1 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ

Ανακοίνωση της ΣΕΤΗΠ

Η εκτίμηση του συνδικάτου για κοινή επίθεση των εργοδοτών του κλάδου , με βάση και τις εξελίξεις στην Intracom, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των μέτρων που συναποφάσισαν και εφαρμόζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΤΡΟΙΚΑ, κόμματα του ευρωμονόδρομου) με στόχο την μείωση της τιμής  πώλησης της εργατικής μας δύναμης. Την ώρα που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και στην Cosmote καλλιεργούσαν κλίμα αναμονής  και απέφευγαν κάθε συντονισμό με τους εργαζόμενους στο σύνολο του κλάδου, η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, μαζί με τους υπόλοιπους εργοδότες του κλάδου (ΣΕΠΕ), σχεδίασε και υλοποιεί συντονισμένη επίθεση κατά των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου.

Τη στιγμή που ανακοινώνουν προκλητικά κέρδη, βγαλμένα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ,  με αποκορύφωμα κέρδη  στην COSMOTE (690 εκατομμύρια ευρώ),  ανακοινώνουν:
  • 120 απολύσεις στην COSMOTE
  • 150 απολύσεις στην ΓΕΡΜΑΝΟΣ
  • 20 απολύσεις στην E – VALUE
  • Κάνουν χρήση Διευθυντικού Δικαιώματος και περικοπές επιδομάτων, υπό την απαίτηση παγώματος της μισθολογικής ωρίμανσης στην μητρική ΟΤΕ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ,

Τώρα είναι η ώρα ανάπτυξης ενός αγώνα που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις της Διοίκησης, είναι η ώρα της αντεπίθεσης για διεκδίκηση με βάση τις δικές μας ανάγκες, είναι η ώρα να παραμεριστούν όλες εκείνες οι δυνάμεις  στο συνδικαλιστικό κίνημα λειτουργούσαν σαν Δούρειος Ίππος που καλλιεργούσαν τον συμβιβασμό και την υποταγή.
Καλούμε τους συναδέλφους της COSMOTE:
  • Κανείς να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας-Κανείς να μην υπογράψει απόλυση
  • Να συμμετέχουν μαζικά στην Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου  και να στηρίξουν το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου σε:

ΣΥΣΚΕΨΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
Την Πέμπτη  3 Μάρτη στις 18:30
Στα γραφεία του Συνδικάτου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης

Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης της χώρας. Το ΣΕΤΗΠ θα στηρίξει κάθε απόφαση των εργαζομένων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.