16 Ιουνίου 2013

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε απεργία, οι εργοδότες απεργοσπασία.


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου συνεδρίασε σήμερα Κυριακή, 16/6/2013, και επαναβεβαίωσε την απόφασή της για την απεργιακή κινητοποίηση κατά του πραξικοπηματικού λουκέτου στην ΕΡΤ σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, η οποία συνεχίζεται.

Καταγγέλλει την εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έστησαν εκδότες και καναλάρχες, οι οποίοι συντάσσονται με τον τρόπο αυτό με την προκλητική, αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου χαιρετίζει την αγωνιστική συμμετοχή όλων των συναδέλφων που, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των εργοδοτών, έδειξαν την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ. Χαιρετίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι δέκα εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν, σεβόμενες το δικαίωμα στην απεργία και τις αποφάσεις των σωματείων.

Για τον λόγο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει σήμερα στους συναδέλφους που εργάζονται στις εφημερίδες οι οποίες σεβάστηκαν το δικαίωμα στην απεργία την άδεια να εργαστούν για την έκδοση εν δυνάμει απεργιακών φύλλων.

Η συνέχεια εδώ.

Για τις ευθύνες της ΕΣΗΕΑ τα είπαμε εδώ
Ποιά ήταν όμως η απάντηση των μεγαλοκαναλαρχών ?
Σεβάστηκαν την απόφαση των εργαζομένων και το δικαίωμά τους στην απεργία ?



 "Πάρτα εργαζόμενε που νομίζεις πως έχεις ακόμα δικαιώματα. Εγώ είμαι εξουσία, εγώ αποφασίζω τι θα βλέπεις και τι όχι, εγώ θα αποφασίζω πότε θα κάνεις απεργία και πότε εγώ θα κάνω απεργοσπασία. Εαν θες δικαιώματα, πάρε την εξουσία απο τα χέρια μου"

Η αρχή έγινε από το πρωι, όταν και κυκλοφόρησαν όλες οι απεργοσπαστικές κωλοφυλλάδες. Την συνέχεια την παρακολουθούμε αυτήν την ώρα με όλους τους σταθμούς να πραγματοποιούν αντι-απεργιακά δελτία ειδήσεων. Μέχρι και η Έλλη Στάη θυμήθηκε πως είναι εργαζόμενη της ΕΡΤ και κάνει εκπομπή αυτήν την στιγμή.

Τελείωσε λοιπόν το παραμύθι. Οι λίγες μαγικές μέρες χωρίς την αστική προπαγάνδα στ'αυτιά μας πέρασαν και ήρθε η ώρα να μπούμε ξανά στο τρένο της κυρίαρχης ιδεολογίας.

Προσδεθείτε.

4 σχόλια:

  1. Η απάντηση του ΣΚΑΙ στους εργαζόμενους είναι : Σαμαράς μέχρι να λιώσεις !

    13 λεπτά δελτίο ειδήσεων μέχρι τώρα "Σαμαρας κατα ριπας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους, ρίξαμε το κατεστημένο της ΕΡΤ και μυρίσαμε λίγο Σαμαρά να στανιάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποσο τυχερος αισθανομαι που δεν πηρα ουτε αποκωδικοποιητη ουτε τηλεοραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.