόνια τους, θα αγωνιστούν μέχρι να τα ξαναπάρουν. Μέχρι να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή, τέτοια που αξίζει σε ανθρώπους που μια ζωή κοπίασαν για να παραχθεί όλος ο πλούτος της χώρας και όχι να το παίρνουν με το «έτσι θέλω» μια χούφτα εκμεταλλευτές.

- Στα Γιάννενα, συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο διοργάνωσαν οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

- Στη Λαμία, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ μαζί με το συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του ΙΚΑ στη Λαμία. Αντιπροσωπεία από τα δύο σωματεία κατέθεσε υπόμνημα στη Δ/νση απαιτώντας ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Στη Λάρισα, ψήφισμα για την υπεράσπιση των συντάξεων, των παροχών και των ασφαλιστικών ταμείων παρέδωσαν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου στον διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Ν. Λάρισας Ευ. Γραντζή.

- Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ, στις 11 το πρωί και συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης στις 7.30 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν τα σωματεία συνταξιούχων, εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τουριστικών επαγγελμάτων και η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

- Στα Τρίκαλα, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί παντρικαλινή σύσκεψη φορέων, στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης.

- Στην Τρίπολη, στις 7 μ.μ., το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.