19 Ιουνίου 2013

Χυδαία και κακόβουλη διαστρέβλωση της ομιλίας της Αλ. Παπαρήγα από τον ιστότοπο IEfimerida

Γρήγορα τα αντανακλαστικά του Αντώνη



Στα πλαίσια της ειδικής συνεδρίας της Βουλής για την δολοφονία των λαϊκών ηρώων και αγωνιστών βουλευτών Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργου Τσαρουχά, η Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποίησε δεκάλεπτη περίπου ομιλία-τοποθέτηση εκ μέρους του ΚΚΕ. Την ομιλία μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ


Ο ιστότοπος IEfimerida προέβη σε χυδαία και συκοφαντική διαστρέβλωση της ομιλίας της βουλευτή και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ με το ακόλουθο άρθρο:

Η Αλέκα Παπαρήγα αθωώνει τον Καραμανλή για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη
Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, «αθώωσε» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την τότε ΕΡΕ για τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη. 
Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη η Αλέκα Παπαρήγα έκανε στη Βουλή μια ιστορική ομιλία κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας. 
Η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι «για να λέμε την αλήθεια ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε σύνδεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της ΕΡΕ με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ποτέ δεν προέκυψε κανένα τέτοιο στοιχείο. Η συνωμοσία εξυφάνθηκε από το παλάτι». 
Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, η αναφορά της κυρίας Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή πολιτικό. 
Η ιστορική αυτή αποδοχή από το ΚΚΕ εξέπληξε ευχάριστα τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι και έσπευσαν να τη χειροκροτήσουν.
Πηγή: iefimerida.gr
Αν ο ιστότοπος I Efimerida διαθέτει στοιχεία της εμπλοκής του Κ. Καραμανλή στη δολοφονία Λαμπράκη, ας τα καταθέσει άμεσα ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αν όχι, θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη για την ψευδή δήλωση ότι η Αλ. Παπαρήγα "αθώωσε" κάποιον εναντίον του οποίου δεν υπάρχουν στοιχεία για τη συγκεκριμένη δολοφονία. Όσο για τον "χαρακτηρισμό" του Κ. Καραμανλή ως "μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή", καλό θα είναι οι ούτως καλούμενοι "δημοσιογράφοι" του ιστότοπου να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να ακούσουν την ομιλία, διότι ένα από τα βασικά σημεία της αφορά το γεγονός ότι η όποια του μεταρρυθμιστικότητα και εκσυγχρονιστικότητα βασιζόταν γερά στο ιδεολογικό πλαίσιο του αντικομμουνισμού που μοιραζόταν με το παλάτι και δεν προστάτεψε στο παραμικρό τον Γρηγόρη Λαμπράκη -- όπως δεν προστατεύει τόσους και τόσους η σημερινή αστική δημοκρατία.

Ο ιστότοπος έχει δυνατότητα για σχόλια και θα ήταν καλό να εκφραστεί η διαμαρτυρία μας για τις ιταμές αυτές λαθροχειρίες σε βάρος του κόμματος και της βουλευτή του.

ΥΓ Redfly
Το άρθρο ήδη έχει αρχίσει να ταξιδεύει στο διαδίκτυο, όπως όλες οι καλές αντι-ΚΚΕ βρωμιές και προβοκάτσιες. Να φανταστούμε ότι είναι η απάντηση των αστικών μέσων διαστρέβλωσης απέναντι στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δραστηριότητες του ΚΚΕ, τις τελευταίες ημέρες ?

20 σχόλια:

  1. Μια απάντηση στο ΥΓ που έβαλα

    http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2996.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χοντροκομμενη προβοκατσια.
    Μυρίζει πανικό.
    Γράψτε όλοι στο Βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπε ξεκάθαρα.Μεταρυθμιστής της τάξης του.Μπορεί να μην έχει βρεθεί η σύνδεση του Καραμανλή με το θάνατο του Λαμπράκη αλλά έχει πολιτικές ευθύνες.Με λίγα λόγια χυδαία προβοκάτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πω την πικρή αλήθεια, θα ήθελα την Αλέκα περισσότερο επιθετική απέναντι σε έναν άνθρωπο βαθιά αντικομμουνιστή, σε έναν άνθρωπο που ήταν εν γνώσει του τουλάχιστον, όλα τα συμβάντα στις εκλογές βίας και νοθείας.

    Rossa Salonica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αντικομμουνισμός είναι πολιτική στάση και ταξική επιλογή, όχι ατομικό "προσόν". Άρα απο την στιγμή που ο Καραμανλής ήταν αστός πολιτικός και το έδειχνε ξεκάθαρα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον κατακεραυνώνουμε, και μάλιστα απο την στιγμή που μας έχει αποχαιρετήσει εδώ και χρόνια. Ήταν ταξικός αντίπαλος, άρα φυσικά και λογικά ήταν αντικομμουνιστής.

      Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τους αντικομμουνιστές του σήμερα, απο τους οποίους έχει γεμίσει ο τόπος. Και κυρίως με αυτούς που το παίζουν και αριστεροί προστάτες του λαού.

      Διαγραφή
  5. η κουλογλεια μονταζιερα της κουμουνδουρου...
    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82

    printsevikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για μένα, η μαζική χρήση του όρου "αντικομμουνιστής", έχει την ίδια χαμηλή αισθητική και ποιότητα με τη χρήση του όρου ¨ανθέλληνας".

    Και τα δύο θέλουν να κατατάξουν αυτόν που έχει μια διαφορετική εκτίμηση, υποχρεωτικά στον αντίθετο πόλο.

    Δεν είναι έτσι, σύντροφοι ( με εισαγωγικά ή χωρίς )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός που διαστρεβλώνει συνειδητά τις αξίες και τις αρχές του κομμουνισμού ως τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας, με δόρυ την λασπολόγηση (α) των σοσιαλιστικών κρατών της ανατολικής ευρώπης και (β) του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, ονομάζεται ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.

      Άλλο πράγμα η πολιτική και οικονομική ανάλυση, η συζήτηση, η διαφωνία, η συμφωνία ...

      άλλο πράγμα η αναπαραγωγή κατασκευασμένων ειδήσεων & γεγονότων, όπως επίσης η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση.

      Άλλο πράγμα να διαφωνείς με μια απόφαση ή με ένα γεγονός, άλλο πράγμα να παρουσιάζεις ένα γεγονός που δεν έγινε ποτέ !

      Με λίγα λόγια, δεν είσαι κοινός νούς, αλλά κοινός σκέτο.
      Εαν μάλιστα λάβω υπόψιν μου την δράση σου τις τελευταίες ημέρες, είσαι κοινός τραμπούκος που δεν μπορείς με τίποτα να σεβαστείς εμάς, το blog και τις ιδέες μας. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να προκαλείς με αρλούμπες και τοποθετήσεις εκτός θέματος.

      Διαγραφή
    2. Η διατύπωση διαφορετικής άποψης με κατατάσσει στους αντικομμουνιστές και εσχάτως στους τραμπούκους;

      Αν δε θέλετε να ακούτε και μια διαφορετική άποψη, "σύντροφοι", να το δηλώσετε στους κανόνες σχολίων και να είστε σίγουροι ότι δε θα ξαναενοχλήσω.

      Αλλά όχι και "τραμπούκος". Πάει πολύ!!!

      Διαγραφή
    3. Αφού λοιπόν κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, θα το κάνω ταληράκια ώστε να καταλάβουν και άλλοι την τακτική σας.

      Τραμπουκισμός είναι το να προσπαθείς σε κάθε θέμα να εκτρέψεις την συζήτηση, είτε γράφοντας άσχετα πράγματα (συνήθως κάποιου είδους χολή για το ΚΚΕ), είτε προκαλώντας με το ύφος, είτε με επίθεση σε άλλο αναγνώστη.

      Τραμπουκισμός είναι το να ξαναβάζεις συνεχώς την ίδια απάντηση (που κυμαίνεται στα παραπάνω πρότυπα) και ενώ οι διαχειριστές το σβήνουν συνεχώς, λες και δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε απο το να "καθαρίζουμε" το blog απο τις τρολιές σας.

      Τραμπουκισμός είναι να επιμένεις να αναπαράγεις αστική προπαγάνδα σε ένα blog που δεν δέχεται απόψεις που εκφράζουν αστικά συμφέροντα. Υπάρχουν τόσα αστικά και "ανεξάρτητα" sites, portals και blogs, που δέχονται και επιζητούν τέτοιου είδους σχόλια.

      Ε αφήστε και μερικά blogs χωρίς την αστική βρώμα !

      Για το εαν ή όχι δεχόμαστε διαφορετικές απόψεις, το μαρτυρούν τα σχεδόν 30.000 σχόλια που φιλοξενούνται στο blog.

      Και με αυτό τελείωσε το παραμύθι.
      Πολιτικές απαντήσεις/ερωτήσεις εντός θέματος, με σεβασμό στο blog και τους συντελεστές του.
      Τα υπόλοιπα στον κάδο.

      Διαγραφή
    4. Επαναλαμβάνω γιατί ορισμένοι έχουν ζητήματα αντίληψης

      Πολιτικές απαντήσεις/ερωτήσεις εντός θέματος, με σεβασμό στο blog και τους συντελεστές του. Τα υπόλοιπα στον κάδο.

      Διαγραφή
  7. Αυτά είπε η Αλέκα.

    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7496130&publDate=19/6/2013 )

    (..)Το ιστορικό πλαίσιο της εποχής

    Το 1962, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πιο ανοιχτά από προηγούμενες φορές υπέβαλε ένα γνωστό υπόμνημα στα Ανάκτορα με τις διαφωνίες του. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρείται από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ως εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής. Και εμείς του το αναγνωρίζουμε, μόνο που ακριβώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άνοιξε μια διαπάλη, η οποία απ' ό,τι φαίνεται ολοκληρώθηκε την περίοδο της χούντας. Διαπάλη η οποία υπήρχε, με φόντο πάντα την ταξική πάλη και τους αγώνες - τίποτα δεν εξελίσσεται χωρίς αυτό το φόντο. Αλλά υπήρχε και μια οξύτατη διαπάλη μέσα στους κόλπους της αστικής τάξης και μέσα στο πολιτικό σύστημα για τον εκσυγχρονισμό του και τη μεταρρύθμισή του.

    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε καταλήξει σε δύο συμπεράσματα: Το ένα ήταν ότι έπρεπε να πάρει προβάδισμα η εκτελεστική εξουσία, άρα και το Κοινοβούλιο, έναντι του Θρόνου και του Στρατού, που ήταν κέντρα εξουσίας, σε αντίθεση βεβαίως με τους μη εκσυγχρονιστές και μεταρρυθμιστές, που ήθελαν να παραμείνει το πράγμα όπως είχε τα πρώτα χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου.

    Ταυτόχρονα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνειδητοποιούσε ότι δεν μπορούσε να περιμένει και πολλά από τα αμερικάνικα κεφάλαια των Ηνωμένων Πολιτειών και την καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα - όχι απλώς για τα κέρδη, αλλά για τη διευρυμένη αναπαραγωγή του κεφαλαίου - και έπρεπε να προσανατολιστεί προς την ΕΟΚ. Η διαπάλη στους κόλπους της αστικής τάξης ήταν μεγάλη και πήρε και τη μορφή βεβαίως της διαπάλης με το Θρόνο και το Στρατό.

    Ομως, επί της ουσίας, χωρίς να υποτιμάμε αυτές τις διαφορές και τη διαπάλη για τον εκσυγχρονισμό του αστικού πολιτικού συστήματος και αν θέλετε και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αυτή η διαπάλη είτε είχε να κάνει με εκσυγχρονιστές και με μεταρρυθμιστές στα πλαίσια της αστικής τάξης - να το ξεκαθαρίσουμε - είτε είχε να κάνει με τους οπισθοδρομικούς, το στοιχείο του αντικομμουνισμού το χρησιμοποίησαν και οι δύο.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήθελε να εντάξει το Παλάτι και το Στρατό μέσα στο σύγχρονο πολιτικό σύστημα, με κέντρο βέβαια την εκτελεστική εξουσία και το Κοινοβούλιο. Και ο κατοπινός διάδοχός του, ο Γεώργιος Παπανδρέου, το ίδιο ήθελε να κάνει. Και αυτός εξέφραζε μια τέτοια αντίθεση, πιο πολύ κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος. Και αυτός ήθελε να εντάξει στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και το Παλάτι και το Στρατό, με αποτέλεσμα και οι δύο σε αυτή τη σύγκρουση να υποχωρήσουν και να την εγκαταλείψουν.

    Δυστυχώς, ήρθε το χουντικό πραξικόπημα μέσα από το βόρβορο των βασανιστηρίων κι όσα άλλα μπορούμε να πούμε - δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλυση τι ήταν η χούντα και τι ήταν η δικτατορία, που τις ζήσαμε - να λύσει αυτήν την αντίθεση, που δε θέλησε να τη λύσει ούτε ο ΙΔΕΑ, που τον είχε προσεταιριστεί ο Θρόνος.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εαν δεν κανω λαθος ο συγκεκριμενος ιστιοτοπος iefemerida ανηκει στον ΜΑΡΙΝΑΚΗ...τον γνωστο αφοληστη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το υφος της Αλεκας παντα ηταν αυτο.Αναλυση των γεγονοτων παντα με ταξικα κριτιρια και παρουσιαση τους οπως ακριβως ειναι χωρις να δειχνει συναισθηματικη φορτιση.Αυτο σε πολλους δεν αρεσει γιατι δεν ειναι ελκυστικο αλλα οι αναλυσεις τις ειναι πραγματι τοσο επιστημονικα επεξεργασμενες που για καποιον που κατεχει πεντε αραδες απο Μαρξ και Λενιν η γενικοτερα απο πολιτικη, ειναι ακρως διαφωτιστικες.Νομιζω οτι οσοι ηταν μεσα στην βουλη καταλαβαν πολυ καλα τι ειπε.Αν τα ελεγε σε μια συγκεντρωση μπορει καποιος κοσμος να μπερδευοταν αλλα οι της βουλης καθόλου.Ο καραμανλης ηταν πραγματι μεγαλος μεταρρυθμιστης για τους αστους.Τους εδωσε πολλα χρονια παραταση ζωης γι'αυτο τον εχουν θεοποιησει.Αυτος ομως ειναι ενας λογος παραπανω να τον μισουμε ακομα περισοτερο,και τους πολιτικους του απογονους μεχρι θανατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ -...μήπως αυτό δεν έγινε και τόσο τυχαία από τον συγκεκριμένο ιστότοπο (iefimerida); Μήπως πρέπει με κάποιον τρόπο (έστω άγαρμπο, χονδροειδή και ξεκούδουνο) να αποσπαστεί "συναίνεση" από το Κ.Κ.Ε. ώστε, δια του ρετουσαρίσματος στον παλιό Καραμανλή(τον "εθνάρχη", ντε...), να επαναμπουκάρει στην πολιτική ζωή νεοφτιασιδωμένος, ανακαινισμένος και με "εθνοσυναινετικά" χαρακτηριστικά ο Μπαϊρακτάρειος Νταβατζοκτόνος, ο Κωστάκης Καραμνλής ο Α΄;...
    -υπογραφόμενος: ένας αμαθής που απορεί και γηράσκει αεί διδασκόμενος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απο την πορτα σου περνω και τηγανιζεις ψαρια. εδω καθαγιασανε ολοι μαζι τον "εθναρχη" απο τσυριζα μεχρι λαος, θελουν και το ΚΚΕ; και πως θα το σειρουν εκει; διαστρεβλονοντας τις θεσεις του;;;;;
    τετραγωνη σκεψη!
    ΦΟΥ ΦΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: αυριο ολοι μεσα, θα μας ψεκασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν το κκε ηταν τετοιο κομμα την ευκαιρια για συναινεση με τους αστους την ειχε στις προηγουμενες εκλογες οπου η πιεση που του ασκηθηκε ηταν απο αφορητη εως και προκλητικη.Η δε πιεση του ΣΥΡΙΖΑ ηταν μεχρι και προστυχη,ζητωντας απο το κκε να προδωσει το κινημα εντασοντας το στην λογικη της διαχειρισης,προσφεροντας ως δελεαρ την πρωθυπουργια στην Αλεκα.Αφου δεν υπεκυψε τοτε νομιζω οτι πηρες την απαντηση σου απο το ιδιο το ΚΚΕ οποτε δεν χρειαζεται να απαντησει κανεις αλλος εδω στο blog στην περιεργη επιεικως ερωτηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλα δεν πινουν κατι το οποιο να το βρισκεις στην αγορα αυτοι πρεπει να πινουν δικο τους και οι μεν και οι δε
    αυτοι θα μας πουν οτι ο ηλιος γυρνα γυρο απο τη γη

    αν ο λαος δεν διαβασει να μαθει τοτε δε θα μαθει ποτε!!!!
    καθε λαος ειναι αξιος της εξουσιας του και του "οφθαλμηατρου" του!!!!
    ξερετε πρεπει να του διαβασουμε εμεις ομως οχι παραμυθι αλλα "ιστορια με μικρα ονοματα"

    csk876

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.