14 Ιουνίου 2013

Γιατί ισοπεδώνουν τώρα την ΕΡΤ;


Ο νέος ολετήρας – καταστροφέας που ξεκινούν τώρα από την ΕΡΤ έχει πολλαπλούς στόχους:
Σηματοδοτεί τη συνέχιση της βάναυσης επίθεσης στα πιο στοιχειώδη εργατικά - λαϊκά δικαιώματα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν στη χώρα, οι οποίοι ελέγχουν και το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης.

Συνιστά κλιμάκωση του αυταρχισμού, των απειλών κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της αντιΚΚΕ προπαγάνδας, μεγαλύτερου αποκλεισμού του κλπ.

Επιχειρούν ταυτόχρονα να συντρίψουν  - εξαλείψουν τις όποιες εργασιακές κατακτήσεις υπήρχαν στο χώρο των ΜΜΕ, στο Δημόσιο κλπ.

Να αρπάξουν εδώ και τώρα ό,τι μπορούν οι μεγαλοκαναλάρχες από την τεράστια περιουσία της ΕΡΤ και τα δίκτυά της που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός.


Να βάλουν χέρι σε κονδύλια από χαράτσια, κοινοτικά προγράμματα, να αποσπάσουν τις συχνότητες, τις αρμοδιότητες κ.ά. προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες λόγω της κρίσης από τη μείωση της διαφήμισης, αλλά κυρίως να επιβάλουν για λογαριασμό της αστικής τάξης τον απόλυτο έλεγχό τους, τη δικτατορία τους στα ΜΜΕ.

Εδώ η συγκυβέρνηση και ειδικότερα η ΝΔ επιχειρεί να υπερκεράσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πίσω από τις κούφιες διακηρύξεις περί αντιμετώπισης της διαπλοκής και πέρα από τους ύμνους στον Ομπάμα και το ΔΝΤ είχε και φανερές συναντήσεις με τα συγκροτήματα και τους μεγαλοεκδότες. Να τους αποδείξει ότι αυτή είναι πιο χρήσιμη στην κυβέρνηση.

Γι' αυτό ξεκινούν από την ΕΡΤ.

Όλα αυτά τα νιώθουν τα λαϊκά τμήματα που υποφέρουν. Και γι' αυτό υπάρχει η γενικευμένη λαϊκή αντίθεση και αλληλεγγύη προς το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ παρά το ρόλο της και τα κουσούρια της.

Η συνεισφορά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, με τις θέσεις, τη δράση και τα μέσα που παρέχει, όπως ο «902», είναι καθοριστική. 

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά