14 Ιουνίου 2013

Μερικές ανησυχητικές διαπιστώσεις σχετικά με το "πειρατικό" πρόγραμμα της ΕΡΤ.




Λίγες ώρες μετά και λίγες ώρες πριν την μαυρίλα στη συχνότητα της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι εκεί, αυτοί που έβγαιναν μπροστά τουλάχιστον, έδειχναν να κινούνται σε κατεύθυνση "ριζοσπαστικοποίησης". Δεν είχαν ταξικό προσανατολισμό βέβαια, αυτό θα ήταν επιστημονική φαντασία, έδειχναν όμως ότι[πάνω στη σαστιμάρα τους], είχαν [ελαφρά] διάθεση σύγκρουσης με το κατεστημένο. Από το πρωί της επόμενης μέρας όμως η εικόνα άλλαξε, προσκεκλημένοι στο studio άρχισαν να είναι όλο και περισσότερο άνθρωποι που αναζητούσαν μια συμβιβαστική λύση για την ΕΡΤ, και όλο και λιγότερο άνθρωποι που οραματιζόταν μια ΕΡΤ που θα μπορούσε πραγματικά να τεθεί στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

Μέχρι το πρωί της πρώτης μέρας είδα πολύ ώρα ΕΡΤ, από εκεί και πέρα, επειδή διέγνωσα αυτή τη "στροφή", άνοιγα την Ζούγκλα(μεταδίδει σταθερά) κάθε μια-μιάμιση ώρα, για να πέσω πάνω σε μια καινούρια κάθε φορά απογοήτευση. Έχω βεβαιωθεί πλέον ότι η εικόνα που βγάζει η ΕΡΤ σήμερα και χθες, θυμίζει τον παλιό, κακό, συντηρητικό και συστημικό της εαυτό. Διότι πως να μην είναι έτσι, αφού οι παρουσιαστές δίνουν βήμα συνέχεια σε άτομα τα οποία "μαλώνουν" τον Σαμαρά, επειδή όντας ανίκανος να πουλήσει άλλες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς(Δεπα-Δεσπα κ.α.), αναγκάστηκε τελικά να κλείσει την ΕΡΤ για να ρεφάρει απέναντι στα μάτια της ΤΡΟΙΚΑ, ή ζητάνε από τα κόμματα σύνεση για να μην πέσει η κυβέρνηση και έχουμε αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό, το χειρότερο είναι ότι οι παρουσιαστές κάθονται και τους ακούν όλους αυτούς αδιαμαρτύρητα, στις περιπτώσεις τουλάχιστον που έτυχε να δω, δεν υπερασπίστηκαν ούτε στο ελάχιστο τους άλλους εργαζόμενους που απειλούνται να μείνουν στο δρόμο όταν οι καλεσμένοι τους μίλαγαν για απολύσεις. Εδώ να μου πείς διαπραγματεύονται, με το πρόσχημα να συνεχίσει να εκπέμπει η ΕΡΤ, συμβιβασμό με την κυβέρνηση που θα σημαίνει απολύσεις σε ολόκληρο το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο. Εκτός των άλλων, οι παρουσιαστές, ευλογούν σε τέτοιο βαθμό τα γένια τους που σου έρχεται να ξεράσεις...τι για τον πολιτισμό που προσέφερε η ΕΡΤ, τι για την αντικειμενική ενημέρωση, τι για το ότι εξέφραζε τις αγωνίες του λαού...ενώ όλοι ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι.

Επειδή όμως στα τελευταία μου άρθρα με έχετε συνηθίσει να δίνω συμβουλές και κατευθύνσεις, θα δώσω και εδώ μερικές για να μη χαλάσει η συνταγή. Καταρχήν θα ήθελα να ήξερα τι παίζει πίσω από τις κάμερες, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συμφωνούν με τη στάση των παρουσιαστών; Αν δεν συμφωνούν γιατί δεν παρεμβαίνουν, γιατί δεν πιέζουν προς διαφορετική κατεύθυνση; Υπάρχουν κάποιου είδους δημοκρατικές διαδικασίες για το πως παίρνονται οι αποφάσεις στο τι θα ειπωθεί και ποιά στάση θα κρατηθεί, ή μήπως η λέξη δημοκρατία στην απεργιακή ΕΡΤ ακούγεται μόνο δίπλα στην [δημοκρατική] ενωμένη Ευρώπη από την οποία περιμένουν να τους σώσει; Και δεύτερον, ο κόσμος που έχει μαζευτεί απέξω, είναι ικανοποιημένος με την εικόνα που βγάζει η ΕΡΤ τις τελευταίες δύο μέρες; Αν όχι γιατί δεν φροντίζουν να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους με συνθήματα και παρεμβάσεις; Εκτός και άμα πήγαν εκεί μοναχά για τις συναυλίες και την πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Αυτά προς το παρόν, εν αναμονή των εξελίξεων...



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο, έχουν την τάση οι παρουσιαστές να απολογούνται απέναντι σε αυτούς τους κυβερνητικούς κύκλους(δηλαδή στους φονιάδες τους που είναι και κύριοι υπεύθυνοι για το χάλι της ΕΡΤ) που τους κατηγορούν, ότι ναι, πρέπει να γίνουν περικοπές, ναι υπήρχαν παθογένειες, ναι θα συζητήσουμε αναδιάρθρωση....Απέναντι στον λαό όμως δεν απολογούνται για τίποτα(τουλάχιστον για όση ώρα εγώ έχω ακούσει, και δεν ειναι λίγη), ούτε καν στα λόγια, θεωρούν ότι ήταν εντάξει απέναντι του άραγε;

85 σχόλια:

  1. Επί του θέματος, αν και κάπως πιο χύμα:

    http://geonaphta.blogspot.co.at/2013/06/blog-post_7603.html?showComment=1371229118066#c4186382351285121312

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικαιολογημένες οι ανησυχίες που εκφράζονται από το άρθρο, αν και πολλά θα μπορούσε να πει κανείς.

    1. Ας μην περιμένουμε να "ριζοσπαστικοποιηθούμε" από τη μια στιγμή στην άλλη !

    2. Ο ήλιος για να γυρίσει, θέλει δουλειά πολύ !

    3. Υπάρχουν ΚΑΙ πολλά θετικά δείγματα, π.χ. θέλουν δεν θέλουν προβάλλουν ΚΑΙ το ΚΚΕ και τον 902 και συνέχεια έχουν κομμουνιστές στις οθόνες !

    Ας είμαστε λίγο υπομονετικοί.
    Κάτι θα γίνει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρωτα φευγει η ψυχη και μετα το χουι...ειναι μην μαθεις απο μικρος να εισαι προσκυνημενος...ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΟΒΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αν και τα πραγματα ειναι ισως λιγο πιο πολλυπλοκα, θα ηταν ενδιαφερον να μπορουσαμε να συζητησουμε με καποιον εργαζομενο εκει.

      Διαγραφή
  4. Φαρο 1) Δεν το περιμενω αυτο, απλα εγω περιμενα κατι παραπανω, δεν μπροει να ειναι ο αλλος εκει και να τους λεει απολυεστε εσεις επειδη δεν απολυθηκαν οι αλλοι στο δεσπα, και αυτοι να μην απαντανε οτι δεν θελουμε να απολυθουμε ουτε εμεις ουτε αυτοι. Δεν μπορει να μιλανε συνεχεια για το ποσο αντικειμενικη ενημερωση προσφερε η ερτ και πως ηταν η φωνη που εξεφραζε τον κοσμο. ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!

    2) Συμφωνω απολυτα και μη νομιζεις οτι εχω αυταπατες, απλα θεωρω και χρεος μου να παρεμβω και να πω αυτο πυο θεωρω οτι θα επρεπε να γινει, ασχετα με το τι τελικα θα γινει.

    3) Υπηρχαν θετικα δειγματα κατα τη γνωμη μου την πρωτη μερα, φυσικα συμπερασματα θα βγουνε και ετσι και αλλιως, και για τη σταση του κκε και για την στηριξη του παμε, και ο κοσμος θα βγαλει συμπερασματα για την στοχευση της κυβερνησης, αλλα θα μπορουσαν να "κρατησουν" για λιγο παραπανω μια αξιοπρεπη σταση οι παρουσιαστες στην ΕΡΤ, θα ειχε μεγαλη σημασια.

    Υπομονετικοι και επιμονοι ομως:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παραλήρημα Σαμαρά εν εξελίξει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το πιο σημαντικό,
      αντίδραση των 2 δημοσιογράφων της ΝΕΤ απέναντι στο παραλήρημα Σαμαρά ... ουδεμία ! Πέρα βρέχει λέμε.

      Διαγραφή
  6. Εγώ πάντως παρατηρώ και τους το αναγνωρίζω αυτό ότι τους κομμουνιστές τους έχουν πιο συχνά από ότι πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σεχτάρ ο Τρομερός14 Ιουνίου 2013 στις 9:45 μ.μ.

    Είναι φανερό πως μπήκαμε σφήνα σε ένα σκυλοκαυγά του "άλλου" στρατοπέδου, με σκοπό να δευρύνουμε το ρήγμα, να ξεσκεπάσουμε φκειασιδωμένες καταστάσεις και να τσιμπήσουμε και ό,τι μπορούμε σε επιρροή. Αυτά θεωρώ λογικά, αυτά πιάνει το φτωχό μυαλό μου.
    Ο σκυλοκαυγάς φαίνεται να είναι ανάμεσα στην αστική τάξη και μία μερίδα των επιφανών κλακαδόρων της, μια μερίδα εργατικής και μικροαστικής αριστοκρατίας. Αν από πίσω κρύβονται και ενδοαστικές αντιθέσεις, καθόλου απίθανο, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, ποιοί και γιατί τσακώνονται. Ακόμα λιγώτερο, το που μπορεί να φτάσει ο καυγάς.
    Αναρωτιέμαι λοιπόν: Κερδίζει το εργατικό κίνημα από όλο αυτό;
    Το έβαλα και στο blog του Naphta. Τί μήνυμα έχει περάσει μέχρι τούτη την ώρα στον υπόλοιπο κόσμο, εκτός από τις 20-30 χιλιάδες που είναι σε άμεση επαφή με το Κόμμα, και άντε και άλλοι τόσοι, μέσω αυτών, σε έμμεση επαφή;
    Τα εξής δύο:
    1. Το ΚΚΕ έδοσε τον 902 για αναμετάδοση.
    2. Το ΚΚΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για να μην κλείσει η ΕΡΤ.
    Μην αναζητάτε λεπτομέρειες, τι είπαν κι αν δεν είπαν ο Μηλιώνης, ο Μπογιό, ο Παφίλης, τι δήλωσε ο Γ.Γ.. Οι αδρές γραμμές μένουν και "δουλεύουν" στην μαζική πολιτική, τις λεπτομέρειες τις τρώει το σκοτάδι...
    Κοντολογίς, η εικόνα μιας ακόμη, εν μέσω των "λοιπών", "δημοκρατικής δύναμης", που την είχαν εξοβελίσει αλλά κατάφερε, επιτέλους, να ξανακερδίσει τη θέση της, επιδεικνύοντας διαγωγήν κοσμιοτάτην... Ο,τι παλεύει δηλαδή ο Λαμπράκης εδώ και 70 χρόνια: Να ενσωματώσει το ΚΚΕ στο αστικό σύστημα.
    Που είναι η διαπαιδαγωγητική λειτουργία στους παραστρατημένους εργάτες και τους μικροαστούς; Πως τεκμαίρεται η κριτική στάση απέναντι στο αμαρτωλό παρελθόν της ΕΡΤ και στα "γκεσέμια" της, που μάλλον φαίνονται να ισχυροποιούν τη θέση τους μέσα σε αυτή την κρίση, και έχουν αρχίσει και τα παζάρια; Είναι σωστό όλη η σαπίλα και το φαγοπότι της ΕΡΤ να γίνεται βούτυρο στο ψωμί της χρυσής κουράδας (="αυτοί οι χαραμοφάηδες μας πολεμάνε"), έτσι αμαχητί;
    Αυτά σαν κάποιες ανησυχίες, που με τυραννάνε από την πρώτη μέρα.
    Α, και κάτι άλλο, που σχετίζεται με τα σενάρια:
    Κι αν τελικά το "μάβρο της ΕΡΤ", δεν ήταν παρά το πρελούντιο για την αληθινή τραγωδία, που θα μπορούσε να είναι μια καλοκαιριάτική "επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα" στο ασφαλιστικό, με την καρατόμηση των συντάξεων στο 50%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σεχτάρ ο Τρομερός14 Ιουνίου 2013 στις 9:53 μ.μ.

    Και να προσθέσω (παράλειψή μου) πως η διαφθορά της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε μπροστά στην παραπλανητική της λειτουργία. Η κάποια συγκράτησή της σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια, κάποιες ελάχιστες προοδευτικές της εκλάμψεις, δεν ήταν τελικά τίποτε, όταν κι εδώ αλώνιζαν τα "στημένα" της CIA και το "BBC", που μάλιστα παίρνανε και πρόσθετο κύρος μιας ψευδεπίγραφης "αντικειμενικότητας της δημόσιας τηλεόρασης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεχτάρ, δεν διαφωνώ με αυτά που παρατηρείς μέχρις ενός σημείου, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δούμε την κατάσταση ως έχει.
      Κατ' αρχάς δεν νομίζω ότι το Κόμμα είχε κάποια επιλογή να μην εμπλακεί. Αφενός γιατί το κόστος θα ήταν μεγάλο και αφετέρου γιατί δεν μπορεί να απολύονται εργαζόμενοι και να εκποιείται δημόσια περιουσία, να παραδίνεται η ενημέρωση ολοκληρωτικά στους μονοπωλιακούς ομίλους και το ΚΚ να μην παρέμβει και μάλιστα με αποφασιστικό τρόπο.
      Απ'την άλλη να αναλογιστούν πως θα είχε η κατάσταση αν δεν ήταν καν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ εκεί πέρα. Μην βλέπουμε επομένως μόνο αυτό που μπορεί να γίνει ή όχι, αλλά και αυτό που αποτρέπουμε (τουλάχιστον ως έναν βαθμό).

      Ο ρόλος του Κόμματος σε αυτήν και σε άλλες κινητοποιήσεις είναι για να είναι το πρωτοποριακό κομμάτι της εργατικής τάξης.
      Μην κοιτάμε μόνο το γυαλί. Το θέαμα δεν ελέγχεται εύκολα (γιατί υπάρχουν υλικές προϋποθέσεις). Σημαντικό είναι όμως ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ αποκτά άλλη μια ευκαιρία να δουλέψει μες στο κίνημα. Να δουν οι άνθρωποι τις ταξικές δυνάμεις, να μιλήσουν ίσως μαζί τους, να έχουν στο μυαλό τους ότι "αυτοί είναι εδώ", και να το θυμηθούν όταν θα έρθουν και στον δικό τους τόπο εργασίας - που δεν θα είναι κανείς άλλος εκεί...
      Πρέπει να κάνουμε αδυσώπητη κριτική σε αυτά που γίνονται στην ΕΡΤ, αλλά παράλληλα να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε εκεί και να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε όσο γίνεται τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Καλοι οι προβληματισμοι που θετεις Σεχταρ, αλλα συμφωνω με τη λογικη του Naphta. Θα ηθελα να ήμυον βεβαια απο μια μερια να ηξερα τι δουλεια κανει το παμε εκει με τους εργατες, αν εχει ερθει σε επαφη μαζι τους, τι τους εχει πει και τι του εχουν πει.

      Διαγραφή
  9. Το πραγματικό κέρδος απο τον αγώνα που βρίσκεται σε εξελικη δεν ειναι η αλλαγη στη συνειδηση των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλα οι συνειδήσεις που κέρδισε το ΚΚΕ στο ευρύ κοινό τοσο με την παραχώρηση του 902 οσο και με τη δυναμική του παρουσία εξω απο το ραδιομέγαρο.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (κυρίως οι δημοσοιγράφοι μιας και αυτους βλέπουμε) συνεχίζουν,λιγο πολυ,στο μοτίβο που τους είχαμε συνηθίσει και πριν κλείσει η ΕΡΤ.
    1)http://kkepedia.blogspot.com/2013/06/blog-post_8348.html
    2)http://kkepedia.blogspot.com/2013/06/blog-post_2357.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω, αλλα και αυτους μπορουμε να τους "στριμώξουμε" απλα χρειαζεται σχεδιο και μεθοδικοτιτα.

      Διαγραφή
  10. Να πανε οι απεργοι της ΜΕΒΓΑΛ - ΦΑΓΕ και ναζητησουν προβολη της απεργιας τους.

    Να ζητηση το Κομμα προβολη της προτασης νομου για καταργηση των νομοθετικων πραξεων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Είναι κινήσεις απαραίτητες.

      Διαγραφή
    2. Στους περιφεριακους σταθμους θα μπορουσαν να γινουν συζητησεις για τα νοσοκομεια, σχολεια
      και κατασχεσεις.

      Διαγραφή
  11. δεν νομιζω οτι πρεπει να εχει κανεις αυταπατες για το τι υπηρχε μεσα εκει -απο πλευρας δημοσιογραφων- εδω σημερα τους περναγες γενιες 14 ο σαμαρας και ηταν λες και ακουγανε σιου ή απατσι να τους λεει συνταγες μαγειρικης στην γλωσσα του.
    το παιχνιδι το ειδαμε. οποιος ειδε και τις αφισες που εχουν γεμισει την αθηνα σημερα με την φατσα του τσιπρα για την δευτερα, ξυπναει μνημες του αντρεα το 81. οι ομοιοτητες στην προβολη εστων και 30 χρονια μετα ειναι τραγικα ιδιες. η δε ανακοινωση τους μετα το παραλληρημα σαμαρα, ηταν σαν τις οργισμενες αντιδρασεις των δημοκρατικων στους ρεμπουμπλικανους.
    ο σαμαρας παει να συσπειρωσει τους νοικοκυραιους που μετακομισαν στην χ.α. για την κρισιμη μαζα της αυτοδυναμιας στις εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα τωρα ειναι απολυμενοι.
      Εχουν την ιδια ιδιοτητα με τον τεχνικο και τον γραμματεα

      Ποιος τους εξουσιοδοτησε ναλενε οτι θελουν;

      Δεν υπαρχει συντονιστικο, απεργιακες επιτροπες;

      Καποιος απο το Κομμα και το ταξικο κινημα θα πρεπει να τους το πει.

      Σωματεια και συνδικατα θα πρεπει να πανε και να ζητησουν διεύρυνση του προγραματος και προβολη σε υγεια, συνταξεις, κατασχεσεις, ξεπουλημα οργανισμων, ανεργια, παιδια.....

      Διαγραφή
    2. Α γεια σου!
      Αυτο πιστευω βεβαια πρεπει να το προωθησουμε και εμεις μεσα απο τα σωματεια μας και απο το ΠΑΜΕ.

      Διαγραφή
  12. Ρε παιδια θα ξερασω.Τι αλλο θ'ακουσουμε απο δαυτους.Αυτοι δε τρωγωνται με τιποτα.Αλλα αμα τα μικροφωνα τα κρατανε οι καθε λογης Δουκες τι να περιμενει κανεις?Τελικα μηπως πρεπει να τους παρατησουμε να πα να γαμ.....Αυτοι εχουν το μικροαστισμο φυτεμενο στο dna τους.Που ειναι ο Σιφωνιος να τους τα χωσει χοντρα μπας και καταλαβουν τι τους περιμενει.
    bod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι βεβαια.

      Ο Σιφωνιος και ολο το σωματειο μπορουν να πανε εκει και να τους βαλουν στη θεση τους

      Διαγραφή
    2. κι οχι μονο οΣιφωνιος και το Σωματειο κι άλλοι κι άλλοι... νομίζω επίσης οτι διαγκωνιζονται ποιός θα καθήσει πρώτος στην νεα Νετ

      Διαγραφή
  13. Από πίπες άλλο τίποτα. Ο καθένας το τομάρι του. Αυτή την ώρα παίζει η ορχήστρα της ραδιοφωνίας μουσική. Λίγο πριν βουλιάξει ο Τιτανικός παιανίζει η ορχήστρα... Καλά κρασιά και καλοφάγωτη η ΕΡΤ. RED.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο με τον τιτανικο ρε φιλε απο τις καλυτερες παρομοιωσεις που μπορει να κανει κανεις:)

      Διαγραφή
  14. Το καστρο καλοι μου φιλοι απο τα μεσα θα πεσει.......αν δεν εχει ηδη παραδωθει......

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραίοι είναι που εμφανίζονται;
    Πότε πήγαν τα μουσικά σύνολα η κρατική ορχήστρα στις γειτονιές στις φτωχογειτονιές να παίξουν ; μάλλον περιμένουν τον εργάτη να πάει μετά την δουλιά με τα παιδιά του στο μέγαρο … αλλά το παιδί του εργάτη εκπολιτίζεται με (σφακιανάκη και χατζηγιάννη )
    αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα!!!!!! και .... ξαφνικά ολη η Ελλάδα ανακάλυψε την.... κλασσική μουσική !!!! όπως έλεγε κι ένας δ'ήμαρχος ακριτικού νησιού... εκστασιασμένοι οι κάτοικοι ...

      Διαγραφή
  16. Παρτε κι αυτο για ναχουμε
    http://www.epamhellas.gr/
    bod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως τα και τα τσικο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ......
      Γιαννης

      Διαγραφή
  17. Δε ξερω αμα το βγαζει,αλλα μολις ανοιξα το λινκ ελεγε οτι αυριο στις 12 θα κανει εκπομπη ο τιτανοτεραστιος μεσα απο την ΕΡΤ
    bod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ήθελα να ήξερα τι σύνδεση υπάρχει μεταξύ των ανύπαρκτων τύπων του ΕΠΑΜ και μερίδας εργαζομένων της ΕΡΤ... από τη μια η εκπομπή του παπατζή και από την άλλη δύο μικρά πανό του ΕΠΑΜ (τα μοναδικά παρακαλώ δεν υπάρχουν άλλα κρεμασμένα στο κτίριο) που κοσμούν την όψη του ραδιομεγάρου και λογικά εργαζόμενοι τα έβαλαν γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση για τρίτους εκεί... μετά τον Καζάκη παρακαλώ να πάρει σειρά και ο γνωστός συνομωσιολόγος Φουράκης (γνωστός στο πανελλήνιο από εκπομπές στον Χαρδαβέλλα) http://www.fourakis.gr/ ....

      Διαγραφή
  18. σημερα ο Σαμαρας εδωσε ρεσιταλ πατριδοκαπηλιας και φανφαρισμου.προφανως το οχι γεματο σταδιο ειχε οπαδους απο ολη την Ελλαδα(τα ιδια κανει και η ΧΑ)για να φαινεται και καλα η συσπειρωση.εδειχνε δυναμικος αποφασισμενος κτλ και μαλλον πανικοβλημενος...γιατι δεν του βγαινει..ενστικτωδως θεωρω οτι καπου αλλου αποσκοπει ολο αυτο το φιασκο-αποπροσανατολιζει τις μαζες και τις στρεφει αλλου-κατι δε μου δενει με τη λογικη σειρα-γιατι τα επιτελεια των καπιταλιστων εχουν τη δικη τους τακτικη και κατ επεκταση λογικη σειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσοχη-το συτημα ειναι παντα ενα με δυο βηματα μπροστα!!εκτος και μακαρι-ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΑΚΑΡΙ-να χανουν σταδιακα τον ελεγχο και να υποπεπτουν σε χονδροειδεστατες γκαφες!!

      Διαγραφή
    2. Θα δειξει, ολα αυτα σιγουρα παντως τους φθειρουν και καινε μια μια τις αυταπατες και τις εφεδριες τους.

      Διαγραφή
  19. Θελοντας να καλυψουν την αποτυχια τους με την πωληση της ΔΕΣΠΑ - ΔΕΣΦΑ, πονταραν στην πυγμη
    και στο γρηγορο αποτελεσμα.

    Οταν ειδαν οτι δεν τους βγαινει, αναδιπλωνονται και φθανουμε στον καραγκιοζοπροεδροπου προχθες υπογραψε φαρδια πλατια και σημερα κανει κωλοτουμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τωρα μολις διαβασαν την αποφαση της πρωτης συνελευσης στην αυλη της ΕΡΤ.

    Οι αγανακτισμενοι απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στην Αγια Παρασκευη.
    Αυτοδιαχειριζομενοι, οροθετικοι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αμεσοδημοκρατικη συνελευση και τωρα συνενευξη.

    Και αυριο στις 6 το απογευμα το ιδιο.

    Τσιριζα τσιριζα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα όσα ειπώθηκαν να προσθέσω ότι οι εργαζόμενοι ζουν με την αυταπάτη, ο καθένας ξεχωριστά, ότι θα είναι στην νέα ερτ... πολύ φοβάμαι ότι το αλληλοφάγωμα που θα πέσει εκεί μέσα δε θα έχει προγούμενο... η σάπια μικροαστική τους συνείδηση τους οδηγεί μέχρι τέλους να κοιτάνε τον κώλο τους και την προσωπική τους αποκατάσταση... η στάση τους δείχνει αδιαφορία ακόμα και για τους ίδιους τους συναδέλφους τους που μοιράζονται το ίδιο γραφείο... που να νοιαστούν για τον χαλυβουργό ή τον εργαζόμενο της Μεβγάλ... άσε που έτσι θα στεναχωρήσουν και το μελλοντικό τους αφεντικό...όταν όλα αυτά θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος μπορεί και να καταλάβουν κάτι... μπορεί και να ξανασκεφτούν αυτά που τους έλεγε από κοντά ο Παφίλης, ο Σοφιανός κ.α...
      Η στάση του ΚΚΕ είναι άριστη και υποδειγματική... επιδεικνύοντας συνεχώς την Λαϊκή Συμμαχία...
      Οι εργαζόμενοι της ερτ παρόλο που δεν το έχουν καταλάβει ακόμα είναι πολύ τυχεροί που έχουν στο πλευρό τους ένα ΚΚΕ και ένα ΠΑΜΕ... οι ευρωπαίοι συνάδερφοί τους στην καλύτερη θα είχαν έναν Μελανσόν, έναν Μπεντίτ κι έναν Γκρίλο... και εκεί το μαύρο δε θα τελείωνε στις οθόνες τους...

      Διαγραφή
    2. Και για να μην υπάρχει αυτή η απαισιοοδόξία να προσθέσω θετικά σημεία μέχρι σήμερα... μετά από καιρό άρχισε να κουνιέται κάτι... έγινε πανελλαδική απεργία... άρχισε να ζεσταίνεται αν και λίγο το κίνημα που μήνες έχει παγώσει... αρκετός κόσμος, ακόμα και αναγκαστικά, άρχισε να μένει στον τηλεοπτικό 902 και να ακούει και τη δική μας προπαγάνδα... το Κόμμα μας ανέδειξε σε πολύ πλατιές μάζες με θεωρία και πράξη τη Λαϊκή Συμμαχία...

      Όλοι μας περνάμε πολύ δύσκολα... άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο... αλλά όλοι μας δύσκολα.... ας μην υιοθετούμε όμως την ανυπομονησία που διέπει συνήθως τους μικροαστούς... μικρά βήματα και σταθερά κάθε φορά... η γη θα κοκκινίσει όσο κι αν χτυπούν τον κώλο τους κάτω...

      Διαγραφή
  22. Ενα βήμα Μπρός!!! Απο το Σύνταγμα των αγανακτισμένων και τις μούτζες, και το ΄΄να καει..να καεί...΄' σε πιο περιφρουρημένη και συγκροτημένη κατάσταση με ομοφωνη αποδοχή πλαίσιου πάλης το πλαίσιο πάλης που έβαλαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ στη συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ.. Σε μιά ΠασοκοΣυριζαιοφωλιά δεν είναι εύκολη η ταχτική των ελιγμών. Ανέβηκε το κύρος του κόμματος, Τ ο κόμμα έδωσε πολιτική απάντηση στα μυθεύματα που έλεγαν για ΄΄κολεγιές΄΄ του κόμματος και διάφορων μεγαλοκαναλαρχων και εφημεράδων σχετικά με παζάρια για πωληση του 902(της συχνότητας TV.) Ο 902 θα ανοιγει σε όποια φωνή αντιστέκεται και θα προβάλει μόνο Αγώνες εργαζομένων σε ταξική κατευθυνση και δεν θα είναι το μέσο μιας ΄΄αριστερης φωνής΄΄, αλλα μιας ριζοσπαστικοποιημένης ταξικής φωνής με κατεύθυνση την Ανατροπή
    Υγειονομικος- Πατρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η δικη μου γνωμη
    Ο καπιταλισμος σε βαθεια κριση συνεπως δεν περισσευει ουτε για τους πιστους υπηρετες των αφεντικων οπως απο την ιδρυση τους ειναι τα κρατικα καναλια και ραδιοσταθμοι. Οι εργαζομενοι εκει (που θα πρεπει φυσικα να τους διαχωριζουμε σε τεχνικους καθαριοτητα και τσουτσεκια του συστηματος) διορισμενοι στη συντριπτικοι του πλειοψηφια απο τα κομματα του κεφαλαιου βλεπουν τον ουρανο να τους ερχεται κατακεφαλα. Οι συγκεκριμενοι εχουν ευθυνη γιατι τον εφεραν πιο κοντα.

    Απο την αλλη παραμενουν εργαζομενοι τα δικαιωματα των οποιων καταπατα βαναυσα η κυβερνηση του κεφαλαιου. Αυτο που γινεται σημερα στην ΕΡΤ θα γινει (ήδη γινεται) στα σχολεια και στα νοσοκομεια με τις συγχωνευσεις τις κλειστες ΜΕΘ κλπ. Νομιζε ο Σαμαρας οτι βρηκε ευκολο στοχο με την ΕΡΤ με δεδομενη τη διαφθορα το ρουσφετι και το οτι για τους ταξικους αγωνες παντα οι διακοπτες ηταν κατεβασμενοι και η οθονη μουγκη.

    Αυτο που κανει ο Σαμαρς ειναι το ιδιο που εκανε στη Χαλυβουργια μονο που εκει δεν βρεθηκε ουτε ο Γλεζος ουτε ο Συριζα το Δεν πληρωνω το ΕΠΑΜ και το λοιπο σκυλολοι που μαζευεται στην ΕΡΤ. Αυτο που εκανε ο Σαμαρας γινεται καθε μερα στην Ελλαδα στη Μεβγαλ, στον Αλτερ τη Λουκισα, Σελμαν, κλπ οπου εκει βρεθηκε μονο το ΠΑΜΕ. Ο Σαμαρας τα εβαλε με τους υπηρετες του και βρεθηκαν συμπαραστατες τους ο Συριζα οι Ανελ κλπ, Εννοειται οτι το μελλον για τους υπηρετες θα ειναι καλυτερο γιατι η ΕΡΤ θα ξανανοξει με λιγοτερους εργαζομενους και μικροτερους μισθους συνεπως καποιοι θα γλυτωσουν σε αντιθεση π.χ με τον Αλτερ.

    Το ΚΚΕ ορθα στεκεται αλληλεγγυο στον αγωνα τους δινει τη συχνοτητα του 902 για το προγραμμα τους κλπ. Δινει το χερι σε οποιον σηκωνεται. Δεν ειναι η ΕΡΤ η μαχη που θα κρινει τον αγωνα αλλα ειναι μια μαχη που δεν πρεπει να λειψουμε γιατι αποτελει καλη προετοιμασια για τις επομενες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σεχτάρ ο Τρομερός15 Ιουνίου 2013 στις 11:25 π.μ.

    Δε διαφωνώ με τις θετικές εκτιμήσεις των συντρόφων και φίλων για την ορθότητα της παρέμβασης του ΚΚΕ, άλλωστε έμπρακτα συμμετέχω, και είμαι σίγουρος πως σε αυτή την καθοδήγηση κάθε άλλο παρά ξένοι είναι τέτοιοι διαλογισμοί. Απλά θεωρώ σκόπιμο να έχουμε όλοι πάντα κατά νού και την ταξική σκοπιά, γιατί ο καμμένος καλά κάνει να φυσάει και το γιαούρτι. Αλλωστε (και) σε αυτή την χώρα, το κομμ. κίνημα κυρίως δεξιά λάθη πληρώνει, άσχετο αν άπαντες προσπαθούν να μας πείσουν περί του αντιθέτου.
    Και με την ευκαιρία, μπράβο στην Ομοσπονδία Χάρτου:
    http://redflyplanet.blogspot.com/2013/06/blog-post_444.html#more
    Είναι καιρός να μυρίσει και λίγο ταξικό πιπέρι στη σούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν ισχύει αυτό,τότε η ΕΡΤ3 είναι πολύ πιο μπροστά απ την ΝΕΤ !

    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1014301_167788040069156_1560973228_n.jpg

    Anorymous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άκουσα τώρα ότι θα φέρουν τον David Harvey στην ΕΡΤ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν λίγο το είδα! Χωρίς πλάκα!

      Διαγραφή
    2. Καλη φαση, αμα μαθεις πειρσοτερα ενημερωσε:)

      Διαγραφή
    3. Βέβαια δεν ξέρω αν θα τον έχουν σύνδεση ή αν θα είναι εκεί. Σου λέω απλά το άκουσα πριν λίγο από τους δημοσιογράφους.

      Διαγραφή
    4. Το βρήκα! (που αλλού;):
      http://left.gr/news/i-ert-eimaste-emeis-oi-ekdiloseis-ayto-savvatokyriako-antistasis-allileggyis-kai-dimioyrgias

      Διαγραφή
    5. Ω ρε γλέντια! Και ο Δουζίνας... Ο Σλοβένος μας που είναι; Δεν μπορεί κάποια στιγμή... Τέτοιο γλέντι. Ούτε occupy να ήμαστε..

      Διαγραφή
    6. Naphta
      Νάτος ο Σλοβένος
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_14.html ).Ilief

      Διαγραφή
    7. Χαχαχα! Ναι αυτό ήταν από τα κορυφαία!
      Θέλω όμως να τον δω να μπαίνει στην ΕΡΤ. Γουστάρω!

      Διαγραφή
  27. Κάποιος δεν πρέπει να θυμηθεί και τα "ντοκυμαντερ" στην ΕΤ3 για τους πιθηκανθρώπους του Στάλιν; Δεν είναι και υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων της ΕΡΤ; Πρέπει άμεσα να υπάρξει παρέμβαση μέσα στις Ενώσεις των εργαζομένων με πολύ πιο πλατύ πολιτικό περιεχόμενο... Αλλιώς την Δευτέρα βράδυ προβλέπω ντρίπλα..
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τους πιθηκάνθρωπους του Στάλιν είναι το αγαπημένο μου!! ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. Η ντρίπλα θα γίνει (την Δευτέρα ή πιο μετά). Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουμε εμείς και τι θα έχουμε καταφέρει.

      Διαγραφή
  28. να πω και εγω με την σειρα μου 2 πραγματα.
    το παραλληρημα του σαμαρα χθες εγινε στο συνεδριο της οννεδ. σημαινει οτι η ομιλια του θα ηταν παραλληρηματικη, γεματη ψεμματα, πολλες φορες αναιρουσε και τον εαυτο του. αυτο γιατι απευθυνοτανε στους οννεδιτες, μια σκαλα ποιο πανω απλα απο τους χ.αυγητες. επρεπε να γινει ετσι για να τους τονωσει το ηθικο. σκεψου να εισαι οννεδιτης αυτες της μερες. επισης πρεπει να τονωσει γενικα τους οπαδους του γιατι παει για εκλογες.
    η ομιλια του επρεπε να ειναι συντηριτικη για να μαζεψει τους νοικοκυραιους που εχουν παει ποιο δεξια ακομα. την κρισιμη μαζα της αυτοδυναμιας. αυτο θα γινει ακομα ποιο εντονο το επομενο διαστημα και δεν υπαρχει κανενας καλυτερος τροπος για να γινει ποιο εντονο απο μια προβοκατσια.
    η αληθεια ειναι οτι δεν νομιζω οτι περιμενανε τετοιο πραγμα με την ερτ, αλλα το συγκεκριμενο ειναι βουτυρο στο ψωμι του διπολου και θελει μεγαλη μαστορια στην πολιτικη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. modesto
      Υπάρχουν πολλά ανοικτά πεδία αστικής πολιτικής

      1)Υδρογονάνθρακες – ορυκτός πλούτος και ποιος Αγωγός θα επιλεγεί και από πού θα περάσει.
      2)Εξελίξεις στην Συρία και γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο.
      3)Ενδοαστικές αντιθέσεις που περνούν και μέσα από τα ΜΜΕ. «Φιλέτα» ιδιωτικοποιήσεων του δημόσιου τομέα και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων.
      4)Νέα μέτρα περικοπών μισθών-συντάξεων-κοινωνικών δαπανών. Κατάργήσεις συλλογικών συμβάσεων

      Η κίνηση της τρικομμματικής με αρχή την ΕΡΤ φαίνεται μελετημένη. ‘Ή ως επίδειξη «τσαμπουκά», ή ως «ηρωϊκή έξοδος».Ιlief

      Διαγραφή
    2. Ο Ιlief έχει δίκιο. Πρέπει να κοιτάμε τις εξελίξεις μέσα από αυτό το πλαίσιο.
      Μην ερμηνεύουμε τα πράγματα μόνο μικροπολιτικά. Μερικά μάλιστα θέλουν να τα κάνουν να φαίνονται σαν μικροπολιτικά, ενώ στην πραγματικότητα αφορούν μια άλλη καλομελετημένη και συγκεκριμένη αντζέντα μονοπωλιακών συμφερόντων.

      Διαγραφή
    3. δεν διαφωνω, το πως αντεδρασε η δουρου οταν η κροκιδη ανεφερε τις παρακολουθησεις στο αμερικα δειχνει πολλα.
      ειναι ξεκαθαρο οτι ο τσυριζα στα 2 πρωτα που ανεφερει ο Ιlief, εχει διαλεξει US of A.
      στο 3ο αν δουμε τις επαφες του με τους καναλαρχες και σε σχεση με το 4ο και το τι λενε μηλιος και το υπολοιπο οικονομικο επιτελειου του πασοκ....σορυ τσυριζα, βλεπουμε ισως το γιατι ο σαμαρας εκανε την ηρωικη εξοδο του μεσσολογγιου. ειναι ισως η τελευταια του ευκαιρια να δειξει οτι: ειναι ισχυρος και αμασητος εσωτερικα, εχει δεμενους πασοκ/δημαρ και τους κανει οτι θελει, ηταν χαρτι συσπειρωσης απεναντι στην χ.α. και δειγμα στην αστικη ταξη οτι με οποιοδηποτε κοστος εγω θα κανω αυτο που θελετε. ειναι διαγωνισμος μεταξυ νδ-τσυριζα στο ποιος ειναι το καλυτερο σκυλακι. αν θα εχουμε εκλογες στην ελλαδα επισης ειναι αλληλενδετο με το τι θα γινει στην ευρυτερη περιοχη. η αποσταθεροποιηση της τουρκιας ειναι ζητημα. αν ο ερντογαν υποκυψει στον αμερικανικο εκβιασμο θα επιρεασει πολλα και εδω. το πως θα ειναι επισης οι συσχετισμοι δυναμεων μεταξυ ηπα/ρωσιας-κινας/εε.
      πλεον το να προβλεψεις εξελιξεις ακομα και σε επιπεδο μηνα ειναι επισφαλες

      Διαγραφή
    4. O TRASH έχει κάποιες σκέψεις για προβληματισμό
      ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_14.html ).Ilief

      Διαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. η μαλακισμένη η δούρου θέλευ να αποφύγει "κομματικό διάλογο"...

      Διαγραφή
    2. Και οι δημοσιογράφοι στην ίδια γραμμη! Αϊ στα διαολο!

      Διαγραφή
    3. "Αυθόρμητα και ακομμάτιστα"...

      Διαγραφή
    4. απλα επικος λογος, οταν εβαζε την γραμμη του κινηματος.
      η αλλη "δεν θα αντιπαρατεθω", ομως ακομα δεν εχειπει αν θα υποστηριξουν την ονομαστικη ψηφοφορια

      Διαγραφή
    5. Έτσι η δούρου. Κριτική στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες. Εμείς θέλουμε απλά κυβέρνηση, δεν θέλουμε κοινοβούλια!

      Διαγραφή
    6. H προεκλογική απάντηση της Αλέκας στην εκπομπή του Χατζηνικολάου και οι "ακομμάτιστοι"

      Από το blog toy LR
      Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/04/blog-post_1288.html )

      (..)Πάμε τώρα στην απάντηση της ΓΓ στο ερώτημα "τι θέλετε να κάνετε με την δημοκρατία αν έρθετε στην εξουσία;" (στο 1:22:10):

      "Μόλις εκλεγεί το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, για να πάρω το συγκεκριμένο ερώτημα, θα γίνει κάτι πιο σημαντικό [απ' το αν "θα ξαναγίνουν δημοκρατικές εκλογές στον τόπο" με την αστική έννοια του όρου "δημοκρατικές"].

      Πρώτον, ο λαός θα πάρει την εξουσία.

      Δεύτερον, να σας πω πώς θα γίνονται οι εκλογές; Εμείς τα χουμε βγάλει δημόσια αυτά, δεν τα κρύβουμε. Η γνώμη μας είναι ότι πρέπει το κοινοβούλιο θα πρέπει να διαμορφώνεται με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Κάθε παραγωγικός χώρος να εκλέγει το λαϊκό του βουλευτή απ' το χώρο. Και να ανακαλείται εάν κόψει λάσπη στο πλάι. Να δουλεύει μέχρι το μεσημέρι ο βουλευτής και το απόγευμα να ασκεί το βουλευτικό του έργο, εκτός εάν είναι σε μια πολύ κεντρική θέση. Να εκλέγεται απ' τις οργανώσεις συνταξιούχων, απ' τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, απ' τους φοιτητές, διότι αυτό το γενικό εκλογικό δικαίωμα όπως είναι η εκλογή γίνεται με βάση κουμπαριές, τη γνωριμία στην τηλεόραση, και δεν...

      [διακόπτεται από ακατάληπτη παρέμβαση ακροατή, συνεχίζει εντονότερα] Θα το προτείνουμε στο λαό. Αν δεν του αρέσει του λαού θα το δούμε. [Άλλη παρέμβαση ακροατή: "...Δεν θα έχουμε εκλογές..."] Πώς δεν θα έχουμε. Βεβαίως. Αλλά θα γίνεται από κάτω προς τα πάνω και ο έλεγχος θα γίνεται όχι μόνο απ' τα πάνω... [νέα διακοπή από διάφορους στο ακροατήριο] Βεβαίως. Μίλησα για το λαϊκό βουλευτή. Για το λαϊκό βουλευτή, που παίρνει μισθό, που μέχρι το μεσημέρι δουλεύει... [νέα διακοπή, ένας ακροατής αποχωρεί απ' το στούντιο εκνευρισμένος]. Θέλετε να πούμε κάτι βασικό; Ένας από τους βασικούς παράγοντες που έχει σχέση με τη δημοκρατία είναι ο ελεύθερος χρόνος. Ο Μαρξ είπε κάτι το 19ο αιώνα, ότι η πραγματική ελευθερία του ανθρώπου αρχίζει μετά το τέλος της δουλειάς. Εάν δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδι, εάν η γυναίκα γυρνάει το βράδι στο σπίτι και πρέπει να κάνει τις χίλιες δουλειές, τότε να ελέγξεις την εξουσία δεν μπορείς. Δεν έχεις τον χρόνο να την ελέγξεις. Ελεύθερος χρόνος!" [διακόπτεται από τον Χατζηνικολάου για τελευταία ερώτηση από το ακροατήριο]. (..)

      (..) Και ποια ήταν η αντίδραση του ακροατηρίου σ' αυτή την έκθεση του τι εννοεί το ΚΚΕ με τον όρο "λαϊκή εξουσία"; Ανησυχία, εκνευρισμός. Τι, θα καταργηθούν οι εκλογές; Ή τι μας νοιάζουν αυτά που λέει η τρελή, πάμε να φύγουμε ρε. Τον Ιούνιο όμως μας ένοιαζαν. Μας ένοιαζαν τόσο πολύ που αποφανθήκαμε ότι πρέπει να καταργηθούν όλα τα κόμματα (!) και συνάμα, ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για κανενός είδους "άμεση δημοκρατία", κι ας είναι η ιδέα μιας γνησιότερης, μαζικότερης, λιγότερο αλλοτριωμένης, πιο λογοδοτικής δημοκρατίας από τα κάτω δεσμευτική για τις αρχές του ως λενινιστικού κόμματος. Γιατί άραγε μας ένοιαζαν τότε, με την προϋπόθεση να "μην μπλέκονται τα κόμματα στη συζήτηση", αλλά τώρα μας εκνευρίζουν και μας ανησυχούν αυτές οι ιδέες; Γιατί δεν μπήκε ποτέ στο τραπέζι ότι και οι κομμουνιστές για "άμεση δημοκρατία" μιλούν όταν μιλούν για "λαϊκή, εργατική εξουσία" -- με δεδομένη φυσικά την πολιτική ανατροπή των ταξικών συσχετισμών που θα της δώσει ουσία ως προοπτική; (..)Ilief

      Διαγραφή
  30. Απαντήσεις
    1. Ναι, και παρά τα κοράκια που την περιτριγυρίζουν...

      Διαγραφή
    2. Naphta
      Yπάρχουν διαφορές μεταξύ αστών δημοσιογράφων. Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι!
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/2013-is-this-pipe.html )Ilief

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑ!Ilief, συγγνώμη διορθώνω.... Δεν έχω ασκημένο μάτι.

      Διαγραφή
  31. Στο σποτάκι της ΕΡΤ δείχνουν και την πτώση του τείχους... Ουδέν σχόλιο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει, το σποτακι ειναι της λογικης της παρουσιας της ερτ στα μεγαλα γεγονοτα και οσο και αν δεν μας αρεσει σαν γεγονος, ηταν μεγαλο και η ερτ ηταν εκει. νομιζω οτι σε αυτα τα πλαισια μπαινει στο σποτ

      Διαγραφή
    2. Ισχύει, αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω... έστω και "ασχολίαστο"... ;)

      Διαγραφή
  32. http://geonaphta.blogspot.co.at/2013/06/political-science.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παιδιά να βλέπετε ΕΤ3. Πολύ καλύτερο πρόγραμμα, καμιά σχέση!

    http://e-globbing.blogspot.co.at/2013/06/3-live.html?showComment=1371296618860#c593136726623372100

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Από το blog του TRASH

    ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_15.html )
    Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η στάση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ στην απεργία στα ΜΜΕ - Ανακοινώσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, κ.α .Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.