4 Ιουνίου 2013

Αφιερωμένο στον Ρούση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε ένα σχετικά πρόσφατο πόνημά του, ο Γ. Ρούσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γράφει:

«Αποτελεί θεωρητικά ατεκμηρίωτη παγκόσμια πρώτη σε ολόκληρο το μαρξιστικό ρεύμα, από τους κλασικούς του μέχρι τον δυτικό μαρξισμό, η γενική καταγγελία του κυβερνητισμού, ή ακόμη και η χρησιμοποίηση του όρου αυτού».
Δεν έχει σημασία να αναζητήσουμε τσιτάτο καταγγελίας του κυβερνητισμού επί λέξει, πρόχειρα μας έρχεται στο νου η καταγγελία του «Λουιμπλανισμού», «μιλερανισμού», οι όροι βγαίνουν από τα ονόματα γνωστών προδοτών της εργατικής τάξης που υπουργοποιήθηκαν.
Ο Ρούσης κατεργάζεται τον Λένιν κατά το δοκούν με σκοπό να τον παρουσιάσει σχεδόν ως λάτρη του αστικού κοινοβουλευτισμού.

Ταυτόχρονα, ο Ρούσης απορρίπτει τη συμμετοχή σε ορισμένες κυβερνήσεις, ενώ προκρίνει το εξής:

«Η αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά θα πρέπει να συμμετέχει σε μια μετωπική κυβέρνηση, η οποία προφανώς θα στηρίζεται από ένα αντίστοιχο κοινωνικο-πολιτικό ισχυρό λαϊκό κίνημα, και θα εφαρμόζει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει επεξεργαστεί και προτείνει η ίδια, και το οποίο εκφράζει την "μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς" (θέση 61); Απάντηση: Κατηγορηματικά ΝΑΙ».


Κάπως έτσι είναι και η θέση των περισσότερων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ και όσοι απορρίπτουν στα λόγια μια κυβέρνηση σαν του Ρούση, δεν μπορούν να απαντήσουν πειστικά ποιος θα εφαρμόσει το «μεταβατικό πρόγραμμα». Οπότε μπαίνει από το παράθυρο μια κυβέρνηση σαν του Ρούση. Δεν θα σταθούμε στα εσωοργανωτικά ούτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε έχει σημασία σε ποιους απευθύνεται ο Ρούσης.

***

Ομως, επειδή πάει πολύ να λέει ότι είναι παγκόσμια πρώτη στο μαρξισμό η άρνηση συμμετοχής σε κυβερνήσεις. Ας δούμε τι έλεγε ένας μαρξιστής, ο Λένιν.

«Η επανάσταση διδάσκει όλες τις τάξεις με μια ταχύτητα και βαθύτητα που είναι άγνωστες στους συνηθισμένους, ειρηνικούς καιρούς. Οι καπιταλιστές καλύτερα οργανωμένοι πιο έμπειροι στο έργο της ταξικής πάλης και της πολιτικής, διδάχτηκαν πιο γρήγορα απ' τους άλλους. Βλέποντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί, κατέφυγαν σε μια μέθοδο, που μετά το 1848 την εφάρμοζαν ολόκληρες δεκαετίες οι καπιταλιστές των άλλων χωρών για να ξεγελούν, να διαιρούν και να αδυνατίζουν τους εργάτες. Η μέθοδος αυτή είναι η λεγόμενη κυβέρνηση "συνασπισμού δηλαδή μια κοινή ενωμένη κυβέρνηση, αποτελούμενη από την αστική τάξη και τους λιποτάκτες του σοσιαλισμού...
Οι "σοσιαλιστές" ηγέτες, μπαίνοντας στην κυβέρνηση της αστικής τάξης, αποδείχνονταν κατά κανόνα ανδρείκελα, μαριονέτες, προκάλυμμα για τους καπιταλιστές, όργανο εξαπάτησης των εργατών...
Οι βλάκες των κομμάτων των εσέρων και των μενσεβίκων πανηγύριζαν, λούζονταν με αυταρέσκεια στην ακτινοβολία της υπουργικής δόξας των αρχηγών τους. Οι καπιταλιστές έτριβαν τα χέρια από ικανοποίηση, εφόσον είχαν αποκτήσει στο πρόσωπο των "Αρχηγών των Σοβιέτ" βοηθούς ενάντια στο λαό, εφόσον πήραν την υπόσχεση απ' αυτούς ότι θα υποστηρίζουν τις "επιθετικές επιχειρήσεις στο μέτωπο", δηλαδή την επανάληψη του ιμπεριαλιστικού ληστρικού πολέμου που είχε σταματήσει. Οι καπιταλιστές ήξεραν όλη τη γεμάτη έπαρση αδυναμία των αρχηγών αυτών, ήξεραν ότι οι υποσχέσεις της αστικής τάξης σχετικά με τον έλεγχο, ακόμα και με την οργάνωση της παραγωγής, σχετικά με την πολιτική της ειρήνης κ.τ.λ. ποτέ δεν θα εκπληρωθούν. Ετσι και έγινε. (...) οι καπιταλιστές εξακολουθούσαν να δυναμώνουν. Σ' αυτό το διάστημα δεν έγινε στην πραγματικότητα τίποτε, απολύτως τίποτε, για να μπει χαλινάρι στους καπιταλιστές. Οι λιποτάχτες του σοσιαλισμού που έγιναν υπουργοί αποδείχτηκαν πολυλογάδες, που είχαν αποστολή να περισπούν την προσοχή των καταπιεζόμενων τάξεων, ενώ όλος ο κρατικός διοικητικός μηχανισμός στην πραγματικότητα έμενε στα χέρια της γραφειοκρατίας (της υπαλληλίας) και της αστικής τάξης»1.

Την ίδια εποχή και ένας αστός πολιτικός ο Πάβελ Μιλιουκόφ με την πείρα της τάξης του, πολύ εύστοχα διαπίστωνε: «Αυτά τα πρόσωπα μιας και υπουργοποιήθηκαν δεν είναι πια ηγέτες των επαναστατών... Τώρα χρειάζεται ν' αποκηρύξουν οριστικά -δε λέω την επαναστατική φρασεολογία, ο τρόπος έκφρασης ας μείνει, ό,τι θέλουν- μα την επαναστατική ιδεολογία»2.
***
Τα παραπάνω διαδραματίστηκαν σε συνθήκες που είχε γίνει η επανάσταση του Φλεβάρη 1917 στη Ρωσία και η εν λόγω κυβέρνηση απολάμβανε τη στήριξη των ένοπλων σοβιέτ των εργατών και αγροτών, ορισμένοι από του «σοσιαλιστές» υπουργούς ήταν ηγέτες των σοβιέτ. Δηλαδή, καμιά σχέση με Ρούση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, Σχέδιο Β κ.λπ.
Τα λόγια του Λένιν, αλλά και του αστού, δείχνουν την ουσία των πραγμάτων, δηλαδή καθαρά απλά και συγκεκριμένα πράματα.
Σίγουρα, η οπορτουνιστική βαθύνοια του Ρούση θα βρει κάποια πτυχή μεταβατικότητας που δεν την αντιλαμβανόμαστε, και απορρίπτουμε τον κυβερνητισμό. Τι να κάνουμε.

1.Β. Ι. Λένιν: «Τα διδάγματα της επανάστασης», Απαντα, τόμ. 34, σελ. 63-64.
2. «Σύγχρονη Εποχή», Οκτώβρης 1917. Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη». Σελ. 103


38 σχόλια:

  1. «Αποτελεί θεωρητικά ατεκμηρίωτη παγκόσμια πρώτη σε ολόκληρο το μαρξιστικό ρεύμα, από τους κλασικούς του μέχρι τον δυτικό μαρξισμό, η ""γενική"" καταγγελία του κυβερνητισμού, ή ακόμη και η χρησιμοποίηση του όρου αυτού»

    Η ""γενική"" η αλλιώς a priori άρνηση συμμετοχής διαφέρει απο την άρνηση συμμετοχής σε ""κυβερνήσεις συνασπισμού"". Ο Ρούσης ασκεί κριτική στη πρώτη μορφή άρνησης. Ως εκ τούτου,η χρήση των λεγομένων του Λένιν για τη δεύτερη μορφή συμμετοχής δεν συσχετίζεται με τη τοποθέτηση του πρώτου. Με άλλα λόγια,αν προσθέσεις το a priori σε αυτό:

    <>

    Θα καταλάβεις οτι το περιεχόμενο των λεγομένων του Λένιν δεν αντικρούουν αυτά του Ρούση (έτσι όπως τα παραθέτεις).

    Λογικακιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια !
    αποδείξαμε ότι ο Ρούσης ειναι οπορτουνιστης!.
    Δεν μπορουμε να εξηγήσουμε ότι ο Ρουσης και το τμημα αυτο αντανακλά ταξικά ένα τμήμα του μικροαστισμού?. Αρα λογικό είναι η οργάνωση αυτή και ο Ρούσης να εκφράζει ένα τμήμα της μικροαστικής ταξης.
    ΔΕΝ ειναι Εργατική ταξη οι μεγαλοκαθηγητές, οι καθηγητές, οι διάφοροι ευποροι διανοούμενοι, κ.λ.π, ούτε μπορουν να φτάσουν στη συνείδηση πχ του Μπάτση.

    Μέχρι εκεί φτάνουν στην δημιουργία μικροαστικών αριστερων κομμάτων!.

    Αν ο Ρουσης ξεπερνούσε το "εμπόδιο" της συνείδησης της ταξης του, θα είχε μείνει στο ΚΚΕ, αλλά ισως δεν θα ηταν καθηγητής στην Πάντειο. Βαρια η καλογερική βλέπετε!!.

    Το ζητημα όμως δεν ειναι αυτό, αλλά το τι κανουμε εμείς (ΚΚΕ) με αυτες τις οργανωσεις, ενώ γνωρίζουμε την ταξική τους προέλευση και την ταξική τους θέση.

    Δεδομένο ότι οι οργανωσεις αυτές έχουν μια δυναμική και ενσωματώνουν δυναμεις εργατικές. Αυτες τις οργανώσεις δεν μπορεις να τις αφήνεις να τις τραβαει η σοσιαλδημοκρατία (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κόσμος που τις ακολουθεί να γίνεται μάζα της σοσιαλδημοκρατίας.

    Στην προκειμενη περίπτωση τις καλείς σε συμμαχια. ΝΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣΕΙΣ!
    Συμμαχια πάνω σε ζητηματα που εχουν να κανουν με το μαζικό κίνημα και τους ταξικούς αγώνες.
    Αν δεν ερθουν τοτε καθιστανται ΑΜΕΣΩΣ υπολογοι των πράξεων τους στα ματια των οπαδών τους.
    Αν ερθουν τοτε αποκτάς μια μεγαλύτερη μάζα συμμαχική και την αποκόπτεις από την επιρροή της σοσιαλδημοκρατίας, με αποτέλεσμα να κερδίσεις σε αγωνιστες που θα προσχωρήσουν στις γραμμές σου.

    Αυτοί θα εχουν το πρόβλημα αν τους γινει πρόταση από το ΚΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ! γιατι αυτοί θα ανησυχουν για τους οπαδους τους που αργα η, γρηγορα στην ταξική παλη θα ενσωματωθούν στο ΚΚΕ οι περισσότεροι που έχουν εργατο-υπαλληλική αναφορά.

    όσον αφορά την ηγεσία τους, ειναι σιγουρο ότι ο μικροαστισμός της θα βγει στην επιφανεια και αργα η, γρηγορα θα αναγκαστει να ακολουθησει το ΚΚΕ, Ή, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΊΣ ΟΠΑΔΟΥΣ!.

    Και κατι ακόμα.
    Η μετά το Φλεβαρη κατασταση στην Ρωσια, ηταν ηδη επαναστατική. Μην συγκρίνουμε την κατασταση εκείνη με την κατασταση μιας χωρας του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε με βαθεια ενσωματωση του λαού στον κοινοβουλευτισμό και την στιγμη που δεν υπάρχει στον ορίζοντα άλλη εξουσια η οποία να αντιπαραβαλλεται στο κοινοβουλιο.

    Ας δουμε στον "Αριστερισμό" τι απαντα ο Λενιν στους Αγγλους Κομμουνιστες και γενικά στα ΚΚ που δρουν στην Ευρώπη στο ζητημα των συμμαχιων.
    Η "ανυπομονησια" είναι χαρακτηριστικό του αριστερισμού και οχι του Μαρξισμού Λενινισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έχω διαβάσει ανοησίες και ανοησίες, αλλά να επικαλούνται τον Λένιν για να επιχειρηματολογήσουν ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μικροαστική οργάνωση, άρα πρέπει το ΚΚΕ να συνεργαστεί μαζί της για να μην την τραβήξει ο ΣΥΡΙΖΑ...γιατί αλλιώς το ΚΚΕ θα μείνει χωρίς οπαδούς...τότε πλέον η επιστήμη όχι μόνο σήκωσε τα χέρια ψηλά, αλλά πλέον αναγνώρισε την ανάγκη εξάλειψης της. Άνθρωπέ μου πες το καθαρά, ζητάς από το ΚΚΕ να εγκαταλείψει την επαναστατική στρατηγική του και να υιοθετήσει οπορτουνιστικές θέσεις. Εχθρός της εργατικής τάξης είναι και η μικροαστική ιδεολογία, πολλές φορές πιο επικίνδυνη και από την αστική επιρροή. Εσύ αγόρι μου μας παπαγάλισες σε λίγες γραμμές όλη τη σαβούρα του ευρωκομμουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας. Αλλά άσε αυτόν τον έρμο τον Λένιν! Και επιτέλους κατανόησε ότι κάτι έχουμε διαβάσει...Αλλά όλα αυτά που γράφεις είναι μετουσίωση του σεχταρισμού και του απομονωτισμού. Ζητάς από το ΚΚΕ αντί να δουλεύει πλατιά στην εργατική τάξη, σε λαϊκά στρώματα και πραγματικά αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις...να χάνει την ώρα του να ασχολείται με ναυάγια, με ανθρώπους που αγωνίστηκαν για το χτύπημα του ΚΚΕ και τη μετάλλαξη του. Είναι όλοι αυτοί που μέχρι τώρα συνεργάζονταν άψογα με την ΠΑΣΚΕ και τώρα μας προέκυψαν "επαναστάτες"...Άσε έχουμε και εμείς άποψη για την ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
      Όσο για για τον Λογικάκια...αυτός το μόνο που "κατάλαβε" από το κείμενο είναι ότι ο Λένιν μίλαγε για συνασπισμό ενώ αυτοί μιλούν για μια άλλη κυβέρνηση...Τι να πώ, οι άνθρωποι ξεπερνούν οποιαδήποτε φαντασία!
      kk

      Διαγραφή
    2. Και κάτι άλλο, όλη η ουσία της υπταγής και του ξεπουλήματος του οπρτουνισμού...είναι να υποτάσσεται η πολιτική του ΚΚ στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης...Και αφού δεν υπάρχει πίστη για το δίκαιο και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, αρχίζουν οι παρλαπίπες περί "ανυπομονησίας" και "αριστερισμού"!
      kk

      Διαγραφή
  3. Μιας και πιασαμε τον Λενιν


    ο Λενιν αυτο που λεει ειναι να ξεμπερδευουμε οσο το δυνατον πιο γρηγορα απο τα μικροαστικα οπορτουνιστικα κομματα, οχι να τα ενσωματωνουμε, και για του λογου το αληθες


    «Εννοείται, ότι απ αυτόν τον καθορισμό των καθηκόντων, που βάζει μπροστά στο σοσιαλισμό η νέα εποχή της παγκόσμιας ανάπτυξης του, δεν προκύπτει ακόμη άμεσα με ποιάν ακριβώς ταχύτητα και με ποιες ακριβώς μορφές θα εξελιχθεί σε κάθε χώρα το προτσές του χωρισμού των εργατικών επαναστατικών-σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από τα μικροαστικά-οπορτουνιστικά κόμματα. Από δω, όμως, προκύπτει η ανάγκη να κατανοηθεί καθαρά ότι ένας τέτοιος χωρισμός είναι αναπόφευκτος και να κατευθύνεται όλη η πολιτική των εργατικών κομμάτων ακριβώς μ αυτό το πρίσμα.»

    Το παραπανω αποσπασμα απο εκει:

    http://poexania.wordpress.com/2012/05/23/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΚΚ "Καλά έχω διαβάσει ανοησίες και ανοησίες,"
    J.SVERDLOV (ευγενεστατος! με λέει ανόητο εξ αρχής!! καλό θα ηταν όμως να μας εξηγήσει ως Μαρξιστής τι και πως ορίζεται η ανοησια στο κείμενο μου, πράγμα που δεν αποδειξε.. άρα το Μαρξιστής αναιρείται εκ των πραγμάτων στην προκειμένη περίπτωση).

    ΚΚ.."αλλά να επικαλούνται τον Λένιν για να επιχειρηματολογήσουν ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μικροαστική οργάνωση,"
    J.SVERDLOV (σε ποιό σημειο του κειμένου μου επικαλούμαι τον Λενιν για αυτο?. Δική μου άποψη ειναι ότι οι ομαδες αυτες αντανακλούν τα μικροαστικά συμφέροντα, η, μήπως θεωρείς ότι η εν λόγω οργάνωση εχε ταξικη αναφορά στην ΕΤ;)

    ΚΚ "...γιατί αλλιώς το ΚΚΕ θα μείνει χωρίς οπαδούς...τότε πλέον η επιστήμη όχι μόνο σήκωσε τα χέρια ψηλά, αλλά πλέον αναγνώρισε την ανάγκη εξάλειψης της."
    J.SVERDLOV (αυτο καταλαβες ότι λέω;. Ξαναδιάβασε το κείμενο και στη συνεχεια μπορείς να σχολιάσεις την "επιστημονική" σου "τεκμηρίωση" για τα "χέρια" της επιστήμης!)

    ΚΚ "Άνθρωπέ μου πες το καθαρά, ζητάς από το ΚΚΕ να εγκαταλείψει την επαναστατική στρατηγική του και να υιοθετήσει οπορτουνιστικές θέσεις.
    J.SVERDLOV (αυτό καταλαβες;. Εσυ που, επιστημονικά ορίζεις εδω την διαφορά σου από την δική μου άποψη, που είναι αντεπιστημονική, για πες μας .... συμμαχια σε επιμέρους ζητηματα σημαινει εγκατάλειψη της στρατηγικής του ΚΚΕ;)

    ΚΚ "Εχθρός της εργατικής τάξης είναι και η μικροαστική ιδεολογία, πολλές φορές πιο επικίνδυνη και από την αστική επιρροή"
    J.SVERDLOV( θαυμάσια διαπίστωση η οποία εξηγεί και την "στρατηγική"!! της άρνησης συνεργασιων, ω ! τι.. ανακάλυψη)!.

    ΚΚ "Εσύ αγόρι μου μας παπαγάλισες σε λίγες γραμμές όλη τη σαβούρα του ευρωκομμουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας"
    J.SVERDLOV (άλλη μία "επιστημονική" διαπίστωση,η οποία εδράζεται στο "όποιος δεν ειναι Μπλανκιστής, ειναι ευρωκομμουνιστης και σοσιαλδημοκράτης).

    ΚΚ.."Αλλά άσε αυτόν τον έρμο τον Λένιν! Και επιτέλους κατανόησε ότι κάτι έχουμε διαβάσει..."
    J.SVERDLOV (αυτο το κατανόησα απόλυτα! ΦΑΙΝΕΤΑΙ άλλωστε!!)

    ΚΚ "Αλλά όλα αυτά που γράφεις είναι μετουσίωση του σεχταρισμού και του απομονωτισμού."
    J.SVERDLOV (αν η πρόταση συνεργασιων εκτιμαται από εσενα ως τέτοια,{μετουσίωση του σεχταρισμού και του απομονωτισμού}, τοτε το αντιθετο της - η άρνηση καθε συνεργασίας - προφανως θα είναι η Μαρξιστική - Λενινιστική εκδοχη της αναπτυξης της επιρροής του Κομμουνιστικού Κόμματος μεσα στην εργατική ταξη..! ε?)

    ΚΚ.."Ζητάς από το ΚΚΕ αντί να δουλεύει πλατιά στην εργατική τάξη, σε λαϊκά στρώματα και πραγματικά αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις...να χάνει την ώρα του να ασχολείται με ναυάγια, με ανθρώπους που αγωνίστηκαν για το χτύπημα του ΚΚΕ και τη μετάλλαξη του."
    J.SVERDLOV 1.-Το ΚΚΕ αυτο κάνει ΠΑΝΤΑ!.!! Σημερα υπάρχουν 1,5 εκατομμυρια άνεργοι, 2 - 2,3 περιπου εκ, συνταξιουχοι με μισθό κατω των 500 ευρω, 2,5-3 εκ. εργαζόμενοι με μισθους πείνας, ΣΥΝΟΛΟ 6,5 εκατομμυρια άνθρωποι σε εσχατη εξαθλίωση, δηλαδη το σύνολο της ΕΤ και των λαικών στρωματων. Τωρα αφού είναι όλοι αυτοί ηταν κάτω από την επιρροή του ΚΚΕ, φυσικά και δεν χρειάζεται κανεναν άλλον κατά την άποψη σου!!)
    2.- (Ο Λένιν στον αριστερισμό γράφει για τις συνεργασίες κ.λ.π .."ακομα και με αστικά κόμματα ... και όποιος δεν τοχει καταλάβει αυτό δεν εχει κουκούτσι γνωση από Μαρξισμό".. Ο Λένιν το λέει γιατι το εκανε πράξη!).

    ΚΚ "Είναι όλοι αυτοί που μέχρι τώρα συνεργάζονταν άψογα με την ΠΑΣΚΕ και τώρα μας προέκυψαν "επαναστάτες"...Άσε έχουμε και εμείς άποψη για την ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!"

    J.SVERDLOV (Εαν ηταν επαναστατες θα ηταν στο ΚΚΕ! και δεν θα χρειαζόταν να συμμαχησει μαζι τους. Εσυ φυσικά ως "μαρξιστης επιστημονας" θεωρεις συνεργασια αυτην μεταξυ μεταξυ ομοιδεατων).

    Όποιος καταλαβε, κατάλαβε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρεις εκείνο το τραγουδάκι που λέει "το θολωμένο μου μυαλό..." ή το άλλο "νιάου-νιάου βρε γατούλα με τη ροζ μυτούλα..."; Αυτά θυμίζεις!
      kk

      Διαγραφή

  5. Ποε

    Συνεργασια νεαρε, δεν σημαινει ενσωματωση, μην τα μπερδευεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα, παιζε με τις λεξεις...

      Αν απο το παραπανω παραθεμα δεν καταλαβαινεις(η κανεις οτι δεν καταλαβαβαινεις) πως η ουσια για τον λενιν ειναι "να τους αποφευγουμε οπως ο διαολος το λιβανι", πραγματικα μετα δεν εχω τιποτα να προσθεσω.

      Διαγραφή
    2. μπηκες εδω να πεις τι?να μας αναφερεις τι ειπε και τι εκανε ο λενιν?δες κατω υπο ποιες συνθηκες ειπε αυτα που ειπε και επραξε τα δεοντα....πρεπει η επαναστατικη θεωρια του μαρξισμου-λενινισμου να πρωσαρμοζεται στις συνθυκες της εποχης,στη δομη της κοινονιας και της οικονομιας.....δηλ να συγκρινουμε τη ρωσια του 1917 (φεουδαρχικα καταλυπα,Α παγκοσμιος κλπ)με την Ελλαδα του 2013?Α και κατι για τους τυπους που θεωρουν οτι ειναι ενεργοι κομμουνιστες αλλα οχι ΚΚΕ....ο Μαρξ ειχε πει και ειχε τεκμιριωσει επιστημονικα οτι η πρωτοπορια της εργατικης ταξης εχει τη δικη της ορανωση,το δικο της κομμα....το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ....και ακομα η βολικη δικαιολογια αν ειναι να πει καποιος,πως το Κομμουνιστικο κομμα δεν εχει σωστη πορεια,αρα φευγω,του απανταει ο Μπρεχτ.....ΔΗΛΑΔΗ¨αμα ποναει το ενα ματι σου το βγαζεις?¨οποιος λοιπων εχει καλλες προθεσεις και εινα κομμουνιστης ακομα και στα δυσκολα η ακομα και στη διαφονια του με το κομμα μενει και προσπαθει αν θελει να πεισει τους συντοφους του για μια αλλη πορεια η αποφαση,οχι φευγω τα απαρνουμε ολα και ουσιαστικα συμβιβαζομαι(και προσπαθω να κλεψω ψυφους η κοσμο για να αποδυναμωθει το κομμα)
      σπυρος

      Διαγραφή
    3. σπυρο εγω θα ειμαι τρολ αμα πω οτι το επιχειρημα σου μπορει εξισου καλα να μας πεισει να στηριξουμε την κοε?

      jo.

      Διαγραφή
    4. jo.μα ακριβως το αντιθετο λεω....κοε ανταρσια κκε μ-λ μ-λ κκε και αλλα δυμιουργιθηκαν ουσιαστικα για τη διασπαση των εργατων και με βαση τις αναλυσεις τους και τις θεσεις τους,αλλα και την δραση τους αυτο ακριβως φαινεται.τυχοδιωκτες ευκαιριακοι και ολως τυχαιως ολοι αυτοι(η εστω η μεγαλη τους πλειοψηφια)ανοικαν στο ΚΚΕ....αστο οι αναλυσεις που εχει κανει το ΚΚΕ και η μελετη για το σοσιαλισμο ειναι καταπλυκτικη και τυφλος ειναι αυτος που δεν θελει να δει και βαφτιζει<> οποιν παει να του ανοιξει τα ματια
      Υ.Γ.μη μου ειρωνειτεις το τελευταιο που ειπα απλα προσπαθησε να καταλαβεις τι γραφω
      σπυρος

      Διαγραφή
    5. σορρυ εκει που λεω ¨¨και βαφτιζε騨καταλαθως το εσβησα....<>ηταν η συνεχεια

      Διαγραφή
    6. ρε παιδια τι γινεται θελω να γραψω τη λεξη ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ με εισαγωγικα και δεν τη βαγζει......κατι κανω λαθος σορρυ

      Διαγραφή
  6. Poe
    γραφεις στο ιστολόγιο σου στο οποίο με παραπέμπεις: "το γεγονός ότι μέσα στα εργατικά κόμματα οι οπορτουνιστές τη στιγμή της κρίσης αποδείχτηκαν ο πυρήνας των στοιχείων που πέρασαν με το μέρος της αστικής τάξης»(στο ίδιο, σελ. 11)"

    εγω κατάλαβα νεαρέ τι λεει το απόσπασμα που βαζεις, εσυ γιατι τόβαλες;. όπως είδες σου απάντησα με μερικές λέξεις μόνο, θεωρώντας ότι θα αντιληφθείς.

    Στο λέει ξεκαθαρα ο Λένιν ... "μέσα στα εργατικά κόμματα.." !!

    Συμμαχια δεν σημαινει ενσωμάτωση στο ΚΚΕ !! δηλαδη αποδοχη του προγράμματος, του καταστατικού του και της ιδεολογίας του, αλλά συμμαχία σε επιμέρους ζητηματα, όπως έκανε το ΚΚΕ με την "κομμουνιστική ανανεωση" και το ΔΗΚΚΙ πριν μερικά χρόνια. Ηταν προδοτική ενεργεια αυτό?.
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε ποιό σημείο (βιβλιο σελίδα) γραφει ο Λένιν "Θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο ναι, αλλά με τους οπορτουνιστές όχι!" ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζεις ακάθεκτος τελικά!!! Από τα γραφόμενα σου είναι καθαρό ότι αντιλαμβάνεσαι την έννοια της συμμαχίας με τη λογική των εκλογικών συμφωνιών ή της συνεργασίας κορυφών κομμάτων. Ακριβώς αυτή είναι η ουσιώδης αντίθεση με την κομμουνιστική τακτική και στρατηγική, πολύ περισσότερο με το ΚΚΕ.Το ΚΚΕ λοιπόν μιλά για συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων, από τα κάτω και σε κοινή προγραμματική βάση, με κύριο χαρακτηριστικό την οργάνωση της ταξικής πάλης. Όχι συμμαχίες με κριτήριο τις κοινοβουλευτικές εκλογές επικεντρώνοντας στη συμμετοχή ή στήριξη αστικής διακυβέρνησης! Τώρα το μπλέξιμο με διαφόρων ειδών συνεργασίες γίνεται σαν προκάλυμμα. Το ΚΚΕ λοιπόν επεξεργάστηκε τη λενινιστική διδασκαλία, αξιοποίησε όλη την πείρα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, θετική και αρνητική, βγάζοντας συμπεράσματα!
      Από εκεί και πέρα το να πετάς τσιτάτα που δεν λένε απολύτως τίποτα, αποσπασμένα από τα κείμενα από την εποχή μας...τότε το μόνο που κάνεις είναι απλά φθηνές συνδικαλιές. Και τελικά καταλήγεις να χρησιμοποιείς τον Λένιν για να δίνεις κύρος σε ανοησίες, σε φθηνά επιχειρήματα της σειράς, που τα ακούμε χρόνια! Ανοησίες που τις λέει το ΝΑΡ, αυτή η μεγαλειώδης γκρούπα που... συσπειρώνει τεράστιες μάζες!!!!!!!!!!!
      kk

      Διαγραφή
  7. σορρυ ρε παιδια,αλλα αν δεν κανω λαθως ολα αυτα τα σεχταριστικα γκρουπουσκουλα(κοε μ-λουδες λ-μουδες οακκε<> ανταρσια{μαοικοι-τροτσκιστες-διασπαση του ΝΑΡ-διασπαση της ΚΝΕ}και παρα πολλα αλλα,μα παρα πολλα)δηλ.η διασπαση της διασπασης ω διασπαση,ζητουν την ενωτηα της <>τραγικη ειρωνια....Α και ξεχασα εγω ΚΚΕ ειμαι αλλα γραφω με το δεξι χερι,οποτε μπορειτε να μην με λετε αριστερο χαχαχαχα

    σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλι αυτο με τα εισαγωγικα...πρωτη φοτα το βλεπω....την ενωτητα της αριστερας τελως παντων ηθελα να γραψω

      Διαγραφή
    2. Σπύρο, όταν βάζεις αυτά <<>> τα εισαγωγικά κόβεται αυτόματα ότι υπάρχει ανάμεσα. Μπορείς αντ' αυτού να χρησιμοποιείς αυτά: " "
      Αλλάζεις τη γλώσσα γραφής σε Αγγλικά με alt,shift ταυτόχρονα και μετά πατάς shift και 2 (πάλι ταυτόχρονα). Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος αλλά και αυτό κάτι είναι.

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή

  8. ΚΚ λέει: .."Από τα γραφόμενα σου είναι καθαρό ότι αντιλαμβάνεσαι την έννοια της συμμαχίας με τη λογική των εκλογικών συμφωνιών ή της συνεργασίας κορυφών κομμάτων."

    ΑΠΑΝΤΩ: Στα γραφόμενα μου μιλάω συκγεκριμμένα, αυτό που λες ειναι δικο σου εφευρημα.

    ΚΚ "Ακριβώς αυτή είναι η ουσιώδης αντίθεση με την κομμουνιστική τακτική και στρατηγική, πολύ περισσότερο με το ΚΚΕ."

    ΑΠΑΝΤΩ: Αυτο σημαινει ότι η πολιτική του ΚΚΕ μεχρι πριν λίγα χρόνια ηταν οπορτουνιστική και ο Χαρίλαος οπορτουνιστης.! όπως και ιδιαίτερα οι ένδοξες σελίδες της ιστοριας του.
    Η πολιτική που εσυ λες εφαρμόστηκε από το Κόμμα την εποχη 1929-1934 αλλά την επανεφερε η επέμβαση της Διεθνούς!!!. Χαρακτηριστηκε δε από το Κόμμα (ΓΓ Ζαχαριάδης) ως σεχταρισμός και αριστεριστικη στροφη.

    ΚΚ " Όχι συμμαχίες με κριτήριο τις κοινοβουλευτικές εκλογές επικεντρώνοντας στη συμμετοχή ή στήριξη αστικής διακυβέρνησης!"

    ΑΠΑΝΤΩ:
    αυτο το ιδεολόγημα αποτελεί ΑΙΣΧΟΣ πραγματικά αισχος να το βαζεις στο στομα συντροφων για να τους κατηγορησεις ΑΙΣΧΟΣ!
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; κατασκευαζουμε ιδεολογηματα δικής μας εμπνευσης και μετα τα χρεώνουμε ως άποψη του αλλου?. Μπραβο !!

    ΚΚ "Από εκεί και πέρα το να πετάς τσιτάτα που δεν λένε απολύτως τίποτα, αποσπασμένα από τα κείμενα από την εποχή μας...τότε το μόνο που κάνεις είναι απλά φθηνές συνδικαλιές."

    ΑΠΑΝΤΩ: Πες μου ποιό τσιτατο "πέταξα" και γιατι "ειναι αποσπασμενο από τα κείμενα από την εποχή μας" και γιατι ειναι "φτηνή συνδικαλιά" μια κάποια απάντηση θα έπρεπε να δωσεις νομιζω.

    ΚΚ "Και τελικά καταλήγεις να χρησιμοποιείς τον Λένιν για να δίνεις κύρος σε ανοησίες, σε φθηνά επιχειρήματα της σειράς, που τα ακούμε χρόνια! Ανοησίες που τις λέει το ΝΑΡ, αυτή η μεγαλειώδης γκρούπα που... συσπειρώνει τεράστιες μάζες"

    ΑΠΑΝΤΩ: Να με συγχωρείς, η χρησιμοποίηση του Λενιν δινει κυρος σε ανοησίες;;;!!!.
    Το τι λεει το ΝΑΡ το ξερω από πολυ παλιά, αστο. Τοτε μας έλεγαν οπορτουνιστες μετα το 15ο Συνεδριο ειδικα, λόγω του ότι το 15ο προωθούσε την Λενινιστική διδασκαλία ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ δηλαδή το ΑΑΔΜ!! καταλαβες?
    Τωρα ποιός λέει τα ιδια με το ΝΑΡ, άστο καλύτερα.

    Σπύρο,
    το Κόμμα θα βρει το δρόμο του στο λεω ! θα τον βρει και ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! όπως τον βρηκε ΠΑΝΤΑ, αλλά για να γινει αυτο, θα πρέπει να αναβαθμίσει πολύ περισσότερο τον Δημοκρατικο Συγκεντρωτισμό που ειναι η βαση της Κομματικής οικοδομησης και αποτελεί την εφαρμογη του διαλεκτικού Υλισμού στην πράξη. Η πλερια Δημοκρατία μεσα στο Κόμμα θα βοηθήσει το Κόμμα μας να πρωτοπορήσει πάλι αργά η γρήγορα.
    ότι μενει ακινητο σαπίζει, οτι κινειται μεσα από την δράση των νόμων της διαλεκτικής ζει και αργα ή, γρηγορα θα βγάλει την ιστορική του αλήθεια στην ζωή επιβεβαιώνοντας τη.
    κατάλαβες;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ρώτα το Λιόση, να σου πεί για το ΝΑΡ...ειδικά όταν πάει και μιλά σε κοινές εκδηλώσεις!!! Αυτά που γράφεις δεν έχουν καμιά σχέση με το τι λέει το ΚΚΕ. Και άσε τον Χαρίλαο και τον Ζαχαριάδη. Ο αντικομμουνισμός και η προβοκάτσια σας έχουν γίνει δεύτερη φύση, αλλά τι να κάνουμε, σε εμάς δεν πιάνουν, στους εργαζόμενους δεν πιάνουν...πηγαίνεται να κάνετε παρέα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μετά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σταματήστε τα τροπάρια για το Λένιν, το ΚΚΕ και την ιστορία του.Μην προκάλείς την τύχη σου πάντως...γιατί και άλλος προσπάθησε να το παίξει φωστήρας με τον Λένιν και στο τέλος ξεφτυλίστηκε.
      Υ.Γ. Το τι λέει το ΝΑΡ, το ξέρω πολύ καλύτερα από εσένα εδώ και 20 χρόνια. Πάντως αν κατάλαβες ότι η αντιπαράθεση με το ΝΑΡ ήταν και είναι για το ΑΑΔΜ,μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Αλλά τι να περιμένεις εσύ είσαι της αποψης ότι όλοιείμαστε αριστεροί, όλοι παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό και πρέπει να προχωρήσει η αριστερή ενότητα. Πάντως το ΚΚΕ ποτέ δεν έλεγε τέτοιες ανοησίες!
      kk

      Διαγραφή
    2. να σου πω επειδη μηλησες για τα εσωτερικα του ΚΚΕ και για τη δημοκρατηκοτητα του,θα ηθελα να σε ρωτησω....εισαι μεσα στο κομμα?ξερεις εσυ καλητερα τι γινεται απ τα ιδια τα μελη του κομματος και της ΚΝΕ?ακουσες κανενα μελος του ΚΚΕ να λεει τετοιες αηδιες για τα εσωτερικα του κομματος,η να εχει παραπονο?εσυ πως ξερεις πως ο δημ.συγκεντρωτισμος δεν εφαρμοζεται?μηπως στο δικο σου χωρο δεν εφαρμοζεται?και ασε φιλε μου μην καιγεσαι για το αν το κομμα θα βρει το δρομο του...το κομμα ξερει το δρομο και τον βαδιζει...τωρα αν μιλας για κοινοβουλευτικα ποσοστα σε ορους αστικης δημοκρατιας σου απαντα ο λενιν που σου αρεσει,αλλα μαλλον οχι αρκετα ωστε να χρησημοποιηεις τσιτατα του για "αποδειξεις" τον κακο δρμο του ΚΚΕ."ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΝΘΙΚΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟ ΚΚ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΗΡΩΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΗς(δεν λεει αφελεις αλλα τσπα μη βριζουμε τωρα).ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ....ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΖΕΣ ΘΑ ΕΙΣΧΩΡΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΔΗΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ,ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΕΙΝΗ ΩΡΑ)
      Υ.Γ.το κομμα φιλε μονο στασιμο δεν εμεινε και η ιδια η ζωη απεδειξε και θα συνεχισει να αποδεικνιει το ποσο διαλεκτικα αναλυει και κινειται στις μαζες και δεν σου λεω για τις προβλεψεις που και εκει επεσε μεσα,ανεξαρτητα απο τις αδυναμιες
      σπυρος

      Διαγραφή
  9. Συνεχιζεται ο ετεροκαθορισμός των αποψεων μου.
    "καθορίζω εγώ τι λες (ενω δεν τα λεω εγώ) και σε αυτά σου απαντώ", γιατι (προφανώς) "δεν εχω επιχειρηματα".
    Ναι, θες "να αφησω το Χαρίλαο και το Ζαχαριάδη", απάντηση όμως σε αυτα που λεω δεν μπορείς να δώσεις και απαντάς με αφορισμούς και χαρακτηρισμούς (προβοκάτορας αντικομμουνιστής), δηλαδη με οχημα τον φανατισμό και οχι την διαλεκτική.

    Το ΚΚΕ με το πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου του τα έλεγε μεχρι χτές, άρα εσυ μέχρι χτες ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ και προσποιοσουν ότι τα πίστευες,δηλαδη ησουν αντιθετος με το πρόγραμμα και το καταστατικό του ΚΚΕ μεχρι χτες!, η, προφανως ανηκες σε κάποια άλλη οργάνωση και "ανενηψες" !!
    Τις "ανοησίες" (ενότητα της αριστεράς) τις βαζεις στην κουβεντα εσυ, για να απαντάς σε αυτό που θέλεις εσυ και οχι σε ότι λέω εγω, ασε αυτην την ταχτική, δεν πιάνει σε Κομμουνιστες.
    Σπύρο, δες τι λεω πρώτα και μετά απαντησε. Εδω δεν δινουμε αυτότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδάκι μου είσαι άρρωστο...ή σε έχει βαρέσει ο ήλιος; Παρeπιπτόντως, το 98% των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υπερφήφισαν το πρόγραμμα του ΚΚΕ και το 19ο Συνέδριο ομόφωνα! Απειροελάχιστοι διαφώνησαν. Τώρα, αν αυτός είναι ο λόγος που έχεις πικραθεί και έχει θολώσει το μυαλό σου με τις ανοησίες που παπαγαλίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο "Εργατικός Αγώνας", είναι δικό σου πρόβλημα. Πηγαίνετε στο ΣΥΡΙΖΑ ή στον Αλαβάνο να σας παρηγορήσει. Από εμένα ξυδάκι!!!!
      kk

      Διαγραφή
    2. αρχικα να σου πω οτι στο σχολιο περι ενωτητα της της αριστερας δεν απαντσα σε κανεναν,απλα σχολιασα....εσυ δεν το καταλαβες γιατι μαλλων εχεις τη μυγα....και δεν νομιζω να διαφωνεις με τη διαπηστωση...τωρα τα περ騨δεν πιανουν σε κομμουνιστες¨¨μας τα παν κι αλλοι και τα ακουω βερεσε..ο κομμουνιστης φαινεται απ τη δραση του και ειδικα οταν συμετεχει οργανωμενα στην πρωτοπορια της εργατικης ταξης(Κομμουνιστικο Κομμα-Κ.μαρξ)
      Υ.Γ. κοψε εσυ και οι ομοιοι σου τη σαχλα με το ΑΑΔΜ...επειδη η ζωη τρεχει και οι συνθικες δεν ειναι ιδιες δεν μπορει και το προγραμα να ειναι ιδιο με πριν απο 5 7 10 χρωνια,ειναι λογικο.....δεν απαρνειται κανεις τιποτα,το ΑΑΔΜ για τις τοτε συνθικες ηταν σωστο,τωρα προφανως κρατας την εμπειρια και συνεχιζεις,τα μελη και το κομμα εκριναν αυτο,δεν αλλαξε κατι,το μονο που αλαξε ηταν ο ορος ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΑΧΕΙΑ,ως συνεχεια του ΑΑΔΜ και οχι η διορθωση - αλλαγη του
      σπυρος

      Διαγραφή
    3. Σπύρο, δεν αναφέρομαι σε σενα αλλά στον ΚΚ. Εδω Σπύρο δεν ξερουμε για την δράση κανενός μας. Μην την προβαλλεις λοιπόν, γιατι ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει πίσω από το πληκτρολόγιο.
      Επειδη όμως φαίνεται ο τιμιος αγωνιστής του Κόμματος, όπως εσυ, για αυτο δεν χρειάζομαι παραπέρα αποδείξεις για σενα.

      ΚΚ, μην συνεχιζεις να γελοιοποιείς το Κόμμα, με την συμπεριφορά σου.
      Το Κόμμα δεν χρειάζεται "μαγκιές" και "εξυπνακηδες", αλλά άτομα με ηθικό κύρος, γνώση και αξιοπρέπεια που η άποψη τους καθίσταται σεβαστή ακόμα και από τους αντιπάλους.
      Ισως να αγνοούμε πράγματα, δεν είμαστε φιλόσοφοι, είμαστε όμως Κομμουνιστές και στον Κομμουνιστή μετρά το Κομμουνιστικό ήθος, το οποίο αναδεικνύεται από μιά απλή συζήτηση.
      Κομμουνιστικό ΗΘΟΣ το οποίο εχει ο Σπύρος, ενω εσυ οχι. Εσυ μόνο ζημιά μπορείς να κάνεις.
      Μια απλή συζητηση κάναμε για το ζητημα των συμμαχιών και δεν μπόρεσες να την ακολουθήσεις, πολυ δε περισσότερο να την εξυψώσεις σε ενα επίπεδο με το οποίο θα αναδείκνυες τις αρετές του στελέχους του Κόμματος και την ιδεολογική και ηθική ανωτερότητα του (σου).
      Ευτυχως που υπάρχει η "αγνότητα" του συντροφου Σπύρου, που παρά τα ορθογραφικά του λάθη, αναδεικνυει το ηθικο μεγαλειο του Κομμουνιστη και επιβαλλει το σεβασμό σε αυτο που λεει, όπως το λέει, δεν εχει σημασια η μορφη.

      Διαγραφή
    4. εγω ποτε δεν ειπα οτι ειμαι μελος του ΚΚΕ,εσυ εβγαλες αυθερετα αυτο το συμπερασμα,εγω ειπα τι ειναι ο πραγματικος κομμουνιστης...και για τα ορθογραφικα λαθη σορρυ πραγματικα αλλα απο μικρος το εχω το προβλημα...μην βγαζεις αυθερετα συμπερασματα στο ξαναλεω.....δεν ξερω σε ποιο χωρο εισαι οργανωμενος,και αν εισαι αλλα θα σου πω κατι και χωρις παρεξηγηση....μην το διαλαλέις παντου οτι εισαι κομμουνιστης
      πρωτον γιατι καις τους πραγματικους κομμουνιστες και δευτερον γιατι δεν εισαι κομμουνιστης....

      Διαγραφή
    5. σορρυ απο πανω ο σπυρος ειμαι ξεχασα να το γραψω

      Διαγραφή
    6. Α και μη με λες σε παρακαλω εσυ συντοφο....ειναι μεγαλη κουβεντα να την πεις....ειδικα απο συντοφους γεμισαμε...δεν το εχω δεχθει απο ατομα που ξερω τι ειναι να με πουν ετσι,ποσο μαλλων απο εναν ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗ(κανει μπαμ)....
      Υ.Γ. και σε παρακαλω μη μου πεις να σου εξυγησω που το καταλαβα και βαριεμαι και κανει ΜΠΑΜ
      σπυρος

      Διαγραφή
  10. Συνέχισε, γιατί αποδεικνύεις ότι έχεις ηθική γυμνοσάλαγκια και του προβοκάτορα! Για ό,τι γράφω, έχω την αποκλειστική ευθύνη. Ποτέ δεν φιλοδόξησα να εκφράσω το κόμμα, αλλά μόνο να το υπερασπίζομαι, γιατί είμαι απλά οπαδός του ΚΚΕ. Αντίθετα με εσένα που προσπαθείς να αυτοπαρουσιαστής σαν κομμουνιστής, πιθανά και μέλος του ΚΚΕ, για να βγάλεις όλο τον οχετό σου για το ΚΚΕ. Αυτή είναι η ηθική σου. Ναι συμφωνούμε, κανείς δεν μπορεί να αποδείξει το ποιόν του στην ιστοσελίδα. Αυτό άλλωστε εκμεταλλεύεσαι και για αυτό φοράς μάσκα! Ακολουθείς δηλαδή όλες τις βρώμικες τακτικές που ακολουθούν όλοι οι οπορτουνιστές και ιδιαίτερα οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
    Υ.Γ. Άλλος ένας όψιμος θιασώτης του ΑΑΔΜ (μετά τον Τσίπρα προέκυψαν πολλοί), ο Καλτσώνης, θα εμφανιστεί σαν ομιλητής στο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΝΑΡ. Ξέρετε, ένας από τους κουκουλοφόρους του "Εργατικού Αγώνα". Δηλαδή αυτοί που συκοφαντούν το ΚΚΕ ότι διολισθαίνει στις θέσεις του ΝΑΡ!!!!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παλια του τεχνη κοσκινο του jacob.
    ρε φιλε ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ και σταματα να προκαλεις. την δηθεν κριτικη καροτου την εχουμε βαρεθει. εισαι προφανως απο αυτους που εχουν χρεωθει την "επιθεση φιλιας" και κανει μπαμ. τραβα με τον αλαβανο και την ακεπ γιατο πλαν β και ασε μας εμας.
    οσο για τις συνεργασιες. με το δηκκι την παρεμβαση και αλλες ομαδες κτλ ξεκινησε μια συνεργασια πρωτα απο ολα στο ΠΑΜΕ και μετα συνεχιστηκε στις δημοτικες (και οχι παντου γιατι το δηκκι ειχε κατι μικροπολιτικα τοπικα) και στις βουλευτικες κοπηκε το παραμυθι γιατι ζητησαν το ψηφοδελτιο να γραφει ΚΚΕ-δηκκι και τα μισα λεφτα της χρηματοδοτησης και να τους εξασφαλισουμε οτι θα εκλεγουν!!!
    μετα απο αυτο πηγαν εκει που τους αξιζει, ναι στον τσυριζα. αλλα και παλι οι περισσοτεροι εργαζομενοι του δηκκι παρεμειναν κοντα στο κομμα και στο ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1)που τον ειδες τον "οχετο" βρε ΚΚ;. Πες μου σημειο των γραπτων μου.

    2) Βρίζοντας ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙΣ ότι προσπαθείς να μειώσεις την ηθική του άλλου θίγοντας την προσωπικότητα του και το χαρακτηρα του, γεγονος που αποτελεί χαρακτηριστικο γνωρισμα πολιτικής πρακτικής γνωστού πολιτικού χώρου. Θα εχεις δει γνωστό πολιτικό εξω από συγκεκριμμένο Θεατρο...
    Κομμουνιστής Δεν βριζει, εχει επιχειρηματα, ειναι πάνω απ' όλα ανθρωπιστης... και δεν ειναι τραμπουκος ιδιαιτερα σε δημόσιο διάλογο γιατι τοτε θιγει το Κόμμα του.

    3) Απαιτει φωτοτυπια της ταυτότητας για τη συμμετοχη στο φορουμ; αν ναι, πεστο μας.

    4)Η παραθεση γνωμης δεν αποτελεί δήλωση συμμετοχης μου ως μελος σε κανενα κόμμα,
    Εκτός και αν υποχρεούμαι στην τετοια δήλωση για την συμμετοχη μου εδω.

    5) Σπύρο σε ποιό σημειο είπα οτι εισαι "μελος" του ΚΚΕ;. Το ότι σου καταλογιζω Κομμουνιστικό ήθος, σημαίνει ότι σε αποκάλεσα μέλος του ΚΚΕ;.

    6) Το οτι δεν σας "μοιαζω" δεν σημαινει βεβαιως-βεβαιως ότι εσεις ειστε ΚΚΕ και εγω ειμαι κατι από όλα αυτα που .."αραδιάζετε".

    7) Το ότι αυτοαποκαλειστε ΚΚΕ και υποστηρικτες του ΚΚΕ, μιλώντας δημόσια, τι σας κανει να πιστευετε ότι ενισχυετε το ΚΚΕ, την Ταξική Παλη, την στηριξη του λαού στα δικαια αιτηματα του με την εν γενει δραστηριότητα σας εδω;. Γιατι στο ΚΚΕ είστε γιατι ενδιαφέρεστε πρωτίστως για τα λαικά αιτήματα και δικαια.

    8) Δηλώνοντας εσείς ΚΚΕ εδω στο παρόν ιστολόγιο, τα τελευταια χρόνια, με την συγκεκριμμένη πρακτική και επιχειρηματολογια ως καθημερινη σας δραστηριότητα, αναλογιστηκατε ποτέ αν εχετε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ της ευθύνες για τα χαμηλά ποσοστά στις εκλογες;

    9) Μοντεστο, πρέπει να παρω άδεια από σενα για να εκφράσω τις απόψεις μου;, ή μηπως
    απόψεις θα εκφράζει μόνο αυτός που βλέπει μεσα από τα δικά σου "γυαλιά" ?

    10) Περίσεψαν οι χαρακτηρισμοί, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ομως σε ότι έθεσα δεν δεν ειδα πουθενα,
    παρά μόνο πεζοδρομιακό υφος, βρισιες, χαρακτηρισμούς, ετεροκαθορισμό, και "υποθεσεις".
    Με αυτα τα χαρακτηριστικά εχετε "προσληφθεί" ως σχολιαστες στο μπλόγκ;;
    ....
    11) Μοντεστο, να δεις που ειπες, χωρίς να το καταλάβεις, τα ιδια με μενα!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπων φιλε για να κλεισουμε και να μη χαλαμε τις καρδιες μας,αρχικα εξελαβα απο το υφος του κειμενου πως ενοουσες ο τι ειμαι μελος,μαλλων εκανα λαθος και ζηταω συγνωμη......ομως να σου πω κατι δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να μην απανταει σ αυτα που γραφεις,εδω επειδη δεν σ αρεσουν οι απαντισεις κατηγορεις οποδους του κομματος οτι κανουν κακο στο κομμα,δηλ.τι αλλο θα ακουσω....με την ιδια λογικη αφου οι ναζι ανεβικαν θα πουμε ενα μεγαλο μπραβο και θα παραδειγματιστουμε απο τους οπαδους τους.....ξερεις αυτοι οι ανθρωποι εχουν "τεραστια γνωση για την πολιτικη οικονομια,αριστο λεξιλογιο,αγωνιστικοτητα κ.α" ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ,ΤΙ ΛΕΣ....και ξαναφαινεται οτι εισαι αριστεριστης,κοιτοντας αποκομενα και πρωτευοντα τα εκλογικα ποσοστα....δηλ ο λενιν τι να πει που εγινε η επανασταση και κοινοβουλευτικα το κομμα ειχε αν θυμαμαι καλα 3%....αλλα ξεχασα με αριστεριστη μιλαω
      Υ.Γ.μην παρεξηγιεσαι για το οτι σε λεω αριστεριστη,διαβασε λιγο τη συνταγη απο τον Λενιν στο συνταγιλογιο του"ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ"και θα σε βοηθησει ακομα το δευτερο συνταγολογιο"ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ" και οχι ο αντεργατικος αγωνας και αλλες παρομοιες αηδιες...φευγω παω δουλεια δεν προλαβαινω να συνεχισω να γραφω...
      σπυρος

      Διαγραφή
  13. Σπύρο, δεν απαντάει κανείς!!, απλά καθυβρίζουν, χαρακτηρίζουν, προσβαλλουν, ετεροκαθορίζουν.
    Δεν μιλάς με αριστεριστή Σπύρο, με Κομμουνιστή μιλάς, αριστεριστες ειναι αυτοί που δεν τους έκανες ακόμα παρατήρηση να συμπεριφέρονται ως Κομμουνιστες.

    Ο κομματικός πατριωτισμός δεν δικαιολογεί την στηριξη της λεκτικής βιας (βρισιές, χαρακτηρισμοί, προσβλητική συμπεριφορά, κ.λ.π) κάποιων αυτοαποκαλούμενων Κομμουνιστων, ο Κομματικός πατριωτισμός αναδεικνυεται όταν απαιτησεις από τον αυτοαποκαλούμενο "Κομμουνιστή" να απαντά με βαση το Μαρξισμό-Λενινισμό, και την κομματική πρακτική, δηλαδη να σεβεται το συνομιλητή του, να ακούει την γνώμη του άλλου και να ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ τον όποιο δήθεν "Κομμουνιστή" με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!.
    Αυτο πρέπει να κάνεις Σπύρο.
    Τον Λενιν τον διαβαζω όσο μπορω, δεν ειπα ποτέ - όπως ανεφερε ο κύριος παραπάνω - ότι ειναι ανοησίες οι ρήσεις του Λενιν, ουτε οτι ο Λενιν εχει ξεπεραστεί,..
    δες το !
    ..." Από εκεί και πέρα το να πετάς τσιτάτα που δεν λένε απολύτως τίποτα, αποσπασμένα από τα κείμενα από την εποχή μας...τότε το μόνο που κάνεις είναι απλά φθηνές συνδικαλιές. Και τελικά καταλήγεις να χρησιμοποιείς τον Λένιν για να δίνεις κύρος σε ανοησίες," (ο κύριος με το ψευδώνυμο ΚΚ)

    Δεν σε ειδα όμως Σπύρο να ενοχλείσαι από αυτο εδω, αλλά από εμενα που δεχομαι συνεχως ενα ακατασχετο υβρεολόγιο και υπομονετικά απαντώ.
    Ο καθενας ας βγάλει τα συμερασματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κοιτα θα συμφωνησω στο οτι η υβρης δεν ειναι σωστη σε μια κουβεντα,δεν χρειαζεται να εισαι κομμουνιστης για να το καταλαβεις....απ κει και περα εδω δεν ειμαστε ουτε σχολειο για να βαθμολογουμε ποιο σχολιο ειναι καλητερο ουτε δικαστηριο.....και σε ικετευω μην λες οτι εισι κομμουνηστης. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ και ναι θα συμφωνησω στο οτι παιρνεις τσιτατα του λενιν και τα πρωσαρμοζεις κατα το δοκουν....ακομα, εγω εδω υπερασπιζομαι το κομμα με τα λιγα που ξερω και με τον τρπο που πιστευω σωστο,οποιος υπερασπιζεται το κομμα ανεξαρτητα απ τον τροπο του(π.χ. βρισιες,που δεν συμφωνω)ειναι ευπροσδεκτος....λοιπων και επειδη δεν εχει νοημα δεν καταλαβαινεις μαλλων στο ξαναλεω για τελευταια φορα και ακουσε με δεν θα χασεις
    Α δεν εισαι κομμουνιστης
    Β εισαι καθαροαιμος αριστεριστης του κερατα
    Γ διαβασε στο συνταγολογιο του λενιν,το φαρμακο για τη θεραπεια σου
    Δ αρχικα πιστευα οτι τα σχολια σου ειναι καλοπροαιρετα,αλλα απ οτι καταλαβα δεν πρεπει να ειναι
    Ε μην διαβαζεις αντεργατικους αγωνες ισκρες κλπ καινε φαια ουσια
    Ζ μην προσπαθεις να πεισεις το εαυτο σου και τους γυρο σου για κατι που δεν εισαι,γιατι εκτως οτι γελοιοποισαι παιρνεις στο "λαιμο" σου και αυτους που ειναι πραγματικα
    Υ.Γ.ελπιζω απ το καθεσαι εδω και να κανεις μια κουβεντα που δεν εχει νοημα καλητερα να ακολουθησεις τις παραπανω συμβουλες,αληθεια στο λεω δεν κανω πλακα.....
    σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Σπυρο μου,
    γιατι κάθεσαι εσυ και απαντας?
    Δεν θελω να αντιπαρατεθω μαζι σου βρε Σπύρο. Σέβομαι την όποια γνωμη σου, αλλά δεν θα πω τιποτα παραπάνω.
    Διαβαζω βιβλία Σπύρο. Δεν με ενδιαφερει ο Λαφαζανης. Σε χαιρετω και νασαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αφου στο παραπανω σχολιο σου αναφεροσουν σχεδον αποκλειστικα σε μενα,γι αυτο απαντησα....νασαι καλα και εσυ
    σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.