10 Ιουνίου 2013

Πώς να σβήνετε κομμουνιστικά σύμβολα χωρίς πολύπλοκη χρήση retouch

Από το Lenin Reloaded


Βρίσκουμε μια ωραία αγωνιστική φωτογραφία που να συμβολίζει εμάς και το πόσο αγωνιστικά άτομα είμαστε. Εντοπίζουμε τις αδυναμίες της φωτογραφίας και πιάνουμε δουλειά.

Παίρνουμε την αρχική φωτογραφία και κάνουμε λίγο desaturate τα χρώματα, ώστε να ξεπλύνει λίγο το κόκκινο. 

Εντοπίζουμε όλα τα σημεία στη φωτογραφία που διαλέξαμε τα οποία παραπέμπουν σε κόμμα μολυσμένο από ΚΚΕδίλα.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, έχουμε τρεις προβληματικές σημαίες του ΤKP, ένθεν κακείθεν της νεαράς με την υψωμένη γροθιά.

Με την αριστερή σημαία, στην οποία έχει μείνει ένα μικρό ίχνος κιτρινάδι, ξεμπερδεύουμε γρήγορα κοτσάροντας από πάνω ένα "γ" του οποίου το πάχος το μετράμε ακριβώς ώστε να καλύψει πλήρως τον ανεπιθύμητο λεκέ.


Με τη πρώτη σημαία απ' τα δεξιά, έχουμε τρία σημεία που πρέπει να καλυφθούν. Δεξιά, φαίνεται ένα κομμάτι απ' το γρανάζι. Το σβήνουμε κοτσάροντας πάνω ένα παχύ "ου", που είναι και συμβολικό (ουουουου!)

Δεξιά υπάρχει μια κάθετη κίτρινη γραμμή απ' το έμβλημα του κόμματος. Βάζουμε επάνω την ωραιότατη κάθετη άσπρη γραμμή του "Τ". Μένει μόνο κομματι από το γράμμα "Κ" και το γράμμα "P" από κάτω. Επειδή δεν έχουμε άλλα γράμματα να κοτσάρουμε κι εκεί, βάζουμε ένα ακαλαίσθητο ένθετο από πάνω και καθαρίσαμε. Με αυτόν τον τρόπο, ξεφορτωνόμαστε και ένα κομμάτι της τελευταίας σημαίας, άκρη δεξιά, ενώ ό,τι έμεινε το καλύπτουμε με το "κί". Ό,τι τυχόν φαίνεται ακόμα, του ρίχνουμε ένα ρετούς.

Αν μας ρωτήσει κάποιος γιατί το "Εξέγερση" είναι στην ανατολή και το "στην Τουρκία" στη Δύση, έτσι ώστε τα γράμματα να καλύπτουν όλα τα στρατηγικά σημεία των τριών σημαιών που δεν καλύψαμε με την ένθετη φωτό, λέμε ότι τα χωρίσαμε έτσι για να φαίνεται η κοπέλα.

Η αφίσα της ενωτικής και αντισεχταριστικής αριστερής μας παράταξης είναι έτοιμη:


Υ.Γ. Αν μας ρωτήσει κανείς πώς και ξηγιόμαστε έτσι ξεφτίλα, λέμε ότι απλά αποτυπώσαμε μια "αισθητική άποψη."

27 σχόλια:

  1. Αν σκεφτείς ότι, λίγοι γνωρίζουν τις ανά τον κόσμο παραλλαγές του σφυροδρέπανου, (όπως στην περίπτωση του ΚΚΤ το σφυρογράναζο) προς τι η πρεμούρα της φοτοσοπιάς;
    Τσίμπησε το ΣΕΚ, aka ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το ΣΥΡΙΖΑ;
    Ελα ρε, δεν το πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού δεν είναι ικανοί να κάνουν τίποτε άλλο, θα κλέψουν. Χριστίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ειναι το προβλημα; Ισα-ισα που οι"συντροφοι" του ΣΕΚ απλα τιμουν τον Σταλιν κ τη διδασκαλια στο πως να αλλοιωνεις φωτογραφιες υπερ της προπαγανδας. Οποτε αυτα εμαθαν,αυτα κανουν και καλα το κανουν. Δημ.Κασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο λόγο έγινε η εξαφάνιση προσώπων σε δημόσιες φωτογραφίες στην ΕΣΣΔ έχει συζητηθεί αρκετά εδώ (http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8331.html#more). Για ποιο λόγο το κάνει το ΣΕΚ θα μας πεις?

      Διαγραφή
    2. έχω γνώση για το post και σου λέω ότι μια παραχάραξη δεν γεννα ποτε καμια ηθική. Εκτος αν θες να με πεισεις ότι υπάρχει "καλή αλλοίωση" φωτογραφίας και "κακή αλλοίωση". Δεν ανήκω στο ΣΕΚ ουτε πουθενα, όμως υποστηρίζω τον αγώνα τους και κάθε αγώνα που σκοπό έχει την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, ειτε με εκλογικη διαδικασια ειτε με...αλλο τροπο και έχω την πεποίθηση ότι μια εστω και κακή αριστερή κυβέρνηση είναι πολύ καλύτερη από μια κακή δεξιά κυβέρνηση.Εσύ το πιστεύεις αυτό; Δεν νομίζω, αν κρινω απο το δογμα του "δεν συνεργαζομαστε με κανεναν..παρα μονο με το ΠΑΜΕ".

      Ευχομαι ο κυριος Τούσσας και η υπόλοιπη ηγεσία να πάρουν χαμπάρι πως λειτουργεί ένα σύγχρονο Κομμουνιστικό Κόμμα, σε πορείες και σε εξεγέρσεις, συμμετασχόντας ενεργά, συνυπαρχοντας με τον λαό διπλα του, ακόμα και εάν σηκώνει τουρκικες σημαίες με τον Κεμάλ, χωρίς να καταγγέλλει "αγανακτισμένους" ούτε να ζητάει "ιδεολογική καθαρότητα" (και νόμιζα ότι αυτό το κουσούρι για...καθαρότητα το είχαν τα κόμματα της Δεξιάς). Αυτα ειναι τα σοβαρά μαθήματα από την Τουρκια, αλλα ποιος τα βλέπει;
      Ενας περηφανος "Αριστεριστης" Δημ.Κασ.

      Διαγραφή
    3. Η ηθική έτσι γενικά και αόριστα εμφανίζεται ξαφνικά για να στιγματίσει ως ανήθικη πράξη τη διαπόμπευση προδοτών με αυτό τον τρόπο στην ΕΣΣΔ. Και μιας και αυτό είναι ανήθικο αλλά το αποδεχόμαστε εμείς τα σταλίνια, τότε ξαφνικά το ρετουσάρισμα των σφυροδρέπανων από το ΣΕΚ, που δεν ανήκεις αλλά υποστηρίζεις, αυτομάτως δικαιολογείται. Κατά τα άλλα παλεύουμε για την ανατροπή του σοσιαλισμού σβήνοντας τα κομμουνιστικά σύμβολα, από σημαίες άλλων και ταυτόχρονα πετάμε την μπαλίτσα στην εξέδρα, λέγοντας για τον Τούσσα και το ΚΚΕ σχετικά με τη στάση τους στις πλατείες. Ρίχνοντας λάσπη και ψεύδη ότι το ΚΚΕ ζητούσε ιδεολογική καθαρότητα από τον κόσμο για να του κάνει τη χάρη να συμμετέχει στις τότε κινητοποιήσεις. Τώρα το πως βλέπουν ορισμένα επιφανή μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (όπου συμμετέχει και το ΣΕΚ, το οποίο υποστηρίζεις) τις εξελίξεις στην Τουρκία, πως έβλεπαν τις πλατείες στην Ελλάδα και πόσο κοντά είναι με αυτά με τους χρυσαυγίτες θα σε παραπέμψω πάλι στο ίδιο ιστολόγιο. http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/2013-2011.html#more

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και έχει σημασία η αιτία της αλλοίωσης. Διότι άλλο πράγμα η αλλοίωση εικόνας με σκοπό την ατίμωση ενός προδότη και άλλο πράγμα η αλλοίωση εικόνας με σκοπό να δουλέψεις τον κόσμο. Ασχέτως εαν συμφωνείς ή διαφωνείς.

      Η μεγαλύτερη πολιτική αυταπάτη των τελευταίων 70 χρόνων, είναι η αριστερή κυβέρνηση. Φυσικά οι αστικές κυβερνήσεις, είτε δεξιές, είτε αριστερές, έχουν ακριβώς τον ίδιο βασικό στόχο, δηλαδή την εξυπηρέτηση των αναγκών των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Ασχέτως προθέσεων, ασχέτως κοινωνικών ευαισθησιών, ασχέτως φιλελεύθερου πνεύματος.

      Όταν το κεφάλαιο νιώθει πιεσμένο και η κερδοφορία του βρίσκεται σε καθοδική πορεία, θα κάνει τα πάντα, ... μα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ώστε να αντιστρέψει την κατάσταση. Είτε η κυβέρνηση είναι χριστιανοδημοκρατική, είτε σοσιαλδημοκρατική, είτε αριστερή, είτε ακόμα ακόμα "κομμουνιστική" !!! Διότι πολύ απλά στον Καπιταλισμό, οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις συμβιβάζονται με τους κανόνες της Οικονομίας, και όχι το αντίθετο !

      Βγάλτε επιτέλους απο το κεφάλι σας τους όρους δεξιά και αριστερά. Ο διαχωρισμός δεν είναι κάθετος αλλά οριζόντιος, δηλαδή εργαζόμενοι vs εργοδότες, όχι δεξιοί εργαζόμενοι vs αριστερούς εργαζόμενους !

      Ο Καπιταλισμός εξελλίσεται και ελλίσεται, στο ΣΕΚ όμως παραμένετε ίδιοι εδώ και 40 χρόνια. Απο τότε που καλούσατε τον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, σήμερα καλείτε τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ !Συμπεράσματα άραγε πότε θα βγάλετε ?

      Τέλος πότε θα μάθετε να αξιολογείτε τις ιδιαίτερες αντικειμενικές συνθήκες κάθε χώρας και να μην ανακατεύετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά διαφορετικών κινημάτων.

      Για παράδειγμα, οι αγανακτισμένοι στην Ελλάδα, είχαν εξ'αρχής πολιτική άποψη και η οποία ήταν η εκδίωξη των κομμουνιστών και των συνδικάτων απο τις πλατείες. Αντίθετα στην Τουρκία όλοι κατεβαίνουν με τις απόψεις και τις σημαίες τους. Και σε αυτό πολύ πιθανόν να συμβάλλει το γεγονός πως το ΚΚΤ δεν έχει μεγάλη απήχηση ή μεγάλη οργανωτική δύναμη, αντίθετα δηλαδή με την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτά μήπως σου λένε τίποτα ?

      Διαγραφή
    5. συγγνώμη που στο λέω, αλλα αυτό που κανεις είναι αθλια προπαγανδα. Πως μπορείς και εξισώνεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους φασίστες; Αυτό ακριβώς που κανεις, είναι και αυτό που με προβληματίζει με τη γραμμη της ηγεσίας και όχι με τον απλό κόσμο του ΚΚΕ. Με αυτή την ισοπεδωτική λογική σου εγώ δηλαδή θα έπρεπε να λέω: Η χρυσή αυγή λέει ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ, όπως και το ΚΚΕ. Η χρυσή αυγή λέει ΟΧΙ στο μνημόνιο, όπως και το ΚΚΕ. Η χρυσή αυγή λέει ΟΧΙ στην E.E. όπως και το ΚΚΕ. Άρα, σύμφωνα με την μικροκομματική λογικη σου, από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ το ίδιο πράγμα; Θες να μιλήσουμε κιόλας για το ποσο ταυτίζονται σε επιχειρηματολογια οι επιθέσεις της ΝΔ και του ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό σημαίνει για σένα ότι ΝΔ και ΚΚΕ είναι το ίδιο; Εκεί θες να φτάσουμε ; Βρισκεις σοβαρά τετοιου ειδους υπεραπλουστευσεις και επιχειρήματα;

      Ταυτίζομαι με κάποιες θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με άλλες διαφωνώ πλήρως. Όπως με το ΚΚΕ, όπως και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν θα με έκανε ποτε να πολεμάω τους αριστερούς συντροφους που δεν τα βρίσκουμε 100% ιδεολογικά για να επωφελούνται οι δεξιοί και το φασισταριο.Και αποφεύγω να μπαίνω σε αντιπαράθεση με "αριστερούς", κυρίως όταν μου λένε έτσι στη ψυχρα ότι ΑΝΤΑΡΣYΑ και ΧΑ είναι το ίδιο....από κει και πέρα, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Δημ.Κασ.

      Διαγραφή
    6. το παραπανω μηνυμα προοριζοταν για τον Ανδρεα Δημ.Κασ.

      Διαγραφή
    7. Συγνώμη, από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Αντρέας ταυτίζει τη ΧΑ με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ;;; Είπε ότι είναι κοντά και άφησε να εννοηθεί σε ποια συ μία Κοντά στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν ψεύτικη προπαγάνδα και η ψεύτικη προπαγάνδα είναι η συγκεκριμένη αφίσα. Άφησε να εννοηθεί, για τα λεγόμενα των πλατιών και την ανάδειξη μέσω αυτών της ΧΑ. Οι μοναδικοί που κατέβηκαν στην πλατεία χωρίς να κρύβουν ποιοι είναι και εκδιώχθηκαν, ήταν το ΠΑΜΕ. Όλοι οι υπόλοιποι κρύβαν την ιδιότητά τους ( έξω τα κόμματα έξω τα συνδικάτα) με των ίδιο ακριβός τρόπο όπως η ΧΑ θέλει να κρύψει το ναζιστικό της χαρακτήρα. Και στις δύο περιπτώσεις κρύβαν τις ιδέες τους και τις ιδιότητες τους για να καπηλευτούν καταστάσεις.
      Δεν είπε ότι ταυτίζονται επειδή έχουν κάποιες κοινές θέσεις όπως εσύ λες. Και τη ΧΑ άμα ρωτήσεις για το Χίτλερ δεν απαντάει ποτέ σε αυτό, πάρα απαντάει σε μία υποθετική ερώτηση για το Στάλιν που δεν τους την έθεσε ποτέ κανείς. Όπως και εσύ ακριβός μίλησες για το Στάλιν που δεν είναι το θέμα μας.

      Αν δεις όμως τη λογική της ΧΑ και του ΚΚΕ, στις κοινές θέσεις που τυχόν έχουν σε κάποια ζητήματα, θα διαπιστώσεις ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Για άλλο λόγο καταλήγει η ΧΑ στο όχι στο μνημόνιο και άλλο λόγο το ΚΚΕ. Το πρόβλημα είναι σοβαρό όταν χρησιμοποιείς την ίδια μεθοδολογία και λογική, ακόμα και αν καταλήγεις σε διαφορετικά συμπεράσματα. Και η μεθοδολογία της παραχάραξης είναι η ίδια. Το θέμα δεν είναι να έχεις διαφορετικές θέσεις, που είναι πεδίο διαπάλης, το θέμα είναι πόσο έντιμος είσαι όταν τις υπερασπίζεσαι.

      Το ΚΚΕ και στις πλατείες ήταν έντιμο ( κατέβηκε χωρίς να κρύβει το πρόσωπο του) αλλά και στους αγώνες.
      Η ΧΑ είπε στη βουλή ότι ο εθνικισμός είναι το μέλλον του κόσμου, παραχαράσσοντας το ποίημα του Ρίτσου, και το Ανταρσύα χρησιμοποίησε την φωτογραφία, παραχαράσσοντας τους αγώνες του ΚΚΤ. Αυτό είναι κοινή λογική!!!! και ας μη ταυτίζετε στις ιδέες ως κόμματα.
      Γιάννης

      Διαγραφή
    8. Ο κομισάριος εξαφανίζεται...αλλά γιατί;
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8331.html#more )
      (..) Σε ό,τι αφορά την δημοσιότητα των δικών και των καταδικών της Μόσχας, το κίνητρο είναι εύκολο να γίνει κατανοητό: είναι η διαπόμπευση, η δημόσια απαξίωση. Όμως το γνωστό και παραδεδεγμένο κίνητρο, ακόμα και για τον φανατικότερο αντισταλινιστή, του καθεστώτος, έξαφνα αναιρείται από την κυρίαρχη αντίληψη για τα κίνητρα του ρετούς στις φωτογραφίες. Οι ίδιοι άνθρωποι, με άλλα λόγια, ισχυρίζονται πως το καθεστώς Στάλιν έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αμαυρώσει και να διαπομπεύσει τους εχθρούς του και ότι προσπάθησε να αποκρύψει την ύπαρξή τους, να υποκριθεί ότι δεν υπήρξαν, ώστε να καλύψει την ενοχή του για κάτι που το ίδιο δημοσιοποίησε: την σύλληψη, καταδίκη και εκτέλεση μιας σειράς από υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΚΚΣΕ.

      Η λογική αυτή αντίφαση δεν είναι καθόλου ανάγκη να αφορά το καθεστώς· εφόσον ανακύπτει στο πεδίο της ερμηνείας των πράξεών του, αφορά τα επιχειρήματα, τις εικασίες και τα υπονοούμενα των "ερμηνευτών" του. Η ιδέα της επιχείρησης εξάλειψης της μνήμης του λαού για την ύπαρξη συγκεκριμένων, υψηλά ιστάμενων και πασίγνωστων στελεχών που διαπομπέφθηκαν δημόσια ως προδότες είναι τόσο πασιφανώς γελοία που αναρωτιέται κανείς γιατί γίνεται τόσο εύκολα δεκτή από εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο χωρίς δισταγμό ή σκεπτικισμό.(..)

      Από ποιον λοιπόν επιχείρησαν να αποκρύψουν την ύπαρξη αυτών των προσώπων οι σοβιετικές αρχές; Ποια μνήμη προσπάθησαν να σβήσουν; Και, παρεμπιπτόντως, γιατί να σβήνουν πρόσωπα ανθρώπων "άτσαλα, με μελάνι";

      Το σβήσιμο του προσώπου είναι μια πράξη με μεγάλη προϊστορία. Στα αγγλικά λέγεται, κυριολεκτικά, "defacement" (=εξάλειψη προσώπου). Η ελληνική μετάφραση της λέξης είναι απλά "βεβήλωση." Η βεβήλωση είναι μια πράξη συμβολικής βίας και όχι απόκρυψης. Βεβηλώνεις κάτι το οποίο δεν σέβεσαι και όχι κάτι το οποίο επιθυμείς να κρύψεις. Και φυσικά, βεβηλώνοντας δηλώνεις κάτι που δεν επιθυμείς καθόλου να κρύψεις: την απαξίωσή σου για ένα πρόσωπο ή μία εικόνα, την αποστροφή σου για αυτή.

      Είχαν οι σοβιετικοί του σταλινικού καθεστώτος ρητούς και δημόσιους λόγους να απαξιώνουν την εικόνα συγκεκριμένων προσώπων; Φυσικά. Τους είχαν καταδικάσει για εσχάτη προδοσία και συνεργασία με τον εχθρό ή την συμμετοχή σε ομάδες με "τρομοκρατική" στόχευση. Κατά συνέπεια, στις περιπτώσεις κυριολεκτικής "αμαύρωσης" προσώπων, η εξήγηση της συμβολικής βίας κατά επίσημα ατιμασμένων προσώπων, της ρητής δήλωσης απαξίωσης της μνήμης τους από το έθνος, είναι σαφώς λογικότερη και πιο ευλογοφανής από την αντιφατική εικασία περί ενοχικής απόκρυψης στοιχείων.

      Τι γίνεται με τις περιπτώσεις όπου έχουμε έντεχνη εξάλειψη της μορφής κάποιου από μια φωτογραφία; Και πάλι, αν πάρουμε το παράδειγμα, πχ, του Τρότσκι, δεν έχει καμία λογική η εικασία περί ενοχικής προσπάθειας απόκρυψης. Ή μάλλον, η ενοχικότητα που υποδηλώνεται από την χάλκευση είναι εντελώς διαφορετικού είδους από αυτήν που έχει επικρατήσει να λαμβάνεται ως δεδομένη:

      Τι θα σήμαινε για την δημόσια εικόνα του Στάλιν (ή του Λένιν) μια σειρά φωτογραφιών όπου στέκεται δίπλα ή συνομιλεί με άτομα τα οποία το σταλινικό καθεστώς έχει κυρήξει ένοχα εσχάτης προδοσίας;

      Αυτή η ερώτηση, που είναι η πιο φυσική από την σκοπιά του ίδιου του καθεστώτος, δεν έχει τεθεί ποτέ από όσους κραυγάζουν για την παραποίηση φωτογραφιών. Κι όμως, είναι απόλυτα εύλογη. Γιατί είναι απόλυτα προφανές ότι τίποτε θετικό για τον Στάλιν (ή τον Λένιν) δεν θα μπορούσαν να κομίζουν στην κοινή γνώμη οπτικά ντοκουμέντα που δηλώνουν την προσωπική του σχέση με άτομα που το καθεστώς είχε ανακηρύξει μιάσματα. (..)Ilief

      Διαγραφή
    9. Aπό το blog του ΛΑΙΚΟΥ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

      ( http://filolaiko.blogspot.gr/2011/05/2.html )
      ΣΕΚ
      Τι είναι τούτο: Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

      (..)Ανήκει στην νεοτροτσκιστική γκρούπα του «κλιφισμού», που βασίζεται στις αναλύσεις του βρετανού διανοητή Τόνι Κλιφ (Αντώνης Λόφος, στα ελληνικά). (..)

      (..)O Κλιφ λοιπόν δουλειά δεν είχε φαίνεται και είπε το 1947 «Δεν βγάζω κανένα βιβλίο που να λέω και εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου για την ΕΣΣΔ;» Ήταν ωραία εποχή τότε (αρχή ψυχρού πολέμου) και ο Κλιφ είχε μια πελώρια λαχτάρα όχι για Nesquick, αλλά να μην μείνει εκτός αντικομμουνισμού που ήταν στην μόδα.

      Τι λέει λοιπόν ο «συναγωνιστής» ή «σύντροφος» (μπλιάχ) Κλιφ; Ότι, λέει, η παλιά θεώρηση του Λέοντος (όχι αυτού με τα έμπλαστρα, του άλλου) ότι η ΕΣΣΔ είναι «εκφυλισμένο εργατικό κράτος» ή «εργατικό κράτος με γραφειοκρατικές παραμορφώσεις» και ότι χρειάζεται μόνο «η πτώση του Στάλιν απ’ την εξουσία» δεν φτουράει, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες. Η ΕΣΣΔ πλέον δεν έχει «σοσιαλιστική παραγωγική βάση με σταλινικό εποικοδόμημα», το σύστημα που υπάρχει στην ΕΣΣΔ είναι ο «κρατικός καπιταλισμός».

      Δηλαδή; Δηλαδή, δεν μας ενδιαφέρει, που δεν υπάρχει αγορά, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχουν κρίσεις, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχουν αστοί, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία, δεν μας ενδιαφέρει που οι εμπορευματοχρηματικές σχέσεις δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Γίνεται, λέει, ο παπάρας ο Κλιφ, Το κράτος λέει ολόκληρο είναι καπιταλιστής, η γραφειοκρατία κυβερνάει κλπ. Είναι φανερό πως το αντιμαρξιστικό καραγκιοζιλίκι, που αξιοποιήθηκε δεόντως από τους αστούς, περί «κρατικού καπιταλισμού» είναι αυτό ακριβώς, αντιμαρξιστικό καραγκιοζιλίκι. (..) Ιlief

      Διαγραφή

  4. Ο αρχιμάστορας, πάντως, στην αλλοίωση φωτογραφιών άλλου κόμματος προς ιδίαν χρήση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος δεν θυμάται την περίπτωση της αλλοίωσης και διαγραφής των συμβόλων του ΚΚΕ από τα πανώ που αυτό είχε αναρτήσει στον βράχο της Ακρόπολης (PEOPLES OF EUROPE RISE UP αλλά και άλλα) για να φτιάξει δικές του αφίσες?
    Το ΣΕΚ είναι απλά ένας εκκολαπτόμενος μαθητής του συριζαίου δάσκαλου της παραχάραξης (φωτογραφιών, εννοιών, θέσεων, συνθημάτων…)!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δ.Κ το φερνει γυρω-γυρω αλλα την αλλοιωση την κανει γαργαρα. Επισης η ΠΑΣΟΚ η ΔΕΞΙΑ,τι Πλαστηρας τι Παπαγος ταχουμε ξανακουσει. Ισως ο Δ.Κ ειναι μικρος η κουφος. ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν είναι αυτή 'αριστερή' τακτική, να κλέβεις φωτογραφίες από αγώνες των κομμουνιστών και να τις ρετουσάρεις για να τις βάλεις σε δικές σου αφίσες, τότε δεν έχεις καμία σχέση με σοσιαλιστικές αρχές και αξίες. Είσαι ένας λαθρεπιβάτης σ' ένα κόκκινο τρένο, με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό, που εσύ φρενάρεις συνέχεια και εμποδίζεις την πορεία του.

    Δεν ξεχνούμε την ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλων των 'κεντροαριστερών' κομμάτων. Με κλεμμένα συνθήματα και θέσεις των κομμουνιστικών κομμάτων, κλεμμένα τραγούδια και αγώνες των κομμουνιστών, ανεβαίνουν στην εξουσία, ψευδόμενοι ασύστολα, δίνουν υποσχέσεις στο λαό και μετά συνεργάζονται με την αστική τάξη. Γιατί αυτή είναι η ουσία, που παραβλέπουν όλοι οι 'κεντροαριστεροί'... πως την εξουσία την έχουν τα μονοπώλια, αυτά ελέγχουν την οικονομία, τα μμε και τα κόμματα που γίνονται κυβέρνηση, στο δικό τους οικονομικό και πολιτικό σύστημα.

    Δημ. Κασ. κάνεις πολύ μπερδεμένους συλλογισμούς, άλλα σου λένε και άλλα καταλαβαίνεις. Η χ.α. είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος, στηρίζει και ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως και τα συμφέροντα όλων των καπιταλιστών. Τα κινήματα που δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο και στόχο, είναι καταδικασμένα να ξεφουσκώσουν και να υποταχτούν στον καπιταλισμό. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς οι κομμουνιστές αλλά η ιστορία. Η εξέγερση για την εξέγερση, η εξέγερση για αλλαγή κυβέρνησης στο ίδιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα ή η εξέγερση για τη λαϊκή εξουσία;

    Ιστορικά, ο καπιταλισμός για να επιβιώσει, γεννάει το φασισμό. Ποιες "αριστερές" κυβερνήσεις, έχουν ανατρέψει τον καπιταλισμό-φασισμό σ' αυτό τα στάδιο που βρίσκεται το σύστημα;

    Στη Γερμανία πάντως οι 'αριστεροί' σοσιαλδημοκράτες ήταν αυτοί που εξόντωσαν το κομμουνιστικό κόμμα, που διέλυσαν τα σωματεία και που παρέδωσαν την εξουσία στον Χίτλερ. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη μαζί σας ούτε και με το σύστημα. Εσείς αντίθετα, πιστεύετε πως μπορείτε να ελέγξετε ένα σάπιο σύστημα και το μόνο που καταφέρνετε είναι να του δώσετε άλλο ένα φιλί ζωής. Όπως κι αν μετασχηματίζεστε και λέγεστε, αυτός είναι ο ρόλος σας.... να διατηρήσετε στη ζωή τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!!!

    Μαρία Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νεο Photoshop του ΣΥΡΙΖΑ - Αλλοίωσαν και τον Τάσσο
    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/05/photoshop.html )
    Καθ έξιν παραχαράκτες και εκμαυλιστές: Η σειρά της τέχνης. Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετά τα σφυροδρέπανα σε πορείες στην Γερμανία. Γρήγορα φέρτε Φωτοσοπ!

      ( http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-f4bqGL6Pyo )
      09-06-2013 ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ


      Από 902.gr
      ( http://902.gr/eidisi/diethni/19377/toyrkia-synehistikan-oi-megales-diadiloseis-mesa-sto-savvatokyriako-foto#/0 )
      Τουρκία: Συνεχίστηκαν οι μεγάλες διαδηλώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο (ΦΩΤΟ)

      ( http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Rqt1xoxpnk8#! )
      Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Τουρκία - Συνάντηση με το ΚΚ Τουρκίας (AUDIO).Ιlief

      Διαγραφή
  8. τι του ειπες τωρα; ας ρωτησει στην δωδωνη τι εκαναν οι συνδικαλιστες του χωρου του. ποι εργοδοτικος πεθαινεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @τον ψηφοφορο σεκ/ανταρσυα αλλα μη μελος
    θα τα παρουμε ενα ενα.
    1) παντα οταν θελετε να καλυψετε την πουστια σας, πετατε ενα "ναι αλλα και οι σταλινικοι κανανε το ενα και το αλλο" πολλες φορες ασχετο στην προκειμενη σχετικο.
    ας δουμε ομως τι εκαναν οι σοβιετικοι. η ΕΣΣΔ λοιπον αφαιρεσε απο φωτογραφιες ιστορικες σε οτι εχει σχεση με την εποχη, τις φυσιογνωμιες αυτων που παρακαλαγανε στην μαχη θανατου ΕΣΣΔ-ναζιστικης γερμανιας να κερδισει η δευτερη. αποψη μου; και λιγα κανανε. μονο και μονο για αυτο το ονειδος σας αξιζουν πολλα περισσοτερα. ο κεν λοουτς εδειξε μερικα στο γη και ελευθερια για το τι αξιζει στους προδοτες. βεβαια αυτος το εδειχνε απο την σκοπια των τροτσιστων αλλα μυνημα εφτασε. αλλες εποχες τωρα βεβαια. δεν υπαρχουν τα παθη της εποχης και η ενταση, αλλα σκεψου τι σημαινει να συμμαχεις με τον εχθρο. και για να προλαβω διαφορα για τον ισπανικο εμφυλιο οποιος θελει ας διαβασει (στο Wiki που δεν φημιζεται και για κομμουνιστικο μεσο)ποιος ηταν αυτος που -ισως βεβηλα- εχω παρει το νικ και τι εκαναν τα τροτσκια και λειποι γκρουμπουσκουλαιοι.
    εδω λοιπον τα ορφανα του τροτσκι τι εκαναν; τπτ που δεν το εχουν κανει και οι τσυριζαιοι αλλα οι σεκιτες ως λιγοι σε ολα τους το εκαναν χαλια. πηραν φωτογραφια απο κομμουνιστες -και μαλιστα σταλινικους με τα δεδομενα τους- και εκαναν φωτοσοπ ελεεινο και τρισαθλιο. αντι λοιπον να καταπιουν την γλωσσα τους, να κανουν τουμπεκι, να ζητησουν συγνωμη βγαινουν και απο πανω. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΣΗΜΙΤΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΕΙ.
    2)γιατι σημιτακια;
    να θυμισω το αλληστου μνημης συνθημα "στηριζουμε σημιτη και οχι εκοφιτη"; ουτε καν συνασπισμο τοτε, σημιτη ρε φιλε.
    3) ολοι αυτοι -του σεκ συμπεραλμανομενου- οι αριστεριστες μας τα πρηζουν με τα οικονομικα του ΚΚΕ. κανενας δεν απαντησε πως μια οργανωση που το 97 σε ολη την αθηνα εδεινε σε πανεξορμηση γυρω στα 300 φυλλα της φυλλαδας εβγαινε οικονομικα να την εκδιδει, να βγαζει πανακριβα υλικα (φυλλαδια,αφισες κτλ) και οταν λεω πανακριβα εννοω ακριβω χαρτι, τετραχρωμιες κτλ. μετα το 2002 περιπου μαζευτηκαν αλλα παλι δεν βρισκω απαντηση που βρισκει τα λεφτα μια γκρουπα που το 80% των μελων της ειναι επαγγελματικα στελεχη και αεργοι και φοιτητες. απο το χαρατσι της συμμετοχης στον μαρξισμο (τρομαρα τους) μαλλον δεν βγαινουν. μια ιδεα μου ερχετε με βαση ολα αυτα που τους ειχαν σουρει ολοι οι εξωκοινβουλευτικοι μετα το φορουμ του λονδινου και τις σχεσεις τους με το αγγλικο τροτσκιστικο κομμα. κατι αλλες φημες για λαλιωτη και προγραμματα χρηματοδοτησης απο το πασοκ δεν μπορω να τα υιοθετησω, αλλα τοτε λεγοντουσαν πολλα. βεβαι κανα 2 στελεχη τους εισοδηματιες με οικογενιακη περιουσια με ακινητα και νοικια απο μινι εμπορικα κεντρα μπορει να βοηθανε, αλλα ποσο;
    4) σχεση με εργατικο κινημα; οπου ειναι δημοσιοι και απεργουν παει καλα, στην hol λοιπον πριν κατι χρονια, κανα2-3, σεκιτης μελος και της διοικησης πηγε με την μηχανη να σπασει την αλυσιδα της απεργιακης φρουρας με την μηχανη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 5) σαν μελος της ανταρσυα -το σεκ- ενστερνιζεται της τακτικες των συναιτερων του; αν οχι τι κανετε μαζι τους; αν ναι τοτε να σας θυμισω για τον ρολο των ναριτων στο πολυτεχνειο το 95 με τον γραμματεα της σπουδαζουσας μηνες στο νοσοκομειο με εγκαυματα, αλλους συντροφους (δεκαδες) με τραυματα απο εγκαυματα (ελαφρια) μεχρι καταγματα κτλ και υπευθυνοι για αυτο ηταν οι ναριτες/ανταρσυα με προεξεχουσα μορφη ναριτη απο το τει αθηνας και την σδο. να θυμισω νομικη ενα χρονο μετα; να θυμισω πεσιματα στους μεταλειολογους με κνιτη παραλιγο τυφλο απο αντρικιο πεσιμο καμια 30αρια σε 3; μην μου πεις οτι τοτε δεν ησασταν ανταρσυα, ησασταν σεκ...και οσε... και δεν ειχατε βγλαει αχνα. να θυμισω τον κοτζαριδη και τις εμετικες ανακοινωσεις και στασεις σας παντου (εκτος απο την πρωτη ανακοινωση που πρακτικα την πηρατε πισω). κ.α. πολλα.
    απο χρυσαυγουλους μεχρι τωρα αιμα χυμενο συντροφου δεν ειχαμε, αρα λοιπον σε αυτο το θεμα ειστε χειροτεροι
    6) πολιτικη πρακτικη. μην παμε και πολυ μακρια
    πλατειες, το σεκ ηταν ο μονος φορεας (με την συσπειρωση του) που ειχε τραπεζακια ελευθερα (οπως κατεβαινεις απο τα σκαλόπατια στην πλατεια δεξια) ενω εσκουζε για αλλους και ησασταν πρωτεργατες στο ξυλικη που επαιξε με τους πισω μουλαδες. οι δε φιλοι σας ναριτες ερχοντουσαν στην κατω πλατεια και ελεγαν εξω τα κομματα και τα συνδικατα και το απογευμα πηγαιναν και ψηφιζαν σε σωματεια και μαλιστα εβγαζαν και αφισες με τις πλατειες των "αγανακτισμενων". πολιτικη τρολια; πουστια; απατη; ολα και αλλα πολλα
    για να το κλεινω
    7) η γνωμη του σεκ για τον τσε ποια ειναι; πριν βιαστειτε να απαντησετε σας συμβουλευω να διαβασετε πολυ καλα παλια φυλλα της φυλλαδας σας μην εκτεθειτε. εκτος και αν επειδη τοτε λεγοσασταν οσε και δεν κατεβαινατε στις εκλογες γιατι δεν πιστευατε σε αυτες ειχατε αλλη αποψη
    και μια συμβουλη, ο μπαφος κανει κακο οτι και να σας λενε, κοφτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και κατι ακομα, παλιοτερα οι τροτσκες, για το τωρα δεν ξερω, προσπαθουσαν να παρουν πληροφοριες για το κομμα και την κνε, καποιες φορες με τροπους που και η ματα χαρι θα ντρεπονταν.
    κοριτσια -προς τις σεκιτισες- μπορει οι κνιτες να ειχαν καλη φημη, αλλα ειναι κριμα να χαραμιζεστε ετσι αυτος ο τροπος http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/315571/deite-ti-sygklonistiki-omologia-kataskopoy-50-hronia-meta επιανε το 1960, στις μερες γινετε ανεκδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. επειδη το παιζεις εξυπνακιας, αν θες σου λεω και ονοματα για ολα αυτα που γραφω.
    θες να στα δωσω στο πιατο ή να παιξουμε το παιχνιδι των ερωτησεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ηξερα οτι καποτε θα χρησιμευσουν και εχω κρατησει πληρη καταλογο απο αυτα που μου ελεγαν και μαθαινα

      Διαγραφή
    2. ας το παμε με στοιχεια.
      πολιτευοτανε στην ευρυτερη περιοχη της αττικης και το επιθετο μοιαζει με εξωτικο φαγητο

      Διαγραφή
    3. για να μην το συνεχισω παραπανω, περιμενω ενα συγνωμη, βασικα οχι εγω, πειτε ενα συγωμη στους συντροφους απο το TKP που πηγατε να τους κανετε σαν τα μουτρα σας και διαγραφω ολα οσα εχω γραψει

      Διαγραφή
  14. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ...ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ!ΑΥΤΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ,ΟΠΩΣ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ!ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.