12 Ιουνίου 2013

Η Nike απολύει 300 εργαζόμενους στην Καμπότζη, διότι αντιστέκονται στην μείωση μισθών !


Όπως βλέπετε, για τους υγιείς επιχειρηματίες της Nike, ο μηνιαίος μισθός ενός Καμποτζιανού εργάτη, δηλαδή περίπου 50 $ ( 38 €), κρίθηκε μεγάλος και "ανάγκασε" την εταιρεία για λόγους ανταγωνιστικότητας, να επιδιώξει την μείωση του. Και επειδή οι εργάτες είχαν την τρελή ιδέα να αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις και να απεργήσουν, η Nike απέλυσε 300 απο αυτούς ώστε να τρομάξει τους υπόλοιπους.

Δεν θεωρώ πως χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο, ώστε να καταλάβουμε το μέγεθος των αυταπατών που σπέρνει η υποψήφια κυβερνώσα αριστερά, περι υγιούς επιχειρηματικότητας. Το σύστημα δεν διορθώνεται, αλλά ανατρέπεται, τελεία και παύλα.

Ακολουθεί το σχετικό άρθρο από το 902.gr.Την απόλυση περίπου 300 εργατών παραγωγής προϊόντων για την εταιρεία Nike, ανακοίνωσαν την Τρίτη 11 Ιοούνη συνδικαλιστές στην επιχείρηση, που βρίσκεται στην πόλη Καμπόνγκ Σπέου, δυτικά της πρωτεύουσας της Καμπότζης, Πνομ Πενχ.

Έπειτα από μία σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων κατά των μειώσεων σε μισθούς και τις πιέσεις της εργοδοσίας για να παραιτηθούν ήρθε η συγκεκριμένη εξέλιξη με τις απολύσεις. Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων δηλώνουν πως οι απολύσεις ήταν «μία μορφή τιμωρίας για να εκφοβίσει τους εργαζομένους, ώστε να μην απεργούν και να μην διεκδικούν».

Εκπρόσωποι της Nike δεν έχουν ακόμη σχολιάσει κάτι σχετικά με τις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά